Biblija

Пажљиво слушај - докази постоје, али ти у њих не верујеш. То значи да када неко нешто напише, ти му кажеш да не чита много књига и да мисли својом главом. Дакле - нећеш да чујеш доказе, зар не ?

Да ли имаш неки конкретан податак, шта је измењено и упрошћено ? Није ми јасно шта хоћеш да кажеш.
eto , pazljivo slusam i nisi dao ijedan materijalni dokaz ni ti niti iko koji i veruju u izmisljotinu jevrejsku.
pozivate se i citirate , iz dal NZ ili SZ ili iz knjige lazi , koje su gle i pisane posle tisutch ljeta a i bogati i zima , pisali oni koji su pastvu i hteli drzati pod svojim skutima.

eto , recimo trla baba prica da je moj si ga , vodio svoj narod 40 godina pustinjom da bi ih i izbavio , na nacin da je naredio moru da , napravi prolaz k "cvetoj zemlji "
jel tako
a ono
AFRIKA I BLISKI ISTOK su i bili-SPOJENI
ono dok i nije napravljen SEUCKI kanal.
i sad , dal verovati tim vasim bajkama i jos izmisljenim dijalozima i citatima
ili koristiti naucne metode u dolasku do relativne istine.

i sada Ja tebi kazem , nemoj da slusas te i takve dokaze oisusu ili ti muhamedu ili ..
vec , CITAJ STRUCNJAKE I NALAZE I DOKAZE ...

Ne bih se ja mnogo bakćao sa sadasnjom biblijom,izmenjen/uprošćen sadržaj za jednostavne mase.
Dalje,dokaz za Boga ne možeš naći u fazonu "evo ga" i odneti ga pred sudiju ili advokata.
Prvo moraš izaći iz koncepta da je ovo jedino postojanje,što trenutno možeš samo kroz misaone koncepte,tek je skoro prihvacena teorija struna,pa se veliki mislioci bave tom tematikom,u nekom teoretski dokazanom smislu. I u teoretskom smislu Bog nece biti deo ovog sveta već van njega,a ovaj je stvoren na bazi tog njegovog,a pitanje je dali je prvi po redu,ako ne sedmi ili osmi...drugim rečima,koji je ovo svet po redu i na bazi kojeg po redu. Da približim misao,Bog stvori svet u svetu koji je na bazi tog gde je on ali ne potpuno,pa iz tog sveta se stvara svet koji je na bazi tog ali ne potpuno...i tako redom na dole. Eto čak i čovek stvara svet u svetu,pričam o virtuelnoj stvarnosti,o igricama..to je svet u svetu,samo primitivno,lako možeš da udješ i izadješ,ali ono što je deo njega,neće nikad da izadje i udje u tvoj svet.
ako polazimo od toga da je u svetu na razlicitim geografskim meridijanima i postojale civilizacije i da su za , ono vreme , na prirodna dogadjanja a nisu i imali objasnjenja ,
ljudi toga doba su te i takve pojave i povezivali uz ime BOGA.
i nigde u nikakvim pisanim ostavstvinama ili ispisanih u kamenu ili glinenim tablama
se i nepominje da je ili da su ti izmisljeni bogovi i stvorili svet.
tako da sva , ova trabunjanja da je taj izmisljeni pojam koji su vam jerveji uvalili , ne stoji
niti u meta fizici niti u nacnim saznanjima.

ako polazimo od toga da je u svetu na razlicitim geografskim meridijanima i postojale civilizacije i da su za , ono vreme , na prirodna dogadjanja a nisu i imali objasnjenja ,
ljudi toga doba su te i takve pojave i povezivali uz ime BOGA.
i nigde u nikakvim pisanim ostavstvinama ili ispisanih u kamenu ili glinenim tablama
se i nepominje da je ili da su ti izmisljeni bogovi i stvorili svet.
tako da sva , ova trabunjanja da je taj izmisljeni pojam koji su vam jerveji uvalili , ne stoji
niti u meta fizici niti u nacnim saznanjima.
Udalji se od mene,ne branim ja ovde nista,iš.

Dušologu, koliko imaš postova na pdf nauka? :D
hmmm
os da kazes Sale
da tamo i ne zalazis.
vidis , ako bismo se i vratili u proslost u takozvanu filozofiju
tada bi i mogao da i vidis koje su sve filozofije iizasle a i sta su i doprinule covecanstvu.

nego , kako li nam ti stojis sa filozovskoga pristupa knjige izmisljotina.
dal i pokusavas da u ispisanim ljudskim recima se i pronadjes, pronalazis :kpozdrav:

hmmm
os da kazes Sale
da tamo i ne zalazis.
vidis , ako bismo se i vratili u proslost u takozvanu filozofiju
tada bi i mogao da i vidis koje su sve filozofije iizasle a i sta su i doprinule covecanstvu.

nego , kako li nam ti stojis sa filozovskoga pristupa knjige izmisljotina.
dal i pokusavas da u ispisanim ljudskim recima se i pronadjes, pronalazis :kpozdrav:
Okej... pored toga sto si naucnik, sad si i filozof?
Sta je to filozofija doprinela covecanstvu a Hriscanstvo nije? Ocekujem konkretan primer.

i sada Ja tebi kazem , nemoj da slusas te i takve dokaze oisusu ili ti muhamedu ili ..

https://forum.krstarica.com/threads/razgovor-sa-ateistima.811013/post-41118046
Како да причамо када на једној теми одбацујеш било какву могућност разговора, јер одбацујеш било какво позивање на стручњаке, а на другој теми тражиш доказе и тражиш позивање на стручњаке ?
Треба да се усагласиш шта тражиш.

Okej... pored toga sto si naucnik, sad si i filozof?
Sta je to filozofija doprinela covecanstvu a Hriscanstvo nije? Ocekujem konkretan primer.
E u moje vreme , moj ti Caca rece da se pod hitno obrijem , ono po povratku iz Pariza.
E rekoh mom Caci , da ima tri vrste brade .
Ono , mi koji i jesmo i zavrsili tako tu neke predmete i imali znanja
rekoh Brada znanj
a onda i ona brada zvan
Brada ZNANJA
ono , kada u svom zivotu i ucis i dobijas spoznaju o i postavku sveta,
a narocito , koji su i imali prilika da i posecuju mesta zvana ZNANJA u staroj Grckoj
a i da , valjda bi i mogao da skontas , sta znaci recimo a i ko pripada skoli Stara Grcke Filozofije.
ponekada se i citiraju potonji.
a onda na osnovu rasprava i iz Filozofije , dobilo su se neke nove naucne Grane , a upravo iz filozovskih rasprava.
a teeeek , sto se onda i ima jos Skola Filozovskih, recimo , zasigurno si i citao i o Kantu, mozda Fojerbahu a
cek molim te , cini mi se da je tu i negde i Frojd , hmmm ili bese mozda Froooom , a moze bit da je Jung.

Hmm , ma kako je moguce da su i oni i iznikli iz
Stare Grceke Filozofije..

jel mozes da mi kazes , gde to i objasnjava ta tvoja knjiga izmisljotina.

Kuzis
ma jok
ipak za razumevanje naucnih disciplina potrebno je i pored Otvorenoga pogleda na sve i njegov postanak i doooosta puno procitanih knjiga

Ovako
na pdf nauka - 0 postova
na pdf filozofija - 261 post (svi u kafani)
na pdf psihologija - 5 posta

Šta očekuješ?
Uhhh
pa nijesam ni znao da si tak dobar znalac.
inace, pisem , recimo na ovoj temilici
uzivajuci sta sve pisete i jos i citirate i jos i vrsite analize , nako kako se i kod nas kaze , tj u mojoj profesiji
Samo Vas gleeedim.
sta je On sa tim i mislio.
s druge strane,
ako si i znalac
pogledaj malko recimo i knjigu od Leppmann
Psychology in Action.
i recimo ima bas dobrih odeljaka koji i objasnjavaju ..ono sto i " naucno pisete o bibliji"
recimo odeljak
Bringing Science and values: a Unifying View of Mind and Brain.

Sale , ako i znas jangleski , ondaK ti nije potrebno i moje pojasnjenje.
i inace, nijesi ista odgovorio na cinjenice koje su ti dosada date...
Ne moje , vec naucnika koji i jesu u svojoj struci.

https://forum.krstarica.com/threads/razgovor-sa-ateistima.811013/post-41118046
Како да причамо када на једној теми одбацујеш било какву могућност разговора, јер одбацујеш било какво позивање на стручњаке, а на другој теми тражиш доказе и тражиш позивање на стручњаке ?
Треба да се усагласиш шта тражиш.
cisto da se zna
kako je moguce dokazati schizofreniku da je sckozofrenik.
da li ce se koristiti stare metode , koje su se koristili u proslim stoljecima ili
sa napredkom spoznaje o samoj bolesti i poceli sa primenom medikamentne terapije.

Da li je moguce da takva osoba koja je i umislila da je sam ili ti bog ili isus ili mohamed ili da cuje sta mu popa kaze da je ili nije..
bit pod , onim
Normalna osoba koja i moze funkcionirati u svom okruzenju. :whistling:

Надам се да знаш шта си хтео да кажеш и какве то има везе са тим што не желиш да чујеш доказе.
Ја не разумем шта пишеш, а то што си гневан на Бога, овде није место истресања сопствених фрустрација.

a onda na osnovu rasprava i iz Filozofije , dobilo su se neke nove naucne Grane , a upravo iz filozovskih rasprava.
a teeeek , sto se onda i ima jos Skola Filozovskih, recimo , zasigurno si i citao i o Kantu, mozda Fojerbahu a
cek molim te , cini mi se da je tu i negde i Frojd , hmmm ili bese mozda Froooom , a moze bit da je Jung.

Hmm , ma kako je moguce da su i oni i iznikli iz
Stare Grceke Filozofije..
Izgleda da je stvar mnogo ozbiljnija nego sto sam mislio. Ti dakle smatras da si filozof samo zato sto mozes nabrojati 4 filozofa? Ili naucnik ako guglanjem izguglas nesto? Zanimljivo.

Izgleda da je stvar mnogo ozbiljnija nego sto sam mislio. Ti dakle smatras da si filozof samo zato sto mozes nabrojati 4 filozofa? Ili naucnik ako guglanjem izguglas nesto? Zanimljivo.
kazem ja da je veoma tesko biblijasima i ista i ukazati a ni dokazati
da bi i mogao shvatiti , trebalo bi i da se vratis na pitanje o filozofiji i sta je ona znacila za covecanstvo,
svaki ko je i imao predmete , pa i iz filozofije i sa uspehom i polozio , moze za sebe reci i da je znalac...

dakle , u kojim godinama i u kojim delovima stare grcke i imas posebna odeljenja ucenja o filozofiji tj o coveku...
a i da koliko je to milenijuma pre nego sto ste poceli sa izmisljanje o isusu i amorfnom bogu.

upsss.
onaj ko veruje u bibliju i tako nesto je...sto reci.

Надам се да знаш шта си хтео да кажеш и какве то има везе са тим што не желиш да чујеш доказе.
Ја не разумем шта пишеш, а то што си гневан на Бога, овде није место истресања сопствених фрустрација.
i ne mozes razumeti i ista jer si pod plastom takozvanih istina datim u knjizi izmisljotina.
a sto se tice gneva k nekom vasem amorfnoj osobi , zvanom bog
ukazujem ti da SVI BOGOVI OVOGA SVETA i ukazuju da
taj vas ne postoji , upss
osim u vasim umovima.
nego , kako li se osecate a da ne morate da svaki cas citirate , nekave citate iz laznih knjiga...

Значи ти процењујеш које се књиге теби не допадају и те књиге су лажне и онда ти смета туђе цитирање, у супротном, ако ти се нешто допадне, онда је цитирање добро, зар не ?

Значи ти процењујеш које се књиге теби не допадају и те књиге су лажне и онда ти смета туђе цитирање, у супротном, ако ти се нешто допадне, онда је цитирање добро, зар не ?
tako je, sedi kec ko vrata.
tek kada uspes da u biblioteci i vidis kako su i knjige rasporedjene
e tada ces i videti , biblija pripada fantaziji.

Biblija uopste nije fantazija, nego se privati stiva, da se malo edukujes, Predji na N.helenisticki zavet, bolje ce ti prijati, :)
ma , dje bi ona bila fantazija
biblija je knjiga ispisana od strane ljudi
a ALI ti koji su vekovima dopisivali , prekrajali , ispisivali nesto novo
su FANTAZIRALI
nako ki sto danas to i neki rade i jos pokusavaju naci u knjizi
cestice istine

Back