BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Синко, неко коме Библија одговара на питање да ли би жртвовао своју децу овим речима
За мене не може бити функционалан, или што колоквијално кажемо нормалан. Узгред, могао бих ја да те опишем и без плеоназама, свашта видех до сада, нешто и тзв. "риал лајф", још више на нету, па се глупостима и бизарностима више не изненађујем.
Svakom svoje. Ni ja normalnim ne smatram osobe koje kazu da je u paklu ekipa i da treba kaditi Bafometu,ali izgleda da svako ima neki svoj nacin... :zroll:
Са друге стране, некога ко би ипак овако нешто пренебрегао бих свакако сматрао функционалнијим, па и честитијим - јер је вођен нормалним људским нагонима.
Mislis,bio bi vodjen svojom gresnom prirodom? To je odlika sotone i njegovih poklonika.

Cjeli zemaljski svjet funkcionira na način da manja riba biva progutana od veće i uvjek ima veća od manje.
Takva je naša realnost.
Neki imaju sreće imaju veliku mamu ili tatu koji ih brane od zla svjeta do gotovo 60 godine života no to ne znači da svijet nije okrutan ...
Pitajte mamu u tatu ...

Ni ja normalnim ne smatram osobe koje kazu da je u paklu ekipa i da treba kaditi Bafometu,ali izgleda da svako ima neki svoj nacin...

Ти си овде неке питао да ли жртвују децу у својим обредима.
Морам признати питао сам се тада да се можда не захебаваш, и не само тада, него иначе у изливима фанатизма.

С обзиром да би ти жртвовао своју децу, пре би се одрекао деце него религије, и правдаш такве записе у Старом завету где је исказана намера да се жртвује син првенац, не видим шта си ти бољи од онога за шта без икаквих доказа оптужујеш друге.

Mislis,bio bi vodjen svojom gresnom prirodom? To je odlika sotone i njegovih poklonika.

Дечко, запамти да самном не можеш водити дискусију удаљавајући се од полазне поставке, или било чега изнетог у дискусији.
Ти си нешто поставио испред нагона за очување потомства, и то нешто је декларативни исказ.
Према томе, ако је одлика сотоне да су му властита деца (сотона има децу?!?) испред вероисповести, да ја сам сотониста z:lol:

п.с. А ти слободно очекуј да своју децу добијеш од камења, како пише у твојој књизи. Другачије нећеш ни моћи да их направиш... Знаш, потребне су неке смешне радње за тако нешто z:poz:

Poslednja izmena:
Ne,nego da ako ga ne ispostujemo cijelog, ne stradamo nego da imamo zivot vjecni.

Spetljao si se samo tako. Iz ovog kako si sada napisao, jasno proizilazi da ako Isusa ne ispoštujute baš u svemu ( možete da činite greh kada je to potrebno) nećšete stradati jer ćete imati večni životi...

P.S. Uz takvu okolnost bih i ja mogao da postanem vernik pod hitno.

Grijesis sinko. Sve je manje istinskih vjernika jer sve vise ljudi prilagodjava Bibliju svojim potrebama i idejama. A treba da bude obrnuto.

Svako religijsko učenje bilo koje crkve ili verske organizacije bibliju tumači shodno svojim potrebama.

Inače, veruje se srcem a ne dogmama. Što više dogmi i što više različitih učenja o bibliji a na osnovu biblije sve se manje veruje srcem.

Spetljao si se samo tako. Iz ovog kako si sada napisao, jasno proizilazi da ako Isusa ne ispoštujute baš u svemu ( možete da činite greh kada je to potrebno) nećšete stradati jer ćete imati večni životi...

P.S. Uz takvu okolnost bih i ja mogao da postanem vernik pod hitno.
Pa mnogi nisu sposobni da ispostuju cio Zakon. Zato je tu Hristova zrtva-da otkupi te grijehe i spasi ljude.
Jovan 3,16. Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни.

Па стварно је тешко себе звати верником оне религије чији бог проповеда неубијање, а сам убија до нивоа геноцида (барем тако пише, шта је од тога историјски истина, друга је ствар).
Што се мене тиче, најпоштеније је баталити целу ствар. Може се у Бога (дакле с великим словом, оног који надамо се стварно постоји) веровати и без библијске објаве. Но, неки ипак остају одани традицији и у том смислу, или су једноставно конвенционални, а нису фанатици. Такви, што ти кажеш прилагођавају Библију својим потребама (што је тачно, ево не стављам ни наводнике), а те потребе су да буду честити и функционални људи. Наравно, увек је могуће бити секташ.
(Својевремено, на неком форуму, рече један од хришћанских верника "ја не тумачим Библију дословно, да тако радим био бих Јеховин Сведок"... мислите о том)

Solidno zapažanje.

Grijesis ponovo,sinko. Ljudi prilagodjavaju Bibliju svojim potrebama,ne da bi postali cestiti i funkcionalni, nego da bi umirili savjest i opravdali svoj slab karakter koji ne moze bez grijeha. Tako,recimo,kada se u Bibliji govori da je predbracni seks grijeh, nesavjesni ljudi kazu- pa nije to Bog bukvalno mislio,treba to tumaciti metaforicki. Ili kada kaze da homoseksualce,izjelice,rasipnike i pjandure treba pod mac, oni govore da je to Stari zavjet, a da je u Novom sve dozvoljeno...Na taj nacin prave sprdnju od Biblije.

Da li religija koju slediš od tebe izričito zahteva da poštuješ i sve ovo što si naznačio...Po bibliji i homoseksualce i preljubnike i rasipnike i izjelice kao i mnogo drugih treba ubiti odmah.

I tvoja je religija lisemerna što se tiče toga
Vidi ovo...

Levutski 20:10...

''A čovek koji učini preljubu s tuđom ženom, što je učinio preljubu sa ženom bližnjeg svog, da se pogubi i preljubočinac i preljubočinica.''

Da li religija koju slediš od tebe izričito zahteva da poštuješ i sve ovo što si naznačio...Po bibliji i homoseksualce i preljubnike i rasipnike i izjelice kao i mnogo drugih treba ubiti odmah.

I tvoja je religija lisemerna što se tiče toga
Vidi ovo...

''A čovek koji učini preljubu s tuđom ženom, što je učinio preljubu sa ženom bližnjeg svog, da se pogubi i preljubočinac i preljubočinica.''

Objasnio sam vec.

dobro a sta je sa onim sto se pomenulo mislim na nekoj drugoj temi, kamenovati decu koja opsuju roditelje, jel i to treba ukvalno shvatiti ili prilagoditi? jel ne pravimo na taj nacin sprdnju od biblije?
gnevu odluci se ili tumaci bukvalno od reci do reci, ili prilagodjavaj, samo oprezno nemoj da ispadnes sprdac :lol:

Radi se o ovim stihovima koji ne mogu da se tumače metaforično jer su veoma konkretni i izričiti.
Levitski 20:9...

''Ko opsuje oca svog ili mater svoju, da se pogubi; opsovao je oca svog ili mater svoju; krv njegova na nj.''

Matej 15:4...

''Jer Bog zapoveda govoreći: Poštuj oca i mater; i koji opsuje oca ili mater smrću da umre.''

Nisi zapazio u čemu je poenta. Pričano je u tome da je Isus umro za sve one koji veruju u njega ali...da povremeno po potrebi mogu da čine grehe jer će im biti oprošteno i neće biti smetnja za ...večni život.[/QUOTE

kako to po potrebi da se cine gresi....to ne moze...slucajno omanes pa se opasuljis moze.....ovo povremeno i to svesno po potrebi vala nikako se ne prasta..

не треба никог каменовати, Христ је дао савршен пример.

Lepo si to napisao medjutim ima ono...ali..

Priča o Isusu i preljunnici ima neko drugo naravoučenije a ne...zabranu kamenovanja nad njom. Vidi ovo...

Jovan 8:4...

''Rekoše Mu: Učitelju! Ova je žena uhvaćena sad u preljubi''

a u vezi sa ovim je jasno...

Isus je da bi ukazao da su svi ali baš svi grešni i da niko nije bez greha u vezi sa tom preljubnicoim rekao ono...

Jovan 8:7...

''A kad Ga jednako pitahu, ispravi se i reče im: Koji je među vama bez greha neka najpre baci kamen na nju.''

da bi priču sa tom preljubnicom okončao sa...

Jovan 8:11...
A ona reče: Nijedan, Gospode! A Isus joj reče: Ni ja te ne osuđujem, idi, i odsele više ne greši.

Kao onako uzvišeno...idi i ne greši više...mislim nemoj više da varaš muža nije lepo...:hahaha1:

Дечко, запамти да самном не можеш водити дискусију удаљавајући се од полазне поставке, или било чега изнетог у дискусији.

To je Monina ''škola''...polazna postavka pogotovo ako je malo nezgodna odmah se zaboravi pa se mantra o nečem što sa pšolaznom tačkom nema veze.

Ти си нешто поставио испред нагона за очување потомства, и то нешто је декларативни исказ.
Према томе, ако је одлика сотоне да су му властита деца (сотона има децу?!?) испред вероисповести, да ја сам сотониста z:lol:

Pod tim okolnostima u vezi sa decom i mene svako ko želi može smatrati sotonistom...

п.с. А ти слободно очекуј да своју децу добијеш од камења, како пише у твојој књизи. Другачије нећеш ни моћи да их направиш... Знаш, потребне су неке смешне радње за тако нешто z:poz:

To se zove suočenje sa činjenicama.

Pa mnogi nisu sposobni da ispostuju cio Zakon. Zato je tu Hristova zrtva-da otkupi te grijehe i spasi ljude.

Zašto ne pročitaš celu bibliju pa da malo ozbiljnije pričamo....

Vidi ovaj stih...

Jakovljeva 2:10...

''Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,''

Nema ono, malo ću da grešim malo neću, malo mogu ispošštujem ceo zakon malo ne mogu ....ali ću ipak da idem u večni život jer je Isus umro za sve moje grehe...

Nisi zapazio u čemu je poenta. Pričano je u tome da je Isus umro za sve one koji veruju u njega ali...da povremeno po potrebi mogu da čine grehe jer će im biti oprošteno i neće biti smetnja za ...večni život.[/QUOTE

kako to po potrebi da se cine gresi....to ne moze...slucajno omanes pa se opasuljis moze.....ovo povremeno i to svesno po potrebi vala nikako se ne prasta..

Veliki vernik je rekao ovako...

Moguce. Ali zato je Hrist i umro da ne bih stradao zbog nepostovanja zakona. I hvala mu na tome. Pozdrav.

i ovako...

Ne,nego da ako ga ne ispostujemo cijelog, ne stradamo nego da imamo zivot vjecni.

Apsolutno mi nikad neće biti jasno kako neko može da žrtvuje dete zbog nečega tako apstraktnog kao što je religija. Bilo koje dete, ne samo njegovo. Pa ja ni svoju mačku ne bih žrtvovao zbog religije.

Takvu morbidnost ne mogu da shvatim. I to ja koji bih onako iskreno rečeno mogao ladno učiniti štošta.

Ali ovu moju mačku koja j kada sam za kompom biva izmedju kompa i tastature da žrtvujem za tako nešta...Pa pre bih ubio samog sebe...

Takvu morbidnost ne mogu da shvatim. I to ja koji bih onako iskreno rečeno mogao ladno učiniti štošta.

Ali ovu moju mačku koja j kada sam za kompom biva izmedju kompa i tastature da žrtvujem za tako nešta...Pa pre bih ubio samog sebe...
Odem na trenutak,i odmah pocnes da baljezgas o meni. Ovo je tema o Bibliji,a ne o meni.Prema tome,drzi se teme.

Zato i nisi vjernik,razumijes. Ima i onih koji ne misle kao ti.Znam da bi ti volio da sprovodis staljinisticke metode nad onima koji vjeruju da smo nastali od praha,ali prihvati to da ima i onih koji ne misle kao ti.

A kakav je stav tvoje religije prema ovom...

Levitski 20:13...

''Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih.''

http://forum.krstarica.com/showthre...AMO-O-NJOJ?p=20303377&viewfull=1#post20303377

Zašto ne pročitaš celu bibliju pa da malo ozbiljnije pričamo....

Vidi ovaj stih...

Jakovljeva 2:10...

''Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,''

Nema ono, malo ću da grešim malo neću, malo mogu ispošštujem ceo zakon malo ne mogu ....ali ću ipak da idem u večni život jer je Isus umro za sve moje grehe...
Tacno.Zato je tu Hristova zrtva.

Odem na trenutak,i odmah pocnes da baljezgas o meni. Ovo je tema o Bibliji,a ne o meni.Prema tome,drzi se teme.

Zato i nisi vjernik,razumijes. Ima i onih koji ne misle kao ti.Znam da bi ti volio da sprovodis staljinisticke metode nad onima koji vjeruju da smo nastali od praha,ali prihvati to da ima i onih koji ne misle kao ti.

Mislim da ima prilično onih ovde na forumu kojima je poznato da uvažavam svačije pravo na veru u religijskom smislu.

A da ti iskreno kažem sve i kada bih teo da budem vernik ne bih to mogao jer ne bih mogao da žrtvujem svoje dete radi vere i boga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back