Bezobrazluk lekara

Lekari su globalno, u celom svetu PRECENJENA i DRSKA profesija.

Narocito kada rade u drzavnoj sluzbi.

Kada rade privatno, ljubazni su, ali ta ljubaznost vas jako skupo kosta na kraju.

Ovo je neprimerena generalizacija; ne možemo sve lekare trpati u isti koš zbog (ipak!) manjine koja ne deluje u skladu sa načelima svog poziva.
Ja sam pomenula da sam prošla ko bos po trnju zbog lekarskog nemara.. ali da nije bilo odgovornih i humanih kolega tog neodgovornog dr-a, mene sad ne bi bilo da kuckam s vama.
I to treba imati u vidu ;).

Valkxriur ... i kada smo to priznali - sta dalje? Cutcemo, trpiti, glasati za pitaj boga koga i opet Jovo nanovo - do poslednjeg....prezivelog.
I skoro sve sto si napisala mogu potpisati - jedino se ne mogu setiti kada to oni nisu primili platu na vreme.
I Ristob , svi prolazimo pored takvih kucerina - svakojakih vlasnika i kezimo im se, uvazeni gradjani i njihovim postenim sefovima normalno
da oni imaju, a oni odgovorni za sve - nemaju. Ako sam ja odgovorna i ne kradem e neces ni ti - kome sam ja nadredjen pa jos moram i
odgovarati. Njega postavise i mora da cuti, a zasto cuti - to samo on zna. A mozda znamo i mi .... i nekog naseg postavis - pa nam se nadje.
A zasto pristajemo na postavljenje? Zivimo u takvom sistemu. A zasto cutimo ? Smenice nas. Ko vredi - njemu nije problem- za njega posla uvek
i previse. I gde dodjosmo sa pisanjem? Nigde. Samo smo se raspisali i nijedno ime nismo napisali. I niko nije kriv.Ko prezivi -pricace.
Daj, bre, Liki, i sama znaš šta si ovdje rekla. Dobro je da se misli! A još je bolje da se kaže!!! Ima neko ko naše misli materijalizuje! z:lol:

Mima 76- Imas pravo
Kiraze - o cijem trosku da lece? Ej, pa to su nasi novci
kao sto su i oni nasi ali... niste to znali. Treba neko da nam crta.
Ma ovo je ozbiljna konstatacija" Bezobrazluk lekara" i necu vise
komentarisati - nema niko nista konkretno i nema smisla ucestvovati
u ovakvim pisanijama. Ja sam zakasnila - skoro sam otkrila Forume,
a imala sam sta pisati.
Pozdrav svima od mene

veoma cesto mi se desava da buden kako kazu ,,drska i nevaspitana,, prema pacijentu koga necu da primim preko reda zato sto je njemu hitno
zamislite mene bezobraznice necu da ga primim pre zakazanih i male dece a njemu se zuri
na rucak ili je pogresno parkirao kola ili ima zakazano u isto vreme i kod frizera
sve su to ,,razlozi,, zbog kojih ja bezobraznica treba da njega ili nju prozovem preko reda
mos misliti
nemojta pogresno da me razumete ne branim bele mantile i opet kazem ima nas raznih
po nekad se i stidim reci sta i gde radim bas zbog te lose navike naseg naroda da se sve generalizuje
ali nismo ni mi svi isti ima nas i vrednih i postenih i pozrtvovanih samo se okrenite malo oko sebe i pronacice te nas

Poslednja izmena:
veoma cesto mi se desava da buden kako kazu ,,drska i nevaspitana,, prema pacijentu koga necu da primim preko reda zato sto je njemu hitno
zamislite mene bezobraznice necu da ga primim pre zakazanih i male dece a njemu se zuri
na rucak ili je pogresno parkirao kola ili ima zakazano u isto vreme i kod frizera
sve su to ,,razlozi,, zbog kojih ja bezobraznica treba da njega ili nju prozovem preko reda
mos misliti
nemojta pogresno da me razumete ne branim bele mantile i opet kazem ima nas raznih
po nekad se i stidim reci sta i gde radim bas zbog te lose navike naseg naroda da se sve generalizuje
ali nismo ni mi svi isti ima nas i vrednih i postenih i pozrtvovanih samo se okrenite malo oko sebe i pronacice te nas
U pravu si,naravno da ima i takvih,vrednih i postenih koji odgovorno i sa ljubavlju rade svoj posao,upoznala sam i takve,na zalost malo je tih mnogo vise onih drugih...to je surova realnost,pozz tebi:zpozdrav:

Trenutno sam bolestan i nocima kasljem,ne mogu da spavam. Juce sam pokusao da zakazem pregled i dobio odgovor da dodjem danas u 7 sati jer ce tada zakazivati preglede za 29. decembar. Do 29. cu biti mrtav ili zdrav pa mi lekar nece ni trebati. Razmisljao sam (ozbiljno razmisljao) da izadjem na terasu go do pojasa i da na svakih 10-ak minuta merim temperaturu dok ne dostigne 39 koliko je potrebno da me prime istog dana.

Neće vam ni to vredeti samo će vam spasti temperatura,jer je poznato da se temp.skida tako što se lako oblačite da bi koža mogla da diše i stavljate hladne obloge ,a usput se i tuširate sa mlakom vodom.Znači ne vredi.Nego lepo pravac Dom zdravlja kuc kuc ako sestra pokuša da vas zaustavi mašite rukama.Mislim da nam idu sve gori i gori dani u zdravstvu.Zato nemojte stajati na terasi:D

manjan14
toplomer ispod miske i pravac dz
pregledi za hitne se ne zakazuju
ako je vas lekar prezauzet uvek postoji lekar koji tog dana prima samo hitne i ne sme da vas vrati
ako ni on ne moze da vas primi neka vam to da napismeno sve sa svojim faksimilom a onda pravac zastitnik prava pacijenta
verujte ova fora pali kod svih koji ,,nemaju,, vremena za jos jednog pacijenta

Ja sam do skora isla u studentsku polikliniku ako mi je kad zafalio lekar, ali retko, i nije bilo vecih guzvi nikad, i da je bilo ceka se kratko.
Dok je baka bila ziva, ja sam je uglavnom vozila kod lekara. Uzas. Zena koja je u nekom trenutku imala 82 godine, ceka za pregled i po 3 sata.
Nista manje godina nemaju ni ostali koji su bili u cekaonici, uglavnom cekajuci da lekar prepise lekove. Zato se i prave guzve.
Kada sam premestala karton iz studentske, otisla u DZ da otvorim karton, setali su me od saltera do saltera, jedna je doktorka na specijalizaciji, jedna ide na specijalizaciju, jedna je prepuna, da bi me cetvrta opet poslala na peti salter i ljubazna sestra mi zakaze za dva meseca datum. Nisam ni otisla.
Zasto ona mene mora da primi da bi mi otvorila karton, zasto ja moram da budem bolesna da bi ona mene primila i otvorila karton?
Pre par godina, 3,4 mi toliko pozli, odem u dz, ne vodim se tu, ja sam student, tad bila, moram da cekam sutradan i da odem u polikliniku kod svoje doktorke, da bi me posle odvezli, jer mi je bilo lose, u hitnu pomoc, a tamo me doktorka ispreskace jer je obican grip, zasto nisam isla ranije kada sam pocela da se razboljevam.
Pocevsi od toga, da su sestre *svaka cast izuzecima, veoma neljubazne, da najvecu guzvu prave penzioneri koji su ili na redovnoj kontroli ili cekaju lekove, nase zdravstvo je uzas zivi.
I sad, niti je doktorima lako, jer su svugde redovi, niti pacijentima koji kada im zaista pozli, cekaju redove.
Ja sam za privatno zdravstveno osiguranje, jer se na taj nacin postuje i tudj novac i vreme, a i sam covek i njegovo zdravlje, vise je odgovornosti na lekaru a i strucnosti jer ne bi mogao da dobije posao, a da samo zna da leci penzionere i njihove histerije.

- Paja , ako je jedino sto si smislio, a nama ce pomoci skeniranje, ako dozvole i izvinjenje - pristajem, al od toga nece biti bolje. Ljudi citajte svoja prava i obaveze i ganjajte ... to sto niste obavesteni - nije opravdanje.
-Ristob , ako napises ko je dao te evrice i kome - ime i prezime - i ko je dobio, pretpostavljam, laznjak penziju mozemo polemisati . Ovako... bezveze...
.Imas dovoljno godina, dovoljno staza , podneses zahtev i cekas .
- Za invalidsku... e tu je vec teze, ali ima i ko dobije. Procitajte i ako ste u toj kategoriji koju je Zakon predvideo, nece moci, a da vam nece dati.Moraju, al
zasto bi mi citali? Mi se svi ucimo na svojim greskama, sto ce reci - pametan na tudjim, a budala na svojim.Pa zar nije tako?
I drcni jesmo, ali ne na pravom mestu.
Pozdrav

tgdanijela - ima drzava dovoljno sredstava samo kada bi trosenje bilo smisleno, ovako - to je kao kad ja spiskam kod kuce na svasta nesto, a nisam dobro promislila ili napravila neki dobar plan. Poceh od predhodnog meseca rasporedjivati i nekako razvukla, a da nisam morala menjati ono malo evrica, al zaista malo jer me je svasta snaslo i dugo mi je trebalo da se dobro organizujem . Da, poslo dovoljno novaca, naucima sa malo i jos nekome i pomognem.

damo..!!
ovde nisam ja problem..vec ovi nesrecni ljudi...ja mogu samo da ih savetujem i nista vise..odluke moraju sami da donesu...sto se mene tice--paju niko nikad nije mogao da zeza..paja nikad nije niti davao mito niti se ikom ulizivao...doktore sam naterao da rade svoj posao svojim stavom i ponasanjem..sa njima kuburim i danas jer sam RVI...mnoge sam podsetio na red i rad...
ali..??
garantujem zivotom svojim da bih bio bolji organizator posla u 95% domova zdravlja...najveci problem je neorganizacija koja vodi u haos i medju pacijentima i medju med,osobljem...a u sustini je sve jako lako resivo...samo svako treba da radi svoj posao...ne moze med. sestra da meni ista objasnjava ili delimicno doktor iz delokruga zakona o zdrastvu--jer jednostavno nije pravnik ni jedno ni drugo....nedopustivo je da hronicni bolesnici kojima nije potreban kontrolni pregled ili pregled u opste cekaju satima u cekaonicama te tako stvaraju guzve zbog prepisivanja lekova...resenje je krajnje jednostavno---hvala bogu imate kompjutera koliko hocete---uvezite kompjutere sa apotekama..skenirajte pacijentima kartone..drzavne apoteke mogu izdavati lekove licno pacijentu...u slucaju da dodje do promene lekova--to se mora promeniti i kod lekara-znaci i u kartonu tj.kompjuteru...e sad sta je ovde problem..?? lekari dobijaju platu na osnovu broja pacijenata--pa nek se ti pacijenti broje doktoru koji im je odredio terapiju...sledece--moguce zloupotrebe...PA DAJ VISE DA U OVOJ DRZAVI VESAMO ONE KOJI VRSE ZLOUPOTREBE BILO GDE..a ne zbog manjeg broja lopuza da se prave preglomazni zakoni koji optere3cuju sve gradjane...
iskreno---puno na zalost vremena provodim po zdr.ustanovama...sta ce vama kompjuteri pojma nemam..umesto da vam olaksaju posao--oni vas usporavaju i ne koriste svrsi...

tema su lekari ..ali moze odgovor da vazi za sve..
dakle..slaba plata,..neprimeren status itd..itd..nije u redu ali nije ni opravdanje...svi smo mi draga gospodo neko vise neko manje skolovani o trosku drzave tj.ovog guravog naroda koji sve manje leba ima da jede...i sad kad smo se iskolovali ispecijalizirali---zaboravismo da se nismo skolovali ni na kembridzu ni sorboni o svom trosku--pa da nakon toga mozemo da sami odredjujemo tarifu za svoja stecena znanja .... dakle vazi za sve profesije koje su okacene na budzet----ko zna da ga sleduje mnogo vise--nema prava da samoinicijativno odredjuje prema narodu visinu dokapitalizacije svoje usluge--vec gospodo---promena posla i gazde...ne moze se malo biti u socijalizmu kad nam odgovara---a kad odgovara onda smo kapitalisti...

Da li ti misliš da ta doktorka Popov treba da ne izlazi iz doma zdravlja...Zamisli da si ti doktor i da 90% pacijenata hoće da im ti budeš izabrani lekar...kada bi mogao sve da ih pregledaš...Moraš malo na stvari gledati i iz drugih uglova.

Ne mislim da je problem u diktorki Popov vec u sistemu. Da su joj (mojoj supruzi) dodelili lekara,bez opcije da bira, bilo bi OK.Da su rekli "Mozete da izaberete doktorku Popov ali kod nje morate da cekate 15 dana na pregled jer ima previse pacijenata" opet bi bilo OK. Sta nije OK? Nije OK to sto je sestra pred nasim ocima rekla jednoj zeni da saceka da joj napravi ugovor sa doktorkom a mojoj supruzi nije htela,sto su obe doktorke koje su u tom trenutku radile odbile da potpisu ugovor,sto je norma lekara niska (ili ih nema dovoljno) pa su svi odavno ispunili obavezan broj pacijenata i sada nisu u obavezi da bilo koga prime (diskriminatorski zakon). Sada moze da se dogodi da placate zdravstveno osiguranje a da vas niko ne leci i da sve bude po zakonu! Zastitnik prava pacijenata mi je rekla "Imam slucaj zene koja je maltretirala ginekologe i sada me zove i zali se da niko nece da potpise ugovor sa njom.Ja sam joj odgovorila 'Pa dobro,jednom ce neko morati' "?????????? Doktorku Popov sam naveo da niko ne sumlja u moju pricu,da ne pomisli da izmisljam ili nesto slicno.Zaista,nije u njoj problem.
Nekada ste mogli da odete kod lekara i istog dana se pregledate. Cekalo se ,mozda, i po tri cetiri sata ali ste istog dana zavrsavali. Sada se ceka po 7 dana. Sta to govori? Pa govori to da lekari rade 7 puta manje za istu platu.

"Zastitnik" mi je jos rekla "Novi Sad ima 17 ginekologa,neko ce da je primi"!!! Zamislite to ponizavanje! Na 17 vrata morate da zakucate i niste sigurni da ce se neko smilovati da vas primi za pacijenta. Da li mogu da ne placam zdravstveno osiguranje vec da svoje pare stavim u dzep? NE MOGU!!! Da li (teoretski) mogu da ostanem bez lekara? MOGU!!! Da li je to normalno? NIJE!!!
U zakonu pise ovako "Lekar je duzan da potpise ugovor sa svakim pacijentom koji ga izabere,osim ako je ispunio broj pacijenata po normativu". Sto znaci da moze da potpise sa kim hoce i da ne potpise sa kim nece. Prakticno,moze da vas odbije jer ste ruzni,madjar,srbin,musliman,celavi,debeli... samo da vam to ne kaze otvoreno. "Zastitnica" mi je rekla da je zakon takav i da se recenica (citirana) tumaci na 100 nacina i dozvoljava lekarima veliku slobodu.

meni licno nije jasno da konkretno u novosadskoj decijoj bolnici za zakazivanje postoji samo jedan dan u mesecu i to samo od 8 do 10. naravno da je nekad nemoguce dobiti vezu, a jos vise mi nije jasno zbog cega se cuje da telefon zvoni a niko na centrali ne dize slusalicu? jel neko upucen, da li je to bezobrazluk operatera ili zaista ima toliko posla? nije mi se jednom desilo da vezu dobijem deset, petnaest minuta posle 10 a da mi "ljubazna" sestrica kaze da nazovem sledeceg meseca. uzas!!!

tog dana kada lekari proslede raspored rada u ambulantama pocinje zakazivanje
a posto mi kao narod uvek cekamo poslednji dan za sve tako je verovatno i sa slanjem rasporeda

ali to od 8 do 10 je bas bez veze, zakazuje se dok ima slobodnih termina a da li je to do 10 ili 11-12 ili cak sledeceg dana sasvim je svejedno

sto se tice navodnog ne javljanja na tel i kod mene na poslu je veliki problem u kol centru
malo operatera veliki broj poziva pa tel zvoni u prazno dok su oni na drugoj liniji
mi smo cak uveli i kamere koje prate rad na tel zakazivanju bas zbog prituzbi da se niko ne javlja i snimili su da su optuzbe bez osmova
kao sto sam rekla mnogo poziva malo ljudi u kol centru

U vreme Slobodana Miloševića bili su oštriji zakoni i bolje zdravstvo u Srbiji tako da su se retko dešavale greške doktora u to vreme. A sada, svako ko ode kod doktora doživeće neku grešku lekara, meni se desilo nekoliko puta baš za sud pri operacijama pogrešnim i bolnim, ali sam bio maloletan i nisam imao ni advokata i para. Nedavno pri vadjenju zuba prošle godine, zubar je napravio takvu grešku da su mi se ostaci zuba gnojili godinu dana da sam urlikao od bolova, a nisam imao para ni da popravim ostatke od zuba a kamoli da tužim zubara.

meni licno nije jasno da konkretno u novosadskoj decijoj bolnici za zakazivanje postoji samo jedan dan u mesecu i to samo od 8 do 10. naravno da je nekad nemoguce dobiti vezu, a jos vise mi nije jasno zbog cega se cuje da telefon zvoni a niko na centrali ne dize slusalicu? jel neko upucen, da li je to bezobrazluk operatera ili zaista ima toliko posla? nije mi se jednom desilo da vezu dobijem deset, petnaest minuta posle 10 a da mi "ljubazna" sestrica kaze da nazovem sledeceg meseca. uzas!!!

Sistemski napravljen vakuum, koji treba da se popuni korupcijom.

Тема као створена за иживљавање српске малограђанштине над лекарима.

Одмах сам је прескочио, нарочито кад сам видео почетак, Хипократову заклетву коју за манипулисање користе сви - од несвршених студената медицине, примитиваца са два разреда основне школе, па до политичара.

kada se lekari izivljavaju nad gradjanstvom to je onda ok?
sto se tice ginekologa, da li je u redu da pri zakazivanju, "ljubazna sestrica" koja konstatujeda nema mesta i de ne zna kada ce biti te da se dodje xza jedno mesec dana da se proveri da li ima mesta za zakazivanje lepo uruci pacijentu vizitku sa doktorkinom privatnom ordinacijom? sta mislis da li je to izivljavanje.
inace u privatnoj ordinaciji pored dr radi i ista "ljubazna sestrica" sa saltera i jos jedan dr iz istog doma zdravlja koji je na moje oci kada sam otisla na kraju privatno dao kucalicu sestri da ode da ga otkuca. znaci radi privatno za vreme radnog vremena...vrhunac bezobrazluka je bio moj drugi dolazak radi "saveta" kako oni to nazivaju, tacnije samo citanje rezultata i preporucivanje eventualnog leka, posto ne prepisuju lek vec samop preporucuju :roll: dr je sestri rekla da ne naplati nista jer su bile samo konsultacije, da bi sestra ustala otisla u sobu i po povratku rekla da je cena "saveta" 1500 din. toliko se spetljala kada smo trazili fiskalni racun uzas...i dobili smo fiskalni, ali ne pise konsultacija, niti savet, vec pregled
da napomenem da je privatna ordinacija na jako zgodnommestu, odmah preko puta doma dravlja gde su doticni zaposleni.

kada se lekari izivljavaju nad gradjanstvom to je onda ok?
sto se tice ginekologa, da li je u redu da pri zakazivanju, "ljubazna sestrica" koja konstatujeda nema mesta i de ne zna kada ce biti te da se dodje xza jedno mesec dana da se proveri da li ima mesta za zakazivanje lepo uruci pacijentu vizitku sa doktorkinom privatnom ordinacijom? sta mislis da li je to izivljavanje.
inace u privatnoj ordinaciji pored dr radi i ista "ljubazna sestrica" sa saltera i jos jedan dr iz istog doma zdravlja koji je na moje oci kada sam otisla na kraju privatno dao kucalicu sestri da ode da ga otkuca. znaci radi privatno za vreme radnog vremena...vrhunac bezobrazluka je bio moj drugi dolazak radi "saveta" kako oni to nazivaju, tacnije samo citanje rezultata i preporucivanje eventualnog leka, posto ne prepisuju lek vec samop preporucuju :roll: dr je sestri rekla da ne naplati nista jer su bile samo konsultacije, da bi sestra ustala otisla u sobu i po povratku rekla da je cena "saveta" 1500 din. toliko se spetljala kada smo trazili fiskalni racun uzas...i dobili smo fiskalni, ali ne pise konsultacija, niti savet, vec pregled
da napomenem da je privatna ordinacija na jako zgodnommestu, odmah preko puta doma dravlja gde su doticni zaposleni.

I meni se dešavalo slično.

Zlatna iris - bilo je razumno da trazis , ako nisu u mogucnosti u nekom razmnom roku zakazati, da ti to daju i u pisanoj formi. Raspitaj se , u tom slucaju
mislim da imas pravo na refundaciju. Pa mozda stvarno nije moguce stici, a Zakon je predvideo takvu mogucnos. I nije nista neobicno, ako dr., ima mnogo
pacijenata i ovo je mozda nacin da u Ministarstvu ili ko je za to vec nadlezan-uvide da je potreban veci broj lekara.
Ovako, mogu oni cak i procitati sta mi pisemo, ali ako nema nekakvog pisanog traga - nema ni resenja na nasu korist.
Meni nije zgodno ici u bolnicu u drugi grad - da radim hormon stitne zlezde - isto se mora zakazivati , pa radim privatno jer mi je to , kada sve sracunam
skoro i jeftinije i manje maltretiranja. Mi koji zivimo u manjim mestima jesmo zakinuti za mnogo toga. Dovoljan je trosak i samo putovanje, a o ostalome ...

Te korumpirane lekare treba sve pohapsiti. Ne znam kako se policija malo ne aktivira na tom planu kad smo svakodnevno svedoci primanja mita.

nije problem mito i davanje poklona onome ko ti zivot spasio..
veci problem je farmakoloska mafija koja se sa lekarima bavi organizovanim kriminalom..
naime svaka farmakoloska kuca iliti vele trgovina lekovima ima svoje putnike(obicno lekareopste prakse i to lose nezaposlene) koji idu od doma zdravlja do raznoraznih ambulanti i vrbuju svoje kolege da prepisuju lekove njihovih poslodavaca..
i naravno lekari to rade i predaju uredno svakog prvog u mesecu spisak prepisanih lekova i ako su lekovi drugih proizvodjaca bolji i delotvorniji..
provizije za ovo nisu male naprotiv..
a pocelo je sa sitnim poklonima,onda sa seminarima a sada sa novcem..
i umesto da dobijemo odgovarajuci lek da se oporavimo za nedelju dana..mi se trujemo nekom zamenama od zamena i lecimo po mesec dana...
strasno..

mos misliti
Мени у овој твојој причи нешто није логично:

1. Или си лекар педијатар па лечиш само децу;
2. Или си лекар опште медицине у примарној здравственој заштити па лечиш само одрасле пацијенте.
3. Или си др Маричић из серије "Бела лађа" па лечиш све од 7 до 77 година плус оперишеш...:)

Мени у овој твојој причи нешто није логично:

1. Или си лекар педијатар па лечиш само децу;
2. Или си лекар опште медицине у примарној здравственој заштити па лечиш само одрасле пацијенте.
3. Или си др Маричић из серије "Бела лађа" па лечиш све од 7 до 77 година плус оперишеш...:)

bilo bi lepo da je tako ili deca ili odrasli ali nase ministarstvo smatra da to u opsta ne treba da se razdvoji
tako da su svi od 0 do 97...100...107 god zajedno

nisam lekar nego sestra na prijemu u jednoj specijalistickoj ambulanti
( jedinoj te vrste na opstini koja ima 300 000 stanovnika )
koja prima i decu i odrasle
pa vi vidite kome je lakse tj teze nama med radnicima napraviti adekvatnu trijazu i izaci u susret svim mogucim i nemogucim zahtevima o prioritetu
ili pacijetima koji dodju sad pa ko zna kad a mi smo tu svaki dan
nasmejane vesele i uvek spremne da saslusamo i pokusamo da izadjemo u susret svima
( pa i onima koji su se pogresno parkirali ili kasne kod frizera )

bilo bi lepo da je tako ili deca ili odrasli ali nase ministarstvo smatra da to u opsta ne treba da se razdvoji
tako da su svi od 0 do 97...100...107 god zajedno

nisam lekar nego sestra na prijemu u jednoj specijalistickoj ambulanti
( jedinoj te vrste na opstini koja ima 300 000 stanovnika )
koja prima i decu i odrasle
pa vi vidite kome je lakse tj teze nama med radnicima napraviti adekvatnu trijazu i izaci u susret svim mogucim i nemogucim zahtevima o prioritetu
ili pacijetima koji dodju sad pa ko zna kad a mi smo tu svaki dan
nasmejane vesele i uvek spremne da saslusamo i pokusamo da izadjemo u susret svima
( pa i onima koji su se pogresno parkirali ili kasne kod frizera )

Специјалистичка амбуланта је у оквиру опште болнице или дома здравља?
Просто ми је невероватно да у општини, тј. граду са 300.000 становника не постоји посебна специјалистичка служба, односно дечја клиника за децу до 18 година старости!?
Јадна ти! :)

Back