BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žalosno je što se ne smije dotaknuti neke teme da se ne pojavi neko ovde ko će da skoči da proglašava odmah kao neke projekcije i da urla kako nečista savest bla bla.
Mojsije je ubica i to vrlo opaki u bibliji opisan i model je krvolocima postao koji u ratovima su pljačkali i ubijali sve redom kao i taj bog koji naređuje te sulude činove.
I to je tema za raspravu i bez tenzija bi trebalo oko toga da se raspravlja a ne da čovjeka koji to pomene se počme vrijeđati.
Pa nije on pisao to djelo tako da na krivoga ste se namjerili.

Smirite se ..

Ma ko zna...možda sam ja napisao petoknižje...u nekoj prethodnoj inkarnaciji....:hahaha1:

Poslednja izmena od moderatora:
Od kada je to smrtni greh ako se neko sa nekim potuče...
Pogledaj ovo...

Izlazak 2:13-14...

''I sutradan izađe opet, a to se dva Jevrejina svađahu, i reče onom koji činjaše krivo: Zašto biješ bližnjeg svog?
A on reče: Ko je tebe postavio knezom i sudijom nad nama? Hoćeš li da me ubiješ kao što si ubio Misirca? Tada se Mojsije uplaši i reče: Zaista se doznalo.''

Pa mi reci...zašto Mojsije nije ubio i svog po nacionalnosti a koji je bio svog po nacionalnosti... molim...

Ubio je Misirca koji nije bio iz njegovog naroda i šta je to....sem bezobzirno ubistvo na nacionalnoj osnovi...

A koje su boje tena Egipčani-Misisrci...molim...

Imaš puno boljih primjera zlodjela "Mojsija" ali to če ovde da bude popračeno s shizforenim histeričnim komentarima onih koji na krivu adresu se obraćaju umjesto piscu biblije koji to napisa.
Mojsije je pljačkaš ubica ženomrzac i šovinista i to je sve crno na bjelo u bibliji.
No to je tabu tema kao i svi ti božji pripadnici.

Caru sigurno nije.

Umjesto što procjenjuješ moje sposobnosti, mogao bi da mi objasniš tu vezu.

NIje mi strano a činio sam to ranije, da nekim vernicima koje neke stvari nisu znali a želeli su da znaju neke stvari pojasnim veoma detaljno. Nisam siguran da si ti u kategoriji tih vernika jer nekako ne ide ono da podzrivo napišeš ono...''poznavaoače biblije''' a da od mene očekuješ da ti nešta objasnim u vezi sa Biblijom.

A šta misliš o Ananiju njegovoj Ženi Sapfiri, i Apostolu Petru... Dela 5:1-5

NIje mi strano a činio sam to ranije, da nekim vernicima koje neke stvari nisu znali a želeli su da znaju neke stvari pojasnim veoma detaljno. Nisam siguran da si ti u kategoriji tih vernika jer nekako ne ide ono da podzrivo napišeš ono...''poznavaoače biblije''' a da od mene očekuješ da ti nešta objasnim u vezi sa Biblijom.
Ne potcenjuj sebe. Možda me iznenadiš. Dakle, hoćeš li mi objasniti? Stičem utisak da eskiviraš odgovor...
A šta misliš o Ananiju njegovoj Ženi Sapfiri, i Apostolu Petru... Dela 5:1-5
A da li bi trebalo da mislim nešto posebno?

A Pilat ga proglasi nevinim.... I jos opra ruke...:hahaha1:
Naprotiv. Smetao im je jer im je budio savjest.Isto kao što moje pisanje na ovom forumu budi savjest mnogih.

Smetao im...A ko no svega ti naredbom proglasi to Hrišćanstvo glavnom religijom Rimskog carstva...:hahaha1:

Ti si stvarno utripovao da si kao neki forumski Mesija...pa budiš savest kod mnogih...:hahaha1:

Sad sam ustanovio (na temi "Pravoslavlje"), da hriscani ne znaju da moraju, ako veruju u Boga i zele u raj, da se sunete. Pre dva dana je proslavljen veliki praznik "sunecenje sina Bozijeg". Eto, Boziji sin pa se sunetio, a obicni vernici ne zele da slede njegov primer.

Božji Sin je došao kao jevrej i bio je pod starim zavjetom,pa ga je morao poštovati. A hrišćani se sada krste i obrezuju srce svoje Duhom Svetim.

A šta ti kao muhamedanac radiš na toj temi? Da nećeš da se vratiš matici?

Pripadaju bijeloj "rasi" kao i Jevreji.

Egipčanai su beli...šta napisa verniče...

Baš su beli samo tako...

egyptians.jpg

P.S. Da možda i Kinezi nisu belci...:hahaha1:

Imaš puno boljih primjera zlodjela "Mojsija" ali to če ovde da bude popračeno s shizforenim histeričnim komentarima onih koji na krivu adresu se obraćaju umjesto piscu biblije koji to napisa.
Mojsije je pljačkaš ubica ženomrzac i šovinista i to je sve crno na bjelo u bibliji.
No to je tabu tema kao i svi ti božji pripadnici.

O liku i delu Mojsija može veoma mnogo da se napiše u vezi sa onim što si ti ukratko predočio. Ali baš mnogo...

Egipčanai su beli...šta napisa verniče...

Baš su beli samo tako...

egyptians.jpg

P.S. Da možda i Kinezi nisu belci...:hahaha1:

Vidi ovo:

Европеидна раса је једна од великих људских раса. Аутохтоно је рапрострањена је у Европи, северној Африци, северној Индији и југозападној Азији, а алохтоно у Америци, Аустралији и јужној Африци.

Главне одлике ове расе су светла или мрка кожа...
http://sr.wikipedia.org/wiki/Бела_раса

Treba ponešto i pročitati, zar ne...?

Inače,i Jevreji imaju nešto tamniji ten od nas...

Poslednja izmena:
Vidi ovo:

Treba ponešto i pročitati, zar ne...?

Inače,i Jevreji imaju nešto tamniji ten od nas...

Znači ovako...Ti si nešta pročitao onako detaljno i pecizno sa onog ka čemu si postavio link i ...tvrdiš da su Egipćani bele boje kože...Molim nisam dobro čuo...

Reci mi da li ostaješ pri tvrdnji da su izvorni stanovnici tropskih predela kao što je Egipat ...belci...

E moj verniče, da li znaš zašto su ti stanovnici crnog tena...Ima veze sa onemogučavanjem folne kiseline koja ima svoj značaj u nečemu ...ali da te ne opterećujem za tebe naučnom fantastikom...

A da mi malo pojasniš zašto je bezobzirno? Ili ćeš opet da se ljutiš?

P.S. Bog mu je oduzeo život a ne Petar.

Ananija i žena mu Sapfira su prodali njivu. Dobili su neki novac. I kao vernici odneli su na noge apostolima jedna deo ostavljajući za njih veći deo da bi od toga živeli. I šta onda biva...Onda biva da je Petru i ostalim apostolima to bilo malo jer su imali malo veće troškove i ...šta onda biva...Ljuti što im nije donet sav novac jer bejaše ovako...

''I sakri od novaca sa znanjem i žene svoje, i donesavši jedan deo metnu apostolima pred noge.''

a u ime ostalih apostola Petar odlučuje da ubije Ananiju i njegovu ženu.

Ona nebulozna priča da je kao sotona ušao u Ananiju i da Ananija nije slagao ljudima nego Bogu, samo zato što megalomanskim apostolima nije doneo sav novac je ...strašna...

Ananija i žena mu Sapfira su prodali njivu. Dobili su neki novac. I kao vernici odneli su na noge apostolima jedna deo ostavljajući za njih veći deo da bi od toga živeli. I šta onda biva...Onda biva da je Petru i ostalim apostolima to bilo malo jer su imali malo veće troškove i ...šta onda biva...Ljuti što im nije donet sav novac jer bejaše ovako...

''I sakri od novaca sa znanjem i žene svoje, i donesavši jedan deo metnu apostolima pred noge.''

a u ime ostalih apostola Petar odlučuje da ubije Ananiju i njegovu ženu.

Ona nebulozna priča da je kao sotona ušao u Ananiju i da Ananija nije slagao ljudima nego Bogu, samo zato što megalomanskim apostolima nije doneo sav novac je ...strašna...

Interesantno da taj isti Petar je postao crkva koju navodno neće ni sotona da nadvlada i bi zaista jer je zasnovana na dobrim parama.
Dakle zastrašivanja su uspjela daj pare ako ne želiš da završiš kao Ananija i Safira i narvano sve je na dobrovoljnoj bazi.

Je li onda taj Isus kojeg Petar slijedio također zastrašivač ljudi??
Postoji li mogućnost da Petrov Isus i Isus recimo Pavla nisu isti bosovi??
Ili su to teološke bravure??

Naravno... u Bibliji piše-odgovori bezumniku po bezumlju njegovom da ne misli da je mudar....:zcool:

Tugo moja vernička...

Zar odmah pored roga nisi pročitao i ono što treba da ti bude svetinja....Nije li Solomon rekao i ovako...

''Ne odgovaraj bezumniku po bezumlju njegovom, da ne budeš i ti kao on.''

I kada smo već ovde...

Poslovice 26:4-5...

Ne odgovaraj bezumniku po bezumlju njegovom, da ne budeš i ti kao on.

Odgovori bezumniku prema bezumlju njegovom, da ne misli da je mudar.

nije li ovo direktno protivrečno jedno drugom...

Po meni jeste...ali po tebi verovatno nije, zar ne...

Ok...izgleda da si ti zadužen samo za pitanja,a ja za odgovore....:rida:

Ne tako. Ja sam ''zadužen'' za razobličavanje tvojih navodno odgovora i to je ...problem a na koji je ukazao Glasnik...

P.S. Nezgodan problem, zar ne. A vidi ovako. Ima prilično tema na kojima ne pišem ništa dopuštajući da prolaze razno razna ''objašnjenja''. Ali ovde na aovoj temi ...hebiga...to nekako ne mogu da odkuliram...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back