Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ha, ha ..:) (za vic)
Probaću, možda upali;) Ne razumem se u računare, i tako nekad kad je i neka stvar u problemu, ja ne znam šta da (mu) radim... A znam da moram da naučim svašta oko kompjutera, em je korisno, em je neophodno danas...

Poslednja izmena:
Kerefeko, hvala za info. Čarobna knjiga ima zaista čarobnih knjiga ;)

I ja bih kupila Bibliju otrovne masline pošto je ovde toliko hvaljena. Bujno leto imam, ali još nije stiglo na red.

Danas mi drugarica donela ''Kad je Niče plakao'', pa moram i nju da uglavim što pre u raspored jer ne volim dugo da zadržavam tuđe knjige.
Tu knjigu su verovatno svi čitali sem mene.

Nisam ni ja. z;)

Zavrsila sam Smrt je neprovjerena glasin-Emir Kusturica.

Meni se svidela a verujem da ste je vec skoro sve i citale.
Nismo...
Kerefeko, hvala za info. Čarobna knjiga ima zaista čarobnih knjiga ;)

I ja bih kupila Bibliju otrovne masline pošto je ovde toliko hvaljena. Bujno leto imam, ali još nije stiglo na red.

Danas mi drugarica donela ''Kad je Niče plakao'', pa moram i nju da uglavim što pre u raspored jer ne volim dugo da zadržavam tuđe knjige.
Tu knjigu su verovatno svi čitali sem mene.
Ovo jesam i čini mi se da se "Vratice se rode" i mnogi drugi kune u nju, ali na mene nije ostalivla neki naročiti utisak. Najzanimljivije su mi bile čorbe i neka druga jela koja je pravila ne znam čija zena. Ali nije bilo recepata.

Ni ja nisam čitala ni Kusturicu ni Jaloma. Imam ih sve, ali mi se trenutno ne čitaju... Sestra moja je oduševljena Jalomom, i stalno me podseća da bi trebalo da pročitam Ničea. ( Kaže da je Kad je Niče plakao bolja od Lečenja Šopenhauerom.)

Čitam Rusku zimu, tačnije više brljavim, nešto mi se slabo čita ovih dana...A stvarno je fina knjiga, ali eto...

Mislim da je Laguna prethodne dve godine imala akcije Mesec ljubavi, ako se dobro sećam od sredine februara do sredine marta. Određene knjige su bile na sniženju 30%, pa još kad se doda popust sa kartice i eventualno količinski, bude prihvatljiva cena. Možda bude tako i ove godine.. I zanima me šta će Čarobna knjiga da ponudi.

Biblija otrovne masline je meni bila super knjiga. E sad što kaže Bi, ja nikada ne preporučujem kupovinu knjiga jer ne volim da utičem na tuđ budžet.

Jaloma sam probala jednom da čitam (ako probati znači pročitati par strana), ali me te knjige neobjašnjivo odbijaju pa to ti je.

Kusturicu takođe nisam čitala. Ne vuče me nešto z;)

Nismo...

Ovo jesam i čini mi se da se "Vratice se rode" i mnogi drugi kune u nju, ali na mene nije ostalivla neki naročiti utisak. Najzanimljivije su mi bile čorbe i neka druga jela koja je pravila ne znam čija zena. Ali nije bilo recepata.

Da, ja obozavam Jaloma. Mnogo mi je pomogla knjiga ``Kad je Nice plakao`` u svakom smislu... Naravno i ``Lecenje Sopenhauerom``.
Ali trebate da budete spremne za takvo stivo.

- - - - - - - - - -

Ni ja nisam citala Kusturicu. Imam je u pdf-u.
Nisam procitala ni drugu Zarkovu knjigu. A trebala bih da je procitam, zbog one prve.
Ma, lagano...

Nisam ni ja. z;)

Zavrsila sam Smrt je neprovjerena glasin-Emir Kusturica.

Meni se svidela a verujem da ste je vec skoro sve i citale.

Čitala sam je, postoji moj komentar u vezi knjige
Pročitala sam Smrt je neproverena glasina-Emir Kusturica.
Kako me je knjiga dobila sa par prvih strana, što me je provuklo da pročitam knjigu preko reda ,tako me je i izgubila kasnije.
Ispostavilo se da je knjiga napisana kao biografija . Ostavio je o sebi ono što je mislio da je potrebno i koliko je potrebno.
Nije se upuštao u detalje .Spominje razgovore sa Miloševićem ili Izetbegovićem, kao nešto nevažno a sasvim potrebno u datom trenutku.
Spominje ih kao sporedne likove u nekom filmu. Čak je više strana odvojio za Džonija Depa.
Pre knjige nisam ništa znala o Emiru Kusturici . Sad posle knjige ništa više nisam saznala, nego pre čitanja ...Količina informacija je mislim pravilno i stručno odmerena.
Više sam kroz knjigu upoznala njegovog oca , nego njega samog...
Možda je to i hteo....

............................................................................
Pročitala sam Hirurga, dobra knjiga i ovo mi je već druga knjiga iste autorke.
Lako se čitaju njene knjige, prisutna su sva osećanja i najbitnije da mi ni ubistva (više) ne izgledaju strašno.

Poslednja izmena:
Ruska zima, Dafni Kalotaj. Starica, nekadašnja balerina, Nina Revska, želi da proda svoj nakit. Nakit će biti prodat na aukciji, u jednoj aukcijskoj kući, a devojka koja je zadužena za prodaju je Dru. Sa druge strane, Grigorij Solodin ima u svom posedu jedan komad nakita koji bi sa Nininim nakitom činio celinu. A sumnja da nakit zapravo potiče od istog vlasnika i on smatra da njega i Ninu taj nakit povezuje. On pokušava da dođe do nje, ali ona odbija da se vraća u prošlost...Paralelno pratimo kakav je bio Ninin život, kakva je bila situacija u Rusiji, kakav je bio život balerina, druženje sa drugaricom Verom i ljubav sa Viktorom Jelsinom ( čija dela Grigorij Solodin proučava)...Mislila sam u početku da će Dru i Grigorij, svako iz svoje pozicije, podstaći Ninu da ispriča svoju pirču, ali će ona maltene do kraja biti zatvorena. Međutim, Dru i Grigorij će se baviti istraživanjima koja su za njih važna, a paralelno teče Ninina priča. Na momente su bili neki delovi koji su mogli biti brži, čini mi se. Meni se više dopao deo priče koji prati Ninin život, to što se dešavalo u prošlosti, nego deo koji se bavi sadašnjošću. Fina je knjiga u principu, mada sam je ja dosta razvukla i nemam utisak da je baš savršena, ali svakako može da se čita.

UhUh, al sam omasila... mislila sam da je vecina procitala kao Zarka.

Night, slazem se sa tobom.
I meni je zasmetao nedostatak detalja z:lol::zstidljivko:
A deo o Dzoniju mi se svidjaaaz:)

Emilija Leta-Mirjana Mitrovic... je sada na redu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back