Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko smo mi da njih tamo kritikujemo? Mi koje pišemo na ovoj temi za domaćice! :mesi::strika::sije:
:zcepanje:
A secate se da je pre izvesnog vremena dolazio i ovde da nam "ON kaze"
Svaki put kad nešto tamo napišem pitam se šta ja tu tražim. Davno sam prevazišla potrebu da se nekom dokazujem u bilo čemu. Da li čitam bolje knjige ili pravim bolju zimnicu. Dolazim na forum, kao što i čitam iz zadovoljstva. I zašto sada nastavljam raspravu i pravdam se ovde i zagadjujem i ovu temu? Zato što ovde mogu i volim da kažem sve što mislim i osećam.
E a ovo boldovano i ja isto :think:
Boze sta ce to meni pitam se. Kad ja sve svoje vreme u ovom svom zivotu gledam da iskoristim samo na prijatne i lepe stari. Lose nam zivot i onako sam namece. Zasto bih onda ja jos dodatno trosila sebe na neke isfrustrirane meni potpuno nepoznate likove :think:

Pa me onda Bi podseti da sam i ja tamo zbog nese Rajke :cmok:
Mada ima nekoliko njih koji su knjizevno sasvim fino potkovani a nisu nametljivi i dopadne mi se cesto neki njihov predlog. Daju svoje ideje i predloge sasvim fino i nenametljivo (ili cak i nametljivo ali bez razmetanja, nadobudnosti ipotcenjivanja drugih).

Mada sam ja, kada sam tamo malo vise pocela da postujem naglasila da cu svakog ko mi bude pljuckao na izbor knjiga jednostavno
shoosmiley-1.gif

Tako da se na mene licno retko ko tamo i obazire. A i kad se "obazre" ja ga obicno ignorisem.

Jaoj devojke, ogadila mi se SSPP,STC...
Sve neki dubokouceni, nadobudni ljudi, a kad ih pitas da ti objasne nesto, ne dobijas odgovor, samo... nista ti ne znas, citas smece i tako to.
Pa sta, ako je to moj izbor.
Ja sam njihove knjige vec procitala kada je bilo vreme za njih. Sad hocu da se relaksiram uz njihovo ``smece``.
:ok: .

Drage moje, slobodno i tamo kažite sve što želite i mislite da treba, znate da imate vezu i da nećete biti sankcionisane. :zcepanje:

:cmok:
:flert:

Al jes kad bih smela. Kad podviknes ja se opet vratim u I razred :sad2:

Poslednja tura – Grejem Svift, Laguna, 270 str. 9/10
(Bukerova nagrada 1996. god.)

Na kraju knjige stoji:
"Četiri čoveka, nekada bliski Džeku Dodsu, mesaru iz Londona, okupljaju se da bi ispunili njegovu poslednju želju: da rasprše njegov pepeo u more. Iz razloga koji su samo njoj poznati, Džekova udovica, Ejmi, odbija da im se pridruži. Ono što je na površini priča o jednostavnom, mada nesvakidašnjem izletu, zapravo je do sada najdirljivije Sviftovo istraživanje složenosti i odvažnosti običnih života".

Odlicno ispricana prica, i sve ono sto je iza te “povrsine”.
Suocavanje sa krajem onog ko odlazi, i onih koji ostaju.
Bas mi se dopala, bas je engleska i bas je emotivna ali bez patetike i tako toga :)

Zene, jeste videle ovo:

Lopovi iz stana ukrali hiljade knjiga
ZAGREB, 25. juna (Tanjug) - Jedan hrvatski par koji se vratio sa odmora neprijatno se iznenadio kada su otkrili da su im lopovi iz stana u centru Zagreba ukrali privatnu biblioteku od vise hiljada naslova, prenose lokalni mediji.
Par tvrdi da je kolekcija vredna "nekoliko desetina hiljada kuna" i da se u njoj nalaze stare knjige koje su godinama prikupljane, navela je policija.
Policija traga za pociniocima, a drugih detalja o kradji za sada nema.

Zene, jeste videle ovo:

Lopovi iz stana ukrali hiljade knjiga
ZAGREB, 25. juna (Tanjug) - Jedan hrvatski par koji se vratio sa odmora neprijatno se iznenadio kada su otkrili da su im lopovi iz stana u centru Zagreba ukrali privatnu biblioteku od vise hiljada naslova, prenose lokalni mediji.
Par tvrdi da je kolekcija vredna "nekoliko desetina hiljada kuna" i da se u njoj nalaze stare knjige koje su godinama prikupljane, navela je policija.
Policija traga za pociniocima, a drugih detalja o kradji za sada nema.
Ovo je zaista retka pojava. Jadni ti ljudi :(
Al' nisi trebala ovo da pises. Sad Rajka vise na odmor otic' nece :lol:

Apropo kradje knjiga u Zagrebu, sigurno ce sve te knjige osvanuti na nekom sajtu za prodaju knjiga.
Bas mi je zao pokradenih ljudi. Izgubiti tako bogatu biblioteku... pa ne znam sta ja bih radila.
Mozda ce nahvatati lopove.

Vidim ja da niko od vas ne cita. :mrgreen:
A, tek sto sam ja nesto usporena i izmrcvarena...
Slepi ubica je pri kraju, nadam se da ce do sutra biti procitana (posto me sve mrzi), pa da prosetam do biblioteke.
Trazicu Tajni zapis. :)
:cao:

Čitam ja Besnilo, al' nešto sporo. Kad god navratim, ovde nema nikoga. Gde ste svi?

Da, bre, nigde nikog, sem Lamar i Bi. Prosto pomislim da ste se sve negde razbezale od vrucincine, nenajavljeno, a ja jedina ostala u ovom usijanom gradu. :)

Nego, smejte se vi meni, ali ja jedva cekam Laguninu akciju i spremila sam pare za dve knjige, Avanture nevaljale devojcice i Beleske sa malog ostrva.
Trenutno je akcija u Vulkanu i Alnariju, ali meni se nesto i ne dopada ponuda.

Poslednja izmena:
I samo da vas obavestim da sam iz neke ridje nijanse boje kose, srednje duzine, presla u plavuse, (ne zuta, vec neka medna nijansa), kratka frizura! :lol:

Arvena, vidim da si bolje raspolozena ovih dana. Vimbldon! :D

Da, bre, nigde nikog, sem Lamar i Bi. Prosto pomislim da ste se sve negde razbezale od vrucincine, nenajavljeno, a ja jedina ostala u ovom usijanom gradu. :)

Nego, smejte se vi meni, ali ja jedva cekam Laguninu akciju i spremila sam pare za dve knjige, Avanture nevaljale devojcice i Beleske sa malog ostrva.
Trenutno je akcija u Vulkanu i Alnariju, ali meni se nesto i ne dopada ponuda.
Tu sam i ja , :cao: samo ne čitam. Pročitam vas , da nisam van dešavanja.

Čitam ja Besnilo, al' nešto sporo. Kad god navratim, ovde nema nikoga. Gde ste svi?
U karantinu, čitamo Besnilo. I Prodavnica sarija. Vezala sam se za obe. Radujem im se. Možda malo više Prodavnici sarija. Optimističnija je, za sada. Znam da Besnilo neće biti optimističnije, ali bojim se da i u ovoj nešto ne krene po zlu. Glavni junak rešio da ne dangubi nego da uči engleski. A ja obnavljam ruski. Ponešto i prevedem na poslu. Pa sam se nekako poistovetila s njim.

I samo da vas obavestim da sam iz neke ridje nijanse boje kose, srednje duzine, presla u plavuse, (ne zuta, vec neka medna nijansa), kratka frizura! :lol:
sad si sigurno još lepša. Bar se meni dopada po opisu. A ja (kad smo već kod toga) dodala danas u moju srednje plavu, neku tamniju i sad sam mnogo tamna, dok mi se ne ispere malo.
Tu sam i ja , :cao: samo ne čitam. Pročitam vas , da nisam van dešavanja.
kako ide krečenje?

M`da. Jedino moze tenis da me podigne, dis dejs! ;)
Devojke, uzivam u prenosima. Zapostavila sam malo citanje. Priznajem.
Sto se tice ``Tajnog zapisa``, knjiga nije losa. Malo je mracna, nisu mi poznati neki istorijski dogadjaji o kojima govori, o ``njihovom`` ratu... to me malo buni.
Ali ispovesti glavnih junaka nisu lose ispripovedane, sto se priblizavam kraju romana, sve je zanimljivije.
Ali, roman nije nesto spektakularno, da padnem na... znate vec sta. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back