ESTERITA
Domaćin
- Poruka
- 4.485
Ovo je bas tesko zaizgovorit`.
A ko zna, mozda zbog nizbrdice i nije![]()
puŠti sad to
nego znaš li što o Acu? jes' čitala nešto od njega?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo je bas tesko zaizgovorit`.
A ko zna, mozda zbog nizbrdice i nije![]()
Stigoh iz pozorišta. Uživali smo u predstavi, pa reko' da se javim, red bi bio.
Jesen se naznakuje u danima.
Miriše na opadanje lišća, na miris suvaraka, šuškavost koja korača pod našim stopama.
Čitam Kiša. Zaljubljena u njegovu misao, opčinjena njome.
Čovek nepatetike, čak i kada o tugama piše.
Čovek mašte čak i kada reči dokumentuje.
Da li je čitala koja od vas Ženu Pontija Pilata?
Kuma mi je preporučivala, i dala, no ne znam ni sama d ali bi mi legla.
Kakvi su utisci?

Ono jes. Kako na oci da mu izadjem kad nista nisam procitalaal' svejedno ništa od njega nisi pročitala
i još svejednije JA SAM GA PRVA NAŠLA
i još, imaš Miljenka i basta
a stvarno, jel' čitao ko što od njega...čovjek je dosta, baš dosta pisao
i ja sam kulturno potpuno neizdignuta, nikad čula za Aca, a vidim dosta se motao

Da li je čitala koja od vas Ženu Pontija Pilata?
Kuma mi je preporučivala, i dala, no ne znam ni sama d ali bi mi legla.
Kakvi su utisci?
Za drugarice iz Midlseks kluba
Hoce li ovo Jedanaesto Poglavlje dobiti neko normalno ime do kraja knjige?

Temeljna je i detaljna. 

Aleksandar Gatalica.Ja nisam citala Acu. Ko je Aca? :
Ali me zato sada leci Sopenhauer. Jalom ``Lecenje Sopenhauerom``. Roman mi je bas legao svojom tematikom, jer sam privatno zainteresovana za temu. Ko je citao, shvatice. Nije ono strasno, da se ogradim...
I ja volim jesen, ali ne vetrovitu i kisnu.

Za Razvigora:
Samo da ti kazem da trenutno citam Crveno i crno - Boris Dezulovic, i da je o-dli-cna.
Jednom si ovde rekao, onako u svom stili " Деж је одличан ", pa rekoh da ti recem dok si tu![]()
Ako nisi citao...
Pročitala sam Midlseks.
@ Kanela
Jedanaesto poglavlje nosi isto ime do kraja knjige.
Sve u svemu knjiga mi se dopala.
Na kraju knjige moglo je i bez onog zapleta ....po meni je suvišan. Sama knjiga vredi više od zapleta na kraju.
Možda se pisac umorio da kraja ili je mislio da je bolje sa zapletom kako bi knjiga imala veći smisao i auditorijum....
Jesen nikad nisam volela, uvek je bila vezana za početak školske godine, tako je ni sada ne volim. Predstoji duga i hladna zima (uvek je duga i hladna, kakva god da je), a sve što je lepo, leto, odmori, more... je prošlo.Devojke, i ja jesen obožavam, znate to.
Kad je Niče plakao, Jalomov roman koji nosi dašak divote, hrpu divnih momenata, snagu Ničea, i vrhunstvo psihoterapije. Podnaslov koji pominje opsesiju govori o pasiji lutanja, skrivanja, ludila, i lucidnosti.
Bome i ja mislila, da je Aca neki bezvezni starkelja, ali kad sam izguglala slikeAleksandar Gatalica.
To Esterita za cas bude kuma pa eto ti novog imena![]()
Zna Esterita....

Ja sam od Dezulovica citala Je.bo sad 1 000 dinara, Zlocin i kazna, i sada ovu.Мени је само жао што ми, у Србији, немамо тако доброг писца, као што су Деж и Анте Томић...
Ја сам последње од њега Ћито Поглавникову бактерију и Јебо сад 1000 дин.
Е, а искрено, мада је други миље, ни Миљенко Јерг није лош писац. Кад сам читао Корину (о мачки и љубави) хтео сам да мрем, толико ме емотивно нашла![]()

Misliš, ono na mostu? I meni se to nije uklopilo. A znate šta ja mislim o tome? Gledali smo više američkih filmova, gde kao pisac napiše roman, pa ga onda izdavač nagovara da promeni gomilu stvari jet "to čitaoci traže" i onda na kraju uopšte ne ispadne ono što je trebalo nego sasvim nešto drugo. Meni izgleda kao da je i ovde tako bilo. "Ako se bude snimao film, biće super scena jurnjava automobilima preko mosta". Ja se stvarno toga užasavam. Pa zna se u kakvim knjigama i filmovima imamo to.... Zato je većina američkih filmova ukalupljena i predvidiva.

Hemon?...Рута Таненбаум? Није то лоше, прича је истинита о јеврејској предратној супер звезди. Нешто је, касније, пребацивао јеврејски лоби Миљенку, али сама идеја да се о њој напише роман је јако добра по мом скромном мишљењу. Он је добар јер се не просерава са постмодернизмом, негује стандардни књижевни језик, једино што је преамбициозан и помало досадан кад се рашири брате...
Е, а како ти се свиђа Хемон?

I ja sam se dvoumila da li da spominjem, ali sam ipak odlucila da napisem svoj utisak da se ne bih posle ipsravljala i dopunjavalaDa Bi , baš na taj deo mislim.
Nisam htela da spominjem zbog ovih cura što čitaju,
Lamar je isto reagovala a sad vidim i ti.