- Poruka
- 441
Kill'A:izinite sto se mesam ali dali je neko procitao "Biblijske Legende" od Zenona Kosidovskog misli da ima neke veoma zanimljive teze o Bibliji kao o istorijskom dokumentu i koliko je istorija ikrivljena u bibliji
zao mi je Den ali jednostavno postoje neke velike greske u belezenju istorije u bibliji jer je biblija ipak religijska knjiga a ne istorijska i ljudi koji su pisali bibliju bili su svestenici koji su ipak malo iskrivili istinu u svoje religijske potrebe
rodjen 1432 na odmoru od 1745

Pozdrav druze!
Ne razumem zasto kazes da ti je zao! Mi smo ovde da razgovaramo i pokusavamo da nase izjave dokazemo. Ja sam uveren u autenticnost Biblije zato sto nauka i mnoge grane nauke govore u prilog istinitosti Biblije.Ja nemam nameru da dokazujem da sam ja u pravu. Za sve do sad izneto ja sam naveo i dokaze.
Za "Biblijske Legende" od Zenona Kosidovskog sad prvi put cujem i nije on jedini kriticar Biblije.
Ne razumem kakve veze imaju greske u zapisivanju Biblije i religija. Ako sam dobro razumeo, greske prilikom zapisivanja su normalne kada je u pitanju religija? Ispravi me ako gresim.
Bibliju nisu pisali svestenici, da budem precizniji, nijedan od pisaca Biblije nije bio svestenik. Pisali su je kraljevi, proroci, pastiri, ribari, jedan lekar, advokat...ali ne svestenici!
Vidjenje Biblije iz perspektive mnogih ljudi je razlicito, ali ne mnogo razlicito, vecina se slaze da je to sveta knjiga i da je Biblija vezana iskljucivo za religiju. Biblija je knjiga najispravnijih i najvrednijih saveta na svetu ciji je auotor, niko drugi nego Stvoritelj koji najbolje poznaje nacin na koji smo gradjeni.Iz tog razloga je i najkompetentniji da nam da savet kako da vodimo srecan i svrsishodan zivot.
Da bi se Biblija razumela potrebno je iskreno, temeljito i ozbiljno istrazivanje i proucavanje. Drugacije se Biblija ne moze razumeti.
Da je Biblija najvrednija knjiga ikada napisana, svedoci podatak da je do sada stampana u, preko 4 milijarde primeraka i podatak da 98% stanovnistva moze citatti Bibliju na maternjem jeziku. Nema dela na svetu koje ni blizu moze da se meri sa ovim svetskim bestselerom ikada napisanom.