Besplatno obrazovanje

Da li mislite da je tako nesto ispravno

• Da, poen je poen

• Ne, to je nepravda prema radnicima

• svako treba da placa svoj rucak

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Slabo tebe ima ko da razume ovde na forumu.

Student bez vaspitanja, ne može primati kvalitet, već samo kvantitet.

Ogromna većina je svela svoje nekadašnje tanko obrazovano znanje na još niži nivo - edukaciju.

Mnogi ovde sa fakultetskim diplomama, igubili su postojeće obrazovanje, nema više poziva odavno, mlađe generacije koje su završile visoke škole ni ne znaju šta je poziv, već su edukovane za posao. Diplome se polažu u špajzu i dostavljaju PTT-om

Imati posao je daleko od kvalifikacije, a od kvalifikacije do poziva je dug put.

Nema više toga, brzina je sve to uprostila i pojednostavila.

Brza i beskonačna tranzicija, će sve preostalo istopiti do kraja

Poslednja izmena:
Ništa na ovom svetu nije besplatno.

Sve neko plati.

Pitanje ove teme je prednost onih koji plaćaju porez .

Kao kad bi na premiju lutrije imali pravo i oni koji ne uplate tiket.

Da ništa na svetu nije besplatno to ti je tačno prijatelju.Problem je samo što ljudi ne vole da plaćaju porez.
Sa druge strane i država ne želi porez od svih građana nego da bi službenici manje radili radije natovare
porez jednom i to veliki a drugom jedno ništa.

Da ništa na svetu nije besplatno to ti je tačno prijatelju.Problem je samo što ljudi ne vole da plaćaju porez.
Sa druge strane i država ne želi porez od svih građana nego da bi službenici manje radili radije natovare
porez jednom i to veliki a drugom jedno ništa.

Siromašan i običan svet ne vidi koliko službenici rade, jer projekti iz EU, WB, IMF, razni investitori, špekulanti, oligarsi domaći i inostrani moraju biti zadovoljeni od administracije.

Ako država ima promašene projekte i tranziciju, onda privrednici džaba proizvode i pune budžet, a službenici džaba troše budžet u zadovoljavanju stranih vlada i tajkuna.

Dvostruka šteta za pogrešnu politiku.

Ali nije to pogrešno, sve to što curi, Klanu dolazi na bogaćenje

Ja pak dajem 20 franaka kako bi naučio nešto od čega bi živeo i da ne živiš više kao pas i to sa fakultetom.

Rado bi se ti menjao sa mnom, ali za to treba malo više napora. I znanja, koje nemaš. I mudrosti koje nemaš. I ozbiljnog rada, koji ti ne bi umeo da radiš. U suštini, ti si upravo tamo gde i treba da budeš, bez pasoša i bilo kakavih papira. U vakuumu između SFRJ i Švajcarske.

Rado bi se ti menjao sa mnom, ali za to treba malo više napora. I znanja, koje nemaš. I mudrosti koje nemaš. I ozbiljnog rada, koji ti ne bi umeo da radiš. U suštini, ti si upravo tamo gde i treba da budeš, bez pasoša i bilo kakavih papira. U vakuumu između SFRJ i Švajcarske.

Ja sam "trezvenjak" ali da sam "mrtav" pijan ne menjam situaciju. I problem pasoša uvek se traži rešenje
i jasno da rešenje postoji.

Rođen sam kao Jugosloven.

Hajde da ti pomognem. Ali zaista, Reefke ima pravo. Objektivno, glede tebe. Sve je u pravu, osim velicanja sebe. :zblesav:

Uradi ovako. Ja tebi predlazem da PRESTANES da spavas i sedis na usima. To pod broj 1.

Dakle, sta je tvoj cilj? Imati dvostruko drzavljanstvo: Schweiz, i Republike Srbije.

Ovo si koraci koje treba da odradis:
[1] Da prvo izvadis Schweiz sosku - to i sam znas kako moze. To je A MUST.
[2] Jednom kada si to odradio, odes u Srbiju, iz opstine gde si rodjen, i odakle si (verovatno) i otisao u Schweiz.
[3] Tamo potrazis dva dokumenta: izvod iz Maticne knjige Rodjenih i izvod iz Maticne knjige Drzavljana - to se sada sve dobija elektronski.
[4] Sa ta dva dokumenta odes u opstinu (SUP), i tamo ih pitas za proceduru kako da dobijes sosku.

Kapish? Ferschtein? :think:

_nobody_

To ne znači da treba da umreš kao apatrid.

Kako nemaš državljanstvo Srbije?

Oženi se ovde sa nekom pa ćeš dobiti državljanstvo i pasoš.

Šta ćeš tamo, dođi ovde da živiš ko čovek.

Dobar je predlog ali neostvarljiv.Najradije bi živeo u Srbiji pogotovu u kući sa dvorištem ovdi to nemam šanse.
Pasoš izvaditi u Srbiji je najveći problem,a ako i izvadi neko nije isključeno da je odmah i probleme izvadio.
U vezi pasoša imam prilično iskustva.

- - - - - - - - - -

Hajde da ti pomognem. Ali zaista, Reefke ima pravo. Objektivno, glede tebe. Sve je u pravu, osim velicanja sebe. :zblesav:

Uradi ovako. Ja tebi predlazem da PRESTANES da spavas i sedis na usima. To pod broj 1.

Dakle, sta je tvoj cilj? Imati dvostruko drzavljanstvo: Schweiz, i Republike Srbije.

Ovo si koraci koje treba da odradis:
[1] Da prvo izvadis Schweiz sosku - to i sam znas kako moze. To je A MUST.
[2] Jednom kada si to odradio, odes u Srbiju, iz opstine gde si rodjen, i odakle si (verovatno) i otisao u Schweiz.
[3] Tamo potrazis dva dokumenta: izvod iz Maticne knjige Rodjenih i izvod iz Maticne knjige Drzavljana - to se sada sve dobija elektronski.
[4] Sa ta dva dokumenta odes u opstinu (SUP), i tamo ih pitas za proceduru kako da dobijes sosku.

Kapish? Ferschtein? :think:

_nobody_

Hvala na savetu ali ja sam davao u prvo vreme 1.000 franaka a posle toga povećao na 5.000 franaka.
ko uspe da mi to završi.Svako je imao savet,ali niko nije hteo da uzme pare.

Back