Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro vece :)

Cekali smo dugo da nam ponovo uvedu telefon i internet. Nedostajale ste mi :zag:
Svasta imam da vam pricam :)

Prvo, super smo se smestili, za mene je ovo sve staro, za Jovana novo ali se lepo adaptirao. Mogao bi da bude napolju po ceo dan, puno setamo. U tim setnjama sam kupila za sebe jednu knjigu Ane Gavalde (mislim da je kod nas prevedena kao 'Poslednji nestasluk', nasla sam je na nekom sajmu za 2e i nesto), za Jovana na mini sajmu knjiga 4 knjige sa modernim pricama za decu, u koloru, mnogo su lepe. Jedna je o sloncicu koji je znao da cita pa je u knjigama video more i stalno mastao kako da stigne tamo. I ta nam je omiljena. Ilustracije su predivne i bogate a cene smesne. Uzela sam mu i jednu obimniju, one klasicne price za decu - Petar Pan i slicno.
Nasla sam i sebi haljinu za vencanje u crkvi (i krstenje), sampanjac boje i sa cipkom, ali je kraca, do iznad kolena. Lepa je.

Zavrsila sam konacno po dolasku ovde Anu Karenjinu. Mnogo sam se sazivela sa njom jer sam je citala od 1.januara, dakle oko 2.5 meseca. Bi mi iskreno zao i bas sam osecala te njene unutrasnje nemire. Koja je prica sto se tice tumacenja knjige, kakve poruke nosi i td, posto vidim da ima dosta onih koji su to izucavali na faksu i znaju? Ja nista dalje ne znam od svog licnog utiska i nekih sopstvenih tumacenja.

Posle nje sam procitala "Kao stari kraj u izgnanstvu", Lagunina knjiga, nemacki pisac i ne mogu da ga izguglam jer se i za ovo malo teksta otimam oko tastature (Jovan je postao aktivniji nego ikada!). Fina knjiga ali mi je vec izbledela iz secanja, iako nije proslo ni desetak dana od kada sam je zavrsila. Nekako je sve lepo ali vise u formi dnevnika i nisam uspela da se unesem puno u pricu.

Zatim Petroviceve "Porodicne storije". Predivne, predivne price, posebno jedna poduza autobiografska. Sve su stilom razlicite, pravi je majstor pripovedanja. Njega uvek preporucujem.

"Duge noci i crne zastave", cita se strana za stranom dok se ne zavrsi, dobar stil i dobro prikazani likovi.

"Providne price", Ljudmila Ulicka, price o zenskom laganju. Prvi put citam nesto od nje i jedva cekam da uzmem jos neku njenu knjigu. Dobra je, kvalitetno pise.

Planiram jedan dan do obliznje biblioteke da se konacno uclanim i ovde.

Videh da je Dragon citala Zene mog oca - Z. E. Agvaluza, ja sam citala nesto od njega i dobar je sasvim, ima stil koji mi prija, drugaciji je. Zaboravila sam sta sam citala ali mogla bih da izguglam kad nadjem vise vremena i uslova :)
Dano, Elegija za Isterli je upisana, a znas li da sam je bas gledala na sajtu Delfi knjizare i razmisljala se da je kupim. :)
Lamar, sad mi se citaju Rani Jadi ali nemam ovde gde da ih nadjem (mozda pdf ali to ne citam). Prelep je taj citat sto si ostavila.

E da, setih se sad da sam ovde na sajmu knjiga videla knjigu Vide Ognjenovic na grckom, bas sam se iznenadila.

Eto toliko za sad od mene, odoh da jurim decaka koji uci da sam stoji :) Poljupci iz Elade :heart:

Kanela ...kako imaš lepe izveštaje
Ti i Dana nam obogatite temu
Radujem se sa tobom krštenju i venčanju ...
Dva značajna događaja u životu :zag:

Čitam Umetnost vožnje po kiši ...
Imala sam neke obaveze inače bih je već pročitala ... stvarno je neobična ovim Encovim kazivanjem.

Poslednja izmena:
Uzela danas knjigu, neki chiclit, iskopala iz gomile knjiga sa police
uvalila se u fotelju uz kafu i grejanje
macka mi uskocila u krilo, ugnezdila se,
i ja zaspah :lol: u roku od sekunde, nisam stigla knjigu ni da otvorim :lol:

tako da, nastavljam sa nnc... :aha:

U 22h ima na Prvoj film Milioner iz blata, za one koje nisu čitale Pitanja i odgovore.
Mozda cu da gledam :)

Hvala Rado

@Lamar , da li ti se sad slaže vreme na Krsti sa realnim vremenom?
Slaze se. Provalila sam posle zasto se nije slagalo. Bio mi je podesen maj a ne mart mesec :lol:

Nego, ta-na-na-naaa. Javljam vam se sa novog kompa :)
Sve mi je neobicno, i monitor, i mis, i tastatura narocito... Kada se na nesto naviknem ja se tesko odvikavam.
Ali racunam na bolje cu se ipak navici :)
I nismo uzeli laptop nego klasican komp :)

Ja pocela sinoc da citam ovu knjigu http://www.stylos-art.com/eac021f4-2bc3-4985-830b-e329167cad37/Gorka-i-slatka-africka-torta.aspx :ok:
I procitala skoro pola u cugu. Podseca stilom na Prvu damsku detektivsku agenciju.
Kao sto i naslov kaze, ima i slatkog i gorkog, ali sve je tako jednostavno napisano, a opet nije naivno. Zabavna je, barem meni. I dok citam samo mi se vrte slike po mozgu, bas je nekako lagana za vizuelizaciju.

A baš sam merkala da je kupim...
Ima Stilos ok knjige...Dobila sam profesorku klavira od svog drgaog i dopala mi se.
Sada bih htela Kraljicu cipela, prepoznala sam se u naslovu.
A sestri sam kupila neku neobičnu o devojci čija se stopala pretvaraju u staklo...ne mogu sada da se setim kako se tačno zove...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back