Beogradska premijera "U zemlji krvi i meda"

..kao takav ne bi trebao niti bit prikazivan...

Kakav ona moze drugi snimiti? Za drugi moras imati talenta, smisla, nije isto biti glumac i reziser...
Samo na osnovu morbidnih scena film ostavlja utisak.
Kao i onaj nas Srpski film, gdje premijeru nisu mogli odgledati ni glumci koji su ga snimali.
Imas ti filmova koji se urezaju u pamcenje zbog radnje, dijaloga, glumacke ekipe ("Ko to tamo peva", "Maratonci", "Balkanski spijun"...to su filmovi koji se mogu svaki dan gledati upravo zbog legendarnih recenica, pa i glumaca ) a imas koji ostaju u pamcenju jer tu noc nisi mogao spavati i morao si popiti ranisan da ti smiri zeludac.

Ajd ne lupetaj majke ti. Znas li sta je Kula Fazlagica i sta su radili muslimani ustase srpskoj deci, kad tako trabunjas?

Kad si spomenuo Fazlagića Kulu, bila sam u Gacku, pričali su mi stari Gačani da ona nikad nije osvojena. Pala je NDH, ona je odolijevala, na kraju je samo mirno integrisana u novo drustvo. Mnogi nisu ni odgovarali za zločine, kaze jedan čiča da su normalno živjeli koljači iz Kule, čak su i stanove dobijali od termoelektrane ili rudnika. A jame su izbetonirane, skoro sve u okolini Gacka. Kažu da nema srpske porodice od Gacka do Nevesinja gdje neko njihov nije stradao u Kuli, neke su familije uništene do posljednjeg nasljednika.

Kad si spomenuo Fazlagića Kulu, bila sam u Gacku, pričali su mi stari Gačani da ona nikad nije osvojena. Pala je NDH, ona je odolijevala, na kraju je samo mirno integrisana u novo drustvo. Mnogi nisu ni odgovarali za zločine, kaze jedan čiča da su normalno živjeli koljači iz Kule, čak su i stanove dobijali od termoelektrane ili rudnika. A jame su izbetonirane, skoro sve u okolini Gacka. Kažu da nema srpske porodice od Gacka do Nevesinja gdje neko njihov nije stradao u Kuli, neke su familije uništene do posljednjeg nasljednika.

kako li draskovici pretekose..??

Што даље имплицира да су нас комунисти више уништили од тих кољача...
Слава невиним жртвама, али ови што су гурали 60 година све под тепих...
За такве немам ријечи којима бих могао да их опсујем.
А холивудске профукњаче које глуме режисерке су споредни ликови.
Риба чији је главни домет да се попне на глисер и каже: "Хелоу, бојс" није ни глумица.
И тих десетак што је дошло су више статистичка грешка.

Za njih malo znam. Vidjela sam mu jednom oca Vidaka, on je sve do smrti živio u Gacku, valjda se vratio iz Vojvodine s obzirom na to da je Vuk rodjen u Medji.
Ne mogu se sjetiti ali čini mi se da je i njegova porodica pobijena u Kuli.
Pa on je "Nož" napisao na tu temu.

А како је БХ Цитадела кукала да су на крају четници, преобучени у партизане, поклали све храбре бранитеље....

gde li su bili juce tadic,kandic,draskovic,jovanovic,biserko,pavicevic i kompanija...
ocekivao sam danas hvalospeve o filmu...
ajde priznajte --ko je prijavio postavljenu bombu u bioskopima...
:zcepanje::zcepanje:
Kažem ja da je ovo bruka veća nego kad se otkaže koncert Bečke filharmonije zbog neprodatih ulaznica.
Ja sam mislila da će premijera biti negdje kao Sava centar, uz mnogobrojne goste, novinare, obezbjedjenje, a ono...
Pametan je onaj Ljevar iz RS koji je rekao da se film tamo neće prikazivati zato sto se zna da neće imati publiku.

Bandić je to uradio namjerno. Ipak je on Hercegovac (iz Gruda), a oni baš sad ne vole da se zamjeraju Srbima.

Тешко да један тисућлетњи пућанин може овако добро протумачити филм...... То је само коинциденција да је погодио назив филма који одговара садржају.......

:zcepanje::zcepanje:
Kažem ja da je ovo bruka veća nego kad se otkaže koncert Bečke filharmonije zbog neprodatih ulaznica.
Ja sam mislila da će premijera biti negdje kao Sava centar, uz mnogobrojne goste, novinare, obezbjedjenje, a ono...
Pametan je onaj Ljevar iz RS koji je rekao da se film tamo neće prikazivati zato sto se zna da neće imati publiku.

nema druge---nego tadic da naredi mirku da iz budzeta pokrije ocekivani finansiski dobitak..

gde li su bili juce tadic,kandic,draskovic,jovanovic,biserko,pavicevic i kompanija...
ocekivao sam danas hvalospeve o filmu...
ajde priznajte --ko je prijavio postavljenu bombu u bioskopima...

A pa neće oni u bioskop sa širokim narodnim masama (12 komada), oni će zatvorenu projekciju održati recimo kod Sonje Liht u Fodnu za otvoreno društvo....

k0hc2o.png

2lxcdn8.png

2mcjb53.png

Zasto ovo djubre nije zabranjeno za prikazivanje u Srbiji?:zroll:

Početak prikazivanja kontroverznog ostvarenja
Sutra počinju projekcije filma "U zemlji krvi i meda" Anketa
I. H. | 22. 02. 2012. - 13:10h | Foto: Milenijum film | Komentara: 68

Film "U zemlji krvi i meda" Andželine Žoli počeće da se prikazuje u Srbiji od sutra. Kako kažu iz distributerske kuće "Milenijum film", u Beogradu će ovo ostvarenje moći da se pogleda u bioskopima "Sinepleks" u Delta Sitiju i u "Takvudu".
Glavne uloge tumače Zana Marjanović i Goran Kostić

215871_uzemljikrviimeda_f.jpg

Priča o ljubavi Bošnjakinje i Srbina smeštena u ratno okruženje izazvala je kontroverze u regionu još pre početka prikazivanja.

Nakon premijere u Sarajevu 14. februara i Zagrebu 17. februara, rediteljski prvenac Andželine Žoli od sutra će moći da pogleda i beogradska publika.

Kako otkriva "Milenijum film", Andželina je tokom izbora glumaca želela da ostane anonimna, kako bi saznala prave reakcije na njenu ponudu.

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/308411/Sutra-pocinju-projekcije-filma-U-zemlji-krvi-i-meda

Film je do jaja....
Iz te perspektive

А како је БХ Цитадела кукала да су на крају четници, преобучени у партизане, поклали све храбре бранитеље....

Ma znas sta, manipulacija na necijoj nesreci imas koliko hoces pa i to da je Jasenovac bio samo radni logor i da su partizani tu donosili svoje mrtve i tako prikazivali broj zrtava vecim.
Ako covjek meni isprica koliko mu je clanova porodice stradalo u toj zloglasnoj Kuli i da je iz tri porodice ostalo samo njih trojica (drze se kao rodjena braca), i ako mi pokaze mjesto gdje su kosti (zabetonirana, naravno) meni je to veci dokaz nego ovo sto mi pisemo po netu.

Poslednja izmena:

Back