Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar dan svima :)

large.jpg

Na Noć knjige ne idem, ne volim gužve, a i malo sam se ohladila od Lagune, sad uzimam samo jednu u 3 meseca da bih održala članski popust i eventualno ako naleti neka Knjiga nedelje koju vredi imati.

Waterfall, divna slika.

Moj suprug uzeo da čita Lovca na zmajeve, tako istovremeno čitamo (različite knjige, razume se, Lovca sam odavno pročitala).
Alfred i Emili (Doris Lesing, Agora) - meni nije bila naročito interesantna. Sastoji se iz dva dela - prvi je verzija u kojoj nije bilo Prvog svetskog rata i u kojoj A. i E. (njeni roditelji) nisu ni bili zajedno, a drugi deo je priča same autorke, o životu u Južnoj Africi (gde se Alfred jedva i pominje). Ne znam, ja sam nekako očekivala više. Kucam u brzini, izvinite ako sam konfuzna.

Hvala Waterfall:heart:

Trenutno se bavim mađarskom književnošću....sastavih listu onoga što planiram da uzmem u skorije vreme...da li ste čitale nešto sa spiska..? Preporuke, kritike

Šandor Marai - Sveće gore do kraja
Antal Serb - Putnik i mesečina
Deže Kostolanji - Ana Edeš
Magda Sabo - Vrata

Gde ste kupovale kafu + knjiga?
Kad sam pre neki dan videla da o tome pisete nisam bila zainteresovana ( muz pije samo Nes kafu a ja cajeve, pa mi kafa ne treba ) ali sad bih uzela - kafa ce ici na poklon a knjiga meni :D

Na Noć knjige ne idem, ne volim gužve, a i malo sam se ohladila od Lagune, sad uzimam samo jednu u 3 meseca da bih održala članski popust i eventualno ako naleti neka Knjiga nedelje koju vredi imati.
Prošli put mi je knjiga ispala skuplje nego da sam kupila običnog dana sa svojim popustom. Ne sećam se kako beše, ali je tako bilo.:(
Nisu spajali svoja izdanja i tuđa, tako nešto...

Ja idem,a li da ispratim sestrinu ( za more) i ujninu kupovinu.Kao podrška u čuvanju sestrića, dok biraju.Ja neću ništa...Nervira me ta gužva,a i preterala sam sa šopingom nekih drugih stvari i ne bih da nastavljam.Uostalom kad je tako neograničeno, u smislu da nema spiska knjiga nego je sve na popustu, uvek pomislim da nemam šta da brinem, uvek to mogu u decembru kada bude naredna noć knjige...
A moram da priznam da nas van Beograda, sakate za te nazovi poklone koje dele...

... i Emocija :D

Evo mog utiska http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=18430781&viewfull=1#post18430781

Hvala Waterfall:heart:

Trenutno se bavim mađarskom književnošću....sastavih listu onoga što planiram da uzmem u skorije vreme...da li ste čitale nešto sa spiska..? Preporuke, kritike

Šandor Marai - Sveće gore do kraja
Antal Serb - Putnik i mesečina
Deže Kostolanji - Ana Edeš
Magda Sabo - Vrata
E, kako mi se dopala ova idejaaaa :super:
Razmišljam sada da povremeno tako uzmem odjednom recimo... po 3-4 knjige iz neke književnosti.
I tako provedem recimo duže vreme u jednom istom podneblju, a različiti pisci, vreme dešavanja...
Ma super ideja!

Waterfall, divna slika.

Moj suprug uzeo da čita Lovca na zmajeve, tako istovremeno čitamo (različite knjige, razume se, Lovca sam odavno pročitala).
Alfred i Emili (Doris Lesing, Agora) - meni nije bila naročito interesantna. Sastoji se iz dva dela - prvi je verzija u kojoj nije bilo Prvog svetskog rata i u kojoj A. i E. (njeni roditelji) nisu ni bili zajedno, a drugi deo je priča same autorke, o životu u Južnoj Africi (gde se Alfred jedva i pominje). Ne znam, ja sam nekako očekivala više. Kucam u brzini, izvinite ako sam konfuzna.
I meni ta Lesingova nije ništa posebno. A pročitala sam:
Peto dete
Ben u svetu
Trava peva

Da sam je preskočila, mislim da ništa bitno ne bih propustila.

Devojkeeeeeeeeeeeeeeee da se pohvalim da sam kupila A planine odjeknuse i Davni sati

Imam jedno pitanjce za vas pocela sam Svetlost severa i kao sto znate ja najsporije citam na ovoj temi :roll: i jos sam na pocetku knjige i ne deluje mi zanimljivo, e sad ako mi vi kazete da je ipak zanimljiva ja necu odustati i odloziti je na neodredjeno :mrgreen:

Gde ste kupovale kafu + knjiga?
Kad sam pre neki dan videla da o tome pisete nisam bila zainteresovana ( muz pije samo Nes kafu a ja cajeve, pa mi kafa ne treba ) ali sad bih uzela - kafa ce ici na poklon a knjiga meni :D

I to nam tek sad kažeš? :rida:
Menjaj avatar smesta. Vi'š kako sam ja promenila čim mi je karasuljak uvenuo.

- - - - - - - - - -

Ponestalo mi kafe i morala sam teška srca da platim 459 dinara ovu s knjigom Kad duva severac.
Evo saće Rada da nam kaže Gde?

Poslednja izmena:
Devojkeeeeeeeeeeeeeeee da se pohvalim da sam kupila A planine odjeknuse i Davni sati

Imam jedno pitanjce za vas pocela sam Svetlost severa i kao sto znate ja najsporije citam na ovoj temi :roll: i jos sam na pocetku knjige i ne deluje mi zanimljivo, e sad ako mi vi kazete da je ipak zanimljiva ja necu odustati i odloziti je na neodredjeno :mrgreen:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=25193432&viewfull=1#post25193432
Ša znam Mico, meni je bila baš super :D

Moja Milice, jel si ti to bila na Noći knjige? Bila sam i ja i to u dve knjižare, u dva grada. Bez namere da nešto kupim, samo da se promuvam i osetim atmosferu. Pa sam i slikala:
Ovo je ispred Lagune u Knez Mihajlovoj, mačevanje:
knez.jpg
knez-.jpg

A ovo je u Zemunu. Ova nije nikako htela da se skloni sa izloga, a ja nisam mogla da čeka beskonačno.
zemun-.jpg
zemun.jpg

U Zemunu nije bilo ništa naročito ispred, ali je atmosfera unutra bila mnogo bolja. Voditelj je bio Uroš Bogdanović, muž jedne naše koleginice forumašice i radio voditelj, ali ne zbog njega. Nego je bilo više ljudi i većina je bila sa po 4-5 knjiga u rukama. I baš su se muvali i ozbiljno gledali knjige koje će da kupe. I na kasi je bila gužva, a devojke su ljudima koje čekaju delile šveps.

I ja sam videla par knjiga koje želim da pročitam, uglavnom koje ste hvalile ovde, ali uzdržala sam se od kupovine. Naći ću ih biblioteci ili će mi pozajmiti Elefteria. :) (Svet posle rodjendana, baš je obimna, nisam znala da je tolika).

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back