Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rado, koje si tri knjige kupila?

1.DODIR SVILE
2.TRI POSLERATNA DRUGA
3.JEDAN OD ONIH ZIVOTA
slika-24464869v288h216.jpg

Imam možda i sve. Jesu Dodir svile njegove kolumne? Ako jesu to je jako neujednačeno. Tačno se vidi kad je bio inspirisan i raspoložen, a kad je nešto napisao samo zato što je morao.
Meni je lepa njegova prva knjiga, ali ja sad ne znam po naslovu koja je to. O nekoj Veverici u koju je bio zaljubljen. Tako ju je zvao.

Pročitala sam Zamak, sad čitam još one dodatke, koji su napisani još sitnijim slovima i još su besmisleniji od knjige.

Devojke, ja procitala posle vise decenija ljubavni roman!!!!
Tri metra iznad neba - Federiko Moca.
I dopao mi se. Ima nekih zivotnih istina, nekih recenica koje su me bas ``ubole`` u srce.
Prica je o tinejdzerima, ali mi to nije nista smetalo.
Ova moja biblioteka nema ni ``Svetlost severa`` ni neke druge knjige koje trazim...

"Tri metra iznad neba" je predivna knjiga, ali mislim da ima smisla za čitanje negde do 18.godine,
eventualno do kraja srednjoškolskih dana. Nakon toga je prevazidjena i uopšte ne budi
isto čitalačko uzbudjenje kao u devojačkim danima.

Kako ti se svideo Prag? Jesi videla rodnu kuću Kafke?
Ja i dalje čitam Zamak.

Svideo mi se, čim sam ponovo došla :D Nisam videla kuću, ali ja nešto i ne marim mnogo za Kafku, ali volim Dvoržaka.
Evo vam i jedna sličica, s leđa, pošto krijem identitet, je l' te :mrgreen:
promenada.jpg

Bila danas u biblioteci, uzela 4 knjige, javljam se kad pročitam.

Verovatno ste u pravu za Tri metra iznad neba, meni je pala šaka pretprošle godine i bila mi neviđeno dosadna, a ni stil mi se ne sviđa. A imala sam tada 26.

za mjesečinastu
možda i jeste dosadnjikava na početku, dok te ne uvuče u priču
a možda tebi nije period za tu knjigu
zbog dosade nemoj da je odbaciš, ali ako ti ne leži i ne ide čitanje...nemoj je SAD čitati..probaj sledeće godine...

to je knjiga koja se MORA pročitati, kadgod
morala sam ova velika slova, da naglasim....
...to je jedna od možda dvije knjige za koje smo se sve složile da je odlična
mislim da je to dovoljna preporuka

- - - - - - - - - -

i bila sam u bublioteku i navukla masu knjiga, al' me sad mrzi da pišem koje...tj , ne mrzi me toliko, kolko su mi daleko u spavaćoj sobi, pa bi se sad morala dizat'...a nisam baš pri dizanju

i, jesam vam rekla da mi je sad sve asfaltirano do biblioteke...nema pustinje i prašume više...nego onako elegantno cakcak po asfaltu
ima i jedna apoteka usput
a prije apoteke ima znak za apoteku, a na znaku se stalno pojavljuje kol'ko je sati i koja je temperatura
danas zaboravih da vidim te podatke
ali nema vezez, gledam ih svako jutro kad se vračam sa treninga, opa mogu ujutru u 9 da vas obavijestim o vremenu i temperaturi vazduha

- - - - - - - - - -

i prije uru je bila grmljavina i kiša, al' se sad sve smirilo
i čudila sam se što nema kiše danas, jer sam oprala auto...al' nije kiša iznevjerila tradiciju...kad god operem auto, eto je

.... drage moje spamerke ... ja i dalje čitam
Počela sam Ne idimo noćas psima, Aleksandra Fuler
Ljudi, obradovala sam se kao malo dete kad sam videla da je knjiga ilustrovana.
Ne sećam se kad sam zadnji put čitala knjigu obogaćenu slikama.
Sećam se jedne Kaporove (u kojoj su bili njegovi crteži) i evo sad :lol:

Imam možda i sve. Jesu Dodir svile njegove kolumne? Ako jesu to je jako neujednačeno. Tačno se vidi kad je bio inspirisan i raspoložen, a kad je nešto napisao samo zato što je morao.
Meni je lepa njegova prva knjiga, ali ja sad ne znam po naslovu koja je to. O nekoj Veverici u koju je bio zaljubljen. Tako ju je zvao.

Izgleda da ima samo ova dva romana, Tri posleratna druga i Jedan od onih zivota, a Dodir svile je zbirka njegovih pesama sa komentarima.
http://sr.wikipedia.org/sr/Ђорђе_Балашевић

Vašarski madjionicar – Jelena Lengold, Arhipelag 130 str. 9/10

Ovo je njena treća zbirka koju čitam, i ne znam koja je od koje bolja. I uvek kada čitam njene knjige setim se naše Dane (koje uzgredbudirečeno već dugo nema, juhu Danče :telefon: ), jer je ona prva preporučila Jelenu Lengold.

Izmedju ostalih u ovoj zbirci ima i jedna dobra erotska :zper: priča. Neću da otkrijem koja je pronadjite sami :malav:
Dakle erotika u knjizevnosti… to meni baš i ne pije vodu. Ali ovo je bilo na nivou.

A jedna priča skoro potpuno liči na moje misli. Totalno me šokiralo to otkriće :eek: Skoro da me je rasplakala, jer sam na tu temu inače njanjava.

Pa o jednom mačku, pa o jednoj pesmi Parnog valjka, o “Elvisu Prisliju”, o zajedničkom peškiru… I tako… priča za pričom…13 komada.
Par su mi bile “onako”, sve ostale extra.

.... drage moje spamerke ... ja i dalje čitam
Počela sam Ne idimo noćas psima, Aleksandra Fuler
Ljudi, obradovala sam se kao malo dete kad sam videla da je knjiga ilustrovana.
Ne sećam se kad sam zadnji put čitala knjigu obogaćenu slikama.
Sećam se jedne Kaporove (u kojoj su bili njegovi crteži) i evo sad :lol:
Joj, jedna od mojih omiljenih knjiga. I sve si u pravu za ilustracije :D
Eeee, gde je sad Bambika :heart: pa da joj odmah preporučimo.

A gde ti vidiš spamerke :evil: Vidis da samo čitamo, glavu ne dižemo :mrgreen:

Da prijavim citanje rom-kom knjige ili ti cik-lit kako god ocete "Zaljubljena do usiju" Dzil Mensel
Slatko, opusteno, za praznik, plazu...nije glupo, Dzil pise bas dobro te tralala knjizice.
Moje najvece iznenadjenje je kad sam ukucala njeno ime u google i videla ovo: http://www.jillmansell.co.uk/biography.html
Jill je zena u lepim godinama, nije neka 35-ogodisnja nafurana engleska spisateljica.
Prijatno sam iznenadjena.
Sad mi je jos milija.

Da prijavim citanje rom-kom knjige ili ti cik-lit kako god ocete "Zaljubljena do usiju" Dzil Mensel
Slatko, opusteno, za praznik, plazu...nije glupo, Dzil pise bas dobro te tralala knjizice.
Moje najvece iznenadjenje je kad sam ukucala njeno ime u google i videla ovo: http://www.jillmansell.co.uk/biography.html
Jill je zena u lepim godinama, nije neka 35-ogodisnja nafurana engleska spisateljica.
Prijatno sam iznenadjena.
Sad mi je jos milija.

Čitala sam je kad sam bila u 1.razredu srednje škole, sećam se da sam
je uzela za prolećni raspust i baš mi je prijala, nisam se odvajala od nje.
A u to vreme je trebalo da se čita i "Don Kihot". :rumenko: :whistling:
Simpatična knjižica za opuštanje koje nam je svima ponekad potrebno. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back