VanZandt
Domaćin
- Poruka
- 3.263
Hajde onda da zavrsim spisak, pa da mozete da se azurirate, dok smo tu, a bebac mi izasao u zivor na sat I po
Gvozdeno doba, Dz. M. Kuci (Paideia). Ovo je cetvrta njegova knjiga koju citam I uvek mi je utisak isti: pise nekako sterilno, pise o ozbiljnim I teskim stvarima ali opet lepo I pitko, neveliko obimom a posle moras da se odmoris. Stvarno lepo pise. Podseca me stil na Doris Lesing. Ovo je prica o zeni koja u jeku aparthejda saznaje da boluje od nekog teskog raka I na povratku kuci zatice u dvoristu skitnicu koji je resio tu da se skuci na kartonima, sa sve kucetom I nema nameru da ode. Njena cerka se odselila u Ameriku I nece se vracati I ova pocinje da se oslanja na tog coveka. Da nije Kuci, to bi bila neka sentimentalna drama, tip bio bio dobar a bez srece I slicno. Ovako bogme, tip nije nimalo naivan (mada nije ni razbojnik), vremena su teska, ona treba istovremeno da se bori sa staroscu, samocom, umiranjem I rasnim neredima svuda okolo I da mirno ode sa ovog sveta. Odlicna knjiga ali mucna.
I ovo mi deluje bas zanimljivo.

put nje...pa smo se malo bečale ...ona mene 
fali mi takva ekipa ovde.
))))

u seriju, pa rekoh da vas posetim!