*moonlight*
Domaćin
- Poruka
- 4.101
Dragon, imam ja Bajara. Daću ti da uživaš.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja konacno zavrsih trilogiju Milenijum-Stig Lason.
Ko voli ovaj zanr,preporucujem.
Sada prelazim naCaj u Sahari-Pol Bouls.
Ja sam došla s aerobika i sela ovde da ne bih izvršila napad na frižider
Imam i ja spisak za Sajam, ali neću ovako javno da ga objavim pa da neki sve razgrabe (ne mislim na vas, nego nagađam da verovatno ima onih koji samo čitaju temu, a ništa ne pišu, i da nam iz biblioteka mažnjavaju ono što MI hoćemo da čitamo). Moraću da se ograničim na svega desetak knjiga jer nemam više gde da ih držim. To će mi baš teško pasti![]()
Sledeca knjiga za citanje - Stephen King Uporiste prvi deo![]()
Draga mojaMirka je savrsen drug za takav dogadjaj (za svaki dogadjaj!), raspolozen sagovornik, nepresusan zdenac ideja, vidarica sitnih tuga, tkalja osmeha.
Ovako izgleda moja (jos uvek nesredjena) lista zelja:
* Eko - Ostrvo dana predjasnjeg i Fukoovo klatno, dodacu jos Istoriju lepote
* Grejem Grin - Kraj jedne ljubavne price
* Hulio Kortasar - Skolice
* Dzon Stajnbek - O misevima i ljudima
* Razic Dejan - Vestina sencenja, najbolje japanske price XX veka
* Drakulic Slavenka - Frida ili o boli
* Pjer Bajar - Kako da govorimo o knjigama koje nismo procitali
* Dzon Berdzer -Ljijak i steg
* Jan Martel - Pijev zivot
* Herman Broh - Mesecari
* Luj Ferdinand Selin - Putovanje nakraj noci
* Andre Moroa - Pisma nepoznatoj (retka knjiga, nemam mnogo nade)
O Deretinim izdanjima moram razmisliti, volim kupovati na njihovom standu, mahom imaju kvalitetna dela (istina, ranije vise) i daju sasvim pristojan popust.
Uzela bih nesto od Agvaluze, mozda Zene moga oca. Svakako jos nesto od portugalskih pisaca.
Geopoetikin sajt takodje moram skoncentrisano pogledati.
Za sada, na listi su
* Ingmar Bergman - Rodjeni u nedelju (prvi deo imam)
* Mija Koto - Reka zvana vreme, kuca zvana zemlja
* Orhan Pamuk - Druge boje, eseji i jedna prica
* Aleksandar Sekulov - Sakupljac ljubavnih kazivanja
* Viktor Peljevin - Slem uzasa
I to ima film, Bertolučijev, sa Džonom Malkovičem (što ja volim tog glumca, onako ružnog i nikakvog) i Debrom Vinger (gde se izgubi ta žena, slabo je ima!?)
Znam da to svi znaju, ali eto, volim da ga pomenem. A knjiga mora da je divna. Obavezno nam prenesei utiske. Kao da inače ne bi.
@Dragonflay, kakav divan post, kakva lepa slika, kako zanimljive knjige na spisku.
Ti ne treba da gubiš vreme čitajući, treba samo da pišeš!
Bas tako.Ja i ne pravim spiskove.A najvise vremena provedem na spratu gde su antikvarnice....e tu se moze svasta naci po povoljnim cenama.Sinoc sam shvatila jednu stvar a to je da poslednjih par godina na sajam idem vise iz ljubavi prema dogadjaju nego zbog kupovine.
Vec odavno sajam nije mesto gde su knjige jeftine, naprotiv, nase klupske cene po kojekakvim knjizarama i izdavackim kucama cesto su daleko manje od sajamskih, ali je miris knjige u vazduhu to nesto lepo zbog cega idem na sajam neprekidno godinama.
Ахм, ебига, рекла ми колегиница да јој се свиђа...али не знам шта ми је рекла, који наслов.
Овако:
отровно лишће маслине?
отровно грање?
Отровно уље маслине?
Знате шта је?
Biblija otrovne masline...![]()
Ко Бата, пу-пу..лол.Bote tebi treba memoril
Neam pojma sta ti je to u Americi, ovo je u Engleskoj al nisu u kamp kucicama nego ono tata-ukrajinka-cerke...esi cito?