Besplatna procena vrednosti - stari novac, marke, ordenje

Prve dve su po ~20mm, treca malo preko 19mm. Sto se tice tezine, zaista nemam nista cime bih mogao izmeriti ovako male tezine (posedujem samo kuhinjsku vagu koja je neprecizna za ovako nesto)
Sto se tice cene, ne znam jos uvek ni iz kog su perioda,a kamoli cenu, nadam se da ce neko sa foruma moci da me posavetuje!
Sto se tice porekla, deda je skupljao novcice i znacke, stvarno ne znam odakle mu :)

Poslednja izmena:
Prve dve su po ~20mm, treca malo preko 19mm. Sto se tice tezine, zaista nemam nista cime bih mogao izmeriti ovako male tezine (posedujem samo kuhinjsku vagu koja je neprecizna za ovako nesto)
Sto se tice cene, ne znam jos uvek ni iz kog su perioda,a kamoli cenu, nadam se da ce neko sa foruma moci da me posavetuje!
Sto se tice porekla, deda je skupljao novcice i znacke, stvarno ne znam odakle mu :)

deda kucio i skupljao a ti bi da rasprodas?:) to nije lepo:D

Dobar dan svima. Ako moze neko da mi kaze koliko koji novcic vredi i da li je nesto od ovoga zlato ili srebro? Trenutno nisam u mogucnosti da fotografisem novcice ali skoro svi su u perfektnom stanju!
50 para 1938 Kraljevina Jugoslavija;
1 dinar 1938 Kraljevina Jugoslavija;
2 dinara 1938 Kraljevina Jugoslavija;
50 para 1942 / sa druge str. nov. ima grb dvoglavog orla i pise SRBIJA / ;
1 dinar 1942 / -//- /;
2 dinara 1942 / -// - / ;
10 dinara 1955 Federativna Narodna Republika Jugoslavija;
20 dinara 1955 / -//- /;
50 dinara 1955 / -//- /;
10 heller 1915 Austria;
20 heller 1895 Austria;
10 heller 1907 Austria;
10 reichs pfenning 1939 A / takodje imaju ozgake i S D F G L .../;
5 reichs pfennig 1939 G / takodje imaju oznake i D F G J K L.../;
50 centimos 1965 horse venezuela;
5 centimos 1983 horse venezuela;
5 pfennig 1906 deutches reich;
1970 quarter dollar;
10 pence 1977 elizabeth II;
5 pence 1969 elizabeth II;
2 pence 1971 elizabeth II;
1 pence 1974 elizabeth II;
1 cent canada 1867-1967 elizabeth II;
1 cent 1989 canada elizabeth II;
20c 1974 estados unidos mexicanos;
1cent 1951 canada georgivs VI deigratia rex;
One Cent 1983 USA;
5 centavos 1972 republica dominicana;
25 paisa 1972 pakistan;
1 Bolivar 1967 Venezuela;
1 franken 1982 imaju neke dve verzija prof koja je radjena u 10 000primeraka i druga u milionskom iznosu / ne znam u koju spada ovaj / ;

UNAPRED ZAHVALJUJEM

Neke od ovih kovanica mogu da vrede mozda par evra ako su odlicno ocuvane (XF i bolje):
50 para, 1 dinar i 2 dinara iz 1942
5 reichspfenning 1939G
5 pfennig 1906 deutches reich ako je kovnica razlicita od A

Ovo ostalo sve vredi manje od 100 dinara za prosecnu ocuvanost.

Ne bih rekao da ima bilo koja srebrna/zlatna kovanica na ovom spisku,

haha, za taj prvi sam relativno lako nasao poreklo samo kucajuci ove reci sa kovanice, ova treca mi deluje kao Milutin (nisam u potpunosti siguran), a ova u sredini, blage veze nemam sta je i ko je :)
Veca mi pomoc treba oko pronalazenja adekvatne cene :p

Samo sam hteo da skrenem pažnju (svima kojima treba pomoć) da daju sve informacije koje imaju o kovanici,
jer time štede vreme onome koji hoće dobrovoljno da im pomogne. A malo bi bila čudna situacija da neko provede makar i 5 min.
listajući po katalozima da bi na kraju saznao da je postavljač već imao dosta podataka o kovanici.

Treća kovanica bi trebalo da je isto srpski dinar (domaćica :zcool:)
uporedi sa predstavljenim kovanicama na temi http://forum.krstarica.com/showthread.php/370485-Srpski-srednjovekovni-novac-!

pozdrav

sigmund2.png
sigmund.png

domacica2.png
domacica.png

domaci2.png
domacis.png

Ako neko moze da mi kaze koje su ovo kovanice, i koja im je vrednost? Hvala unapred

U redu, nakon malo solo istrazivanja, dosao sam do zakljucka da je:
1) 3 poljska groša, Kralja Sigismunda iz 1596 godine
2) Dinar Dušana Silnog (na prvoj slici je naopako okrenut novcic, ovo trokrako cudo bi trebalo da je gornja strana)
3) Dinar Kralja Milutina (Kralj Milutin- STEFAN UROS II (1282-1321)

Ovo sve nije 100% sigurno, amater sam sto se numizmatike tice, ali bi trebalo da je tačno.
Da li neko zna okvirnu cenu ovih komada (pod pretpostavkom da su zaista ovo sto sam napisao za njih), i gde u Beogradu bih ja to mogao da potvrdim, i eventualno prodam? Hvala unapred

Back