Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćao!
Ja sam bila malo više zauzeta ovih dana jer sam imala gošću (sestru od strica), ispratila sam je malopre na aerodrom. Nije lako animirati 19ogodišnjakinju, voditi je u izlaske itd, iscrpeh se :D

Čini mi se i da mi je greškom skinula neki virus u kompjuter, pa da se javim dok još radi.
Pročitala sam ''Slatku utehu'' Asli Perker (po naslovu i koricama bi se reklo da je neka laganica za plažu, ali nije). Prati živote troje ljudi koji se nose svako sa svojim problemima. Lilija u Njujorku mora da brine o mužu koga je strefio šlog, što joj teško pada jer ni sama nije baš mlada (prevalila šezdesetu), Mark u Parizu ostaje udovac, a Ferda u Istanbulu zanemaruje svoj život da bi brinula o bolesnoj, zahtevnoj i samoživoj majci. Pokušavaju da nađu utehu u otkrivanju čari kulinarstva i pripremanju hrane, ali bih rekla da im baš nešto i ne ide.

Sad se vraćam Rouz Tremejn tj. pošto pročitam šta ste vi pisale ove nedelje.

Sad videh Pahuljicu i haljinu, divne obe. Ja bih to nosila za Novu godinu!

A Elie Saab, uh, šta reći. Svakih nekoliko meseci svratim na njegov sajt da se divim.

Promenila sam avatar, onaj mi je nekako depresivan za leto. Slikala sam se pre nekoliko dana kad sam bila na Crnom jezeru.

Efi, pa sto se nisi okrenula prema nama? ;)
Salim se, postujem to...
Procitala sam za jedan dan Talulin copor - nastavak Poslednjeg vukodlaka. Znaci, nije poslednji... ;)
Horor je u pitanju, ali to za mene nije horor.
Mene je nemoguce uplasiti. Jedino da se sretnem tete-a-tete sa nekom necistom silom... ;) toliko sam u tom zanru.

Prošle godine sam ga na Limundu licitirala iz istog razloga i kupila, zamisli, za 10 dinara. Još nisam ni primetila da se aukcija završila, a prodavac mi ga je već doneo na vrata. I nije hteo da uzme 100 dinara kolko sam mu ponudila već samo 10...:rotf: (Poznavali smo se od ranije, a bilo mu je usput...:lol:)

Knjigu za 10 dinara... Mislim, to je super, a sa druge starne ne mogu da verujem da nekome toliko smetala u kući, da će je prodati za te pare. Očigledno je nije prodao da bi zaradio. I ja sam moju kupila polovnu, negde na ulici, poodavno, izdanje 1967.

Basaru ja nešto ne mogu da čitam. Počela sam Famu o biciklistima i batalila maltene pre no sam počela. A, i on mi se nikako ne sviđa, pa i ne pokušavam više. Možda grešim. :think:

I još ovo. Tri čoveka u čamcu ja čitala. Dobila sam preporuku isto kakvu i Rada, super smešno i sl. Pa, meni nije bilo. To je, recimo, humoreska sa iskrenom željom da nasmeje čitaoca, to se vidi. Ali, nešto sa mnom nije išlo. Opet, raznim ljudima su različite stvari smešne.

Ja kad razmislim i ne mogu da se setim da je neka knjiga mene baš nasmejala, a ja volim da se smejem.

Opet slagah. Prsti su mi brži od mozga, pošaljem poruku pre no što razmislim. Gotovo uvek se naglas smejem Mirjani Đurđević. Osim onog čuda Bre masoni, gotovo svakoj sam se slatko smejala. A promakla mi je mislim samo Leš u fundusu. Bar mi se tako čini. Znam da ona na ovoj temi ima svoje obožavaoce, pa se prijavljujem u klub.

- - - - - - - - - -

Elefteria, kako ti je lepa kosa, nemam reči.

Sad videh Pahuljicu i haljinu, divne obe. Ja bih to nosila za Novu godinu!

A Elie Saab, uh, šta reći. Svakih nekoliko meseci svratim na njegov sajt da se divim.

Promenila sam avatar, onaj mi je nekako depresivan za leto. Slikala sam se pre nekoliko dana kad sam bila na Crnom jezeru.
Hvala:)
Može i za Novu godinu, što da ne:)

Joj, Elie Saab:zaljubljena: A i Zuhair Murad takođe :zaljubljena: E to je prava moda.

Knjigu za 10 dinara... Mislim, to je super, a sa druge starne ne mogu da verujem da nekome toliko smetala u kući, da će je prodati za te pare. Očigledno je nije prodao da bi zaradio. I ja sam moju kupila polovnu, negde na ulici, poodavno, izdanje 1967.

Basaru ja nešto ne mogu da čitam. Počela sam Famu o biciklistima i batalila maltene pre no sam počela. A, i on mi se nikako ne sviđa, pa i ne pokušavam više. Možda grešim. :think:

I još ovo. Tri čoveka u čamcu ja čitala. Dobila sam preporuku isto kakvu i Rada, super smešno i sl. Pa, meni nije bilo. To je, recimo, humoreska sa iskrenom željom da nasmeje čitaoca, to se vidi. Ali, nešto sa mnom nije išlo. Opet, raznim ljudima su različite stvari smešne.

Ja kad razmislim i ne mogu da se setim da je neka knjiga mene baš nasmejala, a ja volim da se smejem.
Vidiš, sad sam u dilemi :think:

Uhvatila sam danas vremena malo i gledala nekoliko dugometražnih crtanih filmova (neki su rađeni prema knjigama a neki ne).

1. The tale of Despereaux (radjen po istoimenoj knjizi koja je pre par godina dobila jednu nagradu, a kod nas se može naći u izdanju Vulkan izdavaštva http://www.vulkani.rs/7441c9db-6719-4e0c-8d1a-4d75e0ce26b2/PRICA-O-MISU-ZVANOM-DESPERO-ili-ti-prica-o-misu-princezi-malo-supice-i-kalemu-konca.aspx#.U5yPfvmSxz4 Na momente mi je baš dobar bio, pa mrvicu dosadan, ali sve u svemu ok.
2. Tangled - Crtani je baziran na priči Rapanzel Braće Grim. Meni se baš dopao, odličan je.
3. Ratatouille (Nije baziran na knjizi. Odličan je.)
4. Ice Age 4 (Odličan).

Povremeno gledam animirane filmove. To me opušta. Nekako mi je simpatično to da gledam, malo se vratim u detinjstvo:) A stvarno ima dobrih crtaća :)

- - - - - - - - - -

Nema razloga. Uzmeš iz biblioteke i počneš. Ako ti se ne dopadne, ostaviš, to li je muka? Ako ti se dopadne-tim bolje. Nije velika, to si videla.
Ja sam za sad član samo ove biblioteke;)

A u planu mi je da se učlanim u neku, ali stalno to odlažem jer imam dosta svojih knjiga koje su nepročitane...

Poslednja izmena:
Meni su Stilske vežbe super! A u "Tri čoveka u čamcu...." se moj brat kleo, kako je super, a ja uopšte ne znam da li sam je čitala. Sigurno je i dalje imamo negde u roditeljskoj kući. Ja sam danas (tj. u subotu) čitala samo novine od petka
(Kada kažem novine, mislim Politika (beše nekad takva reklama) i čitulje i videla da je umro prvi advokat mm zbog kog zamalo da ostane bez dela stana koji mu pripada. Otišao čovek u inostranstvo nije se ni javio klijentima... sreća pa bila neka dobra sudija pa kad se na 2 ročišta niko nije pojavio, poslala poziv mm, a ne advokatu.... tako da mi nije žao, mislim što je umro advokat. Ionako je posle tričavih 13 godina sudjenja dobio svoj deo.

Opet slagah. Prsti su mi brži od mozga, pošaljem poruku pre no što razmislim. Gotovo uvek se naglas smejem Mirjani Đurđević. Osim onog čuda Bre masoni, gotovo svakoj sam se slatko smejala. A promakla mi je mislim samo Leš u fundusu. Bar mi se tako čini. Znam da ona na ovoj temi ima svoje obožavaoce, pa se prijavljujem u klub.

- - - - - - - - - -

Elefteria, kako ti je lepa kosa, nemam reči.

I ja sam Mirjanin fan. Volim njenu nonsalanciju i naravno glavnu junakinju. I cesto se smejem nekim fazonima.
Citala sam Les u fundusu, onako, moze da prodje... Mnogo su mi bolje Cica Rankove riblje teorije npr.
Jedino nisam citala onaj Sving, cula sam da nema Hari u njoj i nisu mi je bas preporucivali. Kao dosadna i tako...
Ne mora da znaci.

- - - - - - - - - -

Od Kenoa sam citala samo Cacu u metrou.
Moracu da pokusam da nadjem i Stilske vezbe.
Svi hvale knjigu. Mora da je nesto posebno cim je stil u pitanju. :)

Meni su se Tri čoveka u čamcu.. svidela, čitala sam na fakultetu. Mogla bih ponovo da je čitam.

Sad ću malo više čitati, takvo je vreme, nije za izlete i skitnju.
Imam neku Kćerku Toskane na lageru, čini mi se da je neka od vas pominjala ne tako davno. Vredi li šta?

Od Kenoa sam citala samo Cacu u metrou.

Odakle li meni ta knjiga? :think::lol:
Moracu da pokusam da nadjem i Stilske vezbe.
Svi hvale knjigu. Mora da je nesto posebno cim je stil u pitanju. :)

Stilske vežbe teško da ćeš naći u biblioteci... To je Paideia blokče, znaš one mini knjižice što dele uz list Danas na sajmovima knjiga... Interesantno, zabavno, ali ne očekuj čudo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back