Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozz svima :)

Citam i dalje Usamljena srca..Laganica, za plazu..Dopada mi se sto se radi o psima i ljudima, zapravo orig. naslov knjige
je Lost dogs and lonely hearts..Mislim da bi se dopadala svima koji vole pse..

622792_orig.gif

Da vas poslužim danas...:D

...e tako posle dugo vremena prekinuh moj necitacki staz...bilo je i krajnje vreme...Gospodar igre od Seldona, i drugi deo Gospodarica igre..oduevljena sam
i ako niste citale procitaje obavezno....drzi paznju sve vreme lepo je i pitko napisano, uostalom Seldon je to :)

...procitah i neku tralalajku, Mafijasnka princeza, nemam pojma ko je pisao, ne mogu da kopam sad po cerkinim stvarima da bih je nasla, dobra je zanaplazu,
sto bi rekla Estrka ili u ne dostatku bilo cega drugog pametnog...

ovo mi promace
ja sam se iznenadila da je dobra :lol:....a drugi deo nisam namerno htela jer nije isti autor pa me to odbilo
nisam odusevljena ali jeste mi drzalo paznju i jeste za preporuku kad hoce mozak da se odmori
nisam nista drugo njegovo citala ne privlaci me, i ovo sam preko drugarice htela ona pa na moje ime u biblioteci uzela pa kad mi je prolazila kroz ruke zadrzala se malo :lol:

Tu ima, a ima i Faraona, pa je želela i ovu, tako da nismo pogrešile...

znaci ljubitelj egiptologije :ok:
onda joj reci obavezno "ramzes" kristijan zak (ima 5 delova, tankih na zalost) egiptolog pa pise i romane sa tom tematikom, odlican stil, odlicna prica, unese te ne izlazis iz te price danima....on ince pise prema istinitim dogadjajima, od izvora koje imaju....
napisao je i onu triologiju isto roman "egipatski sudija" prema kojoj ima i dokumentarac, dal ng il diskaveri ne secam se cija produkcija, o stvarnim spisima nadjenim o kradljivcima blaga, i njihovom zakonodavstvu.....

- - - - - - - - - -

e hvala svima za ovo ubijanje muza, bilo mi je bitno da je saljivo :D

ovo mi promace
ja sam se iznenadila da je dobra :lol:....a drugi deo nisam namerno htela jer nije isti autor pa me to odbilo
nisam odusevljena ali jeste mi drzalo paznju i jeste za preporuku kad hoce mozak da se odmori
nisam nista drugo njegovo citala ne privlaci me, i ovo sam preko drugarice htela ona pa na moje ime u biblioteci uzela pa kad mi je prolazila kroz ruke zadrzala se malo :lol:

...meni je taman takva literatura za ovo vreme, da ne moram da mozgam mnogo sta je pisac hteo da kaze...a i kako nemam veliki izbor citam knjige koje kupije moje dete, ne znam
samo odkud joj je palo na pamet da kupi posto uglavnom kupuje i voli fantastiku...e ja to ne mogu, ne volim...sad sam u potrazi za nekom novom knjigom, dugo je leto..tv ne volim,
pa mi knjiga prija uvece...inace citala sam svasta nesto samo jos kad bih se setila sta....nemam naviku da zapisujem, tako da dok ne pocnem da citam, ili bar ne vidim korice tesko
da mogu reci "to sam citala"...

...meni je taman takva literatura za ovo vreme, da ne moram da mozgam mnogo sta je pisac hteo da kaze...a i kako nemam veliki izbor citam knjige koje kupije moje dete, ne znam
samo odkud joj je palo na pamet da kupi posto uglavnom kupuje i voli fantastiku...e ja to ne mogu, ne volim...sad sam u potrazi za nekom novom knjigom, dugo je leto..tv ne volim,
pa mi knjiga prija uvece...inace citala sam svasta nesto samo jos kad bih se setila sta....nemam naviku da zapisujem, tako da dok ne pocnem da citam, ili bar ne vidim korice tesko
da mogu reci "to sam citala"...

lepo meni mama kaze aman zapisuj sta citas zaboravljaces posle ....i tacno sad jedva mogu da se setim sta sam citala pre dve god recimo
a razlog tome je sto sam mnooogo gutala knjiga i to bukvalno jednu za drugom godinama ....i moram reci da nije preporucljivo, kolko god cudno zvucalo, ali zaboravi se posle...bolje sa pauzama
ostalo mi u pamcenju one koje su ostavile najbolji utisak i odusevile me, a ove ostale jedva se setim
evo ko za tvoj post vidoh ali nisam odreagovala uopste :lol: posle ponovo listam stranu i sine mi pa ja to citala aman i setih se sta je :lol:
ne valja....
da ima kad prija, znam, kad nisi u elementu da se sad udubljujes u neku jacinu, imam i ja tako periode pa citam onda tu tzv laku literaturu

lepo meni mama kaze aman zapisuj sta citas zaboravljaces posle ....i tacno sad jedva mogu da se setim sta sam citala pre dve god recimo
a razlog tome je sto sam mnooogo gutala knjiga i to bukvalno jednu za drugom godinama ....i moram reci da nije preporucljivo, kolko god cudno zvucalo, ali zaboravi se posle...bolje sa pauzama
ostalo mi u pamcenju one koje su ostavile najbolji utisak i odusevile me, a ove ostale jedva se setim
evo ko za tvoj post vidoh ali nisam odreagovala uopste :lol: posle ponovo listam stranu i sine mi pa ja to citala aman i setih se sta je :lol:
ne valja....
da ima kad prija, znam, kad nisi u elementu da se sad udubljujes u neku jacinu, imam i ja tako periode pa citam onda tu tzv laku literaturu

...ihaaaj sta sam sve procitala, a nigde zapisano, znam samo da bi jedna lepa i dobra biblioteka mogla da se formira, mnogo sam knjiga kupila, i nesrecnim spletom okolnosti
mnoge i pogubila...neke dala, nikad vracene....a u bibliotekama sam bila redovna svojevrmeno...zadnjih par godina sam totalno zanemarila citanje, jer za to ipak treba smirena
glava i neki mir, a meni nista odavno nije drzalo paznju doze od maximum pola sata....ovo mi je pravo osvezenje za mozak koliko god lako bilo...sad trazim neku novu, videcu
sta ce mi dete doneti od drugarice :)

...ihaaaj sta sam sve procitala, a nigde zapisano, znam samo da bi jedna lepa i dobra biblioteka mogla da se formira, mnogo sam knjiga kupila, i nesrecnim spletom okolnosti
mnoge i pogubila...neke dala, nikad vracene....a u bibliotekama sam bila redovna svojevrmeno...zadnjih par godina sam totalno zanemarila citanje, jer za to ipak treba smirena
glava i neki mir, a meni nista odavno nije drzalo paznju doze od maximum pola sata....ovo mi je pravo osvezenje za mozak koliko god lako bilo...sad trazim neku novu, videcu

pa to....al sad mi krivo sto nisam zapisivala
a da pocnem od sad nije mi to to :lol:ma samo nek se cita :maramica:

ja sam ranije kupovala vise knjige (dok sam bila srednja taj period) iz razloga bolje materijalne situacije, ali nikad nisam kupila a da prethodno ne procitam iz biblioteke, ne volim na slepo dok ne vidim sta je :lol:
sad samo biblioteka, na zalost u knjizare ulazim da vidim sta ima novo :(
bice....
zelja mi da imam kao kucnu biblioteku, cela soba u policama :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

cujem rodjendan!
a pa srecan rodjendan, vucem usike :D

Radio se odlomak, svojevremeno, u osnovnoj školi iz 'Pod slobodnim Suncem'.
Sticajem okolnosti, ja sam je imala kući, pošto mi se odlomak toliko svideo, pa sam je skoro redovno čitala, godinu za godinom.
Raskupusala nu se knjiga tako da sam sa oduševljenjem kupila ovu Laguninu!
Nije potpuno dečija. Nije ni neko ozbiljno i kvalitetno štivo. Ali je lepa pričica, o starim slovenima, njihovim bogovima, običajima i večitoj težnji za slobodom.
Napisana je lagano, pitko i čitko.
Simpa, sve u svemu.

Iznače, juče sam se častila Saramagovom Smrću i njenim hirovima, i baš mi je legla.
Duže vreme sam ga merkala, al pošto sam nezaposleni ljubitelj EF i Pekića, uvek sam nešto preče imala na spisku.
Juče sam prelomila i rešila da počnem s njim, nekako, simbolično :))))

kad smo vec kod bozanstva sunca i egipta :lol:
da pomenem i "dete jutra" .....o hatsepsut - zena faraon....dobra je, pisac se koristila istoriskim spisima i naravno i fikcija je tu ali se drzi bitnih istoriskih cinjenica, sve u svemu fina knjiga

a jako veliki minus, barem sa moje strane, ima misel moran dve knjige prvi deo "nefertiti" i drugi "nefertari" jer em je potpuno istoriski pogresna, pisac je stavila likove, koje razdvajaju vekovi, u jedno vreme pa im se kao zivoti preplicu..... vredja inteligenciju ....ok moze da se shvati kao fikcija ali za pravog ljubitelja egiptologije (lajk mi :mrgreen:) ovo vredja i skace po zivcima ....em je stilski gledano moj sastav u osnovnom bio je jaci :lol:

Zavrsila sam Klub Mefisto.Jeziva knjiga.Ne mogu da zaspim sad,pisem sa moba. :evil:
:zcepanje:
Stvarno si šašava. Pod hitno moraš da pređeš na neku "lakšu" literaturu :D

jel cito neko :mrgreen: naslov me bas privuko
jel neko feministicko da ne kazem sta..... ili je saljiva, cinicna, sta god, neka zezancija za opustiti mozak?
Pogledajte prilog 294646

ladno nema u biblioteci.....
Šaljiva. U mojoj ladno imaju, ali je stalno na čitanju :evil:
Moj spisak kaže da su je čitale Mirka i Meda :D

PS Veštice, sad si nastradala. Kad god budemo u nekoj nedoumici oko Egipatskih knjiga, ti ćeš biti zamoljena/prozvana :D
Ima ovde tako još nekih koji su za ovo ili ono.
I meni se to desavalo pa sam od skoro pocela da zapisujem

Da, da. Tako sam i ja makar pod stare dane počela da zapisujem :deda2:

Ako ti je Šeldon držao pažnju zašto ne nastaviš sa njim. Ja sam zgutala svojevremeno čitav komplet od njega. Imala moja komšinica pa da se ne baci :lol:
A biblioteka... recimo ovakva :lol:

ja vas prattit' ne mogu
a ne mogu ni sebe :mrgreen:

ako pročitam 2 strane, to mi je odlično
kukuku šta sam dočekala

- - - - - - - - - -

a za Afro, besplatna je članarina u bbiblioteku, pa nek ti se neka od djevoaka upiše, ili ti na njihovu lični i onda čitaj što se tebi čita, a ne ono što moraš

- - - - - - - - - -

i odo' opet da balaham

:zcepanje:
Stvarno si šašava. Pod hitno moraš da pređeš na neku "lakšu" literaturu :D

Šaljiva. U mojoj ladno imaju, ali je stalno na čitanju :evil:
Moj spisak kaže da su je čitale Mirka i Meda :D

PS Veštice, sad si nastradala. Kad god budemo u nekoj nedoumici oko Egipatskih knjiga, ti ćeš biti zamoljena/prozvana :D
Ima ovde tako još nekih koji su za ovo ili ono.

Da, da. Tako sam i ja makar pod stare dane počela da zapisujem :deda2:

I ja sam je citala, i imam je :)

Vidis, :think: mogla bih nju ponovo, da obnovim gradivo :whistling: :mrgreen: :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back