Biblija-istorija pisana unapred!

• Začetnik teme Začetnik teme Den
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kill'A:
izinite sto se mesam ali dali je neko procitao "Biblijske Legende" od Zenona Kosidovskog misli da ima neke veoma zanimljive teze o Bibliji kao o istorijskom dokumentu i koliko je istorija ikrivljena u bibliji

zao mi je Den ali jednostavno postoje neke velike greske u belezenju istorije u bibliji jer je biblija ipak religijska knjiga a ne istorijska i ljudi koji su pisali bibliju bili su svestenici koji su ipak malo iskrivili istinu u svoje religijske potrebe

rodjen 1432 na odmoru od 1745

:D

Pozdrav druze!

Ne razumem zasto kazes da ti je zao! Mi smo ovde da razgovaramo i pokusavamo da nase izjave dokazemo. Ja sam uveren u autenticnost Biblije zato sto nauka i mnoge grane nauke govore u prilog istinitosti Biblije.Ja nemam nameru da dokazujem da sam ja u pravu. Za sve do sad izneto ja sam naveo i dokaze.

Za "Biblijske Legende" od Zenona Kosidovskog sad prvi put cujem i nije on jedini kriticar Biblije.

Ne razumem kakve veze imaju greske u zapisivanju Biblije i religija. Ako sam dobro razumeo, greske prilikom zapisivanja su normalne kada je u pitanju religija? Ispravi me ako gresim.

Bibliju nisu pisali svestenici, da budem precizniji, nijedan od pisaca Biblije nije bio svestenik. Pisali su je kraljevi, proroci, pastiri, ribari, jedan lekar, advokat...ali ne svestenici!

Vidjenje Biblije iz perspektive mnogih ljudi je razlicito, ali ne mnogo razlicito, vecina se slaze da je to sveta knjiga i da je Biblija vezana iskljucivo za religiju. Biblija je knjiga najispravnijih i najvrednijih saveta na svetu ciji je auotor, niko drugi nego Stvoritelj koji najbolje poznaje nacin na koji smo gradjeni.Iz tog razloga je i najkompetentniji da nam da savet kako da vodimo srecan i svrsishodan zivot.

Da bi se Biblija razumela potrebno je iskreno, temeljito i ozbiljno istrazivanje i proucavanje. Drugacije se Biblija ne moze razumeti.

Da je Biblija najvrednija knjiga ikada napisana, svedoci podatak da je do sada stampana u, preko 4 milijarde primeraka i podatak da 98% stanovnistva moze citatti Bibliju na maternjem jeziku. Nema dela na svetu koje ni blizu moze da se meri sa ovim svetskim bestselerom ikada napisanom.

:?

Zaista je interesantno da nikoga od istoricara ili onih koje zanima istorija ne interesuje i ne privlaci paznju, da se ogroman broj dogadjaja koji su bili deo istorije, obavezan program srednjih skola, dogodio upravo onako kako je bio opisan u Bibliji! Neki od tih istorijskih dogadjaja su bili opisani hiljadama godina unapred i odigrali su se do u najsitnije detalje!

Den:
Potpuno si u pravu,ali ja nisam to hteo da kažem već nešto sasvim drugo,nisi me ukapirao.
Mislim na sve one ratove i zločine koji su se dogodili u istoriji i na sve one ljudske gluposti kojih nebi bilo da su se samo malo pridržavali Božijih reči!

pozdrav svima na forumu...
mene interesuje sve sto je u vezi sa prorocanstvima, ranije sada i buducnost...
normalno pisano samo na nasem jeziku dabi razumijo....
Danilovo prorocanstvo me jako interesuje a sva ostala...kremaljsko, nostardamus itd...
pozdrav od Vasojevica

Biblija je najstariji istorijski dokument koji imamo mislim na stari zavet.
Neko je pominjao Zenona Kosidovskog kako u biblimskim pričama govori o iskrivljenoj istoriji.

Ali ne pominje Zenona Kosidovskog' Kada je sunce bilo Bog' gde govori o prvim otkrićima arheologije da ljudi početkom prošlog veka nisu kopali napamet već su sledili stari zavet.
Cela arheologija pa i dobar deo istorije starog sveta je pronađen iskopan i dokazan zahvaljujući starom zavetu.

Stari zavet potiče iz Mesopotamije i prva transformacija je bila sa Sumerskih klinova knjige o postanku i td.
Kasniji deo govori više o Jevrejima i to je istorijski dokument ali tu možda ima malo manipulacije odnosno samoveličanja.
Novi zavet nije istorijski već viče verski dokument.
A čto se tiče Apokalipse ni crkva nema dokaz da je to pisao isti čovek onaj Jovan koji je Isusu sedeo u krilu za Tajnom Večerom.
Ako jeste tada je imao oko 95 godina kada je to pisao.

Hristos je znao kako ce biti.On nas unapred upozorava ,da znamo i da se pripremimo,da i mi ne podjemo za vecinom koja ide u propast.Nase je da se trudimo da budemo zaista ljudi,spremni da i medju vukovima budemo ovce HristoveBog nas salje da svojim zivotom i verom privolimo i vukove da i oni ,ako hoce,postanu ovce Hristove.U svakom slucaju najvaznije je da mi ne postanemo vuci.Sto se vise priblizavamo kraju sveta bice sve teze za hriscanstvo.Ko izdrzi do kraja,taj ce se spasti.Covek je bice kome moze i bog da se obraduje,a od koga moze i djavo da se zastidi.Gde cemo se naci zavisi od nas.Biblija je to sto jeste,knjiga ljubavi.Ako vam se nasto cini sada kao ludost,znajte da se biser nalazi u skoljci.

Svrha covekovog postojanja je da dostigne blazenstvo u ovom svetu, da bismo ga nastavili u carstvu nebeskom.Sto vise budemo duhovno uzrastali,mi cemo sve manje ulaziti u sukob sa onim sto je stvarna sustina.Potrebno je boriti se za vrline a cuvati se greha.Covek nije samo telo nego je i dusa,a za dusu je potrebna hrana duhovna.Dusu treba i nahraniti i odenuti.

Biblija je najstariji istorijski dokument koji imamo mislim na stari zavet.
Neko je pominjao Zenona Kosidovskog kako u biblimskim pričama govori o iskrivljenoj istoriji.

Ali ne pominje Zenona Kosidovskog' Kada je sunce bilo Bog' gde govori o prvim otkrićima arheologije da ljudi početkom prošlog veka nisu kopali napamet već su sledili stari zavet.
Cela arheologija pa i dobar deo istorije starog sveta je pronađen iskopan i dokazan zahvaljujući starom zavetu.

Stari zavet potiče iz Mesopotamije i prva transformacija je bila sa Sumerskih klinova knjige o postanku i td.
Kasniji deo govori više o Jevrejima i to je istorijski dokument ali tu možda ima malo manipulacije odnosno samoveličanja.
Novi zavet nije istorijski već viče verski dokument.
A čto se tiče Apokalipse ni crkva nema dokaz da je to pisao isti čovek onaj Jovan koji je Isusu sedeo u krilu za Tajnom Večerom.
Ako jeste tada je imao oko 95 godina kada je to pisao.
Osim u ovom koleginom postu, u priči nema ni "I" od istorije...

Nemam ništa protiv da se rasprava vodi o istoriji Biblije kao knjige, od njenog nastanka, pa da se tu ukrste koplja.

Propovednici su odavno dobili svoj forum. Zove se Religija. A ova tema je mogla da bude na Istoriji kada je postavljena, jer forum Religija je kasnije otvoren.

Prema tome, moraćemo da završimo priču.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back