beogradjani u nemackoj

sienna:
da u nekom smislu ste u pravu!!
ali kad pomislis, beograd je metropolitan, za razliku od wiesbadena (mesto gde zivim!)!!
ima razlike! npr, ako zivis u berlinu, a iz valjeva si!! e to je ogromna razlika!!! :wink:
a ionako svako ima svoje misljenje!
ja se bar radujem sto se vracam u bg!
plus, berlin mi se ionako ne svida!!!! a bavarsku ionako ne volim! tako da mi ne preostaje nego da se vratim u bg!! :grin:

Pa Nemci ti nisu krivi za to! :D
Ja ovde zivim u jednom manjem mestu,a opet blizu velikog grada tako da mi u potpunosti odgovara. Ni meni se Bajern nesto mnogo ne dopada. Schwabenland je zakon! :)

kao prvo: cela familija mi je tamo, puno sam vezana za nju.
kao drugo: iako ovde imam veliko drustvo, su mi drugari tamo drazi i vise volim da se druzim s njima.
kao trece: jezik mi je hiljadu puta laksi
kao cetvrto: mama i tata su mi inzinjeri, i zbog posla su dosli u nemacku, ali kako izgleda ima vise posla dole (svi traze njih!!)
kao peto: beograd postaje svetski!!!
kao sesto: sestra hoce da ide na likovnu akademiju u bg (u nemackoj nema prave likovne akademije, ako onda fachhochschulen, a ona hoce na akademiju)
kao sedmo: rodjena sam u bg
kao osmo: planiram tamo isto da studiram medicinu (tata ima veze!! :D )
itd.
i sta kazes?? :D dovoljno razloga za selidbu u bg?? :razz:

Jos jedna Beogradjanka, koja nazalost nije vise u Nemackoj, vec u Austriji, ali bi se sutra vratila u Nemacku da moze.
Pokusavam da shvatim to o cemu sienna prica, ali ne kontam. Ni za zivu glavu se ne vracam za Srbiju.:roll:

kseniya07:
Ej cula sam da je skola u Nemackoj jaaaakkooo laka.El to istina??
Ja sam u Srbiji al bi odmah da mogu otisla u Nemacku!!Jedini razlog Tokio Hotel :)

zavisi, u cemu si bolja!!!
ja sam u najboljoj gimnaziji u mom gradu, i odlicna sam. ali ovde niko nema sve petice. to je uopste nemoguce ovde, mislim sigurno ima nekoga ko ima sve petice, ali je to retko. (ne ko u srbiji, gde ima dosta vukovaca!! :-D ) ja jedva da sam odlicna.
istina je, da ne moras da bubas, i da su u skoli profesori liberalni.
ali puno ocekuju od tebe. znate, oni ne teraju nas da uce, nego u nekom smislu kazu, mozes da ucis, ali i ne moras, kako hoces, sam si kriv. u neko takvom smislu.
i plus, stalno radimo referate, koje posle nekog vremena majkemi dosade. ne znam, kako ne kapiraju, da mi tek tako nista ne naucimo!!!!
ali zato tek pismeni!!!!! ima uvek da ih zeznes!!!!! toliko su teski, da je neverovatno!!!!
ali sta ces, zivot ide dalje!!!
kazem, ima lose, ali i dobre strane!
(ne zaboravite, to je samo u gimnaziji, a u srednoj i jos losijoj je normalno lakse, jer skoro da nista ne uce, ali zasto nema sanse da napravis karijeru!!!)

Aphrodite: mozda si u pravu, premlada sam!! ali ipak imam zivot pred sobom!!! :p

pa moram reci, nisam nesto odusevljenja!! ustvari i ne volim tu vrstu muzike!! vise volim oldies, altenativa, rock, pa i house. moja omiljenja grupa je the white stripes! e tako je i s mojim drustvom, i ostalim koje poznajem! uglavnom ne volimo tokio hotel, a ni US5.
mozda ima neki koji ih vole, sigurno, ali ne poznajem nikoga.

je li vi obozavate tokio hotel i US5? mislim jesu li oni popularni u srbiji??
a plus ne volim bas americke grupe, pre engleske!!!! :lol: ( sto je ogromna razlika, zar ne??)

Back