Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Esterita, ja te sve podrzavam za Bridzet Dzons. Volela sam i knjigu i film.
Isto sam slucajno citala dok nije postala hit.
I sinoc sam malo "virila" u film. Sladak mi je, i naivan, i... tako.
Eto mene ce Rada da cita :mrgreen:

PS Te Orhideje nisam citala.

I ja volim Bridzit Dzouns, a nisam gledala film (jos uvek). Ne znam sto vam se ne svidja, prava knjiga za plazu :)

Ester ja sam mislila da si ti citala te Orhideje :think: neko jeste, secam se da su neke Orhideje pominjane jos odavno...

Procitala sam Agatu, sasvim dobra kao i uvek, nisam bila pametna da otkrijem ubicu, na sve sam sumnjala osim na njega :) sad cu opet onog Engleza, "The British museum is falling down", David Lodge.

ja čitam ovu Kuča orhideja...znam da je neko čitao, al' ne mogu da se sjetim ko
ja sam na 126 str, dal' da nastavim?
dal'dada..dal'dane

Čitala ja.
Lepa je knjiga.
Pročitaj je do kraja.

Čitam "Mističnu reku". Sjajna je. Odličan stil pisanja, zanimljiva fabula. Do kraja se ne zna tačno ko je ubica. Skinula sam i film ali sam prvo htela da pročitam knjigu.

Polako sastavljam spisak knjiga za sajam ali je problem što većinu mogu naći samo kao polovne:(

Dakle ova Rada ima vise srece nego knjiga :)
Skloski dan na sajmu je kad?
U cetvrtak!
Pa posto je jelte skolski dan i ja cu biti tamo i to i u sredu i u cetvrtak.
Poslom :roll:
Ko voli da me vidi nek izvoli.
Rado...poznaces me po koraku po knjigama i meraku a ja tebe po plavoci sto ne prolaziiiii ...

Jeste da....mislis lako je biti na korak od knjiga a ne smeti da smugnes?
A?

Joj, znam, radila sam jedne godine na Sajmu. Sve te silne knjige, a nisam stigla ni da obiđem sve kako treba, šmrc.

I meni je drugi deo Bridžit Dž. lošiji od prvog.

Evo, vidim da u u četvrtak knjige potpisuje Vuk Drašković i Lj. Ršumović (ja čitam i dečje knjige), a Dejan Stojiljković u petak.

Ćao, drage duše čitalice.
Opet lenjo popodne. Pljušti u meni misao o svačemu, kao kiša koja napolju tuče.
Sve se spremam da pijuckam čaj i dovršim Pontijevu ženu, a bogme, danas ću to rešiti, ili nikada.

Da se javim o ruskom.
Prvi čas je prošao valjano.
Profesorka je Ruskinja. Divno se smeje, slobodna je, i zanimljive su joj priče.
Razumemo se jer obe se bavimo jezikom. :) Svaka svojim maternjim.

Međutim, grupa ima devetnaest, ili dvadeset članova. To usporava rad, i mislim da me neki već nerviraju. :)
Kolike li su šanse da se ospe i d aostane probrana ekipa. Lakše je raditi sa manje ljudi.

Uvod u smijesni ples – Robert Perisic, Lom 210 str. 9/10

Knjiga je sastavljena iz nekoliko prica o pojedinim razdobljima piscevog zivota.
Tinejdzerko doba, vojska - JNA, preseljenje u Zagreb, putovanje u Gruziju…
Svaka prica je za sebe, ali sve zajedno prakticno cine autobiografskiromanesej. Tako nesto.
Vrcav stil, ikavica u jednom delu knjige… Za mene prava poslastica.

Ovo je lepa preporuka za Ester. Mislim da ce se u ovom prvom “primorskom” delu knjige u mnogo cemu pronaci.
(Dakle osamdesete, primorski grad (Split), biti tinejdzer primorac… prednosti i mane zivota u sezonskom gradu… zatvorenost i otvorenost sredine za uticaje spolja…)
A mislim da ce joj se i ostatak knjige dopasti :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back