Mystic+
Zaslužan član
- Poruka
- 100.052
Bolje da imamo besplatno vaspitanje, lako će vaspitani da se obrazuju !
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Trebalo bi da stoji : "Besplatno školstvo i besplatne obaveze"
www.sega.mega.trend.neobavezno.rs.trć-prć.com
Ko hoće da priloži da skupimo za Franka za večernju školu? Evo ja dajem 250 din.
Ko hoće da priloži da skupimo za Franka za večernju školu? Evo ja dajem 250 din.
Bolje da imamo besplatno vaspitanje, lako će vaspitani da se obrazuju !
Slabo tebe ima ko da razume ovde na forumu.
Ništa na ovom svetu nije besplatno.
Sve neko plati.
Pitanje ove teme je prednost onih koji plaćaju porez .
Kao kad bi na premiju lutrije imali pravo i oni koji ne uplate tiket.
Da ništa na svetu nije besplatno to ti je tačno prijatelju.Problem je samo što ljudi ne vole da plaćaju porez.
Sa druge strane i država ne želi porez od svih građana nego da bi službenici manje radili radije natovare
porez jednom i to veliki a drugom jedno ništa.
Ja pak dajem 20 franaka kako bi naučio nešto od čega bi živeo i da ne živiš više kao pas i to sa fakultetom.
Rado bi se ti menjao sa mnom, ali za to treba malo više napora. I znanja, koje nemaš. I mudrosti koje nemaš. I ozbiljnog rada, koji ti ne bi umeo da radiš. U suštini, ti si upravo tamo gde i treba da budeš, bez pasoša i bilo kakavih papira. U vakuumu između SFRJ i Švajcarske.
Postoji rešenje, evo neki imamo pasoše ceo život, neki nemate ni jedan. Na sreću, samo ti budi tu gde jesi.
Potrudi se da i ti budeš ovdi gde sam ja.Mada bi ti savetovao da živiš tamo u nekom selu,da imaš širinu,
da stanuješ u nekoj komatnoj kući,i budeš sa svojim narodom.Ovdi veruj možeš samo u stanu da živiš.

Koji je tvoj narod, franak? Srbi? Svajcarci (kao drzavljanstvo)? Franak? Evro?
_nobody_
Rođen sam kao Jugosloven.
Rođen sam kao Jugosloven.

To ne znači da treba da umreš kao apatrid.
Kako nemaš državljanstvo Srbije?
Oženi se ovde sa nekom pa ćeš dobiti državljanstvo i pasoš.
Šta ćeš tamo, dođi ovde da živiš ko čovek.
Hajde da ti pomognem. Ali zaista, Reefke ima pravo. Objektivno, glede tebe. Sve je u pravu, osim velicanja sebe.
Uradi ovako. Ja tebi predlazem da PRESTANES da spavas i sedis na usima. To pod broj 1.
Dakle, sta je tvoj cilj? Imati dvostruko drzavljanstvo: Schweiz, i Republike Srbije.
Ovo si koraci koje treba da odradis:
[1] Da prvo izvadis Schweiz sosku - to i sam znas kako moze. To je A MUST.
[2] Jednom kada si to odradio, odes u Srbiju, iz opstine gde si rodjen, i odakle si (verovatno) i otisao u Schweiz.
[3] Tamo potrazis dva dokumenta: izvod iz Maticne knjige Rodjenih i izvod iz Maticne knjige Drzavljana - to se sada sve dobija elektronski.
[4] Sa ta dva dokumenta odes u opstinu (SUP), i tamo ih pitas za proceduru kako da dobijes sosku.
Kapish? Ferschtein?
_nobody_
Hvala na savetu ali ja sam davao u prvo vreme 1.000 franaka a posle toga povećao na 5.000 franaka.
ko uspe da mi to završi.Svako je imao savet,ali niko nije hteo da uzme pare.