Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
završila sam Artemisa:P
i jedva čekam da izađe novi jer se ova knjiga tako završila da mora imati nastavak:)

nego htedoh pitati jesi li to ostrvo uzela iz biblioteke?

Ih, sto si sasava :zag:
Pa ja uzimam knjige iz biblioteke. Uzmem - vratim, sta ima veze.
Volim ja sve vase preporuke :zaljubljena: I one pogodjene i one sto nisu.
Uostalom ja cesto ni sama sebi ne umem da preporucim :lol:

I tacno je da je ova knjiga u rangu ULJKIPLJ, a meni i jos bolja.
El me zezas Majce :think:
Dakle iz biblioteke naravno.
Najcesce je bila na citanju pa sam je tek sada ulovila :D

Hronika najavljene smrti
G.G.Markes

hronika-najavljene-smrti (1).jpg

A ti reci reci šta čitaš, možda mi prepoznamo...:)

sestro slatka, nek' si ti nama došla

Pošto mi se dopala "Ja, Klaudije", od Roberta Grevsa, uzela sam nastavak, "Klaudije, car i bog i njegova žena Mesalina", ali taj roman mi mestimično ima razvučenu radnju. Sad razmišljam (uz grižu savesti) da vratim "Klamudija", u biblioteku. Dosta je bilo Rimljana (iako sam njima fascinirana), vraćam se u XXI vek. Uzeću nešto sa vašeg spiska literature, pa da vidim čime se vi bavite. Onda možemo i da se dopisujemo.:bye:

Poslednja izmena:
Pošto mi se dopala "Ja, Klaudije", od Roberta Grevsa, uzela sam nastavak, "Klaudije, car i bog i njegova žena Mesalina", ali taj roman mi mestimično ima razvučenu radnju. Sad razmišljam (uz grižu savesti) da vratim "Klamudija", u biblioteku. Dosta je bilo Rimljana (iako sam njima fascinirana), vraćam se u XXI vek. Uzeću nešto sa vašeg spiska literature, pa da vidim čime se vi bavite. Onda možemo i da se dopisujemo.:bye:
Tako je uglavnom sa nastavcima z;)
Nego... sta li ces uzeti sa nasih spiskova i kojom ces mukom da nas mucis ako ti se ne dopadne :think:
:lol:

Tako je uglavnom sa nastavcima z;)
Nego... sta li ces uzeti sa nasih spiskova i kojom ces mukom da nas mucis ako ti se ne dopadne :think:
:lol:

Podsetili ste me da postoji Markes, on mi se sviđa. Čitala sam samo "Pukovniku nema ko da piše" i "Jesen patrijarha", pa hajde da počnem "Hroniku najavljene smrti". Neko je to preveo sa "Hronika najavljenog ubistva". Pa sad, mogla bih nasumice sa vašeg spiska i to "Malo ostrvo", da vidim o čemu je reč.

Pročitala sam Đampu Lahiri ....Tumač bolesti
Utisak je isti , žena piše lagano i pitko bez suvišnih mudrosti ali ne prazno već se bavi osećanjima usamljenih ljudi.
Ne samih, već usamljenih...
Knjiga je sastavljena iz pripovetki, tako da sam mogla da je ostavljam i da joj se vraćam.
Sećate se da knjigu nisam htela da uzmem zbog naslova, međutim, bila je jedina u biblioteci
Ne govori se o bolestima...(kako sam ja mislila )...tumač bolesti je zanimanje kojim se bavi jedan od likova.
Zapravo radi kod doktora kao prevodilac ...
Ova knjiga je dobila (čini mi se) šest nagrada i bila je proglašena za knjigu godine.

Pročitala sam Đampu Lahiri ....Tumač bolesti
Utisak je isti , žena piše lagano i pitko bez suvišnih mudrosti ali ne prazno već se bavi osećanjima usamljenih ljudi.
Ne samih, već usamljenih...
Knjiga je sastavljena iz pripovetki, tako da sam mogla da je ostavljam i da joj se vraćam.
Sećate se da knjigu nisam htela da uzmem zbog naslova, međutim, bila je jedina u biblioteci
Ne govori se o bolestima...(kako sam ja mislila )...tumač bolesti je zanimanje kojim se bavi jedan od likova.
Zapravo radi kod doktora kao prevodilac ...
Ova knjiga je dobila (čini mi se) šest nagrada i bila je proglašena za knjigu godine.

Pulicerova nagrada 2000.

lahirilunch.jpg

Columbia University President George Rupp presents Jhumpa Lahiri with The 2000 Pulitzer Prize in Fiction.

E Enco, mili moj...
I ja sam plakala citajuci ``Umetnost voznje po kisi``...
Djampa Lahiri je carica. Imam njen roman ``Imenjak``, ali nikako da dodje na red.
NNC od kada se spremam(o) za operaciju. :(
Drzite nam fige da uspe.

Držimo, naravno :neutral: Znam da je nezgodno.
Ode ova vaša Đampa na spisak, teško vama ako mi se ne svidi :zcepanje:
I ja sam htela da čitam tu Umetnost vožnje, ali sam pomislila da ću da se rastužim kao kad sam čitala Marli i ja i još neke knjige o životinjama. Nisam je otpisala, samo odlažem :)
Nego, kad će ova Laguna da objavi spisak za najnoviju akciju, nestrpljiva sam, nadala sam se da će biti ovog jutra...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back