Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Morala sam da kupim kafu, a knjiga ispade dž. U Laguni je knjiga 550 din a kafu I knjigu sam dobila za 400.
Pa I ako je knjiga za poklanjanje sve jedno sam popila kafu :lol:

Nemoj da si sitničar :)
E al izbor knjiga uz kafu je tuga I žalos'

Ja tek jutros videla predstojeću Laguninu akciju i mada verovatno već imam sve što iole valja, uzbudjena sam kao malo dete i čekam sutrašnji dan ( mojoj divnoj sestri rodjendan!) da vidim šta je na spisku, pa pod izgovorom da kupujem njoj, odem malo da "diram" knjige...:)
Poklon joj je već spreman, ali ja volim da poklonim i knjigu, umesto cveća :)
Uopšte mi nije jasno kako mi je ta vest o akciji promakla,kad sam dobar deo prethodnih večeri provodila na tom sajtu, pregledajući hronološku listu izdanja od početka do kraja, , da proverim svoj spisak želja...

Nego je l pratite onu priču u nastajanju od 15 rečenica...Bože, kakava patetika...:roll:
Crkoh od smeha kad sam videla da je neko predložio nešto tipa...otrčao je do njene kuće bez daha ( priča je nešto u fazonu da se nisu videli godinama,a onda je ona odjednom tu u komšiluku...banalizujem,ali tako otprilike) sav uzbudjen i shvatio da uzeo majcu flekavu od slanine koju je jutros doručkovao...:rotf::zcepanje::hahaha::rotf::super:
Pa ne, stvarno, kad vidiš šta pišu , kao najgori ljubavni roman, stvarno ti dodje da odvališ tako eku glupost, ne bi li videli koliko su se nalupetali...:rtfm:

A sad novi post, jer Rada ne bi stigla do kraja prethodnog.. :)

Prošla sam pored Stilosa i vidim da imaju akciju - 40% na svoja izdanja.
Interesuje me Kraljica cipela i ona neka Gorko slatka afrička torta - pominjao je neko...Istaknut je spisak u izlogu...snižena je i Devojka staklenih stopala...

u "mladinska knjiga" je jos bolje, mozes da kupis bilo koju knjigu na rate bez kartica nego das podatke i svaki mesec uplacujes ratice...nebitno kolko kosta knjiga.... odnosi se na njihova izdanja
mislim stvar ukusa al meni je bolja ta ponuda u mladinskoj na rate nego ovo lagunino, em moras veci broj da kupis za popust, em cisto stvar ukusa pa cu ovo reci u svoje ime ne volim toliko njihove knjige, retko koju....

ni ja, laguna ima jako nekvalitetno radjene knjige, pocevsi od prevoda pa preko lektorsko/korektorskih gresaka

Ja knjige ne kupujem, služe mi za jednokratnu upotrebu (pozajmljujem iz biblioteke), te me slabo zanima ko je izdavač. Jednostavno, biram naslov i pisca :)
Jedino mogu reći da su mi Geopoetikine najlepše ono... za ruku :)

- - - - - - - - - -

I stvarno, već sam pitala, ali evo da se sada pridružim Mirki, dakle gde nam je Dana :think:

- - - - - - - - - -

I počela sam sinoć jednu lepu knjigu :cool:

a đe sam vam ja? baš vas brige
a ja puna obzira, neću ovdje da pišem da svaki bogovetni dan idem naplažu
il' neđe skitunjam, svejedno
tako mi se obrnulo

- - - - - - - - - -

pročitala onaj Deseti dan..i ok je skoro do pred kraj..onda ga je banalizovala, i bzv...možda da se čita do pred kraj, a poslednjih 5o str ne, onda može

Poslednja izmena:
i počela ono nešto Ukus koštica jabuke, ili već tako nekako..ne mogu sad da vadim knjigu ostala mi je utorbu zapalžu :P
pa ne znam, sad zasad je slatka, onako fin neke porodične priče, o sestrama, babama i đedovima
ne znam , neko je ovdje rekao da se pred kraj razočaao
meni je sad ok skroz

i, da, znam da sam nešto htjela
od 1o knjiga naplažu što se čitaju 5 je a planine itd...i nešto mi glupo da pitam kakva je, mislim da nije nešto, da je izvikana, ..a možda i nije, ko će ga znat'

A niko se ne pita gde sam ja...:think:

LM,ne citam vec danima i to me tako nerviraaaaa....

Bila sam u knjizari sa mm i odvojila sam 4 knjige sa akcije.

-Jarčeva fešta - Mario Vargas Ljosa
-Rat za smak sveta - Mario Vargas Ljosa
-Nasleđe - Ketrin Veb
-Vodenica na Flosi - Džordž Eliot
,procitala davnih dana,al zelim da je imam.

Kao poklon za dve devojcice uzeli
suncanje_na_mesecini-ljubivoje_rsumovic_s.jpg
i
zauvari-ljubivoje_rsumovic_s.jpg
,odusevljena sam.

a đe sam vam ja? baš vas brige
a ja puna obzira, neću ovdje da pišem da svaki bogovetni dan idem naplažu
il' neđe skitunjam, svejedno
tako mi se obrnulo

- - - - - - - - - -

pročitala onaj Deseti dan..i ok je skoro do pred kraj..onda ga je banalizovala, i bzv...možda da se čita do pred kraj, a poslednjih 5o str ne, onda može

Dobro ste se setili da se javite... :ljutka:

J

Nego je l pratite onu priču u nastajanju od 15 rečenica...Bože, kakava patetika...:roll:
Crkoh od smeha kad sam videla da je neko predložio nešto tipa...otrčao je do njene kuće bez daha ( priča je nešto u fazonu da se nisu videli godinama,a onda je ona odjednom tu u komšiluku...banalizujem,ali tako otprilike) sav uzbudjen i shvatio da uzeo majcu flekavu od slanine koju je jutros doručkovao...:rotf::zcepanje::hahaha::rotf::super:
Pa ne, stvarno, kad vidiš šta pišu , kao najgori ljubavni roman, stvarno ti dodje da odvališ tako eku glupost, ne bi li videli koliko su se nalupetali...:rtfm:

Hahaha, bacila sam pogled na te literarne pokušaje, prosto me je bilo sramota umesto nekih ljudi :zcepanje:

Santa Slayer, nije ni Mladinska idealna, ona izdanja Agate Kristi se raspadaju posle 2 čitanja. Jako loš povez.

Što se Kinga tiče, rešila sam da pročitam do kraja i to samo zato što sam kupila knjigu, tako mi i treba. Neke njegove knjige su mi super (kao onaj serijal Mračna kula, mada nisam sve pročitala), a neke su previše...pa, previše.
Uporedo čitam i Đokondu, onu što sam kupila uz kafu.
Samo ne očekujte da ću završiti skoro, ova vrućina me je smlatila. Svog jadnog zekonju u bundici da ne pominjem.

Moram da priznam da je Laguna ovog puta bila široke ruke kada je izbor knjiga na akciji u pitanju.Ako ništa drugo, nisu se stisli za novija izdanja,kao do sada.Toliko su već vrteli jedne te iste izlizane i neželjene naslove da to nije ličilo ni na šta.
Skoro da sam počela da kriziram što nemam šta da izaberem..a sinoć sam napravila poduži spisak...moraću da ih kupujem u delovima...
Bilo bi lepo da , kao što smo ranije imale običaj, napišemo šta je sa akcije za preporuku..mislim, ako već nismo ovde pretresle neke naslove,a neko zna da su dobri.
Je l Rada pominjala More makova? Zna li neko kakva je?

Kupila sam na Limundu Poslednju kinesku caricu i Caricu orhideja.
Ona lepa Deretina izdanja , tvrd povez, zaštitine korice...Nove novcijate.Obe za 1.000,00 rsd,a kreću se oko 1.800,00 i to ako ih još ponegde ima u prodaji...
Paviljon božura sam dobila jedne godine za rodjendan( pisale ste o toj knjizi...duh neke devojke koji ne može da ode,a ona je nešto stalno gladna...al zvuči glupo kad ovako pišem,ali setiće se one koje su čitale)..I iz te edicije je još i Led Bombaja, ali to nemam...

Sad planiram da orobim Lagunu,a usput mi je i Stilos...licitiram i na Limundu...Užas...i znam da sam preterala i opet...
Kad voooooolim!

Majo, preslatki ste, porasli, prolepsali se i nasli velikog prijatelja. Jel to vas pas?
Ti izgleda baš voliš LJosu!
Sto se akcije tice, onu Vodenicu na Flosi ste mnogo hvalili. Nisam se još udubila u spisak, bojim se da neću odoleti iskušenju da nešto kupim, a ne treba mi taj trošak, kolko god da je povoljno.

Za ranije akcije sam uvek imala neku za NE kupiti...sad je izbor bolji nego ikad,ali sigurna sam da je za nas ovde besmisleno kupiti onu knjigu Vesne radusinović, pa onda onu Grabljivicu..ima i neka Bjelicina...ja to ne čitam, a koliko znam ni vi..Pa teo, nešto i da ne kupimo.

I ja nisam načisto sa Nasledjem...Znam da sam htela, mislim i da sam kupila, ali .. nisam sigurna...a ne mogu ni da proverim, jer su sve knjige po kutijama ( kod nas renoviranje i dalje traje...po etapama...),a verovatno ih neću ni vaditi dok ne osmislim i uradim biblioteku...nemam gde sa njima...

http://www.knjizare-vulkan.rs/KUCA-NEMOGUCIH-LJUBAVI-13893...Kuća nemogućih ljubavi...miriše na Markesa, ali nije Markes. Mada je ok za lenjo letnje popodne i limunadu sa listovima nane.:)

Izgubljene u magli, Vlada Arsić...čitao neko?

Japanski ljubavnik, Rani Manika...topla preporuka.

Ja kupila Japanski ljubavnik, ali Ester ocrnila knjigu, pa sam nepročitanu poklonila.
A baš me čudi, Rani manika je baš hvaljena...
Sad opet razmišljam da je kupim..
A na najužem spisku već imam 11 knjiga...a posle idu one " to može kasnije" i "na kraju akcije"...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back