Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prve dve knjige su odlicne :ok: a Marksa ne volem ;)

Zavrsila pre neki dan Preziveti sa vukovima, neverovatna prica..na trenutak sam se zapitala da li je moguce da je ovo stvarno istina..
i jako tuzna..

Pocela sam Srebrna mesecina Kejt Fernival, izgleda opet tuzna prica, Rusija 30-ih godina, radni logor, komunisti..

Prve dve knjige su odlicne :ok: a Marksa ne volem ;)

Zavrsila pre neki dan Preziveti sa vukovima, neverovatna prica..na trenutak sam se zapitala da li je moguce da je ovo stvarno istina..
i jako tuzna..

Pocela sam Srebrna mesecina Kejt Fernival, izgleda opet tuzna prica, Rusija 30-ih godina, radni logor, komunisti..

Ja je procitah pre neki dan. Jesu okolnosti teske, ali nije od onih prica koje te bace u tesko raspolozenje. Ima malo onih nepotrebnih opisa, ja sam to preskakala, ali je ok knjizica. :)

Završila sam Noć kaligrafa, Jasmina Gata, Laguna, 125 str.
Hm, nije loše. Sličice iz života turske kaligrafkinje, turske istorije. Rikat je posvećena kaligrafiji i to joj je na prvom mestu, pre porodice i muževa koji nisu imali razumevanja za tu njenu strast. Na malo prostora prikazan je njen život i promene koje je doživljavala njena zemlja. Mogao je da bude veliki roman, sigurno je bilo materijala, ali nije bilo potrebno. Jasno nam je i ovako.

Citam Tes Geritsen i njenu novu knjigu: Nestala.
Mislila sam da uzmem neku drugaciju, mislim po zanru, ali ipak sam se predomislila.

Lejdis moje: cerka mi danas ima prvi dejt u zivotu.
U panici sam zescoj, kao da ja idem na svoj prvi sastanak!
Da li da budem negde u prikrajku i da ih gledam, to sam predlozila cerki, ona se slozila, mada mislim da je to glupo.
Ko je mene ``pratio`` kad sam ja prvi put izlazila?
Nego nisu ni znali, mislim moji roditelji?
Da li sam preterano brizna?
Nije tema, ali verujem u vase sudove i stavove... pa moze i na pp da mi napisete sta vi mislite o tome.
Interesantno je da su se upoznali virtuelno. Moja sestra, njena tetka je uzasnuta, ja sam ipak malo liberalnija sto se toga tice.
Pa ne bih sa svojom ljubavi ``zapalila`` za Ameriku, da nisam takva.
Opet znam da se svasta desava, pa sam u dilemi... a vidim da je njoj mnogo stalo da ga vidi uzivo. Joooj...

Da vam ne pisem da oka nisam sklopila celu noc... zbog novonastale situacije.
A taj mladic bi joj bio prvi decko u zivotu.
Ona ima 22 godine. I prilicno je razumna. To je znate, ona moja pametnica.

Ja bih dogovorila sastanak na nekom bas bas javnom mestu, tipa Usce ili Knez i sela u neki pun kafic tipa Coffeedream i malo ranije bih se dogovorila i ne bih isla u neke zabacene ulice ni u prolazu; tipa ako ide na prevoz na Zeleni venac i on je prati idu Knezom, pa Sremska, pa ZV. MAda, mozda sam i ja malo paranoicna. MIslim da ne moras da je pratis mozda samo da budes u blizini u pripravnosti. :)

Ja bih dogovorila sastanak na nekom bas bas javnom mestu, tipa Usce ili Knez i sela u neki pun kafic tipa Coffeedream i malo ranije bih se dogovorila i ne bih isla u neke zabacene ulice ni u prolazu; tipa ako ide na prevoz na Zeleni venac i on je prati idu Knezom, pa Sremska, pa ZV. MAda, mozda sam i ja malo paranoicna. MIslim da ne moras da je pratis mozda samo da budes u blizini u pripravnosti. :)

Hvala ti Una. Stvarno si sjajna.
Treba da se nadju u Meku na Terazijama.
Znaci, ne moze da bude vise ljudi, centar grada.
Plasim se da joj ne pokvarim, pa ce se mozda zbuniti, nece biti sva svoja kada zna da sam ja tu negde u blizini.
Izvinjavam se Rado, ali nemam kome da se izjadam nego vama, mojim sestricama na Biblioteci.

Plasim se da joj ne pokvarim, pa ce se mozda zbuniti, nece biti sva svoja kada zna da sam ja tu negde u blizini.
Izvinjavam se Rado, ali nemam kome da se izjadam nego vama, mojim sestricama na Biblioteci.

:zag:

Odlicno za Mek :)
Da, slazem se za stegnutost ako ti budes bas tu, ali mozes da odes u neki kafic blizu i da citas knjigu u Nusicevoj npr, cisto ako bi ona to htela i ako bi se onda osecala sigurnije. :)

Nemoj meni, ja volim da spamujem.:lol: Izvini se Vanki, msm, ako navrati ponovo.:)
Opusti se. Držimo joj palčeve.:ok:

A za onu licitaciju ću da te ubijem.:zcepanje:

i..dosta... :cmok:
Arvenka, Unči ti je sve rekla
i dijete ti nije dijete, nego žena...sjeti se sebe u njenim godinama
sve je to supur, kad će ako neće sad...ne valja ni prekasno
opusti se, lijepe stvari su počele da se dešavaju

Hvala ti Bi. Ti znas zasto.
Zbog Milice.

Bar neku lep reč mogu da kažem, kad ne mogu više.
A mislim da ne treba da se brineš previše zbog ćerke. Znam, lako je reći. Meni izgleda sasvim OK virtuelno upoznavanje, tj. na netu, kao i mi. z:)
Mislim da ljudi ovde imaju vremena i mogućnosti da se mnogo bolje upoznaju nego uživo. Mnogo duže traju neke priče, priča se o svemu i svačemu, slobodniji su. Uostalom ko o tome zna više od tebe!?
Verovatno su razmenili i slike, pa neće biti iznenadjenja.
I sama kažeš, ko je nas pratio na prvom sastanku, nismo ni smele da kažemo roditeljima. Naravno, sad je drugačija situacija i mi smo drugačiji roditelji nego što su naši bili. Lepo je što to sve podelila s tobom.
Nalaze se na prometnom mestu, znači isključeno je da je neki manijak i da ima neke pokavarene namere. Najgore što može da se desi je da im konverzacija ide slabije. Ipak je malo drugačije uživo, nego virtuelno, ali to, složićeš se, nije nešto strašno.
A i to ne verujem. Ako je ona procenila da je on vredan upoznavanja, teško da nešto može da bude kako ne treba.

Ja nisam nikoga uzivo upoznala od internet drugara, nemam ni fb pa ni tako, ali sam imala jednom sastanak skroz na slepo, zvao me neki tip i rekao da me je video ispred moje Srednje skole i nabavio broj nije hteo da kaze od koga a ja 17 godina, sad bi ga iskulirala. I otisla, nasli se na Obilicevom vencu puno ljudi okolo i bio je normalan, ali mi se nije svideo. Mada, ja nisam ni bila zainteresovana samo mi sve to bilo zanimljivo. A moja drugarica i njen decko su se upoznali preko fb i 3 godine su zajedno, zive zajedeno u inostranstvu, jos ona uopste nije bila oprezna, dobro je prosla :)

Ja nisam nikoga uzivo upoznala od internet drugara, nemam ni fb pa ni tako, ali sam imala jednom sastanak skroz na slepo, zvao me neki tip i rekao da me je video ispred moje Srednje skole i nabavio broj nije hteo da kaze od koga a ja 17 godina, sad bi ga iskulirala. I otisla, nasli se na Obilicevom vencu puno ljudi okolo i bio je normalan, ali mi se nije svideo. Mada, ja nisam ni bila zainteresovana samo mi sve to bilo zanimljivo. A moja drugarica i njen decko su se upoznali preko fb i 3 godine su zajedno, zive zajedeno u inostranstvu, jos ona uopste nije bila oprezna, dobro je prosla :)

A ja se udala na ``krstarenju``. ``Krstarila`` ja, ``krstario`` on i uzesmo se.
On je voleo naucnu fantastiku, Asimova, ``Levu ruku tame``, ``Solaris``, ``Dine``...

Citam Tes Geritsen i njenu novu knjigu: Nestala.
Mislila sam da uzmem neku drugaciju, mislim po zanru, ali ipak sam se predomislila.

Lejdis moje: cerka mi danas ima prvi dejt u zivotu.
U panici sam zescoj, kao da ja idem na svoj prvi sastanak!
Da li da budem negde u prikrajku i da ih gledam, to sam predlozila cerki, ona se slozila, mada mislim da je to glupo.
Ko je mene ``pratio`` kad sam ja prvi put izlazila?
Nego nisu ni znali, mislim moji roditelji?
Da li sam preterano brizna?
Nije tema, ali verujem u vase sudove i stavove... pa moze i na pp da mi napisete sta vi mislite o tome.
Interesantno je da su se upoznali virtuelno. Moja sestra, njena tetka je uzasnuta, ja sam ipak malo liberalnija sto se toga tice.
Pa ne bih sa svojom ljubavi ``zapalila`` za Ameriku, da nisam takva.
Opet znam da se svasta desava, pa sam u dilemi... a vidim da je njoj mnogo stalo da ga vidi uzivo. Joooj...

Nemoj da je pratiš ipak:D
Doduše lepo je što je ona to prihvatila svakako - to samo doprinosi tome koliko je zrela.
Biće dovoljno da se nađu na nekom javnom mestu, recimo neki poznatiji kafić u centru, Mek, tako nešto i naravno, a zna i sama, nek ne seda u kola i nek ne pristane kod njega da ide i tako to:)
I naravno, ti možeš da je nazoveš jednom, dvaput..kofol nek uzme nešto iz radnje u povratku.
Sećam se koliko sam ja dramila ( a nisam majka) kad se moja najbolja drugarica upoznala virtuelno s jednim belgijancem..pa je on došao u Srbiju zbog nje..premrla sam, zvala sam je na svakih 20 minuta da vidim jel sve ok, bila sam jako sumnjičava, šta on, zašto on, nije to meni zdravo :lol:
Eno ih sad 5 godina zajedno i ona seli u Belgiju na proleće.
Treba biti oprezan ali mislim da sa 22 godine definitivno već zna da se čuva:)

ja sam sa 17 imala svoj prvi online date..tad sam otišla nisam ni promislila ( al imala sam sreće.bio je noramlan i posle bili u vezi ) ali danas sa 26 nekako se više nećkam nego tada..više paranoišem..tad je bila aktuelan onaj Mirc chat i te gluposti...jbg kad pogledam, 80% ljudi oko mene su prijatelji koje sam upoznavala virtuelno

Poslednja izmena:
Da vam ne pisem da oka nisam sklopila celu noc... zbog novonastale situacije.
A taj mladic bi joj bio prvi decko u zivotu.
Ona ima 22 godine. I prilicno je razumna. To je znate, ona moja pametnica.

Nisam videla ovo ... 22 godine je sasvim dovoljno da se sama snađe u životu, ne brini :)
Počela sam roman Gusareva kći, M.S. Tompson

Poslednja izmena:

Ja jedina odgovorila na pp , kao da ne dobijem po nosu ovde...a nisam ni videla da svi pišete...
Uglavnom, napisah gotovo sve isto kao una...Tako da, sve smo se složile...

I još nešto...danas klinke imaju momke sa 14 -15 ( ljudi, pa otišla sam 31.12. da se isfeniram,a tamo sve vrvi od te dece - peglaju se, lepe im veštačke trepavice, nokte, profesionalna šminka...zanemela sam,a nisam ni matora, ni staromodna, sve te usluge koristim po potrebi,ali ovo su deca...rodielje nekih i znam, čak su konzervativni..ostadoh u šoku...), tako da je ona sa svoje 22 dovoljno velika da oceni i proceni...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back