Београдски избори (2022 године)

Небојша... опозиција је бојкотовала изборе, тако да сада не учествује у општинским властима.

Понегде се прогурао и Шапић и то је све. Две владајуће странке имају сву власт.
"Опозициони" је био само НБГ где је Шапић са 23:22 победио у односу на вођину странку, мада ту стоје још 4 из СПС, тако да нико није заиста победио.
Све у свему, сада је у Београду потпуно распоређена републичка власт.

За 2022... нисам баш оптимиста. Мислим да би опозиција могла да прође добро, али само ако имају највише две листе, и да не потроше сву енергију тукући се међу собом, него нападајући вођу и полтроне свак' из свог угла.
Ако те две листе заједно узму 20-25%... не очекујем више. Неки од следећих општинских избора би могли да буду занимљиви.

Шапић је опозиција колико и Шешељ, дакле није опозиција, а сад више није ни номинално јер има министра у Влади, знам да је опозиција бојкотовала али и да није не би учествовала у власти ниједне општине, сем можда Стари град, видећемо шта ће бити на овим изборима који можда буду и 2021 год.

Пре ми делује да ССП (ко уопште зна како се зове ђиласова странка) истакне кандидатуре:
1. Градоначелник Ђилас,
2. Преседник Мариника Тепић
3. Носилац за парламентарне Борко,

И мени тако личи али ће ССП доживети дебакл ако буде ишла сама, ДС више не постоји практично, моје ја би ставио да носилац буде Мићко Љубичић да је Мариника је жена из Баната била је у ЛСВ, она не би прошла у причи за Београд као и Небојша Зеленовић из Шапца.

И мени тако личи али ће ССП доживети дебакл ако буде ишла сама, ДС више не постоји практично, моје ја би ставио да носилац буде Мићко Љубичић да је Мариника је жена из Баната била је у ЛСВ, она не би прошла у причи за Београд као и Небојша Зеленовић из Шапца.
Ne brinu te ove najave Đukanovića iz vaše stranke da definitivno gubite izbore.

Шапић је опозиција колико и Шешељ, дакле није опозиција, а сад више није ни номинално јер има министра у Влади, знам да је опозиција бојкотовала али и да није не би учествовала у власти ниједне општине, сем можда Стари град, видећемо шта ће бити на овим изборима који можда буду и 2021 год.
Koje su tvoje opcije protiv Vučića ?

Poslednja izmena od moderatora:
Pogledajte prilog 824421

Извињавам се ако постоји тема неким случајем али ја нисам успео да је нађем....

е овако које кандидате очекујете и да ли ће опозиција имате једног кандидата и које за вас истинска опозиција Вучићу тј СНС-у на нивоу Београда..

Сада на свих 17 општина влада СНС (Нисам сигуран шта је са ГО Стари град), на многим градским и приградским општинама и нема опозиције у сазиву СО....

Поздрав свима...
Далеко је '22! :roll:

Veoma grešiš ali uverićeš se i sam.

Postavljanje Šapića je prilično očajan potez jer je on niža politička liga koga forisra jedan od zavičajnih klanova a posle BG na vodi, julskog batinanja niza afera koje poresaju vast ne vidim način da ona opstane na gradskom nivou sve i da se Piksi kandiduje ispred opozicije.
Не знам шта и колико Шапић може. Питање је да ли би опет добио исти број гласова да се знало да ће да заврши као власт.

Са друге стране, ми ипак имамо две владајуће странке. Да би се било шта преокренуло, треба их заједно заобићи, имати више. Владајуће странке делују много јединственије него опозиција. Можда је "паљба" између владајућих повремено јака, али сложе се они врло брзо. Опозиција одавно има проблема са функционисањем. Превише су подељени, и око превише питања. Нису већ годинама сели да размисле - да ли је њихов пут добар пут. Прилично сам уверен да им се и те како помаже у тој хистерији, да је сваки шеф неке странчице генијалан, па стога мисли да му нико није ни до колена. Чињенично, већина њих нису баш сјајно талентовани. Можда би могли да управљају неком већом фирмом, можда да буду министри овога или онога, али да предводе - ни случајно.

Таблоидну буку и хистерију не третирам за нешто озбиљно. Јесте власт направила много прекршаја, али док је публика запослена код државе под контролом, остају на власти без проблема. Систем је груб и суров, али тако је како је. Треба то да се промени, али нема политичара који би то покренуо. А ни публика баш није заинтересована. Па замисли да не могу више да улете код лекара преко реда или да не могу да се договоре са полицајцем за мало прекорачену брзину.

Не знам шта и колико Шапић може. Питање је да ли би опет добио исти број гласова да се знало да ће да заврши као власт.

Са друге стране, ми ипак имамо две владајуће странке. Да би се било шта преокренуло, треба их заједно заобићи, имати више. Владајуће странке делују много јединственије него опозиција. Можда је "паљба" између владајућих повремено јака, али сложе се они врло брзо. Опозиција одавно има проблема са функционисањем. Превише су подељени, и око превише питања. Нису већ годинама сели да размисле - да ли је њихов пут добар пут. Прилично сам уверен да им се и те како помаже у тој хистерији, да је сваки шеф неке странчице генијалан, па стога мисли да му нико није ни до колена. Чињенично, већина њих нису баш сјајно талентовани. Можда би могли да управљају неком већом фирмом, можда да буду министри овога или онога, али да предводе - ни случајно.

Таблоидну буку и хистерију не третирам за нешто озбиљно. Јесте власт направила много прекршаја, али док је публика запослена код државе под контролом, остају на власти без проблема. Систем је груб и суров, али тако је како је. Треба то да се промени, али нема политичара који би то покренуо. А ни публика баш није заинтересована. Па замисли да не могу више да улете код лекара преко реда или да не могу да се договоре са полицајцем за мало прекорачену брзину.
Neverovatan je proces usitnjavanja opozicije, to je skoro dezintegracija i svaki pokusaj okupljanja je kao okupljanje strsljenova.
Neke licne motivacije idu protiv ujedinjenja. Ne znam da li se radi o sujeti, materijalnoj dobiti, licnim sukobima i nepoverenju ili je sve zajedno, ali ti ljudi ne mogu da rade zajedno, a bez toga nema ni osnovnog politickog delovanja u idealnim okolnostima.

Drugi problem je traumatizovanost naroda, ljudi se izuzetno plase promena i voljni su da trpe tezak jaram, samo da nije haos.
Vlast ima toliko jak stisak, da moze izgubiti samo kroz haos ekonomske krize, tj. ako pokaze narodu, da ga ne moze zastiti od haosa. :(

Back