ESTERITA
Domaćin
- Poruka
- 4.485
i sad mi je štaću štaću (dal' tortu il' čokoladu
)....nešto moram
)....nešto moramDonji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
)....nešto moram

Srecan rodjendan, sve najbolje 
Ko me ima na Fejsu moze videti fotke tamo 

i
ostalima!

Citam jos uvek Bog malih stvari i nesto bas i nisam odusevljena, valjda sam ocekivala vise ili nisam trenutno raspolozena za nju![]()
i veliki zagrljaj za tebe... 

)E pa NNJČ ali sam zato pravila s mamom kolačiće od đumbira i ukrašavale smo ih ..njeni su bili prelepi, praznični sa jelkicama i pahuljama i prelepo a moji su izgledali ko da ih je crtao ratni veteran na LSD-u koji pati od PTS-a
A sutra ću do biblioteke

moraću je prepisati jer je rukopis sitan i neće se lepo videti ako je uslikam)

MedaEvo, Ester je sve objasnila
Citajte Pamuka, citajte Pamuka, citajte Pamuka![]()
naravno oni koji jos nisu citali, ne oni kojima se ne svidja
Ja sam za rodjendan dobila Druge boje (eseji i jedna prica) i mozda i ona moze da bude dobar pocetak. Ili Istanbul sto rece Lamar, citajuci obe se upoznaje Pamuk, njegov svet, odrastanje, stavovi, okruzenje. Zovem se crveno mi se nije nesto dopala, nisam je procitala do krajaali pokusacu ponovo.
U knjizi Druge boje prica o svakodnevici, tako lepo, i mnogo mi se dopadaju delovi o cerki, sva se raznezim i sto kaze Medarazdrockam
"1. Svako jutro zajedno idemo u skolu: s jednim okom na satu, a drugim na torbi, vratima, na putu... U kolima uvek radimo iste stvari: a) Najpre pozdrav psima u parkicu; b) tumbanje dok taksi brzo pravi zaokret; c) gledanje jedno u drugo i smejanje kad na istom mestu kazemo "desno, dole, gosn soferu!" d) iako vozac zna put (zato sto uvek sedamo na istom mestu), opet smejanje kad mu kazemo "desno, dole, gosn soferu!" e) hodanje drzeci se za ruke posto izadjemo iz taksija
2. Gledam za njom posto joj stavim torbu na rame, poljubim je i ostavim je u skoli. I Ruja zna da gledam za njom. Gledam joj hod koji znam napamet i u kome uzivam. Znam da ona zna da je ja posmatram. Kao da nam oboma uliva sigurnost to sto ona zna da je gledam. Postoji jedan svet u kome se ona sada krece i koji svaki dan otkriva, ali i svet koji delimo nas dvoje........
3. Da se malo pohvalim: kci mi je pametna i inteligentna. Bez i malo neodlucnosti mi kaze da ja pricam najlepse price i vikendom se ujutru ispruza pored mene i trazi da joj pricam. Posto ima licnost, zna tacno sta hoce: "Nek opet bude vestica, nek pobegne iz zatvora, ali nek ne bude slepa i nek ne ostari i na kraju nek ne zgrabi malo dete" Trazi da delovi koji joj se svidjaju potraju. U lice mi saopstava mesta koja ne voli dok ja jos smisljam pricu. Zato je pricati njoj istovremeno i pisati i citati joj sta sam napisao i biti dete."
Izvinte zbog duzine posta

Ako mislis da bi se tebi ipak dopala, ja ti je poklanjam.Srecom nadjoh da se Lamar nije dopala knjiga Istina o slučaju Savolta, ustedecu koji dinarResila sam da kupim neke knjige sa LAgunine akcije pa me zanima ima li gde tih novih cena na sajtu?
Ak nema, zna li neko (Rada) koliki je prosecni procenat popusta, otprilike?
Mislim se da kupim Ljubav, znatiželja, prozak i sumnje, Bujno leto i Milarepai Ljudsku genetiku, tj. za to se ne mislim.
U duhu odmaranja mozga, pocela sam sinoc Srebrnu mesecinu http://www.alnari.rs/feb62d45-147a-42ff-a162-10716df4fdcd/SREBRNA-MESECINA.aspx i citljiva je procitah 60 strana. Javicu jos kad odmaknem.
Tek sad videh da je Ester rodjenidan
U to ime![]()
![]()
![]()
![]()
i moj omiljeni![]()
Ja od Selenica imamNeki bi mogli i ponovo! Da malo obnove gradivo. Ali toliko toga ima što nisam nikad čitala, kako da čitam ponovo.
Ja sam ipak nastavila Tonia Kregera, jer sam shvatila da ima samo 60 i nešto (doduše sitno pisanih) strana, a da sam ja pola pročitala. A pošto je u istoj knjizi i drama Fiorenca, valjda ću i to da pročitam. Što znači da bi trebalo ponovo da je produžim.
Neko je tamo pominjao Selenića za Čitalački kutak, pa ako se izglasa neka njegova knjiga koju nisam čitala (a čitala sam samo Ubistvo s predumišljajem i Prijatelji), onda bih uzela to da čitam. Idem sad tamo da tražim da bude neka treća. Sećam se da je vas nekoliko u jednom momentu čitalo Memoare Pere Bogalja i da ste imale jako pozitivne utiske.

vala si mogla i njih da skineš
vilo, odlični su ti postovi, i ovaj i onaj sa posvetom i svaki
![]()
Glavu gore.Bibliotecke knjige su u stravicno losem stanju. Stranice odlepljene, isflekane, Vidin roman Preljubnici je bio u takvom stanju kao da je imao neka posla u ves masini!
Prosto da je ne dodirnes... a ja obozavam da sa knjigom ``vodim`` neki specifican odnos.
Volim i da spavam sa knjigom, normalno lepo je ususkam da ni ja njoj, a ni ona meni ne smeta, ali da je tu, pored mene... kad nema nekog drugog.
Spavam i sa jednim medvedicem kojeg sam kupila sebi za proslu Novu i sa kucetom jastucetom kojeg sam dobila na poklon od cere.
A tu je i moja Milica koja ponekad dodje gore do jastuka, pa zajedno kuntamo ``ledja o ledja``...
Eto, malo sam otisla van teme, ali necete mi zameriti.
E da, nisu me pozvali za posao. Ocajna sam, ne mogu da vam opisem kako sam razocarana.
A zena mi rekla da sam prosla i da ce me sigurno zvati da dodjem jos jednom na konacni dogovor, kopirala mi licnu, mislim da sam ostavila dobar utisak na razgovoru, kad ono...
Dve nedelje se nisam bukvalno odvajala od mobilnog. I nista.![]()

Ova knjiga mi je na spisku, sad sam proverila, ima je moja biblioteka.Pozdrav svima
Konacno sam zavrsila razvucenuuuu Meg Kabot - Brbljivica staje na ludi kamen.
Limunada i to je to.
Pocela Preziveti sa vukovima..Jel mi se cini ili je snimljen film po toj knjizi?![]()
i ja volim decije