Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako je danas mom sinu rođendan ... setila sam se da je i Kanelinom
Mislim da joj je i venčanje sutra.
Draga Kanela kad gužva prođe .... i dođeš opet ovde na temu, videćeš da smo mislile na tebe
Sve najbolje :heart:

- - - - - - - - - -

Meni nedostaje Dragonfly takođe... da li je još na forumu ?

Srećan ti sinčetu rođos. da ste mi živi, zdravi i srećni još sto godina.:cmok:

I meni nedostaje Dragonče.:heart:

PS
Zbog tebe sam draga jutros pročitala celu knjigu Ponašaj se kao dama, razmišljaj kao muškarac. Nij e to za nas. To je čiklit za slobodne žene i devojke, kako treba da se ponašaju da bi zadržale muškarca koji im se udvara, kako da prepoznaju da li ih on želi za brak ili za zabavu i sl. Mi to sve već znamo. Idem sad da kupim kafu, ima kod Palilule.

Kako je danas mom sinu rođendan ... setila sam se da je i Kanelinom
Mislim da joj je i venčanje sutra.
Draga Kanela kad gužva prođe .... i dođeš opet ovde na temu, videćeš da smo mislile na tebe
Sve najbolje :heart:

- - - - - - - - - -

Meni nedostaje Dragonfly takođe... da li je još na forumu ?

Srecan rodjendan i tvom sinu i Kanelinom :vatromet::rodjendan: Neka si zivi i zdravi :heart:
Da, sutra je vencanje i krstenje :)

I ja sam se bas pitala sta je sa Dragon....

Ja tek sad registrovala da je i Jovanu rođendan. E pa, neka je i njemu srećan rođendan i da što pre odraste i nauči da čita...:lol:
I Kaneli srećna godišnjica sutra, tada je i mojoj sestri...

Nisam kupila kafu s knjigom iz principa, koštala je 459 din. Pa kakav je to poklon ako se naplaćuje 80 dinara?:( Naći ću sigurno jeftinije.;)

Srećni rodjendani sinovima i venačanja i godišnjice....
samo da kažem da onaj horoskop nema veze sa mnom

Strelčevi vole filozofske knjige i putopise. Mogu da čitaju sve, ali ako im neka knjiga dosadi, odmah prelaze na drugu. Teško da će pripadnik ovog znaka čitati bestselere. Vole putopise, klasike, takozvanu ozbiljnu literaturu. Atlas je pravi poklon za Strelčeve.
ja filozofske knjige ne volim uopšte, a nisam ni neki ljubitelj putopisa. I čini mi se da čitam samo bestselere, npr. Danijelu Stil.

Propustila sam onu zanimljivu raspravu o filmovima i književnim delima, pa samo da pomenem staru nemačku seriju Budenbrokovi, koja je bila skoro u rangu knjige koju inače mnogo volim. Bio je nedavno i neki film iz dva dela, ali on je slab i dosadan.

Srećan rođendan mališanima :)
Evo da prijavim da sam kupila Đokondu sa Grand kafom (bila je oko 430din). Jednu kafu sam dala mami, jednu svekrvi, a knjiga je za mene.
I da vam kažem da mi se muž danas vraća sa službenog puta pa neću imati toliko vremena da čitam jer zahteva moju pažnju :malav:

ja da uletim samo da ovo ispričam

danas, na nekom tamo rođendanu, pričam sa ženom, Pavlović, koja je zadnjih 2o god u amerikama

..i tako ja ostavim karu na stritu...
:rotf::rotf::rotf:

kad nisam moždani doživjela od smijanja,...

Zavrsila Doktore, na pola puta sa Asam-om, ali sam juce i prekjuce procitala Rajski vodoskoci od Artura Klarka ( skinuo mi muz e-knjigu i da kazem da mi se nije dopalo, nekako kao da mu je neko ispricao pricu a on ( pisac ) nama prepricao :dontunderstand:

Ali posto volim naucnu fantastiku i bas mi se tako nesto cita danas krecem sa Kraj detinjstva. Jedino se brzo umorim kad citam sa ekrana, ne toliko oci koliko sto moram da sedim na stolici . Ja inace citam u krevetu, lezeci polozaj mi odgovara :super:, a kad je ovako lepo vreme zavalim se u lezaljku ispod oraha i knjigu u sake - okolo cvrkucu vrapcici i zujkaju bubice , maca mi skoci u krilo, ljiljani mirisu ... ma uzivancija

Završila sam noćas (polupijana) Kuću, Danijele Stil. Laganica. Iskreno, ništa naročito. Mogu tu i tamo da pročitam nešto tako, ali ne bih mogla sad odmah da uzmem nešto slično. Iznervirala bih se. Razvlačila je početak na kom se ništa nije dešavalo, a onda je u poslednjih 50 strana natrpala "4 venčanja i sahranu" (šalim se, nije 4, nego 3, a sahrana je bila ranije), i još jednu važnu stvar ali to neću da otkrivam za slučaj da neko uzme da čita (mada ne preporučujem, ima i lepših knjiga, nek su i čiklit, ali može to i mnogo bolje). Bilo za 199 dinara uz blic. Ima i spisak šta će izlaziti narednih prvih subota u mesecu.
Ima i biografija pisca, što je pohvalno. Ja znam da je Danijela Stil napisala mnogo knjiga, ali 82 romana !!!! Baš je mnogo!!! I rodila je 7-oro dece, ako sam dobro sabrala.

Počela sam More, Džona Banvila. Prvih 10-ak strana su mi OK. Znam da su utisci bili različiti.
I bili su različiti za Zimski dvorac, Džona Bojna. Preečešljala sam prvi deo teme i našla da su ga čitale Moja Milica (sa ne naročitim utiskom) i Kerefeka i Waterfall (sa pozitivnim utiscima). Uzela sam knjigu od drugarice, koja ju je baš nahvalila.

I još sam se setila jedne knjige/serije, znam da je pominjana i na temi. A to je Kad lišće pada.
Naložila sam se na tursku seriju na koju naletim ujutru, počinje pre sedam, pa ja onda bacim pogled dok ustajem, spremam se, radim jogu, kuvam čaj. Ali nikako nisam znala koja je, jer ne vidim ni početak ni kraj. A zamislite da u TV programima nigde nema šta se prikazuje u to doba dana. Bar ja nisam našla. I onda se zainatim da saznam, pitam googla i ispostavi se da je to čuvena serija Kad lišće pada. U petak je bila 85. epizoda. Nemam živaca ni vremena da tražim i skidam sve epizode da bih odgledala, pa se nosim mišlju da nabavim knjigu. Ali koliko sam našla utiske forumašica, knjiga i serija nisu baš iste, da je knjiga dosta mala (Rada kupila sestri) i da je u seriji dosta toga dodato (nečija mama čitala :))
Ne znam zašto sam sve ovo napisala. :) Promašila sam temu, sigurno ima specijalna tema o seriji. Idem da proverim.:bye:

Završila sam noćas (polupijana) Kuću, Danijele Stil. Laganica. Iskreno, ništa naročito. Mogu tu i tamo da pročitam nešto tako, ali ne bih mogla sad odmah da uzmem nešto slično. Iznervirala bih se. Razvlačila je početak na kom se ništa nije dešavalo, a onda je u poslednjih 50 strana natrpala "4 venčanja i sahranu" (šalim se, nije 4, nego 3, a sahrana je bila ranije), i još jednu važnu stvar ali to neću da otkrivam za slučaj da neko uzme da čita (mada ne preporučujem, ima i lepših knjiga, nek su i čiklit, ali može to i mnogo bolje). Bilo za 199 dinara uz blic. Ima i spisak šta će izlaziti narednih prvih subota u mesecu.
Ima i biografija pisca, što je pohvalno. Ja znam da je Danijela Stil napisala mnogo knjiga, ali 82 romana !!!! Baš je mnogo!!! I rodila je 7-oro dece, ako sam dobro sabrala.

Počela sam More, Džona Banvila. Prvih 10-ak strana su mi OK. Znam da su utisci bili različiti.
I bili su različiti za Zimski dvorac, Džona Bojna. Preečešljala sam prvi deo teme i našla da su ga čitale Moja Milica (sa ne naročitim utiskom) i Kerefeka i Waterfall (sa pozitivnim utiscima). Uzela sam knjigu od drugarice, koja ju je baš nahvalila.
Cccc. Ja mislila to poštena žena :malav:
I ne mogu da odolim a da ti ne kažem da je More za mene bio čist promašaj :confused:

- - - - - - - - - -

Čitam i dalje Muzika i tišina. Odlična je :super:

Srecan rodjendan svim pomenutim blizančićima.

Moj "okrugli" rodjendan je danas....Pa nadam se da će sad i sve dugo u ćivotu da mi se zaokruži...

Što se pomeutog čitalačkog horoskopa tiče, jeste, najviše volim da kupujem knjige....i obuću..doduše...

Poslednja izmena:
Kerefeko, srećan ti okrugli rodjendan. Nek ti se sve "zaokruži" onako kako ti želiš. :cmok: :rodjendan:

Cccc. Ja mislila to poštena žena :malav:
I ne mogu da odolim a da ti ne kažem da je More za mene bio čist promašaj :confused:

- - - - - - - - - -

Čitam i dalje Muzika i tišina. Odlična je :super:

Pa jesam ja poštena žena. Pila sam s mužem :hahaha: i prijateljima :pivce: Mada ova krstarica diskriminiše nas vinopije. Nema smajli kojim bismo ilustrovali naše aktivnosti.

Znam da ti je More na spisku promašaja za prošlu (ili onu prethodnu) godinu. Meni je za sada OK, videću do kraja kako će mi se svideti.

To je trenutno najprodavanija knjiga u Laguni, rekla njihov PR u subotu na TV i najavila Noć knjige, koja će početi sat ranije nego pre, u 17.
Pričala je da ljudi već od 14,15 časova, navraćaju u knjižare, gledaju, biraju, pa onda čekaju 18 sati da počne popust. Pa su oni rešili da popust počne ranije. Ja mislila sad će da počne u podne, ali ne, nego samo sat ranije.

I treba da podeliš sa nama. Okružena si ljudima koji te vole. Očigledno si dobra osoba. Sad se lepo provedi sa najbližima i sa dragim!
I da podeliš sa nama utiske o knjizi kad pročitaš. Svi valjda volimo Hoseinija i radoznali smo kakva mu je nova knjiga.

Pa jesam ja poštena žena. Pila sam s mužem :hahaha: i prijateljima :pivce: Mada ova krstarica diskriminiše nas vinopije. Nema smajli kojim bismo ilustrovali naše aktivnosti.

Znam da ti je More na spisku promašaja za prošlu (ili onu prethodnu) godinu. Meni je za sada OK, videću do kraja kako će mi se svideti.
Poštene žene piju sok od zove :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back