Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nisam porucivala bas preko tog sajta, ali imam super iskustva sa porucivanjem knjiga na taj nacin.
I dok sam bila u inostranstvu, knjige koje sam porucivala preko knjizare.com su mi uredno stizale bez ikakvih problema.
I saradnja sa Vulkanima mi je bila sjajna kao i saradnja sa Lagunom.
Zaista su profi. Dostava se placa. E sad verovatno nista ne placas sto se toga tice jer ides licno po knjige.
Uzivaj u citanju. Pogledala sam i ja o cemu se radi i deluje mi zanimljivo.

Ja mog Aberkrombija jos uvek cuvam, sto se ono kaze kao poslednji komad kolaca, moram prvo da procitam knjige iz biblioteke.
Uzivam u Stajnbekovom Autobusu.

Aberkrombijev Prvi zakon? :D

+ uspela sam da metnem u spojler :))))

Aha. Odmah se setim Aberkrombija end Fica, one robne marke...
Prvi zakon - Ostrica, pa onda Vesala i Poslednji argument kraljeva kao zavrsnica trilogije.
Ako je bar upola tako dobar kao Martin, uzivacu.

Uzivala sam u Zalutalom autobusu Dzona Stajnbeka. Nisam znala da je snimljen istoimeni film davne 1957. godine u kome je igrala Dzoan Kolins (tada je imala 24 godine, kao Norma i Dzejn Mensfild kao fatalna plavusa Kamil Ouks.
Vec sam izmastala kako bi izgledao Huan Cikoj... a tek Pimpls!

A sada uzimam Zarazu Robina Kuka. Nadam se da je nisam citala kada sam bila mladja.

Poslednja izmena:
Ne nedostaje ti teksta, sve je OK u tom pogledu. Problem je što je onaj ko je obrađivao skeniranu knjigu izbacio razmake između paragrafa kojima se naznačava promjena mjesta ili vremena radnje.
Ovako to izgleda u originalu:
nyz5f4.jpg

Slični problemi često se javljaju sa amaterski obrađenim e-knjigama. Bolje je ostaviti sirovi sken u PDF, nego se zezati sa OCR programima i smanjivati veličinu fajla, ako rezultat bude ovako nešto.

Jao sad mi se cita ova knjiga.Meni se dopala a davno sam citala secams e samo da je falsifikovao svasta :)

Linejna, samo ubaci crticu u spojler, ovako treba da izgleda pa mozes i sama da otkucas: zagradicu [ pa rec SPOILER pa opet zagradicu ] pa onda isto to samo sa crticom [ pa crta / pa rec spoiler pa opet zagrada ]
* da vidim da li ca sad da ga pretvori u spojler
text text itd

Znaci drugi spoiler ima crticu u zagradi ispred reci SPOILEr, samo to dodas i treba da radi.

Poslednja izmena:
Linejna, samo ubaci crticu u spojler, ovako treba da izgleda pa mozes i sama da otkucas: zagradicu [ pa rec SPOILER pa opet zagradicu ] pa onda isto to samo sa crticom [ pa crta / pa rec spoiler pa opet zagrada ]
* da vidim da li ca sad da ga pretvori u spojler
text text itd

Znaci drugi spoiler ima crticu u zagradi ispred reci SPOILEr, samo to dodas i treba da radi.

Jutros nije htelo. To sam joj i ja preporučila, čak probala, ali nije radilo. Kasnije je proradilo...;)

Ugrabila sam malo vermena pred spavanje da navedem sta sam procitala, potpuno cu zaboraviti utiske sto vise odlazem.

Brana na Pacifiku, Margerit Diras
Majstorski je obradila temu, atmosfera knjige potpuno docarava situaciju u kojoj se nalaze glavni likovi. Samo je ta atmosfera mucna i iz tog razloga mi nije legla u momentu citanja, ali ne mogu da joj osporim kvalitet. Prikaz sa korica nema puno veze sa pravom radnjom (akcenat nije ni na kakvoj ljubavnoj prici). Radi se o puno bede, i samo ako vam se o tome cita uzmite knjigu... :)

Hodanje po oblacima, Mihajlo Pantic
Kratke price. Zaista zadovoljavajuce pise i lepo poentira, uz vise dobrih citata i nazivanja stvari pravim imenom. Uglavnom su price sa Novog Beograda, moderna tematika, ljudski odnosi svih vrsta...

Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodocasca, Murakami
Cista petica, ali ja sam njegov verni fan i za sada je kod mene Murakami Vukovac :)
Ovo bi mozda bila dobra knjiga za pocetak, za one koji nisu nista njegovo do sada citali.
Sve o cemu se radi lepo objasnjeno na koricama, da ne kuckam o tome. A Murakamijevo pisanje se tesko moze opisati, ko je citao zna na sta mislim...

Komo, Valjarevic
I vise od petice. Mnogo mi se svidela, stavila sam je i na spisak za kupovinu.
Ovo je pravo majstorstvo, kad knjiga nema nikakvu posebnu radnju, a zabavna je i uvuce te u sebe.
Mislim da je i srpski mentalitet uspeo lepo da prikaze, ne znam koliko mu je to i bio cilj. Verovatno cu je cituckati povremeno, da me podseti da zivot ne shvatam ozbiljno. Ovo bi bila savrsena knjiga za mog muza, samo kad bi je preveli na grcki ili kasnije kad predje na sledeci nivo srpskog (ide na casove od prosle godine). I mislim da je lepa knjiga za odmor.

Negde sam na polovini knjige Greh, Zahar Prilepin.
Podeljenog sam misljenja, prvo ocekivala sam da je roman u pitanju a ono neka kategorija roman-prica koja meni deluje kao klasicna zbirka prica. Takvih sam se kratkih prica nacitala u poslednjih nekoliko meseci i pomalo se zasitila. Drugo, prehvalili su ga na koricama i onda moja prevelika ocekivanja nije uspeo da zadovolji. Npr na naslovnoj pise - knjiga decenije u Rusiji. I ti onda ocekujes da je to nesto najbolje sto citas barem ove godine..kad ono..
Onako, kao skice iz zivota u Rusiji, ali on malo rastegnuto pise sa dosta dosadnjikavih opisa, pa te skice budu i po 30-40 strana. Onda me odusevi na dve strane, pa aj Jovo nanovo.

I jos citam Kopile Istanbula, Elif Safak.
Drugo ogromno razocarenje (a mislim da je citam preko dva meseca). Na naslovnoj (barem mog pdf izdanja) stoji neko poredjenje sa Pamukom, tipa novi Pamuk ili tako nesto. Kakva prevara! Ovo je klasican chick lit na turski nacin... Pa jos nezanimljiv.

Pozdrav, Kanela...:cao:

Komo mi je pri ruci već pola godine, sa još tridesetak knjiga...:dash:

Pročitala 2/3 Kolere, nadam se da ću danas da je završim.;) Ništa ne prepoznajem iz filma. Izgleda da sam postala dementna... :sad2: Jedino što primećujem je da mi se dopada...;)

Ugrabila sam malo vermena pred spavanje da navedem sta sam procitala, potpuno cu zaboraviti utiske sto vise odlazem.

Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodocasca, Murakami
Cista petica, ali ja sam njegov verni fan i za sada je kod mene Murakami Vukovac :)
Ovo bi mozda bila dobra knjiga za pocetak, za one koji nisu nista njegovo do sada citali.
Sve o cemu se radi lepo objasnjeno na koricama, da ne kuckam o tome. A Murakamijevo pisanje se tesko moze opisati, ko je citao zna na sta mislim...

Komo, Valjarevic
I vise od petice. Mnogo mi se svidela, stavila sam je i na spisak za kupovinu.
Ovo je pravo majstorstvo, kad knjiga nema nikakvu posebnu radnju, a zabavna je i uvuce te u sebe.
Mislim da je i srpski mentalitet uspeo lepo da prikaze, ne znam koliko mu je to i bio cilj. Verovatno cu je cituckati povremeno, da me podseti da zivot ne shvatam ozbiljno. Ovo bi bila savrsena knjiga za mog muza, samo kad bi je preveli na grcki ili kasnije kad predje na sledeci nivo srpskog (ide na casove od prosle godine). I mislim da je lepa knjiga za odmor.
Eto posla za tebe! Da prevedeš Valjarevića na grčki. Ne znam kako to ide s autorskim pravima i ostalo.
Mogla bih da uzmem u obzir ovog Murakamija.
Kad ti to ideš na spavanje?

Pozdrav, Kanela...:cao:

Komo mi je pri ruci već pola godine, sa još tridesetak knjiga...:dash:

Pročitala 2/3 Kolere, nadam se da ću danas da je završim.;) Ništa ne prepoznajem iz filma. Izgleda da sam postala dementna... :sad2: Jedino što primećujem je da mi se dopada...;)

Nisi dementna nego u filmu je sve nekako zbrzano, mnogo detalja je izostavljeno iako film traje skoro 2,5 sata. A znaš kako je tek film bezvezan posle knjige, sve očekuješ da vidiš ovu ili onu scenu, a ono ... nema.
Ja ništa ne čitam vikendom, samo novine, a sinoć sam drugarici dala šest knjiga da ponese na odmor.

Podeljenog sam misljenja, prvo ocekivala sam da je roman u pitanju a ono neka kategorija roman-prica koja meni deluje kao klasicna zbirka prica. Takvih sam se kratkih prica nacitala u poslednjih nekoliko meseci i pomalo se zasitila. Drugo, prehvalili su ga na koricama i onda moja prevelika ocekivanja nije uspeo da zadovolji. Npr na naslovnoj pise - knjiga decenije u Rusiji. I ti onda ocekujes da je to nesto najbolje sto citas barem ove godine..kad ono..
Onako, kao skice iz zivota u Rusiji, ali on malo rastegnuto pise sa dosta dosadnjikavih opisa, pa te skice budu i po 30-40 strana. Onda me odusevi na dve strane, pa aj Jovo nanovo.

Drugo ogromno razocarenje (a mislim da je citam preko dva meseca). Na naslovnoj (barem mog pdf izdanja) stoji neko poredjenje sa Pamukom, tipa novi Pamuk ili tako nesto. Kakva prevara! Ovo je klasican chick lit na turski nacin... Pa jos nezanimljiv.
Читао сам Грех, али немам шта да додам: управо тако, ни превише добра ни лоша. Чуо сам и ја да је побрао бројне награде у Русији и можда код њих најпопуларнији писац. Најпознатија књига му је Сањка али ја је нисам нашао.
А што се тиче ове друге, ове Зорице, првипут чујем за њу. Него...што је женскааа!

Ja sam završila Esmi. Čitala sam je od početka, jer su mi pre neki dan prvih šezdesetak stranica bile potpuno konfuzne zbog moje loše koncentracije. I mogu da kažem da je knjiga odlična. Mnogo mi se dopala.

Išla sam juče do Vulkana i ništa nisam kupila (za divno čudo). Videla sam da je skoro izašla Dikensova Stara prodavnica retkosti. Znam od ranije za ovu knjigu ali je nisam čitala. Sadržaj mi deluje fino i uvrstila sam je na spisak za sajam. Otvorena knjiga je izdavač i na sajmu su njihove knjige dosta jeftinije nego u knjižarama (skoro 50%, tj. tako je bilo prošle godine, a ja se nadam da će i ove).
Ja već polako gledam šta bih mogla da kupim u oktobru. A vi?

Ja ću samo da kupim nešto ako bude na nekoj ludoj rasprodaji, i naravno nešto od Jergovića :flert:

Esmi je odlična, znala sam da će ti se dopasti, samo što ovo tebi i nije bio baš pravi trenutak za čitanje te knige.

Ja sam ot tog Prilepina čitala:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=25016246&viewfull=1#post25016246

Komo je svakako neobično lepa knjiga.

Njegove Dnevnik dUge zime i Dnevnik dRuge zime su u istom fazonua ali... mogla bih reći manje snažne.
Odnosno Komo ih je nekako zasenio što se mene tiče :)

- - - - - - - - - -

Oba posta sam počela sa "ja".
Šta ti je narcis :ogledalo:

Ja sam završila Esmi. Čitala sam je od početka, jer su mi pre neki dan prvih šezdesetak stranica bile potpuno konfuzne zbog moje loše koncentracije. I mogu da kažem da je knjiga odlična. Mnogo mi se dopala.

Išla sam juče do Vulkana i ništa nisam kupila (za divno čudo). Videla sam da je skoro izašla Dikensova Stara prodavnica retkosti. Znam od ranije za ovu knjigu ali je nisam čitala. Sadržaj mi deluje fino i uvrstila sam je na spisak za sajam. Otvorena knjiga je izdavač i na sajmu su njihove knjige dosta jeftinije nego u knjižarama (skoro 50%, tj. tako je bilo prošle godine, a ja se nadam da će i ove).
Ja već polako gledam šta bih mogla da kupim u oktobru. A vi?
Moja najomiljenija Dikensova knjiga. Ne da ce ti se dopasti nego je neces ispustiti iz ruke. A beskrajno je tuzna, ali su njegove sve knjige tuzne.

Ja sam ot tog Komo je svakako neobično lepa knjiga.

Njegove Dnevnik dUge zime i Dnevnik dRuge zime su u istom fazonua ali... mogla bih reći manje snažne.
Odnosno Komo ih je nekako zasenio što se mene tiče :)

Sto se mene tice, sto se njega (Valjarevica) tice, samo Komo vredi citati. Citala sam List na korici hleba, Zimski dnevnik, posle kog nisam imala nikakvu zelju da citam Dnevnik druge zime.

Moram da pohvalim veoma lep dizajn korica za Dikensov roman ``Stara prodavnica retkosti``.
Bas su se potrudili da citalac lepo ``udje`` u roman.
Naravno, mislim na novo izdanje ovog klasika.

Jos odugovlacim Zarazu. Izgleda da sam prerasla medicinske trilere Robina Kuka.
Mogla bih da se zaposlim kao patolog - glat.
Kada gledam emisiju Dr Dzi, odmah znam da odredim uzrok smrti.

Smlatila Rada Koleru i već vratila u biblioteku.

Boškoviću, o kojim poglavljima govoriš? Nema poglavlja... Par puta tri tačkice, i kraj.

Knjiga je fenomenalna, ni jednog trenutka nije dosadna, i prosto ne mogu da verujem da sam uvek ostavljala Sto godina samoće... Nikad nisam istrajala da onih prvih pedesetak strana, koje skoro uvek smaraju, prešišam, i lepo ko čovek pročitam toliko hvaljenu knjigu. Moraću što pre... Izgleda da sam sada dovoljno zrela za Markesa...:lol:

A film, ili sam zaboravila, ili je što kaže Bi toliko drugačiji, samo se sećam da me je i on, iako malo smorio, na kraju oduševio. I plakala sam, sećam se...:aha:

- - - - - - - - - -

Sada sam nestrpljiva da vidim kakav mi je ovaj Jovanovićev Namćor. Žmu se otima, a ako počne prvi, neće da završi sto godina. Zato moram prvo ja.;)

Smlatila Rada Koleru i već vratila u biblioteku.

Boškoviću, o kojim poglavljima govoriš? Nema poglavlja... Par puta tri tačkice, i kraj.

Knjiga je fenomenalna, ni jednog trenutka nije dosadna, i prosto ne mogu da verujem da sam uvek ostavljala Sto godina samoće... Nikad nisam istrajala da onih prvih pedesetak strana, koje skoro uvek smaraju, prešišam, i lepo ko čovek pročitam toliko hvaljenu knjigu. Moraću što pre... Izgleda da sam sada dovoljno zrela za Markesa...:lol:

A film, ili sam zaboravila, ili je što kaže Bi toliko drugačiji, samo se sećam da me je i on, iako malo smorio, na kraju oduševio. I plakala sam, sećam se...:aha:

- - - - - - - - - -

Sada sam nestrpljiva da vidim kakav mi je ovaj Jovanovićev Namćor. Žmu se otima, a ako počne prvi, neće da završi sto godina. Zato moram prvo ja.;)

Kako nema? Ako se dobro sjećam, kod mene su bila neka 4 poglavlja od po 80-90 strana, ali ne ona klasična poglavlja tipa Glava I, Glava II itd, već neke odvojene cjeline.

Pa, dobro, valjda je bolje tako nego na svakih pet strana celina. Mene to više smara. A knjiga je uvek bolja kad se čita u dahu, tako da te celine i nisu problem. Napravim pauzu, pogledam malo prethodnu stranu, i u toku sam začas... :) Nikad nisam razmišljala o postojanju poglavlja kao potrebi... Imam bookmarker. ;)

- - - - - - - - - -

Još te više vuče da nastaviš kad prekineš pre kraja celine. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back