Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam nešto od njega, mislim da sam dobila, ali ko će to sad da traži...
Inače, ništa od mog čitanja za vikend, idem u Vršac da pijem vino.
Pročitala sam pola Kraljevog govora, na početku je bilo pomalo dosadno jer samo ređa neke godine, k'o da čitam udžbenik iz istorije, ali posle se popravio. A ima i slika. Kraljica Elizabeta je i tada bila živa, ta žena je stara k'o Biblija. (ne mislim na ''Kraljicu Majku'', koja se takođe zvala Elizabeta, već na njenu kćerku, majku princa Čarlsa).

Stigoh iz pozorišta. Uživali smo u predstavi, pa reko' da se javim, red bi bio.
Jesen se naznakuje u danima.
Miriše na opadanje lišća, na miris suvaraka, šuškavost koja korača pod našim stopama.
Čitam Kiša. Zaljubljena u njegovu misao, opčinjena njome.
Čovek nepatetike, čak i kada o tugama piše.
Čovek mašte čak i kada reči dokumentuje.

Da li je čitala koja od vas Ženu Pontija Pilata?
Kuma mi je preporučivala, i dala, no ne znam ni sama d ali bi mi legla.
Kakvi su utisci?

Stigoh iz pozorišta. Uživali smo u predstavi, pa reko' da se javim, red bi bio.
Jesen se naznakuje u danima.
Miriše na opadanje lišća, na miris suvaraka, šuškavost koja korača pod našim stopama.
Čitam Kiša. Zaljubljena u njegovu misao, opčinjena njome.
Čovek nepatetike, čak i kada o tugama piše.
Čovek mašte čak i kada reči dokumentuje.

Da li je čitala koja od vas Ženu Pontija Pilata?
Kuma mi je preporučivala, i dala, no ne znam ni sama d ali bi mi legla.
Kakvi su utisci?

čitala sam ja
meni se svidela
ali ja nisam rečita kad je opisivanje knjiga u pitanju:lol:

al' svejedno ništa od njega nisi pročitala :p
i još svejednije JA SAM GA PRVA NAŠLA :rtfm:
i još, imaš Miljenka i basta

a stvarno, jel' čitao ko što od njega...čovjek je dosta, baš dosta pisao
i ja sam kulturno potpuno neizdignuta, nikad čula za Aca, a vidim dosta se motao
Ono jes. Kako na oci da mu izadjem kad nista nisam procitala :think:
A i to svejednije nije svejedno.
aa.gif

A i Miljenko...
smilie_girl_289.gif

Za drugarice iz Midlseks kluba :mrgreen:
Hoce li ovo Jedanaesto Poglavlje dobiti neko normalno ime do kraja knjige?
Dezdemona mi je super lik.
Svidja mi se kojih se sve pisac tema dotakao.
Ne svidja mi se (ne uvek, tek ponekad) nacin na koji vodi naraciju, ono prebacivanje sa sadasnjosti na proslost, kad bas kaze 'e a sada cemo da vidimo i td'. To me na tren izvuce iz knjige.

I tako, jos ga citam.

A inace, jesen obozavam. Najlepse, najsarenije doba :heart:

Ja nisam citala Acu. Ko je Aca? ::think:
Ali me zato sada leci Sopenhauer. Jalom ``Lecenje Sopenhauerom``. Roman mi je bas legao svojom tematikom, jer sam privatno zainteresovana za temu. Ko je citao, shvatice. Nije ono strasno, da se ogradim...
I ja volim jesen, ali ne vetrovitu i kisnu.

Za drugarice iz Midlseks kluba :mrgreen:
Hoce li ovo Jedanaesto Poglavlje dobiti neko normalno ime do kraja knjige?

Pročitala sam Midlseks.

@ Kanela
Jedanaesto poglavlje nosi isto ime do kraja knjige.

Sve u svemu knjiga mi se dopala.
Na kraju knjige moglo je i bez onog zapleta ....po meni je suvišan. Sama knjiga vredi više od zapleta na kraju.
Možda se pisac umorio da kraja ili je mislio da je bolje sa zapletom kako bi knjiga imala veći smisao i auditorijum....

I mene zanima ta knjiga.
Za Pontija Pilata sam se zainteresovala jos odavno, kada sam citala uvodni deo Majstora i Margarite i bas sam uzivala kako ga je predstavio Nabokov.
Prosto mi je krivo bilo kada je Nabokov nastavio pricu u prezentu... :rumenko:

Devojke, i ja jesen obožavam, znate to.
Galopira kroz moje misli.
Možda i počnem sa Ženom Pontija Pilata.
Zmaišljam d ačitam u usnuo, ali nikako mrgudan dan, uz tri u jedan, i nežnost pokrivača.

Kad je Niče plakao, Jalomov roman koji nosi dašak divote, hrpu divnih momenata, snagu Ničea, i vrhunstvo psihoterapije. Podnaslov koji pominje opsesiju govori o pasiji lutanja, skrivanja, ludila, i lucidnosti.

Krvnik ljubavi, drugo Jalomovo delo koje sam čitala jeste skup priča iz Jalomovog višegodišnjeg iskustva u psihoterapiji. Područje snova, nerealnog, nesvesnog otrkiva se kao java, kao zagrebana površina tužne prošlosti, i izlečenje, suočavanje sa svojim vlastitim identitetom.

Više o Lečenju Šopenhauerom, čekam od arvene. :) Temeljna je i detaljna. :)

Прашко гробље је јако добро, , надам се да му није последња књига.
Чито сам по први пут Горилу 1-2, па добро, знао сам то без њега, а нешто и није тачно фактографски и прочитао сам један кримић Ед МекБејна, лик је писао сценарио за Птице. ***** тешко, зове се Велики прљави град, гњавим последњих 30 стр...

Za Razvigora: :hvala:
Samo da ti kazem da trenutno citam Crveno i crno - Boris Dezulovic, i da je o-dli-cna.
Jednom si ovde rekao, onako u svom stili " Деж је одличан ", pa rekoh da ti recem dok si tu :)
Ako nisi citao...

Ja nisam citala Acu. Ko je Aca? ::think:
Ali me zato sada leci Sopenhauer. Jalom ``Lecenje Sopenhauerom``. Roman mi je bas legao svojom tematikom, jer sam privatno zainteresovana za temu. Ko je citao, shvatice. Nije ono strasno, da se ogradim...
I ja volim jesen, ali ne vetrovitu i kisnu.
Aleksandar Gatalica.
To Esterita za cas bude kuma pa eto ti novog imena :lol:

Za Razvigora: :hvala:
Samo da ti kazem da trenutno citam Crveno i crno - Boris Dezulovic, i da je o-dli-cna.
Jednom si ovde rekao, onako u svom stili " Деж је одличан ", pa rekoh da ti recem dok si tu :)
Ako nisi citao...

Мени је само жао што ми, у Србији, немамо тако доброг писца, као што су Деж и Анте Томић... ;)
Ја сам последње од њега Ћито Поглавникову бактерију и Јебо сад 1000 дин.
Е, а искрено, мада је други миље, ни Миљенко Јерг није лош писац. Кад сам читао Корину (о мачки и љубави) хтео сам да мрем, толико ме емотивно нашла ;)

Pročitala sam Midlseks.

@ Kanela
Jedanaesto poglavlje nosi isto ime do kraja knjige.

Sve u svemu knjiga mi se dopala.
Na kraju knjige moglo je i bez onog zapleta ....po meni je suvišan. Sama knjiga vredi više od zapleta na kraju.
Možda se pisac umorio da kraja ili je mislio da je bolje sa zapletom kako bi knjiga imala veći smisao i auditorijum....

Misliš, ono na mostu? I meni se to nije uklopilo. A znate šta ja mislim o tome? Gledali smo više američkih filmova, gde kao pisac napiše roman, pa ga onda izdavač nagovara da promeni gomilu stvari jet "to čitaoci traže" i onda na kraju uopšte ne ispadne ono što je trebalo nego sasvim nešto drugo. Meni izgleda kao da je i ovde tako bilo. "Ako se bude snimao film, biće super scena jurnjava automobilima preko mosta". Ja se stvarno toga užasavam. Pa zna se u kakvim knjigama i filmovima imamo to.... Zato je većina američkih filmova ukalupljena i predvidiva.

Devojke, i ja jesen obožavam, znate to.
Kad je Niče plakao, Jalomov roman koji nosi dašak divote, hrpu divnih momenata, snagu Ničea, i vrhunstvo psihoterapije. Podnaslov koji pominje opsesiju govori o pasiji lutanja, skrivanja, ludila, i lucidnosti.
Jesen nikad nisam volela, uvek je bila vezana za početak školske godine, tako je ni sada ne volim. Predstoji duga i hladna zima (uvek je duga i hladna, kakva god da je), a sve što je lepo, leto, odmori, more... je prošlo.

Ja stvarno ništa zanimljivo nisam našla u Kad je Niče plakao. Najinteresantniji su mi bili ručkovi koje je njegova (ili čija već žena) pripremala. Razne čorbe i supe od nekih namirnica od kojih se obično kod nas ne pravi. E to biho volela da probam!
A ovo nije Šta kuvamo danas!?

Aleksandar Gatalica.
To Esterita za cas bude kuma pa eto ti novog imena :lol:
Bome i ja mislila, da je Aca neki bezvezni starkelja, ali kad sam izguglala slike :eek: Zna Esterita....

Ja uzimala jednom tu Kad je Nice plakao, i vratila, bez da sam procitala vise od predogovora, pogovora i prve strane.
Nista se tu meni u startu nije dopalo.

Midlseks, kraj je i po meni pokvario utisak o knjizi.

Ja volim jesen. Ovu ranu kada je suva, suncana i... "zlatna" :lol:
Ali jos vise kada dojde ona prava, tamo u kasnom oktobru, pa kise, one prave jesenje celodnevne...
Sad cete da me ubijeta, al ka volEm :D
Ali ne volim kada jos u ranu jesen kad mu jos vreme nije, ovako brzo zahladni, pa vetar, pa slinavi ova kisica... :besan2:
I isto kao Esterita ne volim kad se rastanem od japanki :(

Мени је само жао што ми, у Србији, немамо тако доброг писца, као што су Деж и Анте Томић... ;)
Ја сам последње од њега Ћито Поглавникову бактерију и Јебо сад 1000 дин.
Е, а искрено, мада је други миље, ни Миљенко Јерг није лош писац. Кад сам читао Корину (о мачки и љубави) хтео сам да мрем, толико ме емотивно нашла ;)
Ja sam od Dezulovica citala Je.bo sad 1 000 dinara, Zlocin i kazna, i sada ovu.

Od Jergovica sam procitala skoro sve sto se kod nas moze naci, i sve mi se manje-vise svidja.
Procitla sam i Korinu :D
Najvise su mi se dopale ovako napamet, Sarajevski Marlboro, Otac, Mama Leone, Historijska citanka, Freelander, Korina, Dvori od oraha..
Nije mi se dopala Ruta Tanana...nesto.

Preporucujem ti ako vec volis ove pisce i Sahib od Nenada Velickovica. Preodlicna je :D

Gde me nadje. Vidis da ja sad mogu ovako 3 dana :lol:

Рута Таненбаум? Није то лоше, прича је истинита о јеврејској предратној супер звезди. Нешто је, касније, пребацивао јеврејски лоби Миљенку, али сама идеја да се о њој напише роман је јако добра по мом скромном мишљењу. Он је добар јер се не просерава са постмодернизмом, негује стандардни књижевни језик, једино што је преамбициозан и помало досадан кад се рашири брате...

Е, а како ти се свиђа Хемон?

Misliš, ono na mostu? I meni se to nije uklopilo. A znate šta ja mislim o tome? Gledali smo više američkih filmova, gde kao pisac napiše roman, pa ga onda izdavač nagovara da promeni gomilu stvari jet "to čitaoci traže" i onda na kraju uopšte ne ispadne ono što je trebalo nego sasvim nešto drugo. Meni izgleda kao da je i ovde tako bilo. "Ako se bude snimao film, biće super scena jurnjava automobilima preko mosta". Ja se stvarno toga užasavam. Pa zna se u kakvim knjigama i filmovima imamo to.... Zato je većina američkih filmova ukalupljena i predvidiva.

Da Bi , baš na taj deo mislim. :tajna:
Nisam htela da spominjem zbog ovih cura što čitaju,
Lamar je isto reagovala a sad vidim i ti.

Рута Таненбаум? Није то лоше, прича је истинита о јеврејској предратној супер звезди. Нешто је, касније, пребацивао јеврејски лоби Миљенку, али сама идеја да се о њој напише роман је јако добра по мом скромном мишљењу. Он је добар јер се не просерава са постмодернизмом, негује стандардни књижевни језик, једино што је преамбициозан и помало досадан кад се рашири брате...

Е, а како ти се свиђа Хемон?
Hemon?...
Evo sad sam izguglala, i njegov opus bi bio:
-Nowhere man - Aleksandar Hemon, Rende 240 str.
-Pitanje Bruna - Aleksandar Hemon, Rende 230 str.
-Covek bez proslosti - Aleksandar Hemon, VBZ, 250 str.
-Projekat Lazarus - Aleksandar Hemon, VBZ, 230 str.

Ne znam coveka, ali cu sada cini mi se da ga upoznam :)

Sto se tice Rute, jeste to istinita prica, likovi su lepo izgradjeni, ali mi nekako nije bila snazna kako sam ocekivala da ce biti.

Da vas pitam:

da li je neko citao triler Hipnotizer?
Ne zam ko je pisac,videla sam je danas na standu
pa razmisljam uzeti ili ne
deluje zanimljivo zaplet.....
...a opet,navikla sam se na pdf knjige,nju baar obrisem ako mi se ne svidi.....

Da Bi , baš na taj deo mislim. :tajna:
Nisam htela da spominjem zbog ovih cura što čitaju,
Lamar je isto reagovala a sad vidim i ti.
I ja sam se dvoumila da li da spominjem, ali sam ipak odlucila da napisem svoj utisak da se ne bih posle ipsravljala i dopunjavala :)

@Majche, ne vredi. Pre ili kasnije tu su nam pred vratima :lol:
@Nemesis, ja je nisam citala :)

Videh Majinu sliku i knjigu Imam tvoj broj i setih se da vam ispričam današnji događaj iz biblioteke.
Po Mirkinoj preporuci potražim danas tu knjigu i naravno nemaju je.
Od 6 knjiga sa spiska imaju dve...
Elem , pošto nemaju ovu ponudiše mi Slatkiši za doručak ..a ja odsutna jer nisam više naslova zapisala u spisak pogledam naslov knjige koju mi nudi i kažem ....
Hvala , već sam je..... jela .
Žena shvata moju grešku i ispravlja me.... Mislite doručkovali...
:zcepanje:
Odavno se nisam slađe i iskrenije nasmejala ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back