Bezobrazluk

• Začetnik teme Začetnik teme crow
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ra-ta-tat:
a to je neka fora sa momirom
a ja ne znam :?
:(
a med je za.... konzumaciju :P
НАДРЕАЛИСТИ, КАДА ПИТА УЧИТЕЉИЦА МОМИРА ШТА ЈЕ ТО ШТО ПРОИЗВОДЕ ПЧЕЛЕ;А ОН КАЖЕ: ЂЕМ

А НЕ ИМА КОМБИНАЦИЈА ЛАВАНДА И МЕД, МНОГОООООООООО ДОБРО

njiokmm:
a kakva je to crkva...?

МАНАСТИР ЛИПЉЕ

МЈЕСТО: Масловаре, Теслић
СЛАВА: Благовијести
САБОРИ: Покладе петровданског поста
Недеља иза Илиндана
Пренос мошти Св. Николе
ТИПИК: Недјељом и празницима Литургија,
Јутарња, Вечерња, Часови

crow:
pametnice... jel to ocesh da kazesh da sem srba i albanaca nema drugih na kosovu.

a lazes, i to tako jeftino
kad su shipci gadjali gorance, na vladinim medijima se jasno chulo "josh jedan napad na srbe na kosovu"
pa posle 5 minuta priche neko reche da je autobus bio goranski :roll:

niste naivni vi tradicionalno-orto-komunisti, uopshte...
Slusaj vrano, posto gledas taj B - 92 redovno mozes da manipulises ponekom izvucenom greskom koja se dogodi na svakoj TV. Znaci posle 5 min. sus se ispravili. Nego pametnice, reci ti meni ko je autor tog cuvenog - nesrbi? Koja TV ga najvise koristi ( naravno, pored ponekog Srbi koje se provuce jer nije zvanican naziv ). Od kada se koristi taj naziv? Ko je uveo naziv Albanci iako sami sebe nazivaju - siptari? ( ovo poltronisanje su nam poturali u skoli kad smo bili mala deca, da se siptari ne uvrede, toboze - siptar zvuci kao psovka ). mene ne mozes nazvati komunistom nikako jer sam ogorcen neprijatelj komunizma svih vrsta, sto znaci i svih vrsta sekti da ih ne nabrajam. Ja sam krsten i verujem u Boga, kakav komunista? Lupetas.

Бл:
sozeb.org - манастири и цркве - манастир липље

МАНАСТИР ЛИПЉЕ

МЈЕСТО: Масловаре, Теслић
СЛАВА: Благовијести
САБОРИ: Покладе петровданског поста
Недеља иза Илиндана
Пренос мошти Св. Николе
ТИПИК: Недјељом и празницима Литургија,
Јутарња, Вечерња, Часови
ИСТОРИЈАТ:

Постанак манастира Липља, као и толиких српских манастира, казивања везују уз имена Стефана Немање и Светог Саве. Прве поуздане вијести о Липљу потичу из друге половине 15. вијека, када су монаси овог манастира и сусједног Ступља уписали своја имена у Крушевски поменик. Ова књига, заправо поменик манастира Добруна код Вишеграда, изгорјела је у пожару београдске Народне библиотеке 1941. године, чиме је онемогућено ближе датовање уписа имена ових монаха. Ипак, на основу овог извора може поуздано да се сматра да су Липље и Ступље настали прије краја 15. вијека. Први сигурнији датовани писани помен Липља, након овог записа имена липљанских монаха у Крушевском поменику, потиче из 1576. године, када је у овом манастиру рукоположен у чин ''попа'', заправо јеромонаха, извјесни липљански сабрат Илија...............

Масловаре, Теслић

to me interesovalo

Бл:
НАДРЕАЛИСТИ, КАДА ПИТА УЧИТЕЉИЦА МОМИРА ШТА ЈЕ ТО ШТО ПРОИЗВОДЕ ПЧЕЛЕ;А ОН КАЖЕ: ЂЕМ

А НЕ ИМА КОМБИНАЦИЈА ЛАВАНДА И МЕД, МНОГОООООООООО ДОБРО
videla sam to u nekim lepim flašicama, ali mi nije jasno... to je med sa tinkturom lavande ili nešto...
jesi ti to probao?
ja inače ne jedem baš med, pošto svi ovi komercijalni pčelari stavljaju šećer u med i to onda nema smisla

ra-ta-tat:
videla sam to u nekim lepim flašicama, ali mi nije jasno... to je med sa tinkturom lavande ili nešto...
jesi ti to probao?
ja inače ne jedem baš med, pošto svi ovi komercijalni pčelari stavljaju šećer u med i to onda nema smisla
Ја набављам домаћи , мој пријатељ из Мркоњића узгаја пчеле.
Ма да направљена смеша ЛАВАНДЕ И МЕДА као нека купка

cuo sam da se prirodan med prepozna tako sto se relativno brzo useceri... pa onda trpaju nesto (vestacko) u njega da uspore proces...

onaj sto ja imam mora da je jako prirodan, usecerio se za 7 dana

Ma da, sve se lakše proguta kad se lepo zasladi! :lol: Samo ne treba pregrejati. ;)
Treba se malo skinuti sa TV-a, novina, ukinuti sebi vesti, da se stvari malo iskristališu. U sopstvenoj glavi. Pričati sa ljudima koji su bili tu i tamo, oslušnuti iskustva iz prve ruke.
Javni mediji kod nas su čudo neviđeno. Sad su na redu fašisti, a pre toga su bili Jevreji, ali smo mi, narod, toliko lenji u razmišljanju, da se nijedan pelcer nije primio. Par dana i pada sve u zaborav.

Покрет 64 жупаније - Па пре две године су излепили шинобусе на релацији Сомбор-Суботица и то није никоме сметало - а излепили су карту Велике Мађарске из доба Матије Корвина кад су били највећи територијално са великим грбом, ане овом скраћеном модерном верзијом - па ви видите...

E da, zaboravila sam na 'progon' Mađara u Vojvodini, a i Rusina (sudeći po štampi iz tog perioda...).
Ali, ništa to ne vredi, naš narod se drži samo pljuvanja onih na vlasti, k'o pijan plota! Samo smo tu istrajni. :lol: Nema još zvečke koja će nam skrenuti pažnju...

U Vojvodini se pojavljuju vrlo opasni pokreti koji su u svojoj sustini antisrpski.
Preventive radi, treba amputirati severne opstine i raseliti nelojalno stanovnistvo (svih nacionalnosti) iz juznih opstina u njih.
inace cemo ratovati za novi sad.
madjaroni su ponovo digli glavu.
zasto i ne bi kad su sve fasisticke zemlje u ili na putu u drzavu kojom dominira nemacka ekonomija...

nije... ne treba da misliš da sve ima veze sa tobom ili nekim drugim
moja izjava ima veze samo sa mnom.. to je moja spoznaja
i ne tiče se drugih

a pošto je ovo forum, ja sam rekla svoje mišljenje
osim toga, nisam nikog citirala... nije upućeno nikom lično

kompleksi, Elvine.... kompleksi :D

Možda ja samo imam drugačiji način izražavanja nego što si ti navikao... a možda neki znaju kako ja pričam, ali se zaborave ponekad
moje reči ne možeš odvojiti od moje ličnosti i spoznati ih na svoj način... uvek se gleda kontekst

ma smara me da objašnjavam, mislite šta hoćete :D

ti misliš da je bilo upućeno tebi?

sama si se prepoznala...

ne volim :Dtr:Dvn:Dslatk:Drečive ljude....ako imaš nešto da kažeš,reci direktno...

ne znam gde je tu kompleks...možda zato što ne mogu da prećutim ?
to je gadna osobina....

I samo da dodam da je moje mišljenje bazirano na naučnim saznanjima i mom iskustvu ovde na forumu... a što se tiče tvoje primedbe da je prozivanje bespredmetno tu si potpuno u pravu i ja sam to shvatila... i više mi ne pada na pamet da se razvlačim sa nekim raspravama
kratko i jasno, napišem šta mislim, a oni koji imaju problem sa mojim izjavama neka si samopomognu...

Back