BezOBRAZno nas lažu! Zabrana Obraza i sličnih!

Da li ste za zabranu fašističkih organizacija Obraz, Nacionalni stroj, 64 županije

• Ukupno glasova
    292
  • Anketa je zatvorena .
juče sam postavio temu, sa ciljem da se razjasni...ko i zašto naziva "Obraz"- fašističkom organizacijom...zatvorena je!

odmah su okarakterisani kao "skinheadi" i nekke faš. grupe...što nije istina.:rtfm:

pa, ono sto je jedino vredno rasprave, je da ih je MUP nazvao i oznacio kao takve. a zasto, to ces morati da se raspitas u ministarstvu. tj koji su zvanicni argumenti i razlozi.
ja licno podrzavam takav stav MUP-a

Prvi zvaničan spisak neonacista
10. decembar 2005. | 09:40 -> 19:20 | Izvor: B92, Beta
Novi Sad, Subotica -- Policija utvrdila da su Nacionalni stroj, skinhedi, Krv i čast i Rasonalisti neonacističke organizacije, a Obraz klerofašistički,dok su Pokret 64 županije i Honvedi nazvani neformalnim društvenim grupama koje nisu izričito optužene za delovanje s neonacističkim obeležjima.

MUP Srbije i Odbor Skupštine Vojvodine za bezbednost izdali su zajedničku informaciju o delovanju neonacističkih organizacija u Vojvodini.

Policijska analiza pokazala je podudarnost delova programa političkog pokreta "Obraz" i skinheda, uprkos tome što postoji animozitet između hrišćanske desničarske omladine koje okupljaju 'Obraz' i 'Dveri' s jedne i skinheda, koje vide kao nevernike, s druge strane.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=12&dd=10&nav_id=182260

Pripadnici Obraza vole da se distanciraju od ostalih fašista objašnjavajući nam da to nisu. Čak i kad je jedan od njih u trenucima iskrenosti priznao ko mu je pravi idol ...
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5118598&postcount=5
...demantovanje je nastavljeno uz opaske kako on navodno nije njihov.
Poznato je da je Dimitrije Ljotić uzor pripadnicima Obraza. Činjenica je da je dotični još pre 2 svetskog rata otvoreno izražavao divljenje Prema Hitleru, te je nakon okupacije oduševljeno prihvatio da za njega obavlja prljave poslove po Srbiji. Ulizištvo Hileru je išlo čak dotle da je predlagao da se od Srba formira SS divizija, kao što su po jedna stvorena od strane Hrvata i Bošnjaka. Čast srpskog naroda je ipak spašena time što nije mogao naći dovoljan broj budala koje bi podržale njegove sumanute ideje. Posle rata je ovaj notorni zločinac naravno streljan i nemojte mi sad roniti suze kako su on i njemu slični jadne žrtve komunističkog režima.

Danas pripadnici Obraza pretežno tvrde da nisu za Hitlera, a cene Ljotića koji je bio njegov ovlašćeni predstavnik ovde ( dva puta se i sastao s njim u Berlinu ). Da li to oni pojma nemaju u šta zapravo veruju ili misle da se svi mi ovde zakopčavamo na leđa?

sta je frka i oni ti dirali rodjake shiptare a?

nije njihov cilj da "skupljaju bodove za zagrobni život"!

cilj je da se SrBski narod osvjesti, vrati se svojim korjenima...itd...

da Srbija počiva na temeljiva PRAVOSLAVLJA, domaćinstva, poštenja......jenom rječju OBRAZ!!!

ako nije njihov silj da skupljaju bodove za zagrobni zivot,
zasto su im onda puna usta crkve i pravoslavlja,
kada svakom novom recenicom krse upravo te temelje pravoslavlja na kojima hoce da srbija pociva. problem je sto bi zbog njih srbija i pocivala...
a domacinstvo, postenje i tako druge stvari, su sve posledica kucnog vaspitanja a nisu vezana vezana za pravoslavlje i religiju. pravoslavlje neke od tih vrednosti takodje podstrekuje, ali mislim da je to pre stvar nekog zdravog razuma a ne religije.

i nece biti takve srbije dok god neki u njoj ne prihvate osnovne glasovne promene.

ti meni gledas u citap oko predrasuda,
a sta ja da kazem za to sto ti mene nazivas gradjanskim talibanom, ne znam kako taj naziv uopste da shvatim:roll:
Па ја нисам велики борац против предрасуда:), а обично се супротна страна позива на то да смо ми оптерећени некаквим предрасудама. Саговорници са овог форума су чисти грађански талибани по ономе што сам досад прочитао. Ниједна расправа није текла у нормалном смеру већ се све завршавало на псовкама, вређањима итд.

- crkva i uopste cela prica o hriscanstvu Ne pociva na principu skupljanja poena za zagrobni zivot
Скупљање поена...блах
Неко је једном рекао да ако човек чини добра дела из страха од пакла, он је слуга, ако чини добра дела због раја онда је најамник, аако чини из љубави према Христу и људима онда је истински хришћанин, Многи спадају у прва два примера и то није страшно ако је пут ка даљем духовном узрастању
- toj istoj crkvi i Bogu nije bitno koliko si ti puta bio u crkvi i koliko si tacno iskopirao neki crkveni ritual, vec ono sto ti u sebi osecas i mislis
Такви се називају фарисејима, а не знам по чему успеваш да закључиш да смо ми фарисеји
- 10 zapovesti stoje da bi ih se pridrzavao u potpunosti, ili nikako sto je uvek izbor ali onda batali price o crkvi, a nije predvidjena mogucnost selektivnog postovanja istih
Селективно поштовање заповести, опет не знам на шта мислиш...
- da verujete u to sto govorite da verujete, ne biste zvonili po forumima o tome kako ste pomogli tim ljudima dole. zbog koga ste im pomogli? zbog njih ili sebe i medijskog prostora?
Ставио сам наслов "по делима ћете их познати". Овде је прича о томе каква је Образ организација и да ли треба или не да буде забрањен. У прилог томе да не треба да буде забрањен ја сам поставио наше акције

pa, ono sto je jedino vredno rasprave, je da ih je MUP nazvao i oznacio kao takve. a zasto, to ces morati da se raspitas u ministarstvu. tj koji su zvanicni argumenti i razlozi.
ja licno podrzavam takav stav MUP-a
Зато што су, веровали или не, узели Блиц и прочитали изјаве Љубише Рајића (човека који за Светог Николаја Велимировића каже да је фашиста) и на основу тога закључили да смо ми "клерофашисти".
То пише у званичном документу полиције

Па ја нисам велики борац против предрасуда:), а обично се супротна страна позива на то да смо ми оптерећени некаквим предрасудама. Саговорници са овог форума су чисти грађански талибани по ономе што сам досад прочитао. Ниједна расправа није текла у нормалном смеру већ се све завршавало на псовкама, вређањима итд.

Скупљање поена...блах
Неко је једном рекао да ако човек чини добра дела из страха од пакла, он је слуга, ако чини добра дела због раја онда је најамник, аако чини из љубави према Христу и људима онда је истински хришћанин, Многи спадају у прва два примера и то није страшно ако је пут ка даљем духовном узрастању
- toj istoj crkvi i Bogu nije bitno koliko si ti puta bio u crkvi i koliko si tacno iskopirao neki crkveni ritual, vec ono sto ti u sebi osecas i mislis
Такви се називају фарисејима, а не знам по чему успеваш да закључиш да смо ми фарисеји
- 10 zapovesti stoje da bi ih se pridrzavao u potpunosti, ili nikako sto je uvek izbor ali onda batali price o crkvi, a nije predvidjena mogucnost selektivnog postovanja istih
Селективно поштовање заповести, опет не знам на шта мислиш...
- da verujete u to sto govorite da verujete, ne biste zvonili po forumima o tome kako ste pomogli tim ljudima dole. zbog koga ste im pomogli? zbog njih ili sebe i medijskog prostora?
Ставио сам наслов "по делима ћете их познати". Овде је прича о томе каква је Образ организација и да ли треба или не да буде забрањен. У прилог томе да не треба да буде забрањен ја сам поставио наше акције

da li mislis da pravoslavlje dozvoljava stvari kao sto su predrasude? ja koliko poznajem pravoslavlje, to je prilicno demokratska religija i puno je posvecena razumu i ljudskim pravima, tako da ne vidim kako takvi mogu da traze utociste u istom.
jos mi nisi objasnio sta to mislis pod gradjanskim talibanom?
a vi ste fariseji po tome sto u svakoj recenici spominjete crkvu i nesto iz te sfere, kao da konstantno pokazujete neku vezu sa njome (neopravdanu), u cilju dokazivanja svoje autenticnosti.

pod selektivnim postovanjem zapovesti smatram to da ne moze svako sebe nazivati hriscaninom, i da ih mora u potpunosti postovati a ne da se iz njegovih licnih interesa u najboljem slucaju NE kosi sa nekom od zapovesti.

i nisi mi odgovorio zbog cega su deci podeljene reklamne majce obraza?

da li mislis da pravoslavlje dozvoljava stvari kao sto su predrasude? ja koliko poznajem pravoslavlje, to je prilicno demokratska religija i puno je posvecena razumu i ljudskim pravima, tako da ne vidim kako takvi mogu da traze utociste u istom.
jos mi nisi objasnio sta to mislis pod gradjanskim talibanom?
a vi ste fariseji po tome sto u svakoj recenici spominjete crkvu i nesto iz te sfere, kao da konstantno pokazujete neku vezu sa njome (neopravdanu), u cilju dokazivanja svoje autenticnosti.

pod selektivnim postovanjem zapovesti smatram to da ne moze svako sebe nazivati hriscaninom, i da ih mora u potpunosti postovati a ne da se iz njegovih licnih interesa u najboljem slucaju NE kosi sa nekom od zapovesti.

i nisi mi odgovorio zbog cega su deci podeljene reklamne majce obraza?
Грађански талибани - они који се залажу за елиминацију свих који не мисле као они (они екстремнији), за брисање националног, верског и културног идентитета и безусловно прихватање свега (мада најчешће оног горег) што долази са Запада
Мајице нису подељене само деци већ и становницима који су их са одушевљењем прихватили, не живе тамо само деца. Ти људи врло добро знају ко смо и да смо били на мосту у КМ за време проглашења независности и да смо учествовали у уклањању шиптарских царинских пунктова Јариње и Брњак
А знају такође и ко су Наташа Кандић и компанија и то су показали када су ови били у Штрпцу

"демократе", а и други који су против "Образа", аутоматски су против Косовских Срба...

они знају да јачањем "Образа", они (политичари и њихове партије) неће моћи манипулисати народом...и радити разне ствари- које су усмјерене "против" Србије и Српског народа!

Jaoooo, opet pocinje... CCC
@Signature 350 - odlicno si se izrazio - celavi dripci
@b.brdo - da, kao da ti neznas ko su sve clanovi? Pa ja mogu da ti imenujem minimum 5 celavaca iz vase "sekte"
Komentar "Srbija ili Evropa" je glupo i komentarisati. Svi (ne mislim na narod iz Srbije, vec na sve zemlje koje se nalaze u Evropi) zele da budu u Evropskoj Uniji, jedino "Srbi" (citaj: gamad iz Obraza i slicni) kao nece. Svima valja , samo njima ne...

"демократе", а и други који су против "Образа", аутоматски су против Косовских Срба...

они знају да јачањем "Образа", они (политичари и њихове партије) неће моћи манипулисати народом...и радити разне ствари- које су усмјерене "против" Србије и Српског народа!

:ok::ok::ok:

Цици, за твоју информацију, Образ није исто што и Национални строј. У Образу чланови имају косу. Мислим, и у НС имају косу, али тамо је већина "ћелаваца", како ти кажеш. Друго, онај ко велича овде Образ мора да зна да је Образ у ствари непрофитабилна НВО, која се бори за интересе Србије и њених грађана, као и других српских земаља. Питање за Образовца: Да ли ти заиста мислиш да сте толико јаки, као што говориш? Ако отворим тастатуру овде, мислим да се од срамоте више нећеш појављивати на овом ПДФ.

Грађански талибани - они који се залажу за елиминацију свих који не мисле као они (они екстремнији), за брисање националног, верског и културног идентитета и безусловно прихватање свега (мада најчешће оног горег) што долази са Запада
Мајице нису подељене само деци већ и становницима који су их са одушевљењем прихватили, не живе тамо само деца. Ти људи врло добро знају ко смо и да смо били на мосту у КМ за време проглашења независности и да смо учествовали у уклањању шиптарских царинских пунктова Јариње и Брњак
А знају такође и ко су Наташа Кандић и компанија и то су показали када су ови били у Штрпцу

onda me pogresno nazivas "gradjanskim talibanom", jer se ja ne zalazem za eliminaciju mojih ne istomisljenika, vec se zalazem za zabranu politckog delovanja Nekih od mojih neistomisljenika.
a te tvoje price oko brisanja nacionalnog verskog i kulturnog identiteta, i bezuslovno prihavatanje svega sa zapada, isto kao i srbija ili evropa necu ni da komentarisem mnogo. ja se ne zalazem za brisanje i to sve sto si naveo, samo zabranjujem vama da to nekome namecete. sve to sto si naveo (nacionalnost, vera...) je individualna stvar i niko nema pravo ni ti ni ja, da to menjamo i ljude po tome merimo.

sto se majci tice, ok dobili su ih i ostali, ja se pozivam na onaj tekst koji si iskopirao tamo su deca pomenuta mada nije ni bitno,
ali ako ste to radili "iz ljubavi prema hristu" a ne zato sto ste fariseji, zbog cega pise obraz na tim majcama? zbog cega se reklamirate? cemu taj marketing?

unistavanje doticnih carinskih punktova koje si ti nazvao siptarskim, su DSS-ov autogol Srbiji, i ne samo DSSa vec i svih vas koji ste ponosno ucestvovali sami u bici protiv krvolocnih kioska i kontejnera, pa nakon sto ste posle bitke prebrojali gubitke otpoceli nezaobilazno slavlje. Ti punktovi nemaju veze sa proglasenjem nezavisnosti vec sa upravom na kosovu koja je data UNMIK-u po rezoluciji 1244. protivljenjem rezoluciji koja je jedino sto jos drzi kosovo u srbiji, opet radite samo na stetu srbije.

vi svi ste ustvari izmanipulisani, niste ni svesni da radite za strane sluzbe i neprijatelje Srbije jer svaki vas potez i svaka vasa misao i stav su 100% predvidivi, i vi konstantno dajete autogolove Srbiji. nikako da shvatite da te provokacije na koje vi reagujete vredno, su upravo tu da biste nam vi iznutra nanosili stetu, da ne moraju oni spolja.
i sve vise sam siguran da vas finansira albanski lobi.

Цици, за твоју информацију, Образ није исто што и Национални строј. У Образу чланови имају косу. Мислим, и у НС имају косу, али тамо је већина "ћелаваца", како ти кажеш. Друго, онај ко велича овде Образ мора да зна да је Образ у ствари непрофитабилна НВО, која се бори за интересе Србије и њених грађана, као и других српских земаља. Питање за Образовца: Да ли ти заиста мислиш да сте толико јаки, као што говориш? Ако отворим тастатуру овде, мислим да се од срамоте више нећеш појављивати на овом ПДФ.

obraz se bori za sve samo ne za interese srbije i njenih gradjana:thumbdown:. mislim da ja mnogo bolje od njih(ili bilo koga drugog) znam sta je moj interes.:ok:

Види овако, не можеш ценити ко се за шта бори док не упознаш њихово деловање. Ти знаш шта је добро за тебе и само тебе, али не размишљаш о Србима по целој Србији. Да напоменемо само да се Образ, између осталог, бави и прикупљањем и салњем хуманитарне помоћи за Србе на КиМ. Ти то, на пример, не радиш.

@nojkic_problem - Цици, за твоју информацију, Образ није исто што и Национални строј. У Образу чланови имају косу. Мислим, и у НС имају косу, али тамо је већина "ћелаваца", како ти кажеш.

@b.brdo
Заборавих да питам. Зар ви грађански талибани нисте велики борци против предрасуда? Јел видиш можда неког "ћелавца" на било којој нашој слици? Да ли си икада видео групу "ћелавих" Образоваца па себи дозвољаваш да пишеш тако нешто?

Da, ja sam ih videla u gradu...cela grupa... A nije me mrzelo da sada pogledam sve vase slike i klipove i takodje vidim da ih ima i na slikama i na klipovima...

bezobrazno nas lazu: zabraniti DS i slicne!

12.05. Tadić: Vlade devedesetih neće biti!
http://www.glas-javnosti.co.yu/clanak/glas-javnosti-12-05-2008/tadic-vlade-devedesetih-nece-biti

14.05. Tadić: SPS je prihvatljiv partner za DS!
http://www.ds.org.yu/sr/index.php?option=com_content&task=view&id=5271&Itemid=71&lang=lat

i sta ti tu nije jasno? vlada devedesetih nece postojati ukoliko je formira DS, pa bilo sa kime.
vlada 90ih je sps srs dss. a dok DS drzi kljucna resorna ministarsta, 90e se ne vracaju. a pod kljucnim podrazumevam ona koja su izbegla lustraciju (MUP, BIA i kompanija)

Види овако, не можеш ценити ко се за шта бори док не упознаш њихово деловање. Ти знаш шта је добро за тебе и само тебе, али не размишљаш о Србима по целој Србији. Да напоменемо само да се Образ, између осталог, бави и прикупљањем и салњем хуманитарне помоћи за Србе на КиМ. Ти то, на пример, не радиш.

vidim ovako,
upoznat sam sa njihovim delovanjem kao i sa time sta oni zele i smatraju. i to mi ne odgovara ni na slici, niti u svojoj siroj okolini znam ikoga kome bi to ista dobro donelo. tacnije, osim nekoga u vrhu takvih organizacija, ne mogu da prepoznam drugog dobitnika.
i razmisljam o srbima u celoj srbiji, i njima odgovaraju posao, zarade, integracija u svet, skidanje ljage sa imena, i opste pranje drzave od 90ih i svega sto su te proklete godine donele (izmedju ostalog i vas). sto je palma rekao, patriotizam se ne sipa u traktor. patriotizam se ne jede. a ukoliko nema sta da se jede i sipa, dzaba sav patriotizam sveta jer je drzava tvorevina naroda, a narod nestane. kada je narod bogat i jak, onda je i drzava. drzava ne postoji ako je narod nikakav. svrha zivota nije da se klanjam nekoj papiroloskoj tvorevini, nego da mi u tom zivotu bude lepo. da mi ne prodaju muda za bubrege i macke u dzaku. prvo se mora osigurati egzistencija, sve ostalo dolazi posle toga. a prvi poduslov u egzistenciji su PARE. a bez evrope i sveta, nema ni para. dalja uzrocno posledicna veza ti je jasna valjda.

prikupljanje i slanje pomoci sam vec pohvalio, ako nisi primetio. sa time nemam problem, i kao sto sam rekao njima bih zabranio uplitanje u politiku, a kao NVO mogu slobodno da pomazu ljude, sve to moze lepo da prodje bez mesanja u politiku. Ali to bi bilo tako da je njima zaista stalo do tih ljudi dole.

p.s. u vezi prvog pasusa,
posebna prica je sto to ni nije patriotizam, vec autodestrukcija. patriotizam je voleti svoju zemlju a ne raditi njoj na stetu. nemate vi (svi: dss, srs, sps, stroj, obraz, kompanija) tapiju na reci srpski, srpsko, patriotizam, srbija itd.

Poslednja izmena:
i sta ti tu nije jasno? vlada devedesetih nece postojati ukoliko je formira DS, pa bilo sa kime.
vlada 90ih je sps srs dss. a dok DS drzi kljucna resorna ministarsta, 90e se ne vracaju. a pod kljucnim podrazumevam ona koja su izbegla lustraciju (MUP, BIA i kompanija)
meni je savrseno jasno da bota bezobrazno laze :)

pitanje da li je tebi jasno koja stranka je vladala tokom tih famoznih devedesetih? koja stranka je simbol devedesetih, koja stranka je sve vreme drzala apsolutnu vlast?

@nojkic_problem - Цици, за твоју информацију, Образ није исто што и Национални строј. У Образу чланови имају косу. Мислим, и у НС имају косу, али тамо је већина "ћелаваца", како ти кажеш.

@b.brdo
Заборавих да питам. Зар ви грађански талибани нисте велики борци против предрасуда? Јел видиш можда неког "ћелавца" на било којој нашој слици? Да ли си икада видео групу "ћелавих" Образоваца па себи дозвољаваш да пишеш тако нешто?

Da, ja sam ih videla u gradu...cela grupa... A nije me mrzelo da sada pogledam sve vase slike i klipove i takodje vidim da ih ima i na slikama i na klipovima...
Постави те слике и клипове?

Ма јок бре, она мисли на клипове НС када су их хапсили у Новом Саду. Ма немају бре ништа. А ако кажу да имају, могу да имају Младенову слику и Давидовићеву. Беретка, моју сигурно немају, хахахаха.

meni je savrseno jasno da bota bezobrazno laze :)

pitanje da li je tebi jasno koja stranka je vladala tokom tih famoznih devedesetih? koja stranka je simbol devedesetih, koja stranka je sve vreme drzala apsolutnu vlast?
sps i jul su bili vlast, a smradikali su bili blizu i srodne su im ideologije u tom pogledu bile.
na kraju krajeva i seselj je bio potpredsednik vlade.
a sps danas ne vodi isto rukovodstvo, a i previse su mali da bi mogli pored demokrata da nas "kvare" i vrate nazad u 90e. i ne bi dobili potrebna ministarstva za to, vec bi im uticaj bio ogranicen na bavljenje socijalnim problemima stanovnistva.

Da nisi malo preterao. Izjednačuješ ceo narod s tvojom organizacijom?!:dash:
Зато што су, веровали или не, узели Блиц и прочитали изјаве Љубише Рајића (човека који за Светог Николаја Велимировића каже да је фашиста) и на основу тога закључили да смо ми "клерофашисти".
То пише у званичном документу полиције
Novine mogu biti samo putokaz, ostalo se prikuplja na druge načine.

nije njihov cilj da "skupljaju bodove za zagrobni život"!

cilj je da se SrBski narod osvjesti, vrati se svojim korjenima...itd...

da Srbija počiva na temeljiva PRAVOSLAVLJA, domaćinstva, poštenja......jenom rječju OBRAZ!!!

ja bih molio osobe koje nisu rodjene na tlu Republike Srbije, niti su njihovi roditelji,

da ne pokusavaju da ikoga ovde "osvjeste" vec da spremaju sopstveno dvoriste,
a mi ovde ako bismo se stvarno osvestili, ne znam na koje fakultete biste posle isli

Back