Besplatno obrazovanje

Da li mislite da je tako nesto ispravno

• Da, poen je poen

• Ne, to je nepravda prema radnicima

• svako treba da placa svoj rucak

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Дете је самофинансирајуће, дакле, није добар ђак.
А тата баш решио да заврши факултет.
Па нека плаћа онда.

Dobro zasto bi taj otac placao za tudje dete, a ne za svoje. Ili primera placas porez i posle moraju da skupljaju donacije da te lece ili umires.. A neko zdrav prav studira za dzabe.

- - - - - - - - - -

Ма, не може, он је плаћао порез и његово полуписмено дете мора да студира да би постало полуписмен стручњак, макар тата и утајио порез, што пекари иначе уопште не раде, нити имају могућности за то.

sta je moja korist od tvoga fakulteta. kakva.

- - - - - - - - - -

ja ne kapiram zasto vi ljudi mislite da vam je drzava nesto duzna da da. Naravno da nije kao ni sto onim sportistima nije duzna da daje stanove.

- - - - - - - - - -

taj prijemni ispit niti je merilo znanja niti je merilo inteligencije.

Dobro zasto bi taj otac placao za tudje dete, a ne za svoje. Ili primera placas porez i posle moraju da skupljaju donacije da te lece ili umires.. A neko zdrav prav studira za dzabe.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

ja ne kapiram zasto vi ljudi mislite da vam je drzava nesto duzna da da. Naravno da nije kao ni sto onim sportistima nije duzna da daje stanove.

- - - - - - - - - -

:ok::ok:

Ok, onaj ko zakida na porezu i doprinosima, nema pravo na pravnu zastitu, besplatno lecenje, skolovanje, nema pravo na putne isprave, jer se nece voditi kao punopravni gradjanin.

Ako moze da zaradi u tim uslovima, a da ga neko ne ubije ili opljacka, svaka mu cast.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Он и треба да плаћа за своје дете јер је тупан који није успео да уђе на буџет.

Мени држава ништа није дала, као што си и сам рекао, моји родитељи су плаћали порез за моје школовање, а ја сам била довољно добра да то искористим.

А о пријемном испиту ти, са 4 разреда основне школе, по сопственом признању, ниси меродаван да говориш.

- - - - - - - - - -

Ok, onaj ko zakida na porezu i doprinosima, nema pravo na pravnu zastitu, besplatno lecenje, skolovanje, nema pravo na putne isprave, jer se nece voditi kao punopravni gradjanin.

Ako moze da zaradi u tim uslovima, a da ga neko ne ubije ili opljacka, svaka mu cast.

Ето, и решен проблем.

Сами се бране, сами се лече, сами школују децу, сами граде, или уз помоћ своје деце коју су сами финансирали.

Он и треба да плаћа за своје дете јер је тупан који није успео да уђе на буџет.

Мени држава ништа није дала, као што си и сам рекао, моји родитељи су плаћали порез за моје школовање, а ја сам била довољно добра да то искористим.

А о пријемном испиту ти, са 4 разреда основне школе, по сопственом признању, ниси меродаван да говориш.

- - - - - - - - - -

Ето, и решен проблем.

Сами се бране, сами се лече, сами школују децу, сами граде, или уз помоћ своје деце коју су сами финансирали.

zasto bi neko placao za tudje dete, a za svoje ne moze.

Naravno da je ovaj drugi sistem daleko bolji i efikasniji. moze se angazovati i privatna policija koja radi svoj posao.

pa zasto bi placao kad je vec platio.

- - - - - - - - - -

on placa i ne moze da koristi mogucnosti besplatnog skolovanja. a neki ne placaju i mogu da koriste tu mogucnost. to mi je nekako nelogicno . valjda na prvom mestu dolaze oni koji placaju.

Не, на прво место долазе најбољи ђаци.

kakve ce koristi imati srbija od tih najboljih djaka kad ce ti najbolji da odu iz zemlje. ako je neko stvarno dobar on ni nema sta da trazi u srbiji. resursi su veoma oskudni.

Не, не, не, не убацуј сад тренутак у коме живимо, твоје уводно питање је било о самом систему образовања и праведности истог, невезано за мајку нам Србију.

Ја све време говорим о савршеном систему образовања, а ти у недостатку аргумената игру пребацујеш на тло Србије.

Не, не, не, не убацуј сад тренутак у коме живимо, твоје уводно питање је било о самом систему образовања и праведности истог, невезано за мајку нам Србију.

Ја све време говорим о савршеном систему образовања, а ти у недостатку аргумената игру пребацујеш на тло Србије.

pa ja sam naveo dobar primer i naguzio tvoje argumente vec odavano . ovo se samo zezam. Moj argumenat je bio po kom pravu ti nesto trzis nesto od drzave. ti kazes drzava od toga ima korist. Ok ali drzava ima korist i kod snosaja radjaju se deca. Ajde sada da platimo sve dobre i pozeljne jebacce za svaki snosaj(slicno dobrim studentima) , jer drzava srbija ima los natalitet i treba ju joj dobri ljudi. A mozemo dobiti i nikolu teslu. Sledeci tvoju primitivnu logiku ja mogu da izvedem zakljucak da je bilo koja aktivnost znacajna za drzavu Srbiju i da se treba subvencionisati. Naravno sa razlicitih pogleda videcemo i razlicite oblasti koje se trebaju subvencionisati.

- - - - - - - - - -

Privatna policija stiti one koji imaju pare i vracamo se u feudalno doba.

Preduzimljivi mogu puno da nakradu u takvom drustvu, bez diplome.
jako glup i reterdiran argument. Pa danasnja policija isto cuva vlast i on koji kontrolisu vlast. . da li smo u feudalnom dobu. koliko puta su vlastodrzsci prekrsili zakon.
https://en.wikipedia.org/wiki/Private_police_in_the_United_States

- - - - - - - - - -

evo drzava oporezuje sve muskarce, medjutim samo najpozeljniji i najzgodniji imaju mogucnost da oplode srpkine. Oni treba da budu subvencionisani i placeni iz budzeta time garantujemo da ce se radjati dobra i pametna deca
ista logika se krije i u ovim recima
evo drzava da oporezuje sve ljude . medjutim samo najpametniji i najumniji imaju mogucnost da studiraju. Oni treba da budu subvencionisani i placeni iz budzeta , time garantujemo da ce nas leciti dobri i pametni doktori.

Privatni policajci su podredjeni pravnom sistemu, nisu nezavisni od njega.

Bez pravnog sistema, nema prava na imovinu, a bez toga nema ni zarade, svako ima pravo da uzme sta god zeli.

Detinjasto je posmatati uplatu za porez kao uplatu za letovanje.

Privatni policajci su podredjeni pravnom sistemu, nisu nezavisni od njega.

Bez pravnog sistema, nema prava na imovinu, a bez toga nema ni zarade, svako ima pravo da uzme sta god zeli.

Detinjasto je posmatati uplatu za porez kao uplatu za letovanje.

kakav je pravni sistem u srbiji. sudstvo moze da bude privatno i policija.

- - - - - - - - - -

pa jebeni mitrovicev sin je pregazio devojku i pobegao sa mesta i nije odgovarao. Kakvo je to nezavisno sudstvo. Imas brdo takvih odluka

- - - - - - - - - -

kao eto ako bude privatno oni ce terorisati narod. Pa danas sns terorise narod biju gde stignu. Ali eto to je legitimno jer su drzavni.

kakav je pravni sistem u srbiji. sudstvo moze da bude privatno i policija.

- - - - - - - - - -

pa jebeni mitrovicev sin je pregazio devojku i pobegao sa mesta i nije odgovarao. Kakvo je to nezavisno sudstvo. Imas brdo takvih odluka

- - - - - - - - - -

kao eto ako bude privatno oni ce terorisati narod. Pa danas sns terorise narod biju gde stignu. Ali eto to je legitimno jer su drzavni.

Pravni sistem u Srbiji je los, zato su ljudi i nezadovolji.
Bez drzave ga ne bi bilo, sto znaci svako uzima ono sto moze da uzme.

Potpuno privatna policija je tvoja vojska i sluzi za dominaciju nad populacijom, a to smo imali u feudalnom sistemu. Imali smo i aristokratiju koja se skolovala i ostale koji su sluzili. Ne znam kakve veze ovaj sistem ima sa liberalizmom, ali vidim da te privlaci.

Srpski sistem treba unaprediti, ali ne vidim da ce se to skoro desiti, tako da ce se preorijanitasti na prinudni nacin naplate poreza, u kome moras da platis, a ne moras nista da dobijes. Niti je koga briga da li imas pare da jedes, a kamoli da skolujes decu.
Drzava i to moze da radi, jbg sila je u njenim rukama.

Pravni sistem u Srbiji je los, zato su ljudi i nezadovolji.
Bez drzave ga ne bi bilo, sto znaci svako uzima ono sto moze da uzme.

Potpuno privatna policija je tvoja vojska i sluzi za dominaciju nad populacijom, a to smo imali u feudalnom sistemu. Imali smo i aristokratiju koja se skolovala i ostale koji su sluzili. Ne znam kakve veze ovaj sistem ima sa liberalizmom, ali vidim da te privlaci.

Srpski sistem treba unaprediti, ali ne vidim da ce se to skoro desiti, tako da ce se preorijanitasti na prinudni nacin naplate poreza, u kome moras da platis, a ne moras nista da dobijes. Niti je koga briga da li imas pare da jedes, a kamoli da skolujes decu.
Drzava i to moze da radi, jbg sila je u njenim rukama.

pa i sada imas drzavno= privatno sns sudstvo. cenim da bi neki bolji privatnik daleko bolje upravljao.Mislis da policija i sudovi nisu pod uticajem vucica i drugih akcionara sns-a

pa i sada imas drzavno= privatno sns sudstvo. cenim da bi neki bolji privatnik daleko bolje upravljao.Mislis da policija i sudovi nisu pod uticajem vucica i drugih akcionara sns-a

Sada smo blizi tvojoj ideji, oni imaju pare, uticaj i moc i stite pre svega sebe, a ostalima sta ostane.

Ne slazem se sa tobom da neko ko placa porez ne dobija nista za svoje uplate, niti da mu se mora vratiti u obliku koji on zeli.

U narmalnijoj drzavi, imao bi pravo glasa i trazio bi nesto za sebe, makar na lokalnom nivou, ako ne na opstem.

Sada smo blizi tvojoj ideji, oni imaju pare, uticaj i moc i stite pre svega sebe, a ostalima sta ostane.

Ne slazem se sa tobom da neko ko placa porez ne dobija nista za svoje uplate, niti da mu se mora vratiti u obliku koji on zeli.

U narmalnijoj drzavi, imao bi pravo glasa i trazio bi nesto za sebe, makar na lokalnom nivou, ako ne na opstem.

Ne znamo kako bi to funkcionisalo.

Када је народ васпитан, моралан и частан, неће узети, а да не врати узето.

И учиниће све да врати дуг, завршио школу или не !

Прво васпитање па онда образовање !

Stvarnost te itekako demantuje.

- - - - - - - - - -

Pa koji moy drzava uopste treba i da postoji?
Opismenjavanje je valjda najveca tekovina civilizacije.

Ne mislim na opismenjevanje nego na visokoškosko obrazovanje.To je luksus a luksus treba da plaća svakog iz svog džepa.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

mislis drugi ljudi, a ne drzava, jer skolovanje ide preko poreza koji placaju drugi. dakle, ja se slazem sa tobom. :lol:

s tim sto je obostrano...drzava ne da meni, ja ne dam drzavi. to je posteno.

primer cigana, svi placaju porez, a samo ciganija dobija pomoc drzave...jel to fer? ili idioti su doneli zakon o donaciji organa i eurotransplantu, neka daju organe cigani, posto drzava njima daje od para drugih ljudi.

pa ne bih rekao da su jednaki uslovi. Svaka preraspodela vodi ka nepravdi. Svaka
A drzava da pomogne duzna je svima. jel tako
malinarima treba da pomogne drzava
seljacima treba da pomogne drzava
majkama treba da pomogne drzava
bolesnima treba da pomogne drzava
zdravima i pametnima isto da pomogne
glupima itd
A kome da uzme pare. Da li vi kapirate da bi dao nekome pare moras nekome da uzmes. Kome da uzmes .
A govorim o nepravdi da ljudi koji rade i placaju porez nemaju nikakve benefite u odnosu na one koji ne placaju nista. Procitaj uvodni post. Kako je pomogla drzava onima koji su ceo zivot placali za besplatno skolovanje, a da bi im dete studiralo ono treba da plati. Kakva je to pomoc drzave. Govorim o samofinansirajucoj deci. Ta deca isto nisu losa. Mozda su stigla sa losijem predznjem iz manjih sredina. I posle njih drzava izmuze ko pacove. Ne postoji beskonacno novca

Za početak porez plaćamo ama baš svi. Ako ništa drugo ono kroz PDV. Ko ima nekretninu na svom imenu takođe. I da ne nabrajam.Ako nečije dijete nije sposobno da položi prijemni ili ga uradi loše ne treba ni da bude na budžetu,

Back