Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verovatno misliš na Iz života češkog društva.
Amerikansko-srpskorečitelj za ignorantne engleskočitajuće pojedince
Nasa Bi
smilie_ga_050.gif

Zablista na najtezem pitanju :manikir:

Citam trenutno dve knjige. Obe su OK.
Ovu jednu se mislim da preporucim Vanki, ali videcemo do kraja.
A mogu i da joj posaljem po Biickinoj cerki.
Kad vec dete ide :lol:

Podstakle ste me da:
Decak u prugastoj pidzami ode na vrh spiska.
A Milenijum i Carobni breg moraju da padnu ove zime.

Podstakle ste me da:

Koju? Bas me sad interesuje sta to citas!!!
(radoznala, sta cu)

Podstakle ste me da:
Trilogiju Milenijum nemoj da preskočiš (moj savet). Oooodličan triler.

A Čarobni breg je jedna od knjiga koju valja čitati nakon tri nedelje nesikiracije i meditacije, kada ti je mozak ispražnjen od briga. Što je realno izvodljivo kao i da mahneš rukama i poletiš. Bem ti državu i sve:(

Е , глеј, немој да читаш енглески превод са чешког, него баш српски прев. Цела драж и јесте у том преводу : )))
Срећно.

Шта сам тео још, мрзи ме да се туширам, идемо са тетком у паркић, па да не каже да димсмр лол...ништа нисам чито од Прашког гробља да ме држи. Нешто размишљам да л да наЋнем Александријски квартет, ћу видим.

Poslednja izmena:
Koju? Bas me sad interesuje sta to citas!!!
(radoznala, sta cu)
Nowhere man - Aleksandar Hemon
Da te ne izjeda radoznalost :lol:
Nas covek, zivi u Americi, pise na engleskom...

Trilogiju Milenijum nemoj da preskočiš (moj savet). Oooodličan triler.

A Čarobni breg je jedna od knjiga koju valja čitati nakon tri nedelje nesikiracije i meditacije, kada ti je mozak ispražnjen od briga. Što je realno izvodljivo kao i da mahneš rukama i poletiš. Bem ti državu i sve:(
Necu preskociti ni jednu ni drugu. Uporan sam ja citalac :D
Na drzvu sam se svojevremno previse istrosila
smilie_girl_249-1.gif

Sada se trudim, kolko god je to moguce, da je ignorisem
badewanne-1.gif

I onako je sve...
kolo-s10-1.gif

Lamar, hajde da Čarobni breg čitamo zajedno. Može i klub?:zper:

Bijićki sam zaboravila da prijavim da mi je dete u Češkoj od nedellje. Večeras se vraća.:lol:
Moze zajedno, al u citalacki klub niks
dudu2-1.gif

Da sacekamo da jos malo zazimi, m :think:

Lamar, hajde da Čarobni breg čitamo zajedno. Može i klub?:zper:

Bijićki sam zaboravila da prijavim da mi je dete u Češkoj od nedellje. Večeras se vraća.:lol:

Mislim da si negde napisala... bar neko jeste. A i moj sin je hteo u Prag posle ispitnog roka u sopstvenom aranžmanu, ali ga drug ispalio. A i selimo se, potreban nam je ovde. Ali zaslužio je da ode negde, skupio je bodove da i III godinu upiše na budžet.

Lamar, gde nalaziš sve te smajlije!? Prava si kraljica smajlija :zcepanje:

Da se pohvalim ...
Pročitala sam Sputnik Ljubav :lol:
Primetila sam veliku sličnost između kniga koje sam pročitala. . Ponovo su prisutni likovi iz ogledala , dvojne ličnosti , čežnja i usamljenost.
Da li su svi njegovi romani takvi ?

Da se pohvalim ...
Pročitala sam Sputnik Ljubav :lol:
Primetila sam veliku sličnost između kniga koje sam pročitala. . Ponovo su prisutni likovi iz ogledala , dvojne ličnosti , čežnja i usamljenost.
Da li su svi njegovi romani takvi ?

Jesu, to su primarna osecanja u njegovim delima.
U takvom vremenu zivimo. Otudjenost, samoca. Bar u mom ``slucaju``.

Mene on zbog toga i nervira. neprestano ponvljena osećanja u romanima.
Baš mi nije prijao.
Svaki junak zagledana u prošlost, osujećen za tužna sećanja, pun ih je,mučan i zagledan u daljine.
Ne prija mi, i Bog!

Inače ne volim takve ljude, istovetni su, i nepreduzimljivi ni kada je o vlastitom životu reč.

Mene on zbog toga i nervira. neprestano ponvljena osećanja u romanima.
Baš mi nije prijao.
Svaki junak zagledana u prošlost, osujećen za tužna sećanja, pun ih je,mučan i zagledan u daljine.
Ne prija mi, i Bog!

Inače ne volim takve ljude, istovetni su, i nepreduzimljivi ni kada je o vlastitom životu reč.

Ha ovo kao sto bih ja napisala (kad bih znala tako lepo ) :lol: Meni su sve njegove knjige iste (neka nesrecna ljubav) osim jedne koje se jedino i secam ( Hard-Boiled Wonderland and the End of the World) - cekam da ga potpuno zaboravim pa da procitam eventualno jos nesto :)

Citam trenutno Pricu Lejdi Ocikubo (The Tale of the Lady Ochikubo) - pisano u desetom veku, autor nepoznat, neki tvrde da je prvi napisan roman (mada vecina to kaze za Tale of Genji). Sve u svemu zanimljivo mi je, mada sam se malo pogubila u tim cinovima i rangovima posto se ne koriste licna imena. Srecom prevodioci pomazu :) Japanska verzija Pepeljuge, princezina cerka koja odrasta u kuci maceha koja je naravno maltretira, pa se u princezicu zaljubi mladi perspektivni (ne znam mu cin) Japanac, koji se posle malo sveti macehi i njenim cerkama, princeza je narafno fina pa im je sve oprostila i sad trenutno su u ljubavi a videcemo do kraja sta ce biti... E da, inace devojke se udaju sa dvanaest, trinaest godina, sa petnaest, sesnaest su vec 'zrele' a maceha koja je 'stara' ne znam koliko bi mogla da ima, max trideset :lol:

Prosirenje podrucja borbe – Misel Uelbek, Plato, 120 str. 8/10

Oooo, kako su na jednoj drugoj temi mene naplasili sa Uelbekom! Ja mislila to strasnije od magicnog realizma :lol: Kad ono, medjutim.
Pronicljiv je do te mere da ne bih volela da mu se nadjem u vidokrugu. Znao bi o cemu mislim bolje od mene same :lol:
Slazem sa njim u mnogo cemu sto nam sugerise, osim sto sam ja ipak mnogo vedrija i veci sam optimista :D

Inace, u knjizi se radi o jednom mladjem poslovno uspesnom a privatno usamljenom coveku, o otudjenosti, nedostatku ljubavi…

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back