Beograđanka ???

Па ипак је Београд обезбедио базен за њен лет међу звезде. Мора нам се вратити промоцијом по белом свету за услугу која је помогла њеној каријери.

Mislio sam da si malo bistriji, poenta je da za, npr. Nadala niko ne kaze Majorcanin. Kad si cuo da za nekog sportistu kazu Kalifornijac, iako je to cak i savezna drzava SAD.

Ne, ali sam milion puta cuo da za nekog kazu da je iz Los Angelesa, ili da je Zagrepcanin, i niko to nije smatrao antiamerickom ili antihrvatskom propagandom.

Srecom, ja za tebe nisam ni mislio da si bistriji. :mrgreen:

Kaze se "citizen of" ili "from Los Angeles", genije, jer ne govore svi srpskim jezikom pa da kazu "losandjelescanin" ili tako nekako.

Ali evo, za nekog iz Zagreba kazemo zagrepcanin, i to mi nikako ne izgleda antihrvatski. To vas vasa paranoja opet malo drma, sinko.

Kaze se Angeleno.

Па ипак је Београд обезбедио базен за њен лет међу звезде. Мора нам се вратити промоцијом по белом свету за услугу која је помогла њеној каријери.

Jel' to onaj suvi bazen u koji su je nabili nasi strateski partneri tokom humanitarne intervencije?

Kaze se "citizen of" ili "from Los Angeles", genije, jer ne govore svi srpskim jezikom pa da kazu "losandjelescanin" ili tako nekako.

Ali evo, za nekog iz Zagreba kazemo zagrepcanin, i to mi nikako ne izgleda antihrvatski. To vas vasa paranoja opet malo drma, sinko.

Ne, vec i vi imate taj problem sa latentnom centralizacijom, decko. Nikad nisam cuo ni da Ameri kazu `Newyorker` ili sta slicno :think:

Mislio sam da pita bas za prave amere a ne za latinose. :lol:

Naravno da nemamo, ali nije ni bitno.

Nisi cuo za izraz newyorker? :lol: ajd dobro...

Nek` bude i da kazu, ali ne potenciraju to u toj meri i sa tim smislom kao kod nas `beogradjansko` poreklo. Ovo nije tema za tebe, jer nisi u toku.
A sto se tice toga da kod vas nema tog bunta prema Zagrebu, znam bas od nekih `tvojih` da to sto pricas nije bas tako bajno, samo bi ti voleo da bude.

Nek` bude i da kazu, ali ne potenciraju to u toj meri i sa tim smislom kao kod nas `beogradjansko` poreklo. Ovo nije tema za tebe, jer nisi u toku.
A sto se tice toga da kod vas nema tog bunta prema Zagrebu, znam bas od nekih `tvojih` da to sto pricas nije bas tako bajno, samo bi ti voleo da bude.

Ne vidim zasto, jer ja nisam iz Zagreba.

Gotovo svugdje imas centralizaciju u nekoj mjeri, recimo Pariz/Francuska je izrazen primjer, i postoje razni razlozi za to, ali reci da je ovaj slucaj antisrpski - smijesno. Sta da je iz NS-a pa da je rekao novosadjanka, ne bi niko ni registrovao.

Ko da beogradjani nisu Srbi, tako ispade. :lol: Jesu li?

Ne vidim zasto, jer ja nisam iz Zagreba.

Gotovo svugdje imas centralizaciju u nekoj mjeri, recimo Pariz/Francuska je izrazen primjer, i postoje razni razlozi za to, ali reci da je ovaj slucaj antisrpski - smijesno. Sta da je iz NS-a pa da je rekao novosadjanka, ne bi niko ni registrovao.

Ko da beogradjani nisu Srbi, tako ispade. :lol: Jesu li?

Imas centralizaciju svuda samo u politickom smislu i ni u cemu drugom. Ali se dobro zna koji region sta radi. Nije jedan grad centar svega. Pariz je mozda politicki i, sta znam, nek bude modni i kulturni centar. Marsej je trgovacki centar, Bordo centar vinarske industrije i slicno... Problem je sto Beograd tezi da bude centar svega, a nemoj mi reci da i sa Zagreom to nije slucaj. Odatle i potreba da sve sto vredi bude nazvano `beogradskim`, a ono ostalo `provincijskim`.

Back