Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Išla ja lepo danas da kupim knjige, nisam našla Nasledje , nije je bilo te knjige u knjižari koja mi je najbliža a bas mi se nije danas po onoj vrućinštini išlo negde dalje da tražim. Ali snašla sam se vrlo brzo , umesto Nasledja uzela novu Saramagovu, Sedam sunaca i sedam luna.:D Pošto planiram da kompletiram njegove knjige ovo je super ispalo:) Uzela sam jos i Zamak u mom srcu i Anu Edeš/Ševu. I pošto je parfimerija odmah preko puta knjižare, svratim da vidim neku farbu za kosu ( tražim neku lepu braon shodno svetlom tenu), ali nisam našla. Ali sam nasla nešto izmedju ruza i sjaja za usne:D Tako da je današnja kupovina super prošla, knjige + šminka, milina:D

Kerefeko, srećan put, uživaj na Rodosu i za nas. Već nekoliko godina želim na to ostrvo jer mi se čini da je pravi spoj - imaš šta da vidiš, istorijske znamenitosti, a možeš i da se iskupaš.

Lamar, ni ja nisam znala da ima ova mapa dok sam čitala Sto godina samoće (koju sam vratila napola pročitanu).
Sutra mi dolazi dvanaestogodišnja rođaka kojoj je želja da, kad poraste, bude učiteljica ili bibliotekarka. Lepo ćemo se družiti ovih dana :)
Sad se mislim da li da počnem Sva imena ili ipak da uzmem nešto iz biblioteke (ističe mi članarina sledećeg meseca, a ja stipsa volim da iskoristim sve što sam platila).

Kerefeko, srećan put, uživaj na Rodosu i za nas. Već nekoliko godina želim na to ostrvo jer mi se čini da je pravi spoj - imaš šta da vidiš, istorijske znamenitosti, a možeš i da se iskupaš.

Lamar, ni ja nisam znala da ima ova mapa dok sam čitala Sto godina samoće (koju sam vratila napola pročitanu).
Sutra mi dolazi dvanaestogodišnja rođaka kojoj je želja da, kad poraste, bude učiteljica ili bibliotekarka. Lepo ćemo se družiti ovih dana :)
Sad se mislim da li da počnem Sva imena ili ipak da uzmem nešto iz biblioteke (ističe mi članarina sledećeg meseca, a ja stipsa volim da iskoristim sve što sam platila).

Hvala,bice prilike da prenesem utiske.Nas dvoje obozavamo Skijatos i vraćamo mu se,a kad god promenimo,idemo da sebe uverimo da je i dalje najbolji.Ipak,dosta ocekujem od Rodosa...videcemo....

- - - - - - - - - -

Devojkeeeeeeeeeeeeee ja samo da se javnem putujem sutra na morence :)
Od knjigica nosim
Zudnja za zivotom
Zvezda mora
Dionisovi stepenici

Ako neko ima neki bolji predlog neka kaze odmah sad ovog momenta :mrgreen:

Ja sam 2006. Ponela Zvezdu mora na letovanje i strasno se smorila.....Mislim da je nisam ni dovrsila..
Znam da ima nastavak - Slapovi spasenja

Elefteria,cestitam.Bas se radujem.Zelim ti super laku trudnocu.:heart:
Kerefeko,srecan put i uzivaj za sve nas.

- - - - - - - - - -

Mm i ja danas kupili prva tri dela Zlatno runo,iskoristili popust u Laguni.Onih 10% + 15%.Ustedanesto preko 1000 din.:worth:

Sva imena je meni baš bila lepa knjiga. Potraga gospodina Žozea za jednom ženom, dovela ga je u neke situacije koje nije činio ranije i naravno, kao kod savesnog čoveka, javljala su se pitanja šta će biti ako neko otkrije da je napravio neki prekršaj. Nekako dok sam čitala, kao da sam gledala neki film u kome Žozea igra Vudi Alen, bar je meni tako izgledalo.:lol: ( Nisam puno filmova gledala sa njim, a to što sam gledala, on igra tako malo čudnjikave tipove:lol: :D ) A ima i za mene suptilnog humora koji pokazuje da su neke stvari izgleda svuda iste ( parafraziram , 'Svi greše, samo šef ne':D ). Da ne otkrivam sve, da ne pokvarim utisak prilikom čitanja:)

A Markesa sam kupila, ovih osam knjiga, koje je izdao Sezambook, i sad razmišljam, da li sam se zeznula, na osnovu ovog što ste napisale:roll:

Kerefeko, moje dve drugarice su bile na Rodosu, kažu obe da je predivno tamo. Jadna od njih je bila tamo pre mesec dana i jedine zamerke su bile što je bilo prazno, nije bilo ljudi i što stalno duva neki vetrić:D. Gledala sam slike, plaža pusta, nisam verovala.. Lep provod:)

A ja sam počela da čitam Ereb. Tek sam na početku, pa još nemam neki specijalni utisak..

Poslednja izmena:
Danas nisam ništa čitala, ceo dan sam bila na Fruškoj Gori, družila se s dragim ljudima, jeli, pili, a na povratku sam od prijatelja uzela gomilu časopisa o uređenju kuće, tako da ću narednih dana samo to listati.

Ako mene pitaš, nisi pogrešila sa Markesom. Stvar ukusa, on je malo specifičan, valjda si čitala već nešto njegovo pa znaš da ti se dopada. Ja ga obožavam.

Čitala sam Vest o jednoj otmici, odavno. I dopala mi se . Ove ostale nisam čitala, dugo njegovih knjiga nije bilo u prodaji, a nisam učlanjena u neku biblioteku. Koliko sam saznala, Sezambook je tek pre godinu, dve počeo da objavljuje njegove knjige. A skoro sam ih kupila, pa nisu došle na red još za čitanje:) Ali drago mi je da ima podeljenih mišljenja, to znači da ću svakako morati da pročitam, da ne odustanem pre vremena:)

Sva imena je meni baš bila lepa knjiga. Potraga gospodina Žozea za jednom ženom, dovela ga je u neke situacije koje nije činio ranije i naravno, kao kod savesnog čoveka, javljala su se pitanja šta će biti ako neko otkrije da je napravio neki prekršaj. Nekako dok sam čitala, kao da sam gledala neki film u kome Žozea igra Vudi Alen, bar je meni tako izgledalo.:lol: ( Nisam puno filmova gledala sa njim, a to što sam gledala, on igra tako malo čudnjikave tipove:lol: :D ) A ima i za mene suptilnog humora koji pokazuje da su neke stvari izgleda svuda iste ( parafraziram , 'Svi greše, samo šef ne':D ). Da ne otkrivam sve, da ne pokvarim utisak prilikom čitanja:)

A Markesa sam kupila, ovih osam knjiga, koje je izdao Sezambook, i sad razmišljam, da li sam se zeznula, na osnovu ovog što ste napisale:roll:

Kerefeko, moje dve drugarice su bile na Rodosu, kažu obe da je predivno tamo. Jadna od njih je bila tamo pre mesec dana i jedine zamerke su bile što je bilo prazno, nije bilo ljudi i što stalno duva neki vetrić:D. Gledala sam slike, plaža pusta, nisam verovala.. Lep provod:)

A ja sam počela da čitam Ereb. Tek sam na početku, pa još nemam neki specijalni utisak..

Cujem da je tamo sad sezona u jeku,ali dovoljno je veliki da neke plaže budu puste...a mi volimo pustooooo i divlje....

Bez obzira koliko je sati,nikad ne odem,a da se ne javim...
Crkla sam danas.Celo popodne sam bila u Ušću,skitala i uživala...dok je on obavljao neke svoje obaveze.Vratlili se u 22h potpuno nespakovani..ma nista...a ja uvek ono skolski- spisak,sve spremno,provereni bitni lokaliteti,ma sve...a sad jednostavno nisam stigla..posao,gosti,malo mog zadovoljstva i eto..

Sad sam se zavukla u kutije,jer su knjige u njima jos od renoviranja i cekaju biblioteku..I ne mogu do svih ni da dodjem,a ne znam sta bih pre,kad imam priliku da čitam samo na odmoru...
Pitao me dragi koliko knjiga nosim.Ja naivno,kao ne znam.Kaze da se pripremim koliko cemo vremena provesti zajedno...
I evo me na krevetu sa 7 knjiga...gledam ja njih,gledaju one mene...
A sve bih nesto sto niste citale da mogu da vam prenesem,pa bih ovo,pa ono...a vec je 2h!

Odoh!
Veliki poljubac za sve!

Svratila sam danas u Deretu i uzela one 3 knjige koje sam merkala - Fantazija za 2 pukovnika i bazen (ovo mi je kul naslov pošto je moj tata pukovnik koji ima najboljeg drugara, još jednog ćaknutog pukovnika s kojim mlati praznu slamu svaki dan i stalno nešto fantaziraju.Verovatno knjiga nema nikakve veze s tim lol), zatim Lični čudesnik i Dan pčela. Onda sam primetila jednu hrpu knjiga po 200 dinara pa sam uzela Jasminu Mihajlović. Možda je bilo još nešto da se probere, ali sam žurila.
Onda sam otišla u Gradsku biblioteku i u brzini izabrala Nedeljni filozofski klub, samo tu jednu knjigu pošto nisam mogla više da ponesem. Dođem kući, otvorim knjigu, kad ono nema prvih 5-6 strana tokom kojih se nešto bitno desilo. Proklinjem svoj nemar što nisam zavirila u knjigu pre nego što sam je uzela.

Zavrsila sam Jedi moli voli-Elizabet Gilbert.Deo o Indiji me smorio nacisto,ionako nisam ljubitelj iste.
Film mi se mnogo vise dopao.

I tanananaaaaaaaaaaaaa pocela da citam ovde obozavani ULJKPLJ.Znaaaam kasnim 1000 svetlosnih godina:lol:

Poslednja izmena:
Bez obzira koliko je sati,nikad ne odem,a da se ne javim...
Crkla sam danas.Celo popodne sam bila u Ušću,skitala i uživala...dok je on obavljao neke svoje obaveze.Vratlili se u 22h potpuno nespakovani..ma nista...a ja uvek ono skolski- spisak,sve spremno,provereni bitni lokaliteti,ma sve...a sad jednostavno nisam stigla..posao,gosti,malo mog zadovoljstva i eto..

Sad sam se zavukla u kutije,jer su knjige u njima jos od renoviranja i cekaju biblioteku..I ne mogu do svih ni da dodjem,a ne znam sta bih pre,kad imam priliku da čitam samo na odmoru...
Pitao me dragi koliko knjiga nosim.Ja naivno,kao ne znam.Kaze da se pripremim koliko cemo vremena provesti zajedno...
I evo me na krevetu sa 7 knjiga...gledam ja njih,gledaju one mene...
A sve bih nesto sto niste citale da mogu da vam prenesem,pa bih ovo,pa ono...a vec je 2h!

Odoh!
Veliki poljubac za sve!

Uf, ja sam još gora. Skinula s neta i odštampala knjige koje želim da pročitam a nema ih da se kupe kod nas, tako da će deo gepeka tokom putovanja zauzimati torba sa "knjigama":rumenko: A jedva spisak skresah na 5.

Zavrsila sam Jedi moli voli-Elizabet Gilbert.Deo o Indiji me smorio nacisto,ionako nisam ljubitelj iste.

I tanananaaaaaaaaaaaaa pocela da citam ovde obozavani ULJKPLJ.Znaaaam kasnim 1000 svetlosnih godina:lol:

Nikad nije kasno, Majo. Nadam se da će ti se svideti.

Što se tiče Jedi, moli voli, knjiga nije ništa naročito, ali sam je ja podnela mnogo bolje nego film. Mene je film načisto smorio, predugačak je i Džulija Roberts uopšte ne odgovara liku iz knjige.

Ja sinoć nisam mogla da zaspem i pročitala 100 strana Leta anđela, Majkla Konelija. Pošto ja retko čitam trilere, odmah imam mišljenje o istom, a ono je da je isto kao film, samo mnogo sporije.

Uživaćeš sa zakašnjenjem :D

- - - - - - - - - -

Čitala sam Vest o jednoj otmici, odavno. I dopala mi se . Ove ostale nisam čitala, dugo njegovih knjiga nije bilo u prodaji, a nisam učlanjena u neku biblioteku. Koliko sam saznala, Sezambook je tek pre godinu, dve počeo da objavljuje njegove knjige. A skoro sam ih kupila, pa nisu došle na red još za čitanje:) Ali drago mi je da ima podeljenih mišljenja, to znači da ću svakako morati da pročitam, da ne odustanem pre vremena:)
Da, da, mišljenja su vrlo podeljena. Sasvim je moguće da će tebi odgovarati :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back