Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo što si mi sad napisala neki painti, neki skrinovi... to ti je za mene špansko selo.

Nego da ja još jednom probam.
Znači klikneš recimo na opštinu Čukarica
Onda ti se otvori stranica na kojoj u gornjem desnom uglu imaš kalendar za juli mesec (trenutno).
Ispod tog kalendara lepo piše Elektronski katalog. Klikneš na to i evo te u pretrazi za opštinu Čukarica :D

Taj Elektronski katalog, kada klikneš na neku drugu opštinu često se nalazi na nekom drugom mestu.
Moraš malo da ga potražiš. Recimo za Stari grad je skroz gore levo. I malo drugačije izgleda.
Ajd probaj, naći ćeš.
I ajd laku noć svima :bye:

Evo ja sam probala, kliknula nasumice na Voždovac. I jedva sam našla Bisis dugmence, stvarno je malo.
btekavozdovac.jpg

Da prijavim dve nove knjige.
Juče Ljosa, Povest o Majti, danas Leon i Luiz uz kaficu.;)

Ah, da, zaboravila sam, ispadoše mi jeftino i Četiri ljubavna pisma, ali, to mi još nije stiglo.

- - - - - - - - - -

A tebi stvarno pored one brvnare na reci treba bazen
Nego , neću da spamujem
Pozovi me ponovo kad si tamo da slušam ptice :lol:

Ma, ja to zbog knjiga, ne zbog bazena...:zcepanje:

Evo, za vikend se čujemo.:)

jel cito neko :mrgreen: naslov me bas privuko
jel neko feministicko da ne kazem sta..... ili je saljiva, cinicna, sta god, neka zezancija za opustiti mozak?
Pogledajte prilog 294646

ladno nema u biblioteci.....

Cini mi se da je Mirka citala...:think:

Citala :) i imam super anegdotu da vam ispricam u vezi te knjige.

Dakle lezim ja na jednoj egipatskoj plazi i citam tu knjigu.
Kako ko od Srba prodje tako me gleda popreko.
Srpkinje se osmehuju.
Ispod mene lezi jedna Beogradjanka, desno od nje Uzicanka.
Razgovaraju o knjigama.
Beogradjanka pita Uzicanku da li ima da joj pozajmi nesto da cita.
Uzicanka joj nudi crkvenu knjigu koju je dobila od svestenika jer se sprema za predbracni ispit koji polaze odmah posle mora.
Beogradjanka ostaje bez teksta i tu ja uskacem:
" Imam ja!"
Okrece se beogradjanka a ja joj guram u ruke i objasnjavam
"Evo Kako da ubijete muza i ostali korisni saveti za domacice"

Da ste mogli da vidite Uzicanki facu :rotf:

Beogradjanka i ja smo danas super drugarice, i ne prodje susret da se slatko ne ismejemo tom dogadjaju.
A knjiga je smeske, prava za plazu.
Citala bih je opet da idem na neko more...al me nervira sto znam kraj :)

Poslednja izmena:
Citala :) i imam super anegdotu da vam ispricam u vezi te knjige.

Dakle lezim ja na jednoj egipatskoj plazi i citam tu knjigu.
Kako ko od Srba prodje tako me gleda popreko.
Srpkinje se osmehuju.
Ispod mene lezi jedna Beogradjanka, desno od nje Uzicanka.
Razgovaraju o knjigama.
Beogradjanka pita Uzicanku da li ima da joj pozajmi nesto da cita.
Uzicanka joj nudi crkvenu knjigu koju je dobila od svestenika jer se sprema za predbracni ispit koji polaze odmah posle mora.
Beogradjanka ostaje bez teksta i tu ja uskacem:
" Imam ja!"
Okrece se beogradjanka a ja joj guram u ruke i objasnjavam
"Evo Kako da ubijete muza i ostali korisni saveti za domacice"

Da ste mogli da vidite Uzicanki facu :rotf:

Beogradjanka i ja smo danas super drugarice, i ne prodje susret da se slatko ne ismejemo tom dogadjaju.
A knjiga je smeske, prava za plazu.
Citala bih je opet da idem na neko more...al me nervira sto znam kraj :)

:zcepanje:
e ovo se zove odlicna preporuka za knjigu

uspela sam samo za stari grad i cukaricu
ostalo mi ne ocitava dobro
moracu na boljem netu
Jesss :D
A evo i Elefteria je dodatno pomogla, pa ćeš sigurno uz malo bolji net sve pronaći.

- - - - - - - - - -

Zemlji obecani – Hilari Dzordan, M&M, 240 str. 10/10
Dobitnik Belveder nagrade (dodeljuje se romanima angažovanim na buđenju svesti o pravdi u društvu)

Ej, ljudi, kako to da niko od vas nije čitao ovu knjigu?! Samo Dana. (Bože gde nam je Dana :think: )

Knjiga je ooooodlična. Toliko je pitka, toliko te vuče na čitanje, a sve ti žao da završiš.... Ma neizmerno sam uživala.
Jako me podsetila na Malo ostrvo i po načinu pisanja, po jeziku, stilu... vremenu dešavanja, likovima...
Preporučujem svima kojima se dopalo Malo ostrvo, a i šire.
Smatram da bi se Emociji dopala. (Gde je i Emocija :think: )

Nastavljam seriju trilera :lol:

The Keepsake zavrsena, nisam pocela odmah sledecu,
al ako ne krenem veceras, sutra hocu :D

Nisam u fazonu kuckanja, al nemam zamerke na knjigu
dobra je, drzi paznju, blago jeziva ;)

Poslednja izmena:
da se i ja konacno javim...

Hirurg je bas kakav volim, dinamican i krvav :-)
Ostrvo ispod mora sam slistila u dahu i bas mi je legla u svakom pogledu
Muzika i tisina takodje, mada me je na trenutke spustala i isto tako ocaravala

Sad pocinjem "Norveska suma", Haruki Murakami
Uz nju sam sa police dograbila Bukovskog "Zene", hocu da se podsetim, svojevremeno mi se dopadala pa da proverim kako sada stoje stvari i "Letnjikovac"' Dzejn Grin, pretpostavljam da je neka limunada ali javljam

Vi ste "prozdrljivice" tako da cu bas da vas izrabljujem sto se tice preporuka i nadam se da mi necete zameriti:-)

Al si ti vredna. A jel' da je super Ostrvo ispod mora? :D
Ja, da podsetim, čitam Zimski dvorac. Dopada mi se. Malo je previše koječega umešano, ali videću do kraja.

Mi se trudimo da boldujemo naziv knjige da se ne bi zagubio medju svim i svačim o čemu pišemo.

uf razocaralo me "tri soljice caja"...necu je zavrsiti vracam u ponedeljak
mnogo naglabanja sto bi rekli, samo nabrajanje dogadaja, iso je tamo, penjo se onamo, bla bla....nemam zivaca da vidim oce li skapirati da pise knjigu a ne clanak za novine, posto su pisci novinar + alpinista
insekt me nije prevario, nije preporucljiva kombinacija :aha:
a tema mi je delovala zanimljivo, pise o coveku (taj alpinista) koji je u severnom delu pakistana izgradio gomilu skola za devojcice, i sad kako je sve pocelo, kako je sve to izgledalo bla bla...
ali suvoparno.....

hica me smorio ne znam da li cu izdrzati do kraja da procitam, mislim nije da nisam znala ciju sam knjigu uzela ali ovaj ga pretera sa hvalospevima, samopohvalama, i naravno izvrnutim pogledom na svet.....videcu da se nateram da nastavim sa citanjem :aha:

- - - - - - - - - -

evo boldujem od sad, u pravu ste :)

Vala baš :lol:

Super što si uspela da pretražiš pa sada makar možeš da znaš šta imaju a šta nemaju.
Samo što u bibliotekama, ne znam da li znate, ima i knjiga kojih nema u evidenciji.
To su knjige poklon čitalaca, onda bibliotekari donesu svoje knjige...
Barem je u ovoj mojoj tako.

I tako po nekad ubodem i nešto što se i ne nadam da imaju.

Jesss :D
A evo i Elefteria je dodatno pomogla, pa ćeš sigurno uz malo bolji net sve pronaći.

- - - - - - - - - -

Zemlji obecani – Hilari Dzordan, M&M, 240 str. 10/10
Dobitnik Belveder nagrade (dodeljuje se romanima angažovanim na buđenju svesti o pravdi u društvu)

Ej, ljudi, kako to da niko od vas nije čitao ovu knjigu?! Samo Dana. (Bože gde nam je Dana :think: )

Knjiga je ooooodlična. Toliko je pitka, toliko te vuče na čitanje, a sve ti žao da završiš.... Ma neizmerno sam uživala.
Jako me podsetila na Malo ostrvo i po načinu pisanja, po jeziku, stilu... vremenu dešavanja, likovima...
Preporučujem svima kojima se dopalo Malo ostrvo, a i šire.
Smatram da bi se Emociji dopala. (Gde je i Emocija :think: )

Dopala bi mi se.Kao da sam znala da baš sada treba da navratim,da vas obiđem.:zag:

Ne čitam,priznajem da i u biblioteku retko zavirim.Fotografišem,šaljem vam :heart: pozdrav uz fotke ovih lepih "manekena".

zkd1.jpg

6dqo.jpg

q9un.jpg

3jps.jpg

e8wq.jpg

Opet mi nema poruke, kad prodju ove prve tri valjda vise nece biti problema:)

Hvala na dobrodošlici:hvala:

U toj porukci koja jos nije objavljena( ne znam da li ce:D) pisala sam da čitam trenutno Artura Konana Dojla, Znak Četvorice, a u medjuvremenu sam je zavrsila. Kratak roman, volim jako Šerloka, pa mi se dopala:)
Nastavljam sa Šerlokom, verovatno Dolinu straha

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back