Besplatna procena vrednosti - stari novac, marke, ordenje

Hvala na odgovoru. Ja sam postavio pitanje na forumu koji ima za cilj da pomogne ljudima za konkretni problem, pitanje, savet itd. Meni ovo nije oblast interesovanja i zato sam pitao, ti si se javio, mogao si da se i ne javis ako ti je to problem. Moja struka je zastita bilja, hobi pcelarstvo i kome god treba pomoc oko toga rado cu mu izaci u susret, za to postoji i forum (SPOS-savez pcelarskih organizacija Srbije) na kom sam aktivan. Ovu tvoju poslednju recenicu necu komentarisati, legitiman stav, ali nepristojan za forum. Pozdrav

Ja mislim da sam ti pomogao dovoljno da saznas sve o komadu, samo sam imao osecaj kako te mrzi da otvoris drugi prozor i u google pretrazivacu ukucas Carinus, lako bi pronasao da je to rimski vldar koji je vladao od 282 do 285 i sve ostalo sto te zanima. Ne mozes da kazes da ti ovo nije oblast interesovanja a raspitujes se za komad, samo malo truda, to je sve sto sam trazio.

Pozdrav

Ja mislim da sam ti pomogao dovoljno da saznas sve o komadu, samo sam imao osecaj kako te mrzi da otvoris drugi prozor i u google pretrazivacu ukucas Carinus, lako bi pronasao da je to rimski vldar koji je vladao od 282 do 285 i sve ostalo sto te zanima. Ne mozes da kazes da ti ovo nije oblast interesovanja a raspitujes se za komad, samo malo truda, to je sve sto sam trazio.

Pozdrav

Moja greska, kad si napisao kopija Carinus-a, ja sam video samo kopija. Hvala ti jos jednom, nema razloga za svadju. Samo da dodam da sam pronasao da se kao original te kovanice izradjivao od zlata i drugaciji je lik na prednjij strani a i zadnja strana se malo razlikuje. Bas me zanima ko je mogao da odradi kopiju jer je kovanica pronadjena pre cetrdeset godina.

Moja greska, kad si napisao kopija Carinus-a, ja sam video samo kopija. Hvala ti jos jednom, nema razloga za svadju. Samo da dodam da sam pronasao da se kao original te kovanice izradjivao od zlata i drugaciji je lik na prednjij strani a i zadnja strana se malo razlikuje. Bas me zanima ko je mogao da odradi kopiju jer je kovanica pronadjena pre cetrdeset godina.

Nije ovo nikakva svadja. A sto se tice falsifikatora, njih je bilo cak i u vreme Rima, ima ih i sad. Kod nas u trziste falsifiakti najcesce upadaju od Bugara, oni su poznati po falsifikovanju, ne samo kovanica, od figurica, fibula pa do medaljona.

Da li bi neko mogao da mi da procenu vrednosti novčića u prilogu? Hvala unapred!

528766_4992965098338_1644074244_n.jpg

483110_4992964738329_1593538039_n.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Citam ovaj forun oko 3 dana i totalno sam zbunjen.
za novcic 10 Dinara iz 1938 godine neko kaze vredi par evra, drugi kaze oko 1evro, treci kaze da ne vredi nista.
pa bi voleo jedinstven odgovor.
unapred hvala.
ja imam 206 takvih novcica sijaju kao da su danas izasle iz kovnice.
ako je neko zainteresovan neka mi se javi ovde.

Ne znam samo gde si procitao da vredi 1 ili 3 evra, ne vredi nista. Mozda bi, ako nadjes kupca, mogao da prodas sve to za neku simbolicnu cenu ( lupam 100,500,1000din ), sve zavisi kakvog interesenta nadjes.

za novcic 10 Dinara iz 1938 godine neko kaze vredi par evra, drugi kaze oko 1evro, treci kaze da ne vredi nista.
unapred hvala.

Tih kovanica ima sacuvan ogroman broj, po katalogu imaju vrednost mozda 1-2 evra u BUNC stanju, ali kataloske vrednosti kovanica koriste numizmaticke radnje prilikom prodaje kao npr:
http://www.singidunum-online.com/shope/index.php?meniID=&category_thirdID=8
Sumnjam da prodaju vise od jednocifrenog broja godisnje...

Ti kao prodavac mozda mozes da dobijes par dinara po komad, ja sam nedavno bacio u smece saku novcica kraljevine YU iz '38 manjih nominala ukljucujuci i par 10-dinarki, nisam imao ni kome da ih poklonim a ne kamoli prodam, istina nisu bili u prvoj klasi.

Poslednja izmena:
Koliko vrede ove kovanice.
EIN KREUTZER iz 1780 Godine
3 Kruzera iz 1800 Godine
3 Kreutzer iz 1812 Godine
1 Kreuzer iz 1851 Godine
2 Kreuzer iz 1851 Godine
4 Kreuzer iz 1860 Godine
1 FRANC.IOS.I.D.G.AVSTRIAE IMPERATOR / A iz 1861 Godine
2 Franka iz 1866 Godine Napoleon lll EMPEREUR
1 Draxmh 1868 Godine
1LEVLJ iz 1882 Godine (Bugarska)
1LEVLJ iz 1891 Godina
1Korona iz 1894 Godine
1Korona iz 1900 Godine
1Korona iz 1915 Godine
1Dinar iz 1879 Godine Milan M. Obrenovic lV. Knjaz Srpski
1Dinar iz 1912 Godine Petar l. Kralj Srbije
1Dinar iz 1912 Godine Petar l. Kralj Srbija
Da li ova kolekcija nesto vredi?
I koliko mogu da dobijem za ove novcice?
I da li neko hoce da ih kupi?
Ja zivim u Pancevu?
Pozdrav i unapred hvala.

Poslednja izmena:
unapred hvala.

ako ne nadjes bolje, ja dajem 1000 din za njih
pozz

Back