Beogradske pekare

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pošto samo hvalite pekare, da navedem jednu koja je za izbegavanje....kad se siđe na kališu sa jedanaesice, pa se krene uzun - mirkovom ka studentskom trgu - sa leve strane (na ćošku sa cara uroša) je pekara koju je bolje zatvoriti, majke mi....ne zna se šta je gore, pecivo ili burek :(
inače, potpuno se slažem za ''kirćanski'' pekare - extra su :)

sta mislite o pekari Hleb & Kifle ?
da li doruckujete ili ruckate tamo?
kakav im je hleb?
vrede li kifle te novce?

Imaju sjajne kroasane sa filom od oraha i belanca unutra i listicima badema preko
Cokoladni tart je mljac
Sezonske pite sa tikvicama su dobar zalogaj a pitu sa krompirom niko ne pravi bolje od njih
Potaz od povrca ili corba od celera dobro dodju kad zelis nesto da kusaš
Enterijer je pravo osvezenje u odnosu na pekare sa polupanim sarenim plocicama na podu i zidovima
Sve pohvale za pekaru hleb i kifle

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pekara na pijaci na samom Zelenom vencu ima super kifle sa sirom, sa kurkumom, sa tucanom paprikom, sa sirom i maslinama. U Hleb i Kifle sam jela veknicu vocnog hleba sa brusnicom i mnogo mi se svideo, ali je bas skup oko 120 din cini mi se. Uvek zaboravim u kojoj pekari mi je omiljena strudla sa makom.

sta mislite o pekari Hleb & Kifle ?
da li doruckujete ili ruckate tamo?
kakav im je hleb?
vrede li kifle te novce?

Hleb i Kifle je nalickinai šminkeraj od pekare. Puno košta, ne najedeš se ni malo. Ono je "za pod zub" malo.

Najviše volim one male pekare, zavučene po uličicama, sa nasmejanim tetama i domaćinski poređanim pecivom, sendvičićima. Uvek imaju neki svoj poseban proizvod po kojem ih zapamtiš. :D

toma ima samo pizzu verde koja bi mogla da se provuče kao nešto ukusno. ostala peciva nisu po mom ukusu. ne volim gnjecavo i modro polupečeno testo

- - - - - - - - - -

inače moja omiljena pekara hleb i kifle je juče završila karijeru.
imala sam važnog gosta na ručku a torta koju sam kupila je izrađena negde u prošlom veku neprepoznatljivog ukusa.
jedino što je oblik bio prilično uverljiv.
više neću kupovati kod njih. možda ću naučiti i da kuvam da bi izbegla ovakva razočarenja u budućnosti.

toma ima samo pizzu verde koja bi mogla da se provuče kao nešto ukusno. ostala peciva nisu po mom ukusu. ne volim gnjecavo i modro polupečeno testo

- - - - - - - - - -

imala sam važnog gosta na ručku a torta koju sam kupila je izrađena negde u prošlom veku neprepoznatljivog ukusa.
više neću kupovati kod njih. možda ću naučiti i da kuvam da bi izbegla ovakva razočarenja u budućnosti.

Lako je kuvati,pravljenje torte je posebna vrsta umetnosti :lol:

- - - - - - - - - -

uze juce covek picu kod tome to je samo testo jedva necim premazano,ni trunke nicega preko,kako bi im zafrljacio u facu

pošto samo hvalite pekare, da navedem jednu koja je za izbegavanje....kad se siđe na kališu sa jedanaesice, pa se krene uzun - mirkovom ka studentskom trgu - sa leve strane (na ćošku sa cara uroša) je pekara koju je bolje zatvoriti, majke mi....ne zna se šta je gore, pecivo ili burek :(
inače, potpuno se slažem za ''kirćanski'' pekare - extra su :)

Некада је та пекара била добра али то је било давно.

Dobra tema, ali niko do sada nije objasnio sta se sve konzumira uz ,,divno'' mirisno pecivo, a o picama da ne govorim, Pitao sam radnike sto mese hleb, sta dodaju u testo. Rec je o maloj pekari, o ovom lancu i slicnom, necu ni da komentarisem. Rekli su mi 4 vrste dodataka iz kesa od po kg. Kazu, neznamo sta je, znamo da ako nestavimo jedno, nece testo da naraste i pored ogromne kolicine kvasca u prahu. Najveci potrosaci pica i peciva su amerikanci. Najgojazniji narod na planeti su amerikanci. Sami izvedite racunicu. Pre desetak godina, dok su ameri jos mogli do pravde, jedna majka je tuzila firmu koja je proizvodila papice i hranu za decu i odrasle, sa osnovnom bazom od soje. Morala je muskom detetu da operise sise. Dobila je spor, jer su strucnjaci potvrdili njenu tuzbu da joj se dete nadulo vremenom od soje. Soja je biljka prepuna hormona koja menja nas metabolizam. NE POSTOJI pecivo i pica testo koje nema licitin, esencijalni sastojak soje, koje su demonkrate prograsile za mnogo zdravo, uostalom i margarin i rafinisana ulja su jos tridesetih godina proglasili za nesto najzdravije, dok sad znamo da su to otrovi od kojih se dobijaju razne bolestine, pre svega dijabetis i kancer. Uzgred, svi keksici i slicne grickalice iz samoposluga imaju lecitin i druge otrovne dodatke. Citajte malo sastav tih trovaca. Zato ja kupujem brasno od proverenih seljaka sa pijace, koji ne upotrebljavaju gmo semenje i monsantove otrove. Imam mali aparat, pekaricu, te sam mesim hleb i peciva. Jedino da mi dusa mine, otprilike jednom u mesec dana odem kod Trpkovica na burek. Svojevremeno je imao napisano na izlogu da ne stavlja nikakve dodatke, sada to vise ne vidim.

Dobra tema, ali niko do sada nije objasnio sta se sve konzumira uz ,,divno'' mirisno pecivo, a o picama da ne govorim, Pitao sam radnike sto mese hleb, sta dodaju u testo. Rec je o maloj pekari, o ovom lancu i slicnom, necu ni da komentarisem. Rekli su mi 4 vrste dodataka iz kesa od po kg. Kazu, neznamo sta je, znamo da ako nestavimo jedno, nece testo da naraste i pored ogromne kolicine kvasca u prahu. Najveci potrosaci pica i peciva su amerikanci. Najgojazniji narod na planeti su amerikanci. Sami izvedite racunicu. Pre desetak godina, dok su ameri jos mogli do pravde, jedna majka je tuzila firmu koja je proizvodila papice i hranu za decu i odrasle, sa osnovnom bazom od soje. Morala je muskom detetu da operise sise. Dobila je spor, jer su strucnjaci potvrdili njenu tuzbu da joj se dete nadulo vremenom od soje. Soja je biljka prepuna hormona koja menja nas metabolizam. NE POSTOJI pecivo i pica testo koje nema licitin, esencijalni sastojak soje, koje su demonkrate prograsile za mnogo zdravo, uostalom i margarin i rafinisana ulja su jos tridesetih godina proglasili za nesto najzdravije, dok sad znamo da su to otrovi od kojih se dobijaju razne bolestine, pre svega dijabetis i kancer. Uzgred, svi keksici i slicne grickalice iz samoposluga imaju lecitin i druge otrovne dodatke. Citajte malo sastav tih trovaca. Zato ja kupujem brasno od proverenih seljaka sa pijace, koji ne upotrebljavaju gmo semenje i monsantove otrove. Imam mali aparat, pekaricu, te sam mesim hleb i peciva. Jedino da mi dusa mine, otprilike jednom u mesec dana odem kod Trpkovica na burek. Svojevremeno je imao napisano na izlogu da ne stavlja nikakve dodatke, sada to vise ne vidim.

Postoje prednosti i slabosti lecitina ali se nikako ne moze reci da je lecitin stetan.

Kako se nalazi i u zumancetu, znas sta ti je ciniti - ili pravi kajganu od belanceta ili se pozdravi sa istima.

Lecitin se sastoji od holina, masnih kiselina, fosforne kiseline, trigliecerida, glikolipida i glicerola. Nista od toga nije stetno.

Nalazi se i u mleku i suncokretu. Prisutan je u vecini proizvoda ne da bi neko nekog trovao vec jer ima sposobnost emulgovanja masti.

Lecitin ima tripsin ihibitore koji ne uvek vec ponekad neutralisu usvajanje proteina, i to ne svih proteina vec manji deo, i ovo se moze posmatrati kao korisno jer prosecan konzument danasnjice unese i do pet vise proteina nego sto je potrebno organizmu.

LEKOVITOST LECITINA

Koristi se za lecenje mnogih bolesti ukljucujuci:

alchajmerovu bolest
anksioznost
demenciju
ekcem
poremecaje besike
hipoholesterolemiju
poremecaje jetre

Jedan dodatak soje lecitina od 500 mg svakodnevno preuzelo je 30 volontera, a rezultati su bili zapanjujuci

Smanjenje od 40,66% u ukupnom holesterolu nakon 1 meseca.
Smanjenje od 42,00% u ukupnom holesterolu nakon 2 meseca.
Smanjenje od 42,05% u LDL nakon 1 meseca.
Smanjenje od 56,15% u LDL nakon 2 meseca.

Pokazalo se da suplementacija soje lecitina znacajno povecava funkciju imuniteta, posebno kod dijabeticara.

Back