Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A u Delfiju sa akcije pola knjiga nema ...ne znam sto ih prosto ne povuku sa akcije azuriraju spisak i stave cene kako dolikuje i gotovo.
Smorila sam se.
Oni moji pokloni drugaricama svi do jednog bili put pogodak.
Ja bila srecna, neke plakale kao kisa sto bas nisam nameravala al eto desilo se.
Meni niko nista nece kupiti za ovu NG predosecam...i smorila sam se najstrasnije.
I meni treba ljubavi al izgleda da svi idu logikom da imam dovoljno svega :confused:

Sinoc pocela da citam knjigu "Ognjen" jednog mog poznanika.
Tanusna ali pitka i za sa sad mi je sve to slatko.
Jedino mi je zao sto je stampano u nekoj no name stampariji puno gresaka sam nasla pa mi smeta.
U gadnu babu rastem.

evo Frejka dade lijepu preporuku kako da ga čitamo
i meni je malo težak, al je isto tako dobar...dobro se poslije njega osjeća, nije smoran, u tome je stvar..msm jes' težina al' nije smorina
nekako mi je on za ona vremena kad imamo malo vremena za čitanje, pa onda malo, ali kvalitetno, ono po 2osetak strana dnevno
tako nekako

Evo, Ester je sve objasnila :zag:

Citajte Pamuka, citajte Pamuka, citajte Pamuka
Confuse.gif

naravno oni koji jos nisu citali, ne oni kojima se ne svidja :)

Ja sam za rodjendan dobila Druge boje (eseji i jedna prica) i mozda i ona moze da bude dobar pocetak. Ili Istanbul sto rece Lamar, citajuci obe se upoznaje Pamuk, njegov svet, odrastanje, stavovi, okruzenje. Zovem se crveno mi se nije nesto dopala, nisam je procitala do kraja :zstidljivko: ali pokusacu ponovo.

U knjizi Druge boje prica o svakodnevici, tako lepo, i mnogo mi se dopadaju delovi o cerki, sva se raznezim i sto kaze Meda :heart: razdrockam

"1. Svako jutro zajedno idemo u skolu: s jednim okom na satu, a drugim na torbi, vratima, na putu... U kolima uvek radimo iste stvari: a) Najpre pozdrav psima u parkicu; b) tumbanje dok taksi brzo pravi zaokret; c) gledanje jedno u drugo i smejanje kad na istom mestu kazemo "desno, dole, gosn soferu!" d) iako vozac zna put (zato sto uvek sedamo na istom mestu), opet smejanje kad mu kazemo "desno, dole, gosn soferu!" e) hodanje drzeci se za ruke posto izadjemo iz taksija

2. Gledam za njom posto joj stavim torbu na rame, poljubim je i ostavim je u skoli. I Ruja zna da gledam za njom. Gledam joj hod koji znam napamet i u kome uzivam. Znam da ona zna da je ja posmatram. Kao da nam oboma uliva sigurnost to sto ona zna da je gledam. Postoji jedan svet u kome se ona sada krece i koji svaki dan otkriva, ali i svet koji delimo nas dvoje........

3. Da se malo pohvalim: kci mi je pametna i inteligentna. Bez i malo neodlucnosti mi kaze da ja pricam najlepse price i vikendom se ujutru ispruza pored mene i trazi da joj pricam. Posto ima licnost, zna tacno sta hoce: "Nek opet bude vestica, nek pobegne iz zatvora, ali nek ne bude slepa i nek ne ostari i na kraju nek ne zgrabi malo dete" Trazi da delovi koji joj se svidjaju potraju. U lice mi saopstava mesta koja ne voli dok ja jos smisljam pricu. Zato je pricati njoj istovremeno i pisati i citati joj sta sam napisao i biti dete."

:heart:

Izvinte zbog duzine posta :zstidljivko:

ustvari kod mene se kao ispucaju za rođendan (a neki ni tada)..pa kao, dobro ti je, šta oš...i onda počinje..da ja mogu, imam, hoću...kao ti...itd
ustvari sam malo nandrndana jutros
i ništa nisam čitala
i još sam u baNde mantilu
i odvratan je tmurni dan

Una, baš super što si napisala taj odlomak. Sad mi se čita.
Mene je Pamuk smorio, to sam već nekoliko puta rekla. Posle Muzeja nevinosti sam odlučila da sam završila s njim. Ali definitivno nisam. Vuče me da čitam još. Dobar je, pamti se. Jeste nekako razvučeno, ali Turčin je, takav im je mentalitet. A mi poprimili onaj američki. Samo žuri, samo nek se nešto dešava, makar i gluposti i nelogičnosti. Treba usporiti uz Pamuka.

Završila sam jutros Tonio Kreger, Tomasa Mana. Pa šta da kažem? Lektira! Ima verovatno neki značaj. Objašnjeno je u predgovoru, ali nije naročito zanimljivo za čitanje. Neshvaćeni umetnik. Ništa ne bih propustila ni da nisam pročitala.

Ajde, šta kukate?!
Pa mi ovde vas svi volimo! Valjda je to poznata stvar, mada ne škodi ponekad potsetiti! Mirka, Ester, Nox arcana (arvena), Djovana :heart: :cmok::cmok2::zaljubljena:

Ja sam sad kao ona Esteritina komšinica "što ću, što ću?"

Neću da čitam Fiorencu Tomasa Mana, koja je zajedno sa Toniom Kregerom u istoj knjizi.
Neću ni Milana Kunderu Usporavanje, Identitet, Neznanje.... sve isto takodje u jednoj knjizi.
Treba mi nešto laganije, što mogu da filujem sa pravljenjem kolača i ostalih prazničnih djakonija.
U ponudi su:
1. Svadba kraj mora , Abdelkader Benali
2. Noć kaligrafa, Jasmina Gata
3. Čudesna sudbina Lede Ratko, Laura Sandi
4. Modni Vavilon, Inodžen Edvards - Džons i anonimni autori

Možda ću večeras i do biblioteke da vratim Mana i Kiša, pa ako vidim nešto interesantno verovatno neću odoleti.

auuu, farmaciju! Možda bi Rada preporučila Parfem. Zamišljam da tamo ima kojekakvih mućkanja. Nisam čitala.
Evo gledam sad svoj spisak, pa od knjiga koje sam u poslednje vreme pročitala dopale su mi se:

1. Moramo da razgovaramo o Kevinu, Lajonel Šrajver
2. Komo, Srdjan Valjarević
3. Devojke, Lori Lansen
4. Midlseks, Džefri Eugenides
5. Preljubnici, Vida Ognjenović
6. Prodavnica Sarija, Rupa Badžva
7. Kinesko-engleski rečnik za ljubavnike, Sjaolu Guo
8. Kad duva severac, Danijel Glatauer
9. Brak, duet, En Tejlor Fleming
10.Tajni zapis, Sebastijan Bari

Kad sam počela da listam moju svesku i sastavljam spisak, setila sam se da je kraj godine, vreme za svodjenje računa, pa sam onda napravila drugačiji redosled, tako da je ovo spisak meni najboljih knjiga koje sam ove godine pročitala i to baš tim redom!

Poslednja izmena:
auuu, farmaciju! Možda bi Rada preporučila Parfem. Zamišljam da tamo ima kojekakvih mućkanja. Nisam čitala.
I meni je Parfem bio prva asocijacija z:lol: Dobra knjiga, malo morbidna, ali mi se dopala.

Nego, znate šta mi se desilo juče? Kao što sam vam možda pomenula, za Novu godinu ću biti u Crnoj Gori. Kupim ja juče avionsku kartu i onda me zovu da mi kažu da zec ne može sa mnom. JAT dozvoljava samo pse i mačke da idu u putnički deo, a ostale živuljke nikako. Stvarno mi nije jasno pošto su psi i mačke bučniji od zeke - on samo ćuti i jede u svom transporteru, u mom krilu (tako sam ga letos dovezla iz CG, samo je u pitanju bio Montenegro Airlines). A ima i potvrdu od veterinara da je zdrav. I tako sam vratila kartu, kad ne ide zec, ne idem ni ja, ima i drugih načina sem propalog JAT-a.

E stvarno su smradovi. Nek si im vratila kartu. Idi drugim prevoznikom. Nikakvi su. Čuj, psi i mačke mogu, zec ne može. Svašta.
Kad ću da ti vratim knjigu? Mogu da ti je vratim kad mi doneseš sledeću.:konfete: Svih sedam talasa. Sad već uskoro putuješ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back