Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa NNJČ ali sam zato pravila s mamom kolačiće od đumbira i ukrašavale smo ih ..njeni su bili prelepi, praznični sa jelkicama i pahuljama i prelepo a moji su izgledali ko da ih je crtao ratni veteran na LSD-u koji pati od PTS-a :(

A sutra ću do biblioteke

Ester, srecan rodjos
smilie_love_424.gif

JSDC (ja sam danas citala) :flert:
Ljubim vas sve :cmok:
A sad odoh
355363l5gvkptmq4.gif

Ester :heart: Srecan rodjendan, sve najbolje :heart:

Procitala 5 strana Brajsona. Necu ga zavrsiti ove godine.
Stigla nam konacno jelka, kitili je dva sata jer sam usput fotografisala Jovana i uzivala gledajuci njega kako uziva :) Ko me ima na Fejsu moze videti fotke tamo ;)

Ester, mila moja, srecan ti rodjendan i neka ti se sve zelje ostvare i ostvarive i one (kao) neostvarive, jer ti mozes i njih da ostvaris!
Ljubim te :cmok: i veliki zagrljaj za tebe...
A sad ce i veseljaci da dodju i da zaigraju i zapevaju za tebe :veseljaci::rodjendan::poklon:

Srecan nam rodjendan mila Esterita!!! :cmok2: :kiss: :zag:

Samo da se pohvalim da sam se upravo uclanila, tj. prijavila u lokalnu opstinsku biblioteku, posto mi je daleko Gradska u Knezu u koju sam dosad isla. Radi fina bibliotekarka i mislim da cemo se lepo slagati. Rekla mi je da mogu da dodjem i sa bepcem, ima prilaz za kolica :))
Uzela sam: "Francusko zavestanje" Andrej Makin, "Subota" Ijan Mekjuan i "Hronika porodice Maja" Esa de Keiros - nesto sam trenutno u fazonu portugala a ovo je kao porodicna saga, romantizam, 19.v. u Portugalu. Videcemo

:D Nije mi Bog dao talenta za crtanje po kolacima, al umem bar ponekad da nasmejem ljude, nije to lose:D

Bila sam u biblioteci, raaaaaa. Naravno da sam krenula bez kišobrana i naravno da je počeo pljusak istog momenta kad sam stupila nogom iz busa.
Još sam morala do kineza da kupim kaiš za suknju i crveni lak za nokte i kod krojača po suknjicu koju mi je prekrajala i do fotokopirnice tako da sam se pretvorila u malu kišnu baricu. I još znate kako mi se pripila koka kola i ja da je kupim, reko hajde, iako moram na posao večeras , makar da se zasladim kad dođem kući i evo sad se skinula u gaće, sedim za kompom, pijem koka kolu i uopšte mi ne prija. E bate sudbine.

Evo šta sam uzela danas
Danijel Penak- Za plodove strasti
Vida Ognjenović - Posmatrač ptica
Hulio Kortasar - Dnevnik o priči

Cmokaaam vas idem da sušim kosu

I samo još da vam kažem...koliko me obraduju lepe posvete u knjigama...pa tako sad otvorim Dnevnik o priči, Hulia Kortasara i nađem na prvoj strani genijalnu posvetu za, pretpostavljam, 21 rođendan :( moraću je prepisati jer je rukopis sitan i neće se lepo videti ako je uslikam)

22/08/ 89
21:
Šesti trougaoni broj, i stoga ukupan broj tačkica na običnoj kocki za igru.
Ako na kvadrat završava sa xyxyxyxyxy onda je 21, 61 ili 84.
Najmanji primer: 508853989²= 258932382121212121
Najmanji broj različitih kvadrata na koje se jedan kvadrat može razlomiti.
stranica takvog kvadrata je 112

Srećan Rođendan
( potpis koji ne mogu da rastumačim)

I ja sam se sad vratila iz biblioteke, žurila zbog praznika da nabavim knjige.
Uzela sam:
Ostrvo ispod mora - I. Aljende
Gusareva kći - M. Tompson
Francusko zaveštanje - A. Makin (nisam još uvek ništa njegovo čitala)
Besnilo - B. Pekić (nisam čitala do sada a videla sam vaše pozitivne komentare)

Duša me boli kad vidim ovako pohabanu knjigu. Da je preživela poplavu ili neku porodičnu svađu, bila bi u boljem stanju
-Imate samo ovaj primerak?
-Da, vodi se još jedna knjiga ali kao izgubljena.:confused:
------------------------------------------------------------------------
Kako je moj spisak sa ove teme veoma dug i uglavnom su novi naslovi,pitam ja...
-Da ne bih bila dosadna, hoćeš molim te da mi javiš kad stignu novi naslovi? (sa bibliotekarkom sam na ti godinama)
-Ne nadaj se, ove godine nismo dobili nijedan nov naslov.... već su napomenuli da neće biti ništa z:(
Gradska biblioteka, šta da pišem dalje .....

Bibliotecke knjige su u stravicno losem stanju. Stranice odlepljene, isflekane, Vidin roman Preljubnici je bio u takvom stanju kao da je imao neka posla u ves masini!
Prosto da je ne dodirnes... a ja obozavam da sa knjigom ``vodim`` neki specifican odnos.
Volim i da spavam sa knjigom, normalno lepo je ususkam da ni ja njoj, a ni ona meni ne smeta, ali da je tu, pored mene... kad nema nekog drugog. :(
Spavam i sa jednim medvedicem kojeg sam kupila sebi za proslu Novu i sa kucetom jastucetom kojeg sam dobila na poklon od cere.
A tu je i moja Milica koja ponekad dodje gore do jastuka, pa zajedno kuntamo ``ledja o ledja``...
Eto, malo sam otisla van teme, ali necete mi zameriti.
E da, nisu me pozvali za posao. Ocajna sam, ne mogu da vam opisem kako sam razocarana.
A zena mi rekla da sam prosla i da ce me sigurno zvati da dodjem jos jednom na konacni dogovor, kopirala mi licnu, mislim da sam ostavila dobar utisak na razgovoru, kad ono...
Dve nedelje se nisam bukvalno odvajala od mobilnog. I nista. :cry:

Uh, koliko ste ispisale, jedva iscitah :D

Evo, Ester je sve objasnila :zag:

Citajte Pamuka, citajte Pamuka, citajte Pamuka
Confuse.gif

naravno oni koji jos nisu citali, ne oni kojima se ne svidja :)

Ja sam za rodjendan dobila Druge boje (eseji i jedna prica) i mozda i ona moze da bude dobar pocetak. Ili Istanbul sto rece Lamar, citajuci obe se upoznaje Pamuk, njegov svet, odrastanje, stavovi, okruzenje. Zovem se crveno mi se nije nesto dopala, nisam je procitala do kraja :zstidljivko: ali pokusacu ponovo.

U knjizi Druge boje prica o svakodnevici, tako lepo, i mnogo mi se dopadaju delovi o cerki, sva se raznezim i sto kaze Meda :heart: razdrockam

"1. Svako jutro zajedno idemo u skolu: s jednim okom na satu, a drugim na torbi, vratima, na putu... U kolima uvek radimo iste stvari: a) Najpre pozdrav psima u parkicu; b) tumbanje dok taksi brzo pravi zaokret; c) gledanje jedno u drugo i smejanje kad na istom mestu kazemo "desno, dole, gosn soferu!" d) iako vozac zna put (zato sto uvek sedamo na istom mestu), opet smejanje kad mu kazemo "desno, dole, gosn soferu!" e) hodanje drzeci se za ruke posto izadjemo iz taksija

2. Gledam za njom posto joj stavim torbu na rame, poljubim je i ostavim je u skoli. I Ruja zna da gledam za njom. Gledam joj hod koji znam napamet i u kome uzivam. Znam da ona zna da je ja posmatram. Kao da nam oboma uliva sigurnost to sto ona zna da je gledam. Postoji jedan svet u kome se ona sada krece i koji svaki dan otkriva, ali i svet koji delimo nas dvoje........

3. Da se malo pohvalim: kci mi je pametna i inteligentna. Bez i malo neodlucnosti mi kaze da ja pricam najlepse price i vikendom se ujutru ispruza pored mene i trazi da joj pricam. Posto ima licnost, zna tacno sta hoce: "Nek opet bude vestica, nek pobegne iz zatvora, ali nek ne bude slepa i nek ne ostari i na kraju nek ne zgrabi malo dete" Trazi da delovi koji joj se svidjaju potraju. U lice mi saopstava mesta koja ne voli dok ja jos smisljam pricu. Zato je pricati njoj istovremeno i pisati i citati joj sta sam napisao i biti dete."

:heart:

Izvinte zbog duzine posta :zstidljivko:
Meda :heart:

Resila sam da kupim neke knjige sa LAgunine akcije pa me zanima ima li gde tih novih cena na sajtu?
Ak nema, zna li neko (Rada :lol:) koliki je prosecni procenat popusta, otprilike?
Srecom nadjoh da se Lamar nije dopala knjiga Istina o slučaju Savolta, ustedecu koji dinar :lol:
Mislim se da kupim Ljubav, znatiželja, prozak i sumnje, Bujno leto i Milarepa :think: i Ljudsku genetiku, tj. za to se ne mislim.
U duhu odmaranja mozga, pocela sam sinoc Srebrnu mesecinu http://www.alnari.rs/feb62d45-147a-42ff-a162-10716df4fdcd/SREBRNA-MESECINA.aspx i citljiva je procitah 60 strana. Javicu jos kad odmaknem.

Tek sad videh da je Ester rodjenidan :D

U to ime
confetti.gif
cheerleader3.gif
Laie_28.gif
connie_24.gif

i moj omiljeni
2.gif
Ako mislis da bi se tebi ipak dopala, ja ti je poklanjam.
Vec sam ranije dala objavu o poklanjanju, ali se niko nije javio :D

Neki bi mogli i ponovo! Da malo obnove gradivo. Ali toliko toga ima što nisam nikad čitala, kako da čitam ponovo.

Ja sam ipak nastavila Tonia Kregera, jer sam shvatila da ima samo 60 i nešto (doduše sitno pisanih) strana, a da sam ja pola pročitala. A pošto je u istoj knjizi i drama Fiorenca, valjda ću i to da pročitam. Što znači da bi trebalo ponovo da je produžim.
Neko je tamo pominjao Selenića za Čitalački kutak, pa ako se izglasa neka njegova knjiga koju nisam čitala (a čitala sam samo Ubistvo s predumišljajem i Prijatelji), onda bih uzela to da čitam. Idem sad tamo da tražim da bude neka treća. Sećam se da je vas nekoliko u jednom momentu čitalo Memoare Pere Bogalja i da ste imale jako pozitivne utiske.
Ja od Selenica imam

Ocevi i oci,
Prijatelji sa...
Timor mortis
Memoari Pere bogalja.

Pismo glava i Ubistvo s predumisljajem mi je neko, verovatno sa predumisljajem, zadrzao trajno :evil:
Pa ako se budemo ono dogovorile da pijemo negde kaficu, ne moramo da razmenjujemo salvete, mogu da ti ponesem Selenica.
A svako ko je zeleo da ga cita uzimao ga je od mene, tako da ne moras uopste da pazis knjige. Vec su solidno izarcene :lol:

Bibliotecke knjige su u stravicno losem stanju. Stranice odlepljene, isflekane, Vidin roman Preljubnici je bio u takvom stanju kao da je imao neka posla u ves masini!
Prosto da je ne dodirnes... a ja obozavam da sa knjigom ``vodim`` neki specifican odnos.
Volim i da spavam sa knjigom, normalno lepo je ususkam da ni ja njoj, a ni ona meni ne smeta, ali da je tu, pored mene... kad nema nekog drugog. :(
Spavam i sa jednim medvedicem kojeg sam kupila sebi za proslu Novu i sa kucetom jastucetom kojeg sam dobila na poklon od cere.
A tu je i moja Milica koja ponekad dodje gore do jastuka, pa zajedno kuntamo ``ledja o ledja``...
Eto, malo sam otisla van teme, ali necete mi zameriti.
E da, nisu me pozvali za posao. Ocajna sam, ne mogu da vam opisem kako sam razocarana.
A zena mi rekla da sam prosla i da ce me sigurno zvati da dodjem jos jednom na konacni dogovor, kopirala mi licnu, mislim da sam ostavila dobar utisak na razgovoru, kad ono...
Dve nedelje se nisam bukvalno odvajala od mobilnog. I nista. :cry:
Glavu gore.
Jesmo li se mi lepo dogovorile da ce nam svima iz ove Biblioteke (Rada je dodala "a i sire" ), sledeca godina biti bolja :D

PS Al me zeza interneeeet! Valjda ce makar on biti bolji :evil:

Bila sam u Domu sindikata na sajmu knjiga.
Vecina izdavaca je tamo, ali ja nemam pojma sta je ko izlozio jer sam samo decije knjige gledala.
A decije knjigeeeeee :zaljubljena:
SVE bi ih kupila. I one za malisane, i one za skolarce, i one za tinejdzere...
Bas je velika i lepa ponuda decijih i tinejdz knjiga. Kako su bile dobre neke Pipike, kako dobre ilustracijeeee, vau!
Evo mog kompletiranog poklona za malog komsiju.
Naravno, rukovodila sam se njegovim uzrastom i njegovim interesovanjem

Pozdrav svima :)

Konacno sam zavrsila razvucenuuuu Meg Kabot - Brbljivica staje na ludi kamen.
Limunada i to je to.:roll:

Pocela Preziveti sa vukovima..Jel mi se cini ili je snimljen film po toj knjizi? :think:
Ova knjiga mi je na spisku, sad sam proverila, ima je moja biblioteka.
Bas me zanima da li ce ti se dopasti.
Za film pojma nemam. Sa'ce nas ekspert za filmove. Tatjana tu li si? :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back