Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hoću i ja tu tortu da čitam!
Imam neku odbojnost prema Stilosu jer je jedna jedina njihova knjiga koju imam ''sa greškom'' tj. neke stranice su potpuno bele (prazne), neke su duplirane i izmešan im redosled. Kasno sam primetila, inače bih je vratila.

Ana Karenjina meni ide na živce :whistling: Vidim da je u najnovijoj ekranizaciji glumi Kira Najtli (????!). Rat i mir volim :heart:
Nemam šta da vam prijavim, slabo čitam ovih dana. Otkad smo se domogli autića, samo neke izlete pravimo :lol: A sledeća na redu za čitanje je Poslednja Amazonka (to znam da vas ne interesuje).

Čestitam na povišicama, novim kompjuterima, stanovima i, naravno, knjigama :)

Mene interesuje Poslednja Amazonka...Čekam utiske.

A baš sam se maločas dogovorila sa ujnom da u sredu odemo da gledamo Anu Karenjinu.
Volim Kiru Najtli,ali sam u ovoj ulozi očekivala neku zreliju glumicu ( zreliju po glumi, ne po godinama).No, dajem joj priliku u sredu...

E, mene lude. :zcepanje:
Pa i moja sestričina je rođena 10. 6. tek sam sad ukapirala, a 9. 6. je sestri godišnjica braka. :dash:
Rat se završio 9. 6. ona je od gužve (zbog slavlja na ulici to veče) jedva stigla u porodilište, i porodila se 10.
Eeee, šta ti je klimaks, postala sam rasejana, zaboravna i lažljiva ( ne svojom voljom :() ko moja pokojna baba. :rida:

ne bih da širimo temu sjećanja i nesjećana :mrgreen:

ja pročitala jednu knjigu...I opet smo na početku..Tamaara Kovačevič. izd beoknjiga 2o12...Tamara je iz Bd, i knjigu mi je uvalila bibliotekarka, u stilu red je da je pročitaš---ni bibliotekarka nije oduševljena, nisam ni ja, bzv, ni simpatična ni neka priča ni ništa...ali ima jedna divna rečenica, pa je samo zbog te rečenice valjalo se malo mučit' sa knjigom
...Ponekad i danas, u neko glupo februarsko jutro, kad pogleda kroz prozor ima isti osjećaj.Neke se stvari u životu nikad ne promijene, neke postaju još teže. a nekima se doživotno nadaš...

što se tiče mog privatnog života..da mi je lako, nije, al' guram..i sve govorim ..novi dan, nova nafaka...a sve je još gore, al' proći će i to....šta je list u gori lišća, zrno pjeska morskom dnu, jedna kap u okeanu...:cool:

i počela sam, tj pročitala jednu petinu, Rat don Emaunelovog donjeg svijeta, Luj de Bernijer, ona divna biblioteka Savremena proza..Luj je onaj tip što je napisao Mandolinu kapetana Korelija...samo ovdje je ...divan, bar meni...liči na Markesa, pa tako i piše, svega ima i zezanja i kurvanja :per: i avetanja i magije...baš mi se sviđa
i sviđa mi se što je ćirilica, jedino mi se veličina slova baš i ne dopada

- - - - - - - - - -

opa, jea, ja se nanizah, kao nekad

Samo da se upišem.
Pročitala sam Umetnost vožnje po kiši - Gart Stajn
Izgleda da je meni život udarao dobre packe kad nisam suzu pustila.

Za one koje su čitale...
Sviđa mi se poređenje u knjizi. Život je predstavljen kao trkačka staza.
Naravno trkačka staza je jako duga.
Ako usled problema ispadneš u nekom krugu , izgubio si samo taj krug, nisi izgubio celu trku.
Bitno je da nastaviš dalje, slučajnosti se nadovezuju, mogućnosti otvaraju.
Važno je da trku nastaviš ali ne nesmotreno i brzo kako bi nadoknadio vreme...već stabilno i strpljivo.
Kako bi nepovređen dočekao kraj trke.

Poslednja izmena:
Joj dobri su Vidini Preljubnici ali meni su bili dosadnjikavi...a i njen Posmatrač ptica me smorio..čudna situacija, lepo piše ali me smara..ali zato je Otrovno mleko maslačka predivna zbirka pričica :heart:

Devojke ja sam vam dužna neku recenziju za Majka je samo jedna ali baš sam poslednja dva meseca neraspoložena za recenzije...i na Goodreadsu ne pišem review kao nekad..moraću to da popravim.
Rećiću samo da mi se jako svidela knjiga , dala sam joj 4/ 5 zvezdica. zaista stilski malo vuče na Luov način pisanja...slična je forma ali je sadržajno sasvim drugačija. Lu se igra banalnim, čini ono svakodnevno interesantnim a Vamoševa priča je dosta dublja i oporija ali strašno šarmantno napisana.
Nije mi se svidela baš u svim delovima podjednako pa sam joj samo zato dala 4. Recimo početak mi je sjajan, haotična razmena dijaloga majke i sina ( generalno, hemija između njih dvoje je ono najsjajnije u romanu). majčini monolozi su mi na momente bili malo off ali uživala sam definitivno od prve do poslednje strane.
Uzeću i Knjigu očeva njegovu

I htela sam nešto da pitam Beograđanke moje, koje su možda upućene u aktivnosti vaše gradske biblioteke...ima li kod vas u biblioteci nekad nekih volonterskih akcija ili prilika da se učestvuje u nekim radionicama?
Kod nas u NS-u je pokrenuta sada sjajna volonterska akcija književnih radionica sa decom i srce mi se slama što ne mogu da se prijavim zbog nemanja vremena i mogućnosti, kako zbog dovršavanja faxa,sve skupa s poslom .

Polja cemerike – Veselin Gatalo, Samizdat 120 str.

Skoro sam do kraja izdrzala. Ali skoro. Sto ce reci ostalo mi 3-4 price koje nisam procitala niti cu. Dakle covek pise da ga je milina citati. Ali brateeeee. Na koricama bi kao naslov komotno moglo da stoji WC. Da, da. Jer ovo je zbirka pripovetki iskljucivo o tome. Dakle tematska zbirka :mrgreen:

Kapiram ja da svakakvo sra.nje moze da ti promeni zivot, ali u ovoj knjizi ga je malo i previse. U svakoj prici je kljucni momenata odlazak u WC.
Tako da je za moj fffini nosic ipak toga bilo i previse :lol:

hahaha, Lamar, pa gde si to našla? :zcepanje:
Znam da u Japanu ima sajam wc šolja, ali nisam znala da je to tako zanimljiva tema i za književno delo.
Mada, iskreno, ja bih to rado pročitala. Makar i ne sve priče, ali bar nekoliko. :)

Pa u biblioteci nasla :lol:

I jeste u pocetku bilo zanimljivo. Prvih nekoliko prica.
Ali posle ti se vec cini kao da te neko (pisac) gadno navukao, kao da te vara i da ti se podsmehuje. E taj osecaj mi se nije dopao.

A pisac je inace lik. To je onaj Mostarac sto je bio inicijator podizanja spomenika Brus Liju.
Zanimljiv tip i sve, ali malo previse ****** za jednu finu i kulturnu stvar kao sto je knjiga :lol:

Pročitala sam Usporavanje, Milana Kundere i dopalo mi se. Različita je od onih njegovih popularnih romana (od kojih neke moram da ponovim).
Kao što me je Nepodnošljiva lakoća postojanja razočarala kad sam je posle 20-ak godina ponovo čitala, tako mi se ovo mnogo više svidelo nego pre 15-ak kad sam čitala prvi put. Zrelije je, ozbiljnije, kompleksnije. Preplitanje prošlosti i sadašnjosti u jednom dvorcu u Francuskoj, pretvorenom u hotel. Ljubav, prevare, dokazivanje, maštanje..
Počela sam Identitet, a u istoj knjizi je i Neznanje. Izdanje Arhipelag, biblioteka Zlatno runo.
Knjiga je odlično opremljena, tvrde korice i ona pantljika da zabeležim gde sam stala. Hartija bela, slova su mogla da budu krupnija. Naravno, podrazumeva se da listovi ne ispadaju.
Prevod Dane Milošević s francuskog odličan, koliko mogu da procenim kad nisam čitala original. Nema štamparskih grešaka. Sve što se nekada podrazumevalo, sada je tako retko i izuzetno.

Javicu vam uskoro konacne utiske o "Torti".
Od citalackih aktivnosti, danas sam prosetala do biblioteke. Plus je sto mi je bas blizu stana, ni 5 minuta setnje. Minus je sto nema nikakav ulaz za kolica. Slikala sam da je vidite. Clanarina je besplatna.

DSCN4312.jpg

Nije ni čudo što je Grčka u problemima, kad se ne plaća članarina u biblioteci :zper:
A da je lepa, jeste. Sad će Jovan peške, pa ti neće trebati ulaz za kolica.

Ja ipak rešila da se učlanim u ovu "moju" novu biblioteku, ali samo zato što ću u nju ići peške (15-20 minuta), da bih imala neki cilj do kog ću da hodam. (Ovo je za Podršku za dijetu, ali tamo ne svraćam kad sam stalno na Šta kuvamo danas). Kad sam se doselila ovamo, stalno sam išla peške taj potez, bar 2-3 puta nedeljno, a sad nikako. Valjda ovo vreme, stalno ili pada kiša, ili duva vetar, ili je neprijatno vruće. A ja krenem u zimskoj jakni i čizmama iako je 14 stepeni u 13 h, jer ne znam da li će možda do uveče da padne sneg i onda mi bude vruće za neku šetnju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back