Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
počela sam...ponovo :rumenko: Zovi me Bruklin, Edvardo Lego...izd Dereta...
odlična je i preporuka za svakog
neka lijepa priča, gdje su upletene sve nacije...priča o Galovom životu...Gal je glavni junak
e, ja stvarno nisam kriva što sam je ponovo uzela i što je ponovo čitam...malo čega se sjećam, a na početku se baš ničega nisam sjećala...samo mi je bio onaj nejasan osjećaj poznatosti (kako sam se maestralno izrazila..sama se sebi divim)
i nije mi krivo što je ponovo čitam, stvarno je dobra

da se samocitiram, nisam odavno
završila...i stvarno je za preporuku..nije nešto da se sijeku vene, ali je veri ok :) ...lijepa priča, u koju je upleteno dosta još ljepših

a sad sam počela, tj evo je vrtim kroz ruke, nisam još, čitam ovo sve oko početka...Rajski vrt, Šeron Butala..izd PortaLibris...
inače, pala kiša i odma bzv..mada, znam da če mi dosaditi sunce i sve, ali isto bzv

Izvan koridora – Grupa naših autora, Izdavač: Sibila doo Podgorica 240 str. 8/10

Zbirka od 24 priče od 24 naša savremena pisca:
Vladimir Arsenijević, Muharem Bazdulj, Balša Brković, Filip David, Miljenko Jergović :heart: Ante Tomić, Nenad Veličković....
Nekoliko sam preskočila jer mi se nisu dopale ali je većina super.

Sirota Lamar. Nadam se da će te brzo proći.

Pročitala sam ''Štedljivo s komplimentima'' (Aleksandar Mekol Smit, Samizdat), to je kao nastavak na roman ''U inat kiši'', dakle, u istom maniru. Prijalo mi je. Iako je glavna junakinja filozof, ipak se nešto konkretno i dešava, a sviđaju mi se i, tu i tamo protureni, divni opisi Škotske.
Potom sam počela ''Umetnost vožnje po kiši'', pravi naslov za ovo vreme :mrgreen:

p.s. vratila sam Kradljivicu u biblioteku.

Poslednja izmena:
Lamar, takođe sa mučim sa grloboljom, opako me ubija, tri meseca lečim je.
A i u poslenje vreme stvarno volim i ne odolevam gaziranom. :)

Ja se u jednom momentu navukla na koka-kolu. Idem s posla i svratim u prodavnicu da kupim hladnu da mogu odmah da pijem. A jako sam bila ponosna na sebe, što pored raznih grehova (testo, slatkiši), taj nije na spisku. Sva sreća nije me dugo držalo i nije bila preterano hladna pa mi nije grlo stradalo. Inače, hoće od hladnog. Prava sam baba, osetljiva na sve i svašta. Nisam bila takva.

Konačno sam počela nešto da čitam. Zimski dnevnik, Srdjan Valjarević. Išla sam danas u grad, pa u autobusu. Ništa bez autobusa. :zper: Još uvek nemam nikakvo mišljenje.

Ja sam zavrsila knjigu Krisninim ocima.

Bila mi je na dohvat ruke, malena je pa sam je procitala na brzinu.

Mogu je preporuciti jer pripoveda o dalekoj nam kulturi putem jednog prijatnog stila.

Licno nisam ljubitelj Indije, kada bih sada saznala da je necu videti u zivotu, ne bih se potresla. Radnja prati devojku koja je rodjena Indijka ali je visoku skolu zavrsila u Njujorku, u gradu u kom je nastavila da zivi i nakon studiranja. Po smrti bake ona se vraca u Indiju gde je zatice zavestanje da kamerom proprati sati (ritualno spaljivanje udovice) visoko edukovane I prefinjene zena koja se dobrovoljno odlucila na tako arhaican, i zakonom zabranjen, cin.

Ja sam zavrsila knjigu Krisninim ocima.

Bila mi je na dohvat ruke, malena je pa sam je procitala na brzinu.

Mogu je preporuciti jer pripoveda o dalekoj nam kulturi putem jednog prijatnog stila.

Licno nisam ljubitelj Indije, kada bih sada saznala da je necu videti u zivotu, ne bih se potresla. Radnja prati devojku koja je rodjena Indijka ali je visoku skolu zavrsila u Njujorku, u gradu u kom je nastavila da zivi i nakon studiranja. Po smrti bake ona se vraca u Indiju gde je zatice zavestanje da kamerom proprati sati (ritualno spaljivanje udovice) visoko edukovane I prefinjene zena koja se dobrovoljno odlucila na tako arhaican, i zakonom zabranjen, cin.

:lol: za boldovano
bi se ja malo potresla, al' čisto zbog toga što bi da vidim SVE
čitala i ja...čak se i svega sjećam...ok je skroz.(ako sam drugačije napisala u recenziji, opraštajte...iz ove perspektive mi je ok)

Juce kupila i pocela da citam novu knjigu Haleda Hoseinija "A planine odjeknuse". Njegove prethodne dve knjige su mi se jako dopale i jedva sam cekala novu.

Obavezno da nam kažeš kakva je. Jel u istom stilu kao prethodne. Meni su se isto mnogo dopale. Naročito Lovac na zmajeve. Da li zato što sam je prvu čitala pa je to bio moj prvi susret sa problemima kojima se on tamo bavi ili je stvarno snažnija.

Waterfall, preporučujem da uzmeš u ruke Hoseinija. Ja posebno volim Lovca na zmajeve, neverovatno delo. U dšu mi je usađen lik malog Hasana, gorka povest koja pričana je u ovom romanu.

Ja sam počela Misteriju pasijansa. Na početku sam još uvek, ali osim Vite Brevis, volim Gordera.

Ja sam pročitala obe i više mi se dopala Hiljadu čudesnih sunaca, verovatno jer sam je prvu pročitala.
Dopala mi se naravno i Lovac na zmajeve, a meni se dopao čak i taj film. Što se mene tiče totalno istovetan sa knjigom.

U vezi obe knjige imam neke primedbe u vezi stila i uverljivosti nekih delova, ali... nećemo sada o tome.
Naročito jer vidite vi ovo! http://www.laguna.rs/a227_autor_haled_hoseini_laguna.html
Kakav je u stvari to zgodan dasa :zper:

Talentovani gospdin Ripli – Patriša Hajsmit, Diagonale 270 str. 8/10

Ester je čudo. Njena sugestija me je navela da ipak pročitam Riplija. I ne kajem se.

Vidi se da je delo starijeg datuma jer je ovo jedan dobar “normalan” triler. Kada kažem “normalan” to znači da nema rasutih creva, da nema smišljanja sve monstruoznijih i monstruoznijih stvari u odnosu na one što su do sada smišljene u ovom žanru, apokaliptičnih scena sveopšteg rasula…
Jednom rečju “normalan” triler. Život teče - onda ubistvo - dalji tok u života ubice i ostalih aktera. Gotovo.

- - - - - - - - - -

E, da. Malo sam bolje hvala na pitanju :lol:

Waterfall, preporučujem da uzmeš u ruke Hoseinija. Ja posebno volim Lovca na zmajeve, neverovatno delo. U dšu mi je usađen lik malog Hasana, gorka povest koja pričana je u ovom romanu.

Ja sam počela Misteriju pasijansa. Na početku sam još uvek, ali osim Vite Brevis, volim Gordera.

Lovac na zmajeve - fenomenalna, knjiga koja se ne zaboravlja!!! I Hasan, i Amir, takodje Rahim Han i Sohrab.
Waterfall, obavezno procitaj!

Treba da se bacim na Fermina (Avanture velegradskog probisveta) :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back