Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i pocrvenjela sam kao zadnja seljanka
ispod oblaka i sve...sa'ču, sa'ću , saću i nikako da se dignem i krenem doma
sreća pa sam držala nekakav šešir, inače bih stvarno za sprdnju ostala

- - - - - - - - - -

Da, mislim da ima 78 likova, tako reče autor. Ja ću letos da je čitam.[/QUOTEjj

jel to onaj Gatalica? Aco?
ja ne znam dal' ču uopšte da mu dam šansu...nešto mi se pobrkao

i meni je Svet posle rodjendana na spisku.

Nego kupila sam danas Blic ženu sa knjigom Kuća, Danijele Stil :rumenko:
Pročitala odlomak u prošlom broju i vidim danas u Knezu kod onih uličnih prodavaca i kupim, šta ću, moram da saznam šta je bilo dalje.

Tražila sam ko je u poslednje vreme čitao Svet posle rodjendana i nadjem ovaj svoj post. Potpuno sam zaboravila da sam kupila tu knjigu. Baš sam se obradovala, kad sam ovo pročitala, kao da sam je sad dobila na poklon. Eto još jedne knjige za odmor. :)

Tražila sam ko je u poslednje vreme čitao Svet posle rodjendana i nadjem ovaj svoj post. Potpuno sam zaboravila da sam kupila tu knjigu. Baš sam se obradovala, kad sam ovo pročitala, kao da sam je sad dobila na poklon. Eto još jedne knjige za odmor. :)
:zcepanje:

Baš te briga, ti se dva puta raduješ :lol:

- - - - - - - - - -

pročitah sad na fb
ajd da smo i mi nekad nešto prvi izdali
djeluje zanimljivo
http://www.portalanalitika.me/kultu...ora-je-mnogo-ljepa-nego-to-sam-zamiljala.html
Meni neće da otvori link :(

- - - - - - - - - -

A Aci ni ja neću dati sansu. Ne, ne :neutral:

kakvo je ovo ulijetanje? a? A?

:zcepanje:

Baš te briga, ti se dva puta raduješ :lol:

Meni neće da otvori link :(

A Aci ni ja neću dati sansu. Ne, ne :neutral:

Ćuti, mogla je dva puta da je kupi...:zcepanje:

Izvini, Esterita za uletanje. Vidiš da sam sva izgubljena. U pravu je Rada, moglo je svašta da bude. Ali više mi se svidja Lamaritina primedba da se dva puta radujem.

Inače su mi omiljene izreke: "Blago onom ko rano poludi, prodje mu život u veselju" i
"Da sam normalan, sad bih poludeo" :zcepanje:
Nije to iz ličnog iskustva, samo onako....

I ni meni neće da otvori onaj link

Hvala, dušo, ali i Rada ponekad omane....zcepanje:

- - - - - - - - - -

Meni se otvara link...
tebi se džabe otvorio, kad čitaš samo prva 3 reda :mrgreen:

o nekoj maloj Iranki koja je napisala porodičnu knjigu a preporučio je onaj Huseini, a prva joj je knjiga i crnogorci je prvi izdali, a onda ide izdavanje u 26 zemalja
(za one kojima se nije otvorio link) a knjiga se zove Drvo nekako

- - - - - - - - - -

Djeca drveta Žakaranda...Sahar Delijani

- - - - - - - - - -

ođe kiša i hladno

tebi se džabe otvorio, kad čitaš samo prva 3 reda :mrgreen:

o nekoj maloj Iranki koja je napisala porodičnu knjigu a preporučio je onaj Huseini, a prva joj je knjiga i crnogorci je prvi izdali, a onda ide izdavanje u 26 zemalja
(za one kojima se nije otvorio link) a knjiga se zove Drvo nekako

Djeca drveta Žakaranda...Sahar Delijani

E, vala, u pravu si. Da ne prepriča ti u tri reda, ne bih znala o čemu se radi...:rotf:

:cmok:

Citam Rukopis nadjen u Saragosi i mnogo mi se dopada.

Pisac je Jan Potocki, kako shvatam ovo je njegov jedini roman jer je pomenuti Potocki zapravo renesansni covek, prepun interesovanja, vrlo darovit I otvoren za okultizam, fantastiku, strane drzave I njihov folklor koji neretko podrazumeva crnu magiju, vesticarenje, duhove I erotiku. Knjigu sam dobila na citanje od jednog poznanika, nisam sigurna koliko se lako ili tesko nabavlja ali je svakako preporucujem.

Ne mogu da je ostavim iz ruku, osecam kao da sam zaronila u HIljadu i jednu noc za odrasle:lol:

e, da... i ja trebam u biblioteku, pročitala sam sve...sad sam počela Chicago, Alaa Al Aswani...izd buybook, Sarajevo...dopada mi se početak, jako...ovo sam dobila od one drugarice iz Sarajeva...i mislim da bi de Dani dopala... i đe je ona, opet se ne javlja

pročitala...
piše čovjek, egipćanin, o svojim zemljacima u Čikagu...svakvih ih ima, kao i svugdje..i dobrih i loših i nesnađenih i onih koji su se snašli...o ženama i njihovim mukama...mnogo dobra knjiga, na granici sa odličnom :lol:....samo se svi likovi nešto zapetljaju na kraju i po svakoga je kraj onako mučan
krenula da čitam, iz biblioteke, Pod jesenjom zvezdom, Knut Hamsun...ja znam da sam od njega nešto čitala i da je to nešto bilo dobro...al' ovo mi sad ide baš ...onako...jel' čitala koja? da čitam il' da batalim?

- - - - - - - - - -

i, samo da vas obavijestim, onaj znak za vrijeme i temperaturu se đavolisao, tako da sad za jedno vrijeme i vi i ja ostadosmo hendikepirani za jutarnju temp ubudvu :mrgreen:

jesam li već rekla da sam u subotu izgorela kao zadnja seljanka? ispod oblaka, pa se prevarih...gledam jutros na pojedinim mjestima žar-crveno :dash:

- - - - - - - - - -

i, da, dijete mi se juče uređivalo 3 sata, ode na rođendan kod onoga što če da je vodi u Pariz kad poraste....super joj je bilo, kaže

Ја се спржио на мору, добио алергију на сунце, нисам пио цин, калцијум. Јбга, нисам очекивао да се средим. Нисам пливао, само сам ноге киша лол, мени увек зима :))))
Ако је 50 степени и влага 88%, ја уживам, ко гуштер, све испод ми зима...а они мали Рушчићи, сви пливају, уживају.
Ја ове омоје да потопим, одмах би: боли ме грло, хладно ми, згазио сам јежа, све тако :)

Читам стрипове, Торгал и остало.

ЕСТЕР :кисс: био сам у Карверу у ПГ, пили кафу подмост, нису нормални са ценама, а није ни неки избор, само је простор много добар-старо турско купатило :) Нема где гуз нисам набијао, то је предност малијех држава.

Poslednja izmena:
a sad da unesem malo ozbiljnosti u razgovor
Uskrs na Krf je veličanstven...i preporučujem svakome da ode, tj da razmišlja u tom pravcu...da bi bilo lijepo dočekati Uskrs na Krfu
priroda je divna, vegetacija džinovska, sve je nekako troduplo veće i zelenije ili crvenije ili narandžastije nego kod nas

a slavljenje Uskrsa...cijelo ostrvo slavi, svi su ozbiljni prije, čuje se tužnja muzika, litije idu kroz dtari grad, svi složni, svi lagani, svi u istom koraku...sva bratsva, sve organizacije, sve firme, sva društva...to noć prije...i cijeli grad je napolju
sutradan je u 11 sati bacanje vrčeva...uz sve predloge da je najbolje na toj glavnoj ulici, ja sam otišla na jedan mali trgić unutra...kad je krenulo pucanje i bacanje i lomljava..pa koji se vrč ne slomi, onako između drugih koji treba da se slome, ulijeće se i ti se razbijaju u paramparčad....pa onda trk da se skupljaju ta parčad jer kao donose sreću...donijela sam desetkila polomljene grnčarije da podijelim po narodu
a što su ljubazni....svuđe su me puštali i da sjedim i da stojim...
a onda tu noć se čeka ponoć..i svi su napolje, odrasli djeca, u najbolje preobuke, sređeni, i svi drže upaljene svijeće..i gdje god se čovjek okene vidi hiljade upaljenih svijeća...i u ponoć fantastičan vatromet koji je trajao pola sata..kažu da nekih godina traje i cijeli sat...predivno, dostojanstveno...i kda su počeli u šponoć da se ljube i čestitaju i meni došlo da se sa onim cijelim narodom izljubim i isčestitam,,,,

Kako lep opis :)
Ovako je otprilike i u Solunu, mi smo isli u jednu crkvu blizu naseg stana, isto svi sa svecama (lambade se zovu), i bas je tako divno kako si opisala, svi u ponoc presrecni, cestitaju jedni drugima i svi naravno skockani, u najboljim odelima :)
Cek' sad cu da citam sta sam jos propustila ovde kod vas. Bila mi je sestra u gostima za Uskrs, pa smo posle zajedno dosli svi skupa u Srbiju i sad masem iz otadzbine. Ne stizem do kompa, a citam tek onako da ne bude da ne citam bas nista, trenutno Saramagovo "Putovanje jednog slona".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back