Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pročitala Prohujalo sa ženom, i mada mi nije bila loša, ič se ne sećam o čemu se radi. :sad2:

i ja sam čitala samo da nađem komentar

Odoh da čitam, da vidim da li će glavni lik (Prohujalo sa ženom) konačno ukapirati da treba da živi ili se vodi silom inercije do kraja knjige.
stavila sam u spojler zbog Wild Child
Zamislite , na kraju knjige stoji...
" I usred noći sam se probudio. Misao me je ostavila bez daha:Jedina osoba na celom svetu koja treba da živi moj život- sam ja "
Našao se čovek , jeeee !
Na običan ali specifičan način pisana knjiga. Obična, jer je pisana običnim rečima bez opisa prostorija ili prirode , bez prideva, šturi opisi likova...a specifična jer od neke obične situacije iz svakodnevnog života (kao kupovina naočara za plivanje) napravi takav događaj kao da je u najmanju ruku najbitniji događaj u knjizi.

Po meni knjiga je "onako". Ima samo 156 strana i ne možeš da se razočaraš.

A sad sa korica : Imajući u vidu da je to njegov prvi roman, otkrivamo da je pred nama zapravo temelj na kojem su postavljene gotovo sve ideje koje će se kasnije pojedinačno razrađivati, a poneke i ponavljati u svakom Luovom delu. Prepoznatljivi lajtmotiv – neostvareni, pasivni muškarac bez velikih životnih ideja, kome se stvari događaju, začet je očigledno već u ovom romanu: bezimeni glavni junak u procepu je između uživanja i ljubavi s jedne strane i napora da se otrgne iz čeličnog stiska, nakon što je pričljiva i preduzimljiva Marijane osvojila prvo njegov životni prostor, a time postepeno i vlast nad njegovim životom.

Poslednja izmena:
i ja sam čitala samo da nađem komentar

stavila sam u spojler zbog Wild Child
Zamislite , na kraju knjige stoji...
" I usred noći sam se probudio. Misao me je ostavila bez daha:Jedina osoba na celom svetu koja treba da živi moj život- sam ja "
Našao se čovek , jeeee !
Na običan ali specifičan način pisana knjiga. Obična, jer je pisana običnim rečima bez opisa prostorija ili prirode , bez prideva, šturi opisi likova...a specifična jer od neke obične situacije iz svakodnevnog života (kao kupovina naočara za plivanje) napravi takav događaj kao da je u najmanju ruku najbitniji događaj u knjizi.

Po meni knjiga je "onako". Ima samo 156 strana i ne možeš da se razočaraš.

A sad sa korica : Imajući u vidu da je to njegov prvi roman, otkrivamo da je pred nama zapravo temelj na kojem su postavljene gotovo sve ideje koje će se kasnije pojedinačno razrađivati, a poneke i ponavljati u svakom Luovom delu. Prepoznatljivi lajtmotiv – neostvareni, pasivni muškarac bez velikih životnih ideja, kome se stvari događaju, začet je očigledno već u ovom romanu: bezimeni glavni junak u procepu je između uživanja i ljubavi s jedne strane i napora da se otrgne iz čeličnog stiska, nakon što je pričljiva i preduzimljiva Marijane osvojila prvo njegov životni prostor, a time postepeno i vlast nad njegovim životom.

Pročitah je već :rumenko:
Uh meni se mnogo svidela:)
Ne koliko Naivan. Super ali blizu.
Obožavam to što se Lu bavi naizgled banalnim situacijama. Volim taj isprekidani, luckasti tok misli, brainstorming.
Valjda negde nalazim sebe u njegovim likovima, u situacijama i sitnim nepravilnostima.

Ja sam juče bila u novoj biblioteci i utisci su izuzetno negativni!
Očekivala sam da biblioteka bude nesredjena, zapuštena, da fond bude siromašan, ali da osoblje bude nezainteresovano - e to nisam očekivala!

Prvo sam je jedva našla. Imala sam adresu (Provmajska 8) i pretpostavljala sam da je negde izmedju zgrada i solitera u nekom objektu izgradjenom u vreme dok se gradilo planski, znači pre 30 ili više godina i pre nego što su kućerci i kokošinjci (kako iz zove moja jetrva) popunili svaki prazan prostor i zelenu površinu.
Pa tamo je iza prvog reda tih kućica duž Prvomajske, napravljeno još 2-3 reda (gde je koliko stalo) čitav gradić.
I tako se muvam ja tuda, pola prodavnica su kineske, a ostatak pekare, menjačnice i kladionice.
Onda ugledam poštu i zaključim da bi i biblioteka mogla da bude tu negde, ali ne znam gde. Onda sam pitala jednu mladu majku sa bebom u kolicima, jer sam ovde na forumu primetila da mlade majke čitaju :D:heart: I naravno, žena me uputi. Bila sam blizu, ali nisam videla.

Udjem u biblioteku, slabo knjiga, po 15-20 na policama, razvrstane po zemljama, još jedna otvorena vrata nadam se da i tamo ima knjiga. Dve žene proveravaju neki spisak, jedna čita iz neke velike sveske, ova druga pokušava da komunicira sa mnom, ali ova prva tera svoje. Po principu, šta sam ja sad tu došla da im smetam. Pitala ja za par knjiga sa mog spiska, ova nikad čula. Na kraju sam uzela sa pulta Žirafine suze i Brbljivica u velikom gradu. Videću kakav će mi biti utisak biti kad ih budem vraćala, ali kako sada stvari stoje, ja tamo više neću ići.
Ionako na istoj udaljenosti (15 minuta peške) imam biblioteku sa mnogo prijatnijom bibliotekarkom.
Jutros guzva u 15-ici (kao i uvek), pa nisam uspela da počnem da čitam Brbljivicu.

Ove žene što idu sutra popodne na Sajam neka se jave ili bar neka napišu šta će obući, da ih lakše prepoznam :D Radu sam videla jednom na slici, čini mi se da ima dugu plavu kosu, ali za Lamar nemam pojma. :malav:

Mrs.Bi, i ja retko svraćam u Prvomajsku, mnogo mi je to nabacano, načičkano, što kažeš, sve neke kineske prodavnice i slično. U toj biblioteci nisam nikad bila, ja sam išla u onu Sveti Sava kod Zemunske pijace, a ima i jedan mali ogranak u Cara Dušana.

:lol:
ovo je za vic:lol:

ako ste propustile, suzika je bila na pinku kod amidžića, poklonila mu je knjigu
iznedrila je iz sebe neke intimne stvari i prenela ih na papir :aha:

:confused:

Pita me danas koleginica (ona što okreće listove knjige kao da je ljubavni vikend roman) da li ću sutra da kupim Suzaninu knjigu. Smrtno me je uvredila. :malav: Zatim me je pitala je l' sam čitala Ringišpil. :( Ja ne mogu za života da stignem da pročitam nobelovce koje sam navukla u kuću, kud ću ove kojekakve...

Pita me danas koleginica (ona što okreće listove knjige kao da je ljubavni vikend roman) da li ću sutra da kupim Suzaninu knjigu. Smrtno me je uvredila. :malav: Zatim me je pitala je l' sam čitala Ringišpil. :( Ja ne mogu za života da stignem da pročitam nobelovce koje sam navukla u kuću, kud ću ove kojekakve...

Amin :pop2:

Zaboravila sam da napišem da sam danas uzela iz biblioteke Ruždijevu Čarobnicu iz Firence i Zaverenike Šan Sa.

osjećam se izolovanom jer ne idem na sajam, pored svih vas koje idete
ionako je bezveze, taj sajam
Sutra cemo da ti pricamo kako je bilo bez veze :mrgreen:

Ove žene što idu sutra popodne na Sajam neka se jave ili bar neka napišu šta će obući, da ih lakše prepoznam :D Radu sam videla jednom na slici, čini mi se da ima dugu plavu kosu, ali za Lamar nemam pojma. :malav:

Mrs.Bi, i ja retko svraćam u Prvomajsku, mnogo mi je to nabacano, načičkano, što kažeš, sve neke kineske prodavnice i slično. U toj biblioteci nisam nikad bila, ja sam išla u onu Sveti Sava kod Zemunske pijace, a ima i jedan mali ogranak u Cara Dušana.
Lako ces me prepoznati, nosicu knjigu u ruci :malav:
Poslacu ti licni opis na PP :D

Evo ih cene onih petsto i nešto knjiga. Morala sam da svratim u Lagunu da bi mi pokazao prodavac kako da nađem.:(
http://www.laguna.rs/bo18_st1_sajam_knjiga_2012_akcija.html
Hvala Rado :hvala: bas si mi pomogla da nesto pogledam :D

I ja sam izolovana. A kupila bih:
Sveta glad (Bari Ansvort) 200.00 din.
Igre poznog doba 90.00
Smisao noci 100.00
Proslost (Alan Pauls) 340.00
Narodna deklaracija ljubavi 70.00

Mislim, to sa Laguninog sajta...
Hoces ja da ti kupim?
Posle se dogovorimo kad cemo da izvrsimo primopredaju :telefon:
Recimo u Baba Visnjinoj :cool:

Poslednja izmena:
Ja sam juče bila u novoj biblioteci i utisci su izuzetno negativni!
Očekivala sam da biblioteka bude nesredjena, zapuštena, da fond bude siromašan, ali da osoblje bude nezainteresovano - e to nisam očekivala!

Prvo sam je jedva našla. Imala sam adresu (Provmajska 8) i pretpostavljala sam da je negde izmedju zgrada i solitera u nekom objektu izgradjenom u vreme dok se gradilo planski, znači pre 30 ili više godina i pre nego što su kućerci i kokošinjci (kako iz zove moja jetrva) popunili svaki prazan prostor i zelenu površinu.
Pa tamo je iza prvog reda tih kućica duž Prvomajske, napravljeno još 2-3 reda (gde je koliko stalo) čitav gradić.
I tako se muvam ja tuda, pola prodavnica su kineske, a ostatak pekare, menjačnice i kladionice.
Onda ugledam poštu i zaključim da bi i biblioteka mogla da bude tu negde, ali ne znam gde. Onda sam pitala jednu mladu majku sa bebom u kolicima, jer sam ovde na forumu primetila da mlade majke čitaju :D:heart: I naravno, žena me uputi. Bila sam blizu, ali nisam videla.

Udjem u biblioteku, slabo knjiga, po 15-20 na policama, razvrstane po zemljama, još jedna otvorena vrata nadam se da i tamo ima knjiga. Dve žene proveravaju neki spisak, jedna čita iz neke velike sveske, ova druga pokušava da komunicira sa mnom, ali ova prva tera svoje. Po principu, šta sam ja sad tu došla da im smetam. Pitala ja za par knjiga sa mog spiska, ova nikad čula. Na kraju sam uzela sa pulta Žirafine suze i Brbljivica u velikom gradu. Videću kakav će mi biti utisak biti kad ih budem vraćala, ali kako sada stvari stoje, ja tamo više neću ići.
Ionako na istoj udaljenosti (15 minuta peške) imam biblioteku sa mnogo prijatnijom bibliotekarkom.
Jutros guzva u 15-ici (kao i uvek), pa nisam uspela da počnem da čitam Brbljivicu.
Ako ti utisak ostane ovakav, srecom imas izbor :)

Dakle ja sam najgora plavusa na ovoj temi...
Brkam sve vreme Elefteriju i Nemesis i tek sam sad shvatila da to NIJE ista osoba.

Sad sam shvatila ko je Nemesis al pojma nemam ko je Elefterija(bila) :(

Danas na sajmu veca guzva nego u ponedeljak.
Puno dece - male, srednje, velike- svi nesto kao gledaju a lepo vidis da su se smorili i da bleje.
Samo prave nepotrebno guzvu.

Puno selebriti-persona :roll: i tzv pisaca....
Atmosfera skoro vasarska.
U par navrata mi je doslo da placem od pitanja koja su mi postavljali ljudi koji su obilazili nas stand.

Danas je bio izgleda i dan za hendikepirane pa sam videla puno tuznih stvari i jedva sam cekala da pobegnem sa sajma danas - skroz neku nenormalnu energiju sam dobila :(

Obratite paznju na Alnari/Vulkan stand u sporednoj hali...prodaju se knjige raznih izdavaca za 200 din ili 3 za 500. Ima i Valjarevica i svasta nesto zanimljivo.

Na standu lagune je tuca i mislim da to treba zaobilaziti.

Uglavnom nisam nista kupila nisam imala volje da se guram i kao sto rekoh pobegla sam.

Zelim vam dobar provod sutra.

Mirka, ja sam se pre zvala Pus in Boots :) (ali ti si neko vreme bila odsutna s foruma, pa nije ni čudo ako ne znaš sve nas)
Da, čula sam da su danas potpisivale sve neke vajne spisateljice (Sanja Marinković & company)... Kod Lagune uvek najveća gužva.

Nadam se da ću sresti neku od vas, mene možete prepoznati po smeđoj kosi koja po vlažnom vremenu podseća na gnezdo i nosim više knjiga nego što mogu da ponesem :D

Mirka, bas htedoh da te upitam da li je danas bilo vise ljudi nego u ponedeljak. :)

Da sam se setila, ostavila bih ti Tiagov roman, potpisivao je danas.

Verujem da nisi imala volje za kupovinu, a i zasto bi? Sve sto si zelela kupila si pre Sajma, a na Sajmu iskoristila odlicnu ponudu Geopoetike.

I obradovala devojcicu divotnim knjigama. :)

Danas sam cunjala po knjizarama, nema Banvilovog Pokrova i Martelovog Pijevog zivota.

Moracu ih nabaviti antikvarno.

Kupila sam cizme, one za kojima sam ceznula. :)

Malisanke, i ja vam zelim nasmejan provod sutra. :)

Secate se da sam preporucivala Turnijeovog Kralja Vilovnjaka?

Najt i Mirka su se rastuzile zbog Geteove pesme tada.

Vilovnjak je na standu M&M tricavih 200 rsd (tvrdi povez).

Tamo sam nasla i Bedne ljude Dostojevskog za iste parice.

U principu, zadovoljna sam ovogodisnjim sajamskim ulovom. :manikir:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back