Bezobrazluk

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.195
Elvin:
marlone jel možeš da mi kažeš koja je bila himna pre drugog sv. rata?
ne mogu da nađem informaciju...



БОЖЕ ПРАВДЕ (Јован Ђорђевић)

Боже правде, ти што спасе
Од пропасти до сад нас,
Чуј и од сад наше гласе
И од сад нам буди спас!

Моћном руком води, брани
будућности српске брод,
Боже спаси, Боже храни
Срског Краља, српски род!....


Л'ЈЕПА НАША ДОМОВИНО (Антун Михановић)

Л'јепа наша домовино,
Ој, јуначка земљо мила,
Старе славе дједовино,
Да би вазда часна била!

Ведро небо, ведро чело,
Блага прса, благе ноћи,
Топло љето, топло дјело,
Бистре воде, бистре очи,....


НАПРЕЈ! (Симон Јенко)

Напреј, заставе Славе,
На бој, јуначка кри !
За благар очетњаве
нај пушка говори !

З орожјем ин десницо
несемо врагу гром,
Записат в кри правицо,
ки терја јо нас дом !...


п.с. Мрзи ме да пишем целе химне, углавном се певала по једна, тј. прва
строфа...
 
Poruka
22.425
ОТВОРЕНО ПИСМО СРБСКОЈ ЈАВНОСТИ

ГДЕ ИМ ЈЕ ОБРАЗ?

У фамозном извештају Одбора за безбедност Скупштине Војводине, који се јуче појавио у медијима, Отачаствени покрет Образ је стављен на црну листу за прогон и одстрел. Као србски издавач и председник Националног савета Образа, питам србску јавност – зашто клевећу и прогањају Образ?


· Да ли нас клевећу и прогањају због тога што хоћемо да Србија буде србска и домаћинска, а не расчеречена и опљачкана?!


· Да ли нас клевећу и прогањају због тога што желимо да наша деца буду здрава и снажна, а не да их уништавају секте и наркоманија?!


· Да ли нас клевећу и прогањају због тога што смо организовали протесте испред Владе Србије 17. марта 2004. и што шаљемо наше људе да бране србску нејач на Косову и Метохији?!


· Да ли нас клевећу и прогањају због тога што желимо школу са вером, политику са поштењем, војску са родољубљем и државу са Божијим благословом?!


· Да ли нас клевећу и прогањају због тога што нисмо ни безбожни комунисти, ни плаћени мондијалисти, ни набеђени фашисти, већ бескомпромисни светосавски националисти и што су нам милији Владика Николај и Радован Караџић него Хавијер Солана и Карла дел Понте?!


Дотични срамотни извештај представља недвосмислен доказ да покрајинска власт жели да претвори Србску Војводину у најгору окупациону зону у којој ће свака шуша имати права и слободе, а Срби морати да ћуте и да буду покорни.


Али, Образ не ћути и не жели да буде покоран њиховом злу!


Зато нас клевећу, зато нас прогањају. И управо зато, уз Божију помоћ, србски Образ ће победити!

У Београду, 11. XII 2005.

Крсто Миловановић

председник Националног савета
 
Poruka
22.425
Нови Сад, 13. децембар 2005.

СВЕ ЗА ОБРАЗ, А ОБРАЗ НИ ЗА ШТА!

Градски одбор Нови Сад Отачаственог покрета Образ одлучно осуђује злонамернe тврдњe из фамозног извештаја Одбора за безбедност Скупштине Војводине, којимa се поистовећује и изједначава светосавски национализам са фашизмом и нацизмом, идеологијама које садрже елементе потпуно неспојиве са Православљем и србском традицијом.

У извештају Одбора за безбедност Скупштине Војводине Отачаствени покрет Образ је назван "клерофашистичком организацијом" (?!?), док су бивши Хитлерови војници "Хонведи", познати као специјалисти за бацање Срба под лед, и њихови настаљачи из нелегалног "Покрета 64 жупаније" названи "неформалним друштвеним групама"!?! Тиме је јасно показана сва злонамерност актуелне покрајинске власти, а све са жељом да се великомађарски сепаратисти и званично рехабилитују!

Као да им ни то није било доста, творци овог срамотног извештаја су међу наводне "фашистичке симболе" сврстали један од најстаријих и најзначајнијих хришћанских симбола – Христов монограм, односно крст Светог цара Константина Великог, који је уједно знамен Отачаственог покрета Образ – што најбоље показује колико изопаченом и злонамерном логиком су се водили.

Све ово недвосмислено сведочи о намери да се православни националисти представе као наводни "фашисти", па зато питамо србску јавност: да ли је овде заправо реч о покушају затирања аутентичног светосавског родољубља!?

Образ са поносом истиче да наши узори нису ни Тито, ни Хитлер, ни Хавијер Солана, већ србски великани попут Светог Саве, Карађорђа, Његоша, Марка Миљанова, Владике Николаја, Оца Јустина, Радована Караџића, Небојше М. Крстића, ђенерала Драже Михаиловића, Ратка Младића и свих других богољубивих и родољубивих Срба и Србкиња који су се борили за Крст Часни и Слободу Златну!

Отачаствени покрет Образ
Градски одбор Нови Сад
 

PAC-PAC

Domaćin
Poruka
3.894
ra-ta-tat:
pa da... baš tako, metuzalemi
tradicionalisti, drže se ljudi... ko svi matorci
prosto su kruti i žive u prošlosti
u nekom boljem vremenu :roll:
ne bi me čudilo da neki od mojih rođaka sede tamo
ne znam... pošto su me se odrekli, pa ih nikad nisam upoznala :lol:


Да, да, у добрим старим временима кад су некажњено, чуј некажњено ама још их и награђивали, бацали Србе под лед у добри стари Дунав.
Добра стара времена, Срби у Сави и Дунаву под ледом, Усташе и Хонведи цепају већа ко шта хоће с ледом или без и тако, друже се.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.