BEOGRAD

• Začetnik teme Začetnik teme pajamaca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kastelece:
Jeste da ima ovakva razglednica već na ovoj strani, ali ova je malo svetlija varijanta

http://img209.imageshack.us/img209/1339/picture075la4.jpg

bgdpanorama2mg9.jpg

picture075la4la3.jpg

Ево их зајдно, па можемо да их упоредимо. Јесу ли то твоје фотке?

Ево их зајдно, па можемо да их упоредимо. Јесу ли то твоје фотке?[/QUOTE]
Objasni mi, molim te, kako da postavim sliku a ne link.

ivanaKS:
Predlozite neki povoljan smestaj u vasem gradu na pet-sest dana. P.S. Ali da nije hostel!

Зависи колико имаш пара и какав смештај желиш. Барем у Београду има хотела свих категорија. 8-)

Moj predlog za obilazak Beograda, posle svih ovih znamenitosti je Senjak ili ti Tocpidersko brdo, uz Dedinje i Topcider.
Stari deo grada, poetican, zelen, miran i oduvek elitan. Tu je letnjikovac Kralja Petra, Africki muzej, crkva Sv. Petra i Pavla, Topciderski park-jedan od najstarijih, Milosev Konak, zeleznicka stanica Topcider.
Pre toga Hajd park i Muzej 25.maj, (Kuca cveca)-ako nekog zanima, mesto je vrlo lepo, sadrzaj tu ne igra ulogu. Relativno blizu su i Manastir Vavedenje, prekoputa Likovne akademije.
Mislim da je i samo prosetati ovim ulicama dovoljno, nije daleko od grada i sad se tu cak moze naci dosta lokala, kafica, sto mi donekle kvari sliku.
Tu se i dalje moze nazreti, osetiti, ako ne i videti stari, predratni duh Beograda, dok se brzo i sigurno ne zatrpa luksuznim vilama-monstrumima uvek tako betonski istim.
Zao mi je, fotke nemam, idite pa vidite, verujte mi na rec. :)

Београде

Он има чудесну моћ
да светлом испуни ноћ
белином осмеха свог разгони тугу
он љубав свакоме да
и врата отвара сва
к'о стари вољени друг увек је он (x2)

Београде, Београде, Београде, Београде
на ушћу двеју река испод Авале
већ вековима чуваш бео лик
ти срце своје не себично дарујеш
твој загрљај, љубав желе сви

За тебе к'о да стоји време
ти живиш срцем увек млад, млад
сви воле твоје насмејане улице
са нама и у нама живиш ти

Strelo, svaka ti cast!!!
Gledajuci ove predivne slike sva sam se najezila. Volim Bg kao svoj drugi grad, ali ovo... Izuzetno! Bravo! Jos da turisticka organizacija to malo ispromovise.
Naravno, na pricu o genijalnom Samiju sam se malo i rasplakala.

Bg ima divne price, koje malo ko hoce da strpljivo i vrlo glasno isprica!
Bravo!

Београд домаћин дана европске баштине

Политика - Пре 38 минута

СТРАЗБУР - У оквиру туристичко-културне манифестације "Дани европске баштине" од 20. до 22. септембра у Београду ће бити одржана централна европска прослава на тему "Реке - токови наслеђа" , саопштила је данас прес служба Савета Европе.

У оквиру манифестације, коју организује Савет Европе и Европска комисија-у периоду када је Србија председавајући Комитета министара Савета Европе- 21. септембра биће одржан међународни округли сто на коме ће бити размењена искуства о пројектима обнове културног наслеђа.

За јавност ће током манифестације бити отворни Етнографски музеј, Јеврејски музеј, Галерија фресака при Народном музеју, Народна банка Србије, Музеј српске парвославне цркве, Музеј Вука и Доситеја и Педагошки музеј.

"Дани европске баштине" биће затворени 22. септембра мултимедијалном презентацијом "Снага и светлост" у близини марине на Дорћолу.

Многобројним догађањима у Београду присуствоваће, поред других званица, генерални секретар Савета Европе Тери Дејвис, министар културе Србије Војислав Брајовић и шеф српске дипломатије Вук Јеремић.

Савет Европе покренуо је манифестацију "Дани европске баштине" 1991. године уз финансијску помоћ Европске комисије са циљем да повећа свест европских грађана о значају наслеђа и култруне различитости европског континента.

HEBEHA:
Strelo, svaka ti cast!!!
Gledajuci ove predivne slike sva sam se najezila. Volim Bg kao svoj drugi grad, ali ovo... Izuzetno! Bravo! Jos da turisticka organizacija to malo ispromovise.
Naravno, na pricu o genijalnom Samiju sam se malo i rasplakala.

Bg ima divne price, koje malo ko hoce da strpljivo i vrlo glasno isprica!
Bravo!

Хвала Невена!
Слажем се да би туристичка организација могла мало више да поради на презентацији Београда... :wink:

Ajde, da mi dadete nekoja informacija za pristoen i eftin hotel, po možnost da ne moram da koristam javen prevoz ili taxi, a da možam da go vidam najineresnoto od Belgrad. Rodninite vo Belgrad se fini, ama mislam deka poubavo će si pominam ako prestojuvam vo hotel, a niv da gi posetam samo na kafe, ili eventualno na ruček ili večera. Ako ima i kandidati za vodiči, da se javite.....

Ajde, da mi dadete nekoja informacija za pristoen i eftin hotel, po možnost da ne moram da koristam javen prevoz ili taxi, a da možam da go vidam najineresnoto od Belgrad. Rodninite vo Belgrad se fini, ama mislam deka poubavo će si pominam ako prestojuvam vo hotel, a niv da gi posetam samo na kafe, ili eventualno na ruček ili večera. Ako ima i kandidati za vodiči, da se javite.....

Нисам те баш најбоље разумела, али јасно ми је да тражиш хотел у центру града
који није много скуп. Као Београђанка, никада се нисам распитивала за цене хотела
у мом граду, али уколико ускоро долазиш у Београд, реци оквирну суму коју би
издвојио за смештај, па ћу се распитати у туристичкој организацији града.

Back