Razgovor sa ateistima

Не капираш, тј. читаш, али те не интересује шта неко други каже, тако да не вреди да ти објашњавам.
kapiram ja
da nikako neces da progledas i da vidis svojim ocima.
vis verujes popovima neg svojim ocima.
ni ti a ni Sale , niste ni komentarili ista o osobi, koji su kao da je leteci objekat.
ali da citirate i pokusavate da objasnite sta je citirano
tu ste veoma dobri

ajd de bidni dobar , i pokusaj da SAotvorenim ocima i sirinom
pogledaj na svet

Kako je koji čuo, recimo za kapetana koji je došao Isusu ima razlike all ne ističe se ta razlika već suština gde Isus kaže da nigde ovoliko ne vide vere nego kao kod tog rimljana. Jevanđelja sam baš pomno čitao i samo par stvari mi nisu jasna, recimo oko rodoslova
jeli Sale
kazes isus je to rekao.
nego tko ono bese zapisnicar a i jel je pisano na formatu A 4 ili je koriscen neki video zapis.

Kako je koji čuo, recimo za kapetana koji je došao Isusu ima razlike all ne ističe se ta razlika već suština gde Isus kaže da nigde ovoliko ne vide vere nego kao kod tog rimljana. Jevanđelja sam baš pomno čitao i samo par stvari mi nisu jasna, recimo oko rodoslova
Šta, buni te što u celoj rodoslovskoj priči nema ni jednog SRPSKOG IMENA ?

Sve sami Semiti, od Kaina preko Abrahama do Solomona ?

Nije ti jasno šta mi Srbi tražimo u toj njiovoj priči ?

Pa Bog je izabrao Izraelski narod - tu lozu do Hrista
a Bog je Bog svih ljudi.
A vidi molim te
ove druge koji su i ranije dolazili na zemlju i evo , recimo posetili srednju Ameriku i juznu Ameriku i tako
zzali se i ostavljali tragove svoga bivstvovanja.
Recimo
sta kazes na ovo sto je pronadjeno i sada se i naucnici pitaju , kako je moguce da su oni primitivni ..
znali da naprave ...ma Javioooon

Inca golden airplane

Inca golden airplane

A dal se pitate kai koliko godina pre takozvanoga krscanskoga boga , na tlu azije,
tj krenulo iz Indije
budizam
Da li znate koliko je godina starije neg je to vase

The Dharma Wheel is a symbol of dharmic religions, best known as a symbol of Buddhism.  Dharma means some kind of peace-keeping law, order.

The "Dharma Wheel" is a symbol of dharmic religions, best known as a symbol of Buddhism. Dharma means some kind of peace-keeping law, order

a tek , kako se i oni dele ?

There is a traditional classification of Buddhist teachings that is found in all specialized textbooks. Thus, Buddhism is represented by three traditions: Theravada, Mahayana, Vajrayana .

Theravada is widespread in Southeast Asia: Myanmar, Sri Lanka, Cambodia, Thailand, Laos. Mahayana is widespread in China, partly in Tibet, Vietnam, Korea, Japan. Vajrayana is represented by Tibet, Mongolia, northern China, Nepal, northern India and the Buddhist regions of Russia.

da , da
trebalo bi i putovati po svetu
, ziveti , i upoznati i druge narode i civilizacije kao i njihovu kulturu.

Before the division of Buddhism into many directions, there was early Buddhism , which was different from the schools that exist today. Early Buddhism was also divided into schools. Nowadays, Theravada ("teaching of the elders") is considered the most conservative and classical trend, which is based on the Pali canon , encoded during the period of Buddhist councils.

In the course of history, Theravada did not become a single school, it is represented by many traditions independent from each other: Maha Nikaya, Dhammayuttika Nikaya, Siam Nikaya and others.

The Theravada has many differences from Mahayana and Vajrayana.

znaci 3000 godina pre nove ere..
Egipat
u muzeju u britaniji , mislim ono ukradenim blagom Egipta.
nalazi se i ova instrument, otkriven u jednom od grobova ..
e sad , da li mozete da pomislite , kako i na koji nacin da su i mogli sve ono i napraviti , isklesati , nacrtati i ispisati, sa obicnim orudjem.
a i imali su i nes vako

Hmmm , kaze prevelika je datoteka...

kapiram ja
da nikako neces da progledas i da vidis svojim ocima.
Да резимирамо...
https://forum.krstarica.com/threads/razgovor-sa-ateistima.811013/post-41104270
https://forum.krstarica.com/threads/razgovor-sa-ateistima.811013/post-41106605
https://forum.krstarica.com/threads/razgovor-sa-ateistima.811013/post-41109095
На основу овог је очигледно да те не интересује разговор са неким, да истакнем само твоје изразе ...
Да ли знаш шта значе историчари уметности, подврста византолози ? Да ли ти нешто значи име Бранислав Тодић, да ли си некада видео тог човека и разговарао са њим ?
То што ти не волиш свештенике, то је твоја ствар, али видим да ти што се тиче историје уметности, фали ту и тамо знања.
Твој доказ јесте "поставио сам, и то је довољно", не значи ништа, осим ако ниси дипломирао историју уметности.
Па ти сад размисли својом главом ко је Бранислав Тодић и зашто он објашњава симболику сунца и месеца на распећу у манастиру Студеница.
С обзиром да си већ једном рекао да се поред Дечана нигде више не јављају сунце и месец на распећу, што очигледно није тачно.
Надам се да се нећеш и даље сам себе да закопаваш сопственим незнањем, ал ако инсистираш, ти изволи.

Poslednja izmena:
Да резимирамо...
https://forum.krstarica.com/threads/razgovor-sa-ateistima.811013/post-41104270
https://forum.krstarica.com/threads/razgovor-sa-ateistima.811013/post-41106605
https://forum.krstarica.com/threads/razgovor-sa-ateistima.811013/post-41109095
На основу овог је очигледно да те не интересује разговор са неким, да истакнем само твоје изразе ...

Да ли знаш шта значе историчари уметности, подврста византолози ? Да ли ти нешто значи име Бранислав Тодић, да ли си некада видео тог човека и разговарао са њим ?
То што ти не волиш свештенике, то је твоја ствар, али видим да ти што се тиче историје уметности, фали ту и тамо знања.
Твој доказ јесте "поставио сам, и то је довољно", не значи ништа, осим ако ниси дипломирао историју уметности.
Па ти сад размисли својом главом ко је Бранислав Тодић и зашто он објашњава симболику сунца и месеца на распећу у манастиру Студеница.
С обзиром да си већ једном рекао да се поред Дечана нигде више не јављају сунце и месец на распећу, што очигледно није тачно.
Надам се да се нећеш и даље сам себе да закопаваш сопственим незнањем, ал ако инсистираш, ти изволи.
dakle
opet ti sa tudjim misljenjima
Ja verujem svojim ocima
i po meni
cisto pse prikazuje neko tko sedi u nekakvoj letilici.
i nema nigde ikakvoga znaka ni meseca a ni sunca.
sa druge strane , ukazah i pokazah da su predjasnje civilizacije na slican nacin dali pismeni -isklesane,
o nekakvim bicima.
a sa druge strane sveta , isto , takodje.
a sad , idi i slusaj ljude koji su za sebi uzeli pravo da ti tumaci
ma sta da je to.

Па у томе и јесте ствар што си ти заслијепљен назови ауторитетима, што мислиш да си интелигентнији од нас вјерника, па не желиш да размотриш друга гледишта, да сложићемо се да свемир постоји, али за начин настанка ни наука нема ништа више доказа од религије, односно и атеисти и вјерници имају само вјеру да је настао на одређен начин.
Pa o kojim autoritetima je reč: Njutnu, Ajnštajnu, Darvinu......i plejadi drugih naučnika koji su svoje teorije potkrepili dokazima. U nauci ne postoje autoriteti, već dokazi.
Ma čoveče ne radi se ovde ni o čijoj inteligenciji, već o prihvatanju ili neprihvatanju dokaza, koje nudi nauka. Evo ovde tvoj drug po veri kaže da može da hoda po vodi. Da li to znači da je neinteligentan? Ni slučajno, već se radi o neznanju, pa ako ističe Njutna kao religioznog čoveka, onda treba samo da pročita ili prvi ili drugi njegov zakon i da uvidi da je u zabludi.
I nauka ima dokaze o nastanku Svemira (Doplerov efekat, recimo), a religija ni jedan, jer Biblija, s obzirom šta sve u njoj piše, nije pouzdan dokaz.

Ali njih je sotona priznao, sami tako kažu. Nemoj mi reći da sad ne veruješ u sotonu 😱
Nije mi poznato šta oni kažu. Sa moga stanovišta i Sotona i Bog i ađeli i vila Raviojla:D su čista izmišljotina. Zapavo Bog nije izmišljotina, već je izmišljen, pa ste mi ti i neki jehovac potpuno isti-ubedili su vas da je vaša istina i jedina istina, a ni jedno ni drugo nije istina, već je jedina istina-moja istina :D :D

Немаш потребе да преводиш, снаћи ћу се :lol: (јел то треба да буде нека увредица или пријатељско зачикавање)
Шта мислиш да удружење свингера поднесе захтјев за регистрацијом, колико би било потребно времена да им наведено министарство изда потребну документацију, па да имамо "цркву веселог свингања", шта мислиш колико би атеиста одбацило своја опредјељења и примило нову религију?
Ono drugo, svakako. Nisam poznat po uvredama i etiketiranju.
Eto oko čega si se zakačio. Pitao si ko je priznao i ja ti pokazao. Kada svingere priznaju, opet ćemo reći da su priznati-prosta istina (iako vrlo dobro znaš da si ovo napisao tek onako). JS su priznati od odgovarajućeg ministarstva, koje je i jedino merodavno da u okviru jedne države, nešto prizna kao zvaničnu istinu u vezi sa religijom. Da ti nisi Crnogorac, zbog ove ijekavice, pa onda ovo ministarstvo, pa ni njegove odluke, ne priznaje.?:D

skoro svaki čovek ima neku svoju predstavu o Bogu.. u Bibliji je zapisana predstava o Bogu koju su imali stari Jevreji... ja sam pristalica toga da se iz svega prihvati ono što je korisno, odbaci ono što je nekorisno i doda nešto lično svoje (vidi Brus Lijeve citate za ovu mudrost)...iz hrišćanstva sam naučio da treba voleti sebe, bližnje i Boga i da se treba boriti protiv gordosti u sebi...ostalo su samo priče a te poruke su suština hrišćanstva... stari Zavet mi se nikad nije preterano dopadao..nisam ga pročitao...iz Novog zaveta sam pročitao Jevanđelja ostalo mi je bilo dosadno...izvukao sam ono što mislim da je korisno, odbacio ono što mi ne izgleda korisno, razvio neke svoje misli i teram dalje...
Ja sam ateista i verovatno ti ovo što ću reći ništa ne znači. Po mom dubokom uverenju, vernici bi trebali da budu baš ovakvi kao ti, a ne mučenici koji misle da su dva zida vode visine 80m i dužine 12km, mogla da stoje, a po dnu da hodaju ljudi. I ima toga još mnogo, ako pročitaš Stari zave. Paaaa, ima koječega i u Novom, da znaš.:D

Back