evo Frejka dade lijepu preporuku kako da ga čitamo
i meni je malo težak, al je isto tako dobar...dobro se poslije njega osjeća, nije smoran, u tome je stvar..msm jes' težina al' nije smorina
nekako mi je on za ona vremena kad imamo malo vremena za čitanje, pa onda malo, ali kvalitetno, ono po 2osetak strana dnevno
tako nekako
Evo, Ester je sve objasnila
Citajte Pamuka, citajte Pamuka, citajte Pamuka
naravno oni koji jos nisu citali, ne oni kojima se ne svidja
Ja sam za rodjendan dobila
Druge boje (eseji i jedna prica) i mozda i ona moze da bude dobar pocetak. Ili
Istanbul sto rece Lamar, citajuci obe se upoznaje Pamuk, njegov svet, odrastanje, stavovi, okruzenje. Zovem se crveno mi se nije nesto dopala, nisam je procitala do kraja

ali pokusacu ponovo.
U knjizi
Druge boje prica o svakodnevici, tako lepo, i mnogo mi se dopadaju delovi o cerki, sva se raznezim i sto kaze Meda

razdrockam
"1. Svako jutro zajedno idemo u skolu: s jednim okom na satu, a drugim na torbi, vratima, na putu... U kolima uvek radimo iste stvari: a) Najpre pozdrav psima u parkicu; b) tumbanje dok taksi brzo pravi zaokret; c) gledanje jedno u drugo i smejanje kad na istom mestu kazemo "desno, dole, gosn soferu!" d) iako vozac zna put (zato sto uvek sedamo na istom mestu), opet smejanje kad mu kazemo "desno, dole, gosn soferu!" e) hodanje drzeci se za ruke posto izadjemo iz taksija
2. Gledam za njom posto joj stavim torbu na rame, poljubim je i ostavim je u skoli. I Ruja zna da gledam za njom. Gledam joj hod koji znam napamet i u kome uzivam. Znam da ona zna da je ja posmatram. Kao da nam oboma uliva sigurnost to sto ona zna da je gledam. Postoji jedan svet u kome se ona sada krece i koji svaki dan otkriva, ali i svet koji delimo nas dvoje........
3. Da se malo pohvalim: kci mi je pametna i inteligentna. Bez i malo neodlucnosti mi kaze da ja pricam najlepse price i vikendom se ujutru ispruza pored mene i trazi da joj pricam. Posto ima licnost, zna tacno sta hoce: "Nek opet bude vestica, nek pobegne iz zatvora, ali nek ne bude slepa i nek ne ostari i na kraju nek ne zgrabi malo dete" Trazi da delovi koji joj se svidjaju potraju. U lice mi saopstava mesta koja ne voli dok ja jos smisljam pricu. Zato je pricati njoj istovremeno i pisati i citati joj sta sam napisao i biti dete."
Izvinte zbog duzine posta