Besplatno obrazovanje

Da li mislite da je tako nesto ispravno

• Da, poen je poen

• Ne, to je nepravda prema radnicima

• svako treba da placa svoj rucak

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Po čemu?Po tome što država mora da zadrži najbolje i najtalentovanije. Ako neko ko je imao prosjek preko 9 ne može da ostane na fakultetu a ni da u Srbiji nađe posao u struci kako mu zamjeriti što ode?

Pa drzava srbija sigurno ne moze da plati dovoljno dobro najbolje i najtalentovanije. Bas te najbolje koje bi da skoluje za dzabe. A recimo svi ti da plate, a te pare da ostanu privatniku onda privatnik unapredi proizvodnju i raste standard svih gradjana.

Sta mislis sta je bolje za drzavu. Da da 100 000 evra koje da za skolovanje studenta i koji ce otici( srbija ce videti lipov *****) ili da vrati privatniku koji je uplatio 100 000 evra da kupi neke masine i zaposli par ljudi. Mesas svoj interes genije i drzavni.

Bolje je dati 100000 i iškolovati kardiologa koji će lečiti bolesne Srbe. Svaki drugi Srbi boluje od hiertenzije. A tom privatniku ne treba nikakvo školovanje? On se rodio naučen... i mogu misliti kako bi taj novac iskoristili srpski "bismismeni".

evo bren-a , Mi platili da se skoluje i da nam unapredi drzavu i dali ono malo sirotinje sto imamo, a on rekao cao moroni gledam svoj interes. Umesto da smo rekli privatniku. Evo privatnice bren ce da plati svoje skolovanje, a ti kupi nove masine unapredi proizvodnju.

Bolje je dati 100000 i iškolovati kardiologa koji će lečiti bolesne Srbe. Svaki drugi Srbi boluje od hiertenzije. A tom privatniku ne treba nikakvo školovanje? On se rodio naučen... i mogu misliti kako bi taj novac iskoristili srpski "bismismeni".

Da li ce bolje iskoristi to je njegov problem. Njegov novac moze da potrosi na ***** i pevaljke. Ali je besmisleno misliti da ti je neko nesto duzan da daje.

- - - - - - - - - -

O da može. Samo da hoće.

pa ne moze djavolcicu. Poresko opterecenje u Srbiji je preko 50%. Bas zbog tih sto misle da im je neko nesto duzan. Zasto djavolcice mislis da ti je neko duzan nesto?

evo bren-a , Mi platili da se skoluje i da nam unapredi drzavu i dali ono malo sirotinje sto imamo, a on rekao cao moroni gledam svoj interes. Umesto da smo rekli privatniku. Evo privatnice bren ce da plati svoje skolovanje, a ti kupi nove masine unapredi proizvodnju.

Prvo ja sam radio desetak godina u BG, debelo plaćao porez , odslužio 99-tu u Metohiji i od mene dosta. A ti kada zapatiš neku boleštinu idi , pa neka te leči taj metaloglodač...

Da li ce bolje iskoristi to je njegov problem. Njegov novac moze da potrosi na ***** i pevaljke. Ali je besmisleno misliti da ti je neko nesto duzan da daje.

Država mu da na ruke 100000 , i on sa tim može da radi šta hoće!!?? E , svašta.... I većina studenata na budzetu ima roditelje koji su po 20-tak godina unazad plaćali porez državi. Znači, nije to baš besplatno.

Prvo ja sam radio desetak godina u BG, debelo plaćao porez , odslužio 99-tu u Metohiji i od mene dosta. A ti kada zapatiš neku boleštinu idi , pa neka te leči taj metaloglodač...

argument poreza ne koristite. Jer porez placam i ja koji nisam studirao. Ja govorim bas o tome. Da se placa porez,a ne posle tvoje dete ne moze da studira. A neko ko ne placa nista moze da studira.

- - - - - - - - - -

Država mu da na ruke 100000 , i on sa tim može da radi šta hoće!!?? E , svašta.... I većina studenata na budzetu ima roditelje koji su po 20-tak godina unazad plaćali porez državi. Znači, nije to baš besplatno.

procitaj uvodni post. dolazis ko covek na zurku u 4 ujutru.

O može. Nema potrebe za npr 250 poslanika. Za kupovinom luksuznih auta. I slično. Može se smanjiti plata kojekvim glavonjama.

Zasto bi smanjili i oni su svi zaduzili drzavu na ovaj ili onaj nacin. Neko je nosio gajbice i dobio trosoban stan. ili lepio kosovo je srbija i trg ratka mladica. to je od strategijskog znacaja za drzavu. naravno da se plati. Pa djavolcice svaki snosaj treba da se placa. kako to nije jasno.

- - - - - - - - - -

A što nisi studirao?

pa glup sam imam 4 razreda.

...Razmisli da li bi ti da te sutra leči duduk kog je tatica političar(parazit) upisao bez prijemnog na medicinu ili neko ko je osvojio 90% na prijemnom iz biologije/hemije. ...

...И кад смо код лекара, да ли би ти таквом морону дозволио сутра да лечи тебе или твоје дете?

Или би се радије препустио ономе кога је, као сиромашног, финансирала држава јер је био бриљантан ђак?

...
Slažem se sa većinom vaših stavova, ali se sa pivisokom slažem u tome da treba izostaviti doktore iz priče.
Naravno, svi smo osetljivi na lečenje, ali... dobiješ uput za neku ustanovu, tamo pre podne radi dr Petrović, popodne dr Jovanović. Ako nemaš "insajdera" (nekog ko je upoznat sa njihovim radom) da ti kaže ko je bolji od njih dvojice, ti ne možeš znati da li je jedan od njih (ili obojica) od onih što su fakultet završavali sa "Dobro je, šestica" ili "devetka, poništiću ispit". Mada to važi i za ostale struke.
"Ali on radi u TOJ ustanovi?" Da, ali isto tako znamo kako se kod nas dolazi do posla, i to nije od juče, još ONDA su drugovi članovi (biblioteke) lakše postajali šefovi smena i ostali rukovodioci od onih koji nisu drugovi članovi. Samo su ekstremno dobri značajno napredovali bez crvene članske karte. I taj sistem uglavnom opstaje. Boje se menjaju (crvena, žuta, plava, crna...), ali sistem ne.

Не говоримо сада о нашој држави, јер ту за исправљање има много тога, већ генерално о томе кога треба финансирати из државног буџета.

Не говоримо сада о нашој држави, јер ту за исправљање има много тога, већ генерално о томе кога треба финансирати из државног буџета.

Тужна Дарлинг,

Не можеш појединачним поправљати општост.

Čovek je izdominirao ovde.

On je dokaz da zdrav razum još postoji u Srbiji.

Svi vi pametni da se vrnete na početak temilice i da pažljivo pročitate šta su vam napisali on i Mystic i da dobro mućnete glavama.

Cekaj BWE. Logika ti slaba strana. Ti rece da ovi neobrazovani su najpametniji. A ovako, covek pise da ima 4 osnovne i da je glup. Kontra tvojim teorijama. :mrgreen:
_______

I da, svi ste vi izdominirali, tako primitivni i neobrazovani u Srbiji. Pa vidim sad koliko je ta Srbija dominantna. 4ti (polu)svet, pripada Africi. Busmanima.

Ne znam, ali ja bih tebi savetovao da se vratis u taj 6ti osnovne i da zavrsis vec jednom osnovno obrazovanje. Mozda se i prosvetlis, pa tako slep kod zdravih ociju, i progledas! :aha2:

_nobody_

onda se trebate setiti sta je civilizacija

sta je drustvo i drzava

cemu onda placati policiji ,hocu samo privatno obezbedjenje

cemu doktore , hocu licnog doktora

Туго,

Танушна и мајушна. Немој ти о цивилизацији, друштву и држави !!!

Шта ће ти приватно обезбеђење, ако Клан има обезбеђење и заштиту државних органа у квази републици !

А, "бесплатни" доктори у државним клиникама служе да "бесплатно" ваде органе, док приватни доктори скупо уграђују органе, и тако то ...

Али компликовано је то за тебе ...

Туго,

Танушна и мајушна. Немој ти о цивилизацији, друштву и држави !!!

Шта ће ти приватно обезбеђење, ако Клан има обезбеђење и заштиту државних органа у квази републици !

А, "бесплатни" доктори у државним клиникама служе да "бесплатно" ваде органе, док приватни доктори скупо уграђују органе, и тако то ...

Али компликовано је то за тебе ...

ala lupas

samo da bi izgledalo da si u pravu

Cekaj BWE. Logika ti slaba strana. Ti rece da ovi neobrazovani su najpametniji. A ovako, covek pise da ima 4 osnovne i da je glup. Kontra tvojim teorijama. :mrgreen:
_______

I da, svi ste vi izdominirali, tako primitivni i neobrazovani u Srbiji. Pa vidim sad koliko je ta Srbija dominantna. 4ti (polu)svet, pripada Africi. Busmanima.

Ne znam, ali ja bih tebi savetovao da se vratis u taj 6ti osnovne i da zavrsis vec jednom osnovno obrazovanje. Mozda se i prosvetlis, pa tako slep kod zdravih ociju, i progledas! :aha2:

_nobody_

Jok Tyki, ja rekoh kako čovek koji ima 4 razreda rezonuje pametnije nego svi načitani ovde.

To se odlično uklapa i nema logičke greške.

Pusti mene, ja se sad spremam da putujem tamo gde se škola ama baš ni malo ne ceni već se meri kolko si suza i tuge izazvao .

Kamo sreće da smo mi izdominirali, al na žalost izdominirali su ovi čklolovani na rate.

- - - - - - - - - -

ala lupas

samo da bi izgledalo da si u pravu

Ne lupa on nego ti.

Ustvari trabunjanje bi bio adekvatniji termin.

_______

_nobody_

У распалом, нефункционалном и декадентном друштву васпитани и необразовани поправљају друштвену одговорност, а неваспитани и образовани је руше !

- - - - - - - - - -

Jok Tyki, ja rekoh kako čovek koji ima 4 razreda rezonuje pametnije nego svi načitani ovde.

To se odlično uklapa i nema logičke greške.

Pusti mene, ja se sad spremam da putujem tamo gde se škola ama baš ni malo ne ceni već se meri kolko si suza i tuge izazvao .

Kamo sreće da smo mi izdominirali, al na žalost izdominirali su ovi čklolovani na rate.

- - - - - - - - - -

Ne lupa on nego ti.

Ustvari trabunjanje bi bio adekvatniji termin.

Нема помоћи овој захваћеној декаденцији без неке озбиљније катастрофе.

Мозгови су атрофирали због неваспитања, неслободе, несуверенитета, а образовање је постало непотребно због Википедије.

Брозовско и википедијско образовање уништило је васпитање.

У распалом, нефункционалном и декадентном друштву васпитани и необразовани поправљају друштвену одговорност, а неваспитани и образовани је руше !

O zna to naš drugar Tyki.
On je jedan retko pošten čova po tom pitanju i za to mu skidam kapu.

Nego da pomenemo i pokojnog Mandu koji je to jednostavnijim rečnikom kazo u filmu " Lepa sela lepo gore".

„Da se vi školovani šta pitate,otišli bi i Srbi i Srbija u ***** odavno.“

Back