Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
02_badnjak.jpg

Drage drugarice, srecna vam i Nova godina i ovaj Badnji dan :zjelka2:
Ja skroz slaba sa slobodnim vremenom, ali makar da vam mahnem.

Vidim da ste stavljale liste za prethodnu godinu, evo i naslova koji su se meni svideli, redom kojim sam ih citala:
1. Otmenost jeza - Mjuriel Barberi
2. Nova zemlja - Djampa Lahiri
3. Tigrova zena - Tea Obreht
4. Atlas opisan nebom - Goran Petrovic
5. Smrt i njeni hirovi - Zoze Saramago

Ostalo mi je 100-ak strana 'Kod kuce', ali sam ipak 1.1. otvorila sezonu citanja 'Anom Karenjinom'. Nisam je citala od srednje skole, toliko sam se uzivela u likove i pricu, i grabim svaki slobodan trenutak da uzivam.
Ni jednu nisam citala :eek:

Da Djampa Lahiri zna koliko je hvalim na našim prostorima, plaćala bi mi bar po 150 dolara mjesečno! Svaka čast za izbor, pročitaj i njene ostale knjige!
Nista od nje nisam citala :eek:

Ala ja zaostajem! Ubedili ste me da pod hitno nesto uzmem.
A ti ipak povecaj proviziju na 200$ :D

Lamar, divan ti je potpisz;)

I drage moje i dragi moji
kradem sličicu kojom me je počastila meni jedna draga forumašica na Modi
tumblr_mfljzouaWn1qhy6c9o1_500_large.gif

( ne mogu, jače je od mene to da non stop ubacujem debljinu, makar u vidu trontave debeljuškaste mace) :lol:

Ljubim vas sve:kiss:

Ne umem ni ja. Meni to deca skidaju. Biće ti lakše kad ti deca još malo porastu pa budu znala sve to. Oni to prosto znaju, a ja ne mogu ni da naučim. Verovatno nisam dovoljno zainteresovana, jer poželim 2-3 filma godišnje. Meni nije vredelo ni što su mi skinuli kad ja nisam znala da pustim. :zstidljivko: Tako da nisam odgledala kad sam htela nego tek sutradan kad su mi objasnili ko debilu. Ali meni je to stvarno previše, dva daljinska, u svakoj ruci po jedan, ovde puštaš, tamo pojačavaš. A pogotovo što mi uvek treba i prevod, pa dok mi i prevod uklope, iznerviraju se totalno. Ali baš me briga, mogu valjda i oni nešto za mene da učine.

Moja ćerka je donela od bake Anu Karenjinu 2. januara, nije je ni izvadila iz kese. Jedva sam je sad oterala od kompjutera da čita. Naravno da gleda TV, a ne čita.

A ja sam otkrila zašto mi teško ide Mavrov poslednji uzdah. Slova su sitna, a papir žut, ne vidim! :cistinaocare: a ja još uvek ne nosim naočare. Nabaviću bolju stonu lampu. Imam neku lepu, pa sam joj kupila i nov abažur, ali ona je stvarno samo za ukras i eto, tek da se upali da se nazre gde je šta. A imam i onu pravu za rad. Nije nešto reprezentativna, ali lepo obasjava, može i da se podesi.
Opste je poznato da ovaj nas nepismenjak, ljubi ga tetka :cmok: tako nepismenog, nista ne cita.
I sad, imali oni da procitaju samo odlomak!!! Evgenije Onjegin.
Citao on, citao... I kada je procitao dolazi kod mene i kaze mi:
"Jel ovo mene neko zaebava :evil:? Ajd ti meni lepo ovo iscitaj na glas, ovo su takve glupostiiii :evil:
Ko se bre jos ovako izrazava z:hm: "
Nisam znala dal da se smejem il da placem :think:
A ne smem ni da mislim sta ce tek biti sa Anom Karenjinom :sad2:

Ali Evgenije jeste glupa knjiga..meni je nastavnica dala keca olovkom iz toga :(
Bogu hvala te on ovo nece procitati :lol: Smatrao bi to podrskom svoje vrste :)
Nije ni meni bila omiljena knjiga iz lektire, ali sto se mora nije tesko. Tako sam ja razmisljala.

Jedina knjiga koju nisam procitala je bila Mjak hrabrost i njena deca.
Ma sam naslov me je vec iritirao z:((

Lamar, divan ti je potpisz;)

I drage moje i dragi moji
kradem sličicu kojom me je počastila meni jedna draga forumašica na Modi
tumblr_mfljzouaWn1qhy6c9o1_500_large.gif
( ne mogu, jače je od mene to da non stop ubacujem debljinu, makar u vidu trontave debeljuškaste mace) :lol:

Ljubim vas sve:kiss:
Pretpostavljam da znas da je iz Mesine Tvrdjave. Ti bosanski pisci uglavnom tako zvuce da me totalno bace u nesvest.

A ova debeljuskasta maca je skroz simpatik :zaljubljena:

Ala ja zaostajem! Ubedili ste me da pod hitno nesto uzmem.
A ti ipak povecaj proviziju na 200$ :D

Sve 3 njene knjige se čitaju i analiziraju na 4. godini Odsjeka za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. To nije slučajnost. Ako pri tom dodamo su sve knjige napisane u zadnjih 10-ak godina, shvatićemo da je uticaj ove književnice ogroman.

Dižem ratu na 250, htio bih u Tunis ovo ljeto.z:lol:

Ja jesam 1, 3. i 5. ;) :ok: Mada, Saramagovo Slepilo je neprevaziđeno, ovo mi je smornije.:(

Pa se pitaš na koga je sestriće...:rotf::cmok:
Ma on je Rado nabacao preko svih knjiga gomilu CD-a, slusalica, volana, monitora, miseva... Tako da mu ni jedna knjiga cak ni ne proviruje :(

Gde, da nađem i ja?:think:
Evo nasla Night :)

Nisam pratila a koju je knjigu predložio?
http://www.beobook.com/index.php/books/view/33
tražila sam malo o njoj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back