Poslednja Igra Leptira
Veoma poznat
- Poruka
- 14.117
Mene je Jamajkanac baš nasmijao.Jeste videle test jezičkih nedoumica? http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/48...adjite-mir-u-VELIKOM-TESTU-jezickih-nedoumica
Ja nisam slavno prošla, 12 tačnih. Dobih dvojku, kukuI meni su neke stvari tek sad nedoumice. Ja sam ranije učila da su dekada i decenija isto, imala sam potpuno pogrešanu predstavu značenja reči sankcionisati npr. Pa Jamajkanac? Iglu? Čita skripta?
Šta kažu filolozi sa teme?
Mada bih ja volela da su postavili pitanje da li se ne piše zajedno sa glagolima, ili oblike glagola biti u množini npr. Ono za razočaranje je u redu što je stavljeno.
A i otišla sam na Tajland, kao što mi je i Onazis pojeo dezert u Čelziju, a znala sam da ima fora oko Čelzija i nikako da se sjetim šta je ispravno, kad kvaka i kod prvih dvoje: )
Kao što su mi i patike Najk a ne Najki.
Ovo za skriptu mi ružno mi zvuči. Momak je to uporedio sa vrata. Ja bih to rekla da čita skripte, iz skripti...
Ovo mi je sve ok, to su neke finese, al mi bzvz što uopšte ni ja nisam znala značenje sankcionisanja

Da, i Iglu.
I razočaranje i razočarenje su ispravni. Samo je prvom data prednost, tako da je bzvz birati između toga na ovaj način.
I meni su neke stvari tek sad nedoumice. Ja sam ranije učila da su dekada i decenija isto, imala sam potpuno pogrešanu predstavu značenja reči sankcionisati npr. Pa Jamajkanac? Iglu? Čita skripta? 

A baš si bio lepo počeo...
sad sam ga opet rešila, pa sam odlučila za neke druge varijante nedoumica i nakupila 11. Ali ni objašnjenja ne prihvatam. Držaću se onoga kako sam navikla i putovaću NA Tajland. Naravno da neću, samo ću tako reći.
)))