Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam Stilske vezbe svojevremeno uzimala iz biblioteke, verujem da ima i drugih izdanja osim Paideinih. Posto se ne secam koje sam ja uzimala. Secam se samo da je bio Kishov prevod.
Vise volim Cacu u metrou ali ne smatram da Kenoa treba posmatrati kao ' pisca'. Keno je pre svega lingvista a njegove knjige su jezicki eksperimenti i igre stila i slenga.
Njegova vrednost je vise u tomu nego u razvijenosti fabule.

Sto se tice Vajlda..... ja sam kasno citala Dorijana i ostala sam onako blje. Kao obra je ali sam dobar deo knjige citala i cekala kad ce nesto da se desi vise, sve te bele rade u ljubicastoj izmaglici i mladici rosnih usana, ne mogu bre. Da ne gresim dud, Dorijana treba citati kad si mlad i kad ceznes za time da ostanes zadivljen i pun utisaka....inace knjiga dusu dala da bude kult ko sto i jeste, a lele, dosla sam nervozna s posla drmnula sam pivo i kutiju jaffe i bilo mi lepo sad me boli glava ko da nisam izlazila iz kafane tri dana i jos mi je i muka.

Idem bre

Poslednja izmena:
Ja sam Stilske vezbe svojevremeno uzimala iz biblioteke, verujem da ima i drugih izdanja osim Paideinih. Posto se ne secam koje sam ja uzimala. Secam se samo da je bio Kishov prevod.
Vise volim Cacu u metrou ali ne smatram da Kenoa treba posmatrati kao ' pisca'. Keno je pre svega lingvista a njegove knjige su jezicki eksperimenti i igre stila i slenga.
Njegova vrednost je vise u tomu nego u razvijenosti fabule.

Tačno, Kiš je preveo. Čak sam razmišljala, ogromna zasluga pripada prevodiocu što ovo zvuči ovako na srpskom. Piščeva je samo ideja.

Gledam juče šta ću, vrtim se i pregledam police i odlučim se za Večitog mladoženju, Jakova Ignjatovića. Ćerka je skoro imala za lektiru i ja shvatim da predstavu nemam o čemu se tu radilo.

Čitam kao da ga nisam nikad čitala.

Prija, posle ovolike količine koječega savremenog.

Jaaaaaao,sto ja volim tu knjigu!
Pamtim je iz gimnazije i lovim na Limundu...bas mi je draga..

Uhvatila sam danas vremena malo i gledala nekoliko dugometražnih crtanih filmova (neki su rađeni prema knjigama a neki ne).

1. The tale of Despereaux (radjen po istoimenoj knjizi koja je pre par godina dobila jednu nagradu, a kod nas se može naći u izdanju Vulkan izdavaštva http://www.vulkani.rs/7441c9db-6719-4e0c-8d1a-4d75e0ce26b2/PRICA-O-MISU-ZVANOM-DESPERO-ili-ti-prica-o-misu-princezi-malo-supice-i-kalemu-konca.aspx#.U5yPfvmSxz4 Na momente mi je baš dobar bio, pa mrvicu dosadan, ali sve u svemu ok.
2. Tangled - Crtani je baziran na priči Rapanzel Braće Grim. Meni se baš dopao, odličan je.
3. Ratatouille (Nije baziran na knjizi. Odličan je.)
4. Ice Age 4 (Odličan).

Povremeno gledam animirane filmove. To me opušta. Nekako mi je simpatično to da gledam, malo se vratim u detinjstvo:) A stvarno ima dobrih crtaća :)

- - - - - - - - - -

Ja sam za sad član samo ove biblioteke;)

A u planu mi je da se učlanim u neku, ali stalno to odlažem jer imam dosta svojih knjiga koje su nepročitane...

I ja volim crtaće.Ratatuli,odličan!

Kako sam u fazi biranja pesme za ulazak,prvi ples i tortu,mislim da ce jedna od pesama biti bas iz crtaca...

Pročitah Večitog mladoženju. U knjizi ima još pripovedaka. Jedna od njih je Poeta i advokat. Ima u njoj jedna rečenica, koja počinje ovako: Milan Negovan, gotovo još mladić, tako oko dvadeset i četiri godine itd.

Sa dvadeset i četiri mu već odzvonilo, nije više mladić. Bilo tako...

Danas mladići sa šezdeset, ponašaju se kao mladići i žele da izgledaju kao mladići. Ne kao ljudi.

Evo je:
smilie_haus_059-1.gif
smilie_haus_047-1.gif
smilie_girl_115-1.gif
smilie_ga_033-1.gif
... ... ...
bhipno-1.gif

Stižem samo vas da čitam :evil:

A, pa, zato je i ne znam... Moj radni dan je dovoljno napet, da bih se bavila kriminalistikom u slobodno vreme... :)

Znam tacno kako ti je. Jos malo pa raspust.
Moja rodjena sestra je profesorka nemackog jezika u jednoj srednjoj skoli u Beogradu.
I uvek govori za bar par oktava vise nego sto zaista treba. Urnisase je ucenici, a jos ima dvoje sitne dece...
Nije knjigu procitala (osim strucnih), godinama...
Umesto Marinjine jutros sam uzela Juliju, En Fortije. Kazu da cu na nju gledati drugacijim ocima kada procitam knjigu. Pa da vidimo.
Ali prvo Cikcak - spanski pisac Sonoza. Nije Spinoza. ;)

Svratih na brzinu..Juce sam svratila do biblioteke, kasnije cu o tome sta sam uzela..(inace, se i dalje gnjavim sa Kapijom poljubaca..)
Ako nekome znaci info - za noc knjige od 17 do 20 h uclanjenje u Gradsku je - 50% (ne znam da li vazi za ostale bibloteke)

Pročitala sam ''Putovanje kući'' Rouz Tremejn - to je ona knjiga za koju skoro 2 godine nisam znala gde mi je, dok je moja mama-čarobnjak nije pronašla. Sećam se da je Esterita hvalila i da joj se dopada što je glavni lik strastveni pušač (za koje ja nemam razumevanja), pa sam žmurila na taj njegov porok. Možda bi trebalo da sačekam da mi se slegnu utisci jer su zasad podeljeni - na momente mi se dopadala, a na momente mi je bila dosadna. To je priča o sredovečnom muškarcu koji iz istočne Evrope dolazi u Englesku u potrazi za poslom, a kod kuće ostavlja svoju majku i dete, na koje stalno misli i kojima šalje novac. Strani jezik, strani ljudi i klima samo su neke od stvari s kojima mora da se uhvati u koštac. Čitala sam Muziku i tišinu i Restauraciju ove autorke, ali su mi sve tako različite da ne bih mogla da ih upoređujem.

Na Noć knjige ne idem, iscrpela sam budžet za knjige za ovaj mesec, a i mojoj mami je tog dana rođendan.

Ne znamo još. On kaže nije loše, al' veruj mu... Srpski su mu španska sela, rekoh ja da on ne čita ništa, pa mu je pismenost u skladu sa tim. Dovoljno je bistar da je sigurno neki deo uradio, ali koliko sam shvatila bilo je tu dosta književnosti. Sa matiša je došao sav srećan, kaže super je bilo, al opet veruj mu. Danas opet neki neodređeni odgovori. Moj sin muca, ne mnogo, ali dovoljno da njegove rečenice imaju tri reči, nemaju početak, niti kraj, nego samo sredinu. E onda ja u toj sredini pokušavam da pronađem deo koji mi treba. Valjda je dovoljno za ono što želi. Bojim se dodatno jer je od one nemarne dece, koja pola stvari previde. Uradi zadatak iz mate, dobije rešenje 23 i onda mrtav ladan u kućicu za odgovor napiše 24. Piše u zadatku da se ucrtaju u koordinatni sistem tačke A i B, on nacrta samo A, B zaboravi. Imam takvih primera kol'ko neću. Čekaćemo petak, šta ćemo...

Ovo je bilo ta rupu, al' tamo su neki nepoznati ljudi, bez veze da njima pričam kako mi je knedla u grlu sve vreme.

Da, ovo je bilo za ovde :zag:

Ovakav je i moj sestrić. Pljunuti.
On je sada treća godina i polagao je znači prijemni, ne maturu.
I dobro je prošao ako te to i malo teši.

- - - - - - - - - -

Ja sada odoh da dovršim knjigu, pa dokle ostanem :rtfm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back