Beovizija 2006

Da, u Bugarskoj je pobedila neka pesma Let me cry, pa je posle zauzela trece mesto. ili je prvo bila treca, pa je sad prva. A mislim da jedino ako EBU podrzi da cemo da uradimo nesto. Ipak mi se cini da nece biti nista od toga zbog ludih siptara.

CG traži arbitražu, „No nejm” slave i dalje

Zbog nezapamćenog skandala na izboru za „Evrop(j)esmu”, Srbiji i Crnoj Gori prijeti četvorogodišnja zabrana učešća na izboru za Pesmu Evrovizije, prenose beogradski mediji. Pošto dogovori čelnika RTS i RTV CG o predstavniku SCG u Atini nisu urodili plodom, izvjesno je da niko iz SCG neće ove godine ići na Evroviziju. Generalni direktor RTV Crne Gore Radovan Miljanić izjavio je da ta medijska kuća „razmatra mogućnost” da zatraži arbitražu komisije Evrovizije zbog odluke da podgorička grupa „No nejm” ne predstavlja SCG na Evrosongu. „Pošto je konstatovano da je sve regularno, tražićemo arbitražu nadležne komisije Evrovizije”, kazao je Miljanić podgoričkim medijima. Frontmen podgoričke grupe „No nejm” Marko Perić izjavio je da je odluka o njihovom neodlasku na Evroviziju u Atini pokazala da predstavnici Srbije „nisu smogli snage da priznaju poraz”.
( www.montecafe.com )

ancika:

Zbog nezapamćenog skandala na izboru za „Evrop(j)esmu”, Srbiji i Crnoj Gori prijeti četvorogodišnja zabrana učešća na izboru za Pesmu Evrovizije, prenose beogradski mediji. Pošto dogovori čelnika RTS i RTV CG o predstavniku SCG u Atini nisu urodili plodom, izvjesno je da niko iz SCG neće ove godine ići na Evroviziju. Generalni direktor RTV Crne Gore Radovan Miljanić izjavio je da ta medijska kuća „razmatra mogućnost” da zatraži arbitražu komisije Evrovizije zbog odluke da podgorička grupa „No nejm” ne predstavlja SCG na Evrosongu. „Pošto je konstatovano da je sve regularno, tražićemo arbitražu nadležne komisije Evrovizije”, kazao je Miljanić podgoričkim medijima. Frontmen podgoričke grupe „No nejm” Marko Perić izjavio je da je odluka o njihovom neodlasku na Evroviziju u Atini pokazala da predstavnici Srbije „nisu smogli snage da priznaju poraz”.
( www.montecafe.com )

Ma, siptari lupaju.... sad hoce da se izvuku iz svega ovoga.

ancika:

( www.montecafe.com )

zasto uvek kad se spomene nesto u vezi crnogorskog zirija odmah se spominje to da srbi ne mogu da priznaju poraz?!bas bih voleo da no name ode na evroviziju da vidimo sta ce uraditi...

ancika:
Mogla bi ovde da se otvori nova tema, al bi to moderatori odmah obrisali, jer bi se ona pretvorila u neshto slicno ovoj temi. A ja ne umem da pravim forume... Jel ima ovde neko ko ume?
Zasto bi izbrisali.Valjda smo mi civilizovani i kad nam se kaze da tu ne pisemo nista drugo onda ni necemo pisati nista drugo.

RADIO TELEVIZIJA SRBIJE
Beograd, 16.03.2006.godine

SAOPŠTENJE POVODOM NEUSPELOG IZBORA PREDSTAVNIKA SCG NA EUROSONGU 2006 U ATINI

Radio Televizija Srbije obaveštava javnost da je generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić večeras od svog kolege generalnog direktora RTV Crne Gore Radovana Miljanića primio pismo sledeće sadržine:

„Pozivamo Vas da kao predsjednik Upravnog odbora UJRT-a VERIFIKUJETE pobjedničku kompoziciju sa takmičenja „Evropesma-Europjesma“ SCG za 2006.godinu.

Takodje Vas kao podpredsjednik UO UJRT-a molim da primijenite Pravilnik takmičenja i prihvatite zaključak Kontrolora procedure glasanja.

U krajnjem, donesite odluku o regularnosti takmičenja.
S poštovanjem...“

Generalni direktor Radio Televizije Srbije Aleksandar Tijanić je odgovorio pismom sledeće sadržine:

„Upravo sam dobio Vaše pismo kojim me „pozivate da u svojstvu predsednika Upravnog odbora UJRT verifikujem pobedničku kompoziciju sa takmičenja „Evropesma-Evropjesma“ SCG za 2006.godinu “.

Dozvolite da Vas podsetim da je sednica Upravnog odbora UJRT održana dana 14.03.2006.godine u Beogradu i da smo zajedničkim saopštenjem obavestili javnost da se nisu stekli uslovi za odredjivanje predstavnika SCG na takmičenju „Eurosong 2006“ u Atini. Podsećam Vas da smo tada jednoglasno konstatovali da je neophodna hitna promena Pravilnika o takmičenju jer je njegova neodgovorna primena već drugu godinu omogućila da pesme favoriti iz Srbije ostanu bez ijednog poena. Doduše, članovi UO UJRT iz RTVCG su pristupanje ovom poslu uslovili prethodnim potvrdjivanjem navodne pobede pesme koja je po tom Pravilniku dobila najveći broj bodova.

Iz teksta pisma koje ste mi, kao generalnom direktoru Radio Televizije Srbije, uputili, razumeo sam da predlažete novu sednicu Upravnog odbora UJRT, na kojoj bi trebalo doneti novu odluku.

Molim Vas da potvrdite ovaj predlog, kako bih stručnoj službi UJRT naložio sazivanje sednice u skladu sa normativnim aktima naše zajedničke organizacije.

Istovremeno Vas obaveštavam da sam zatražio podršku od Uprave „Pesme Evrovizije“ da se u našoj zemlji organizuje novo izborno takmičenje sa po pet prvoplasiranih izvodjača na kvalifikacionim festivalima, predstavnika RTVCG i RTS. Tom prilikom bi se, u zajedničkoj emisiji dve televizije, glasovima gledalaca odredio pobednik i samim tim predstavnik SCG za „EUROSONG 2006“ u Atini.

S poštovanjem...“

ovo sam upravo pronasla:roll:

Kako saznajem, organizatori Evrovizije (verovatno EBU) su osudili glasanje CG zirija i savetuju da se koriste glasovi publike kao jedini relevantan faktor za izbor predstavnika!!!

Ovo je sve nezvanicno.

Izvor-ucesnik na forumu RTS

Back